Agentia interactiva Webstyler a castigat un nou argint la festivalul international de publicitate Golden Drum, desfasurat zilele acestea la Portoroz, pentru campania "Fotbal adevarat", realizata impreuna cu GMP. Tot la Golden Drum 2010 a castigat un argint si Saatchi&Saatchi Romania [UPDATE: Campania respectiva a fost ulterior descalificata]. Iar Adrian Botan, creative partner la McCann Erickson Romania, a fost inclus in Golden Drum New Europe Hall of Fame, alaturi de alti 11 publicitari care, potrivit organizatorilor, au influentat felul cum s-a dezvoltat publicitatea in Europa Centrala si de Est in ultimii ani.

  • Webstyler a castigat premiul Silver Drum in grupa Interactive a festivalului din Portoroz, unde a castigat un Silver Drum si in 2007. Campania premiata, "Fotbal Adevarat", a fost realizata de Webstyler si GMP pentru brandul Timisoreana. In cadrul grupei Interactive, la Golden Drum 2010, au fost acordate 13 premii, inclusiv pentru agentii realizate de BBDO Russia, BETC EURO RSCG sau Publicis New York. Vezi detalii in comunicatul de presa
  • Agentia Saatchi&Saatchi Romania a castigat la randul sau un Silver Drum in cadrul festivalului, cu executia "Bird Swallow", in cadrul grupei "Design si Art Direction", subgrupa "Illustrations and Photo". "Bird Swallow" face parte dintr-o campanie realizata pentru Greenpeace. UPDATE: Campania a fost ulterior descalificata - vezi aici.
  • La editia din acest and, organizatorii festivalului au lansat "Golden Drum New Europe Hall of Fame". Numele unor publicitari care, potrivit organizatorilor, au influentat dezvoltarea publicitatii in Europa Centrala si de Est au fost inscrise pe peretele Congress Hall-ului Bernardin, locul de desfasurare a festivalului timp de 17 ani. Printre cele 12 nume se numara si cel al lui Adrian Botan, creative partner McCann Erickson Romania, dupa cum arata un comunicat al agentiei. Alaturi de acesta au mai fost inclusi in Hall of Fame Ivan Chimburov, Michael Conrad, Jan Mariusz Demner, Jiri Mikes, Milka Pogliani, Daniel Ruzicka, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlic, Darek Zatorski si Jarek Ziebinski. Vezi detalii in comunicatul de presa.