Realitatea Media a semnat luni un contract de management cu divizia media a grupului Asesoft, companie condusa de omul de afaceri Sebastian Ghita, se arata intr-un comunicat intern transmis angajatilor. Contractul a fost semnat pe o perioada de cinci ani.

Sebastian GhitaFoto: Agerpres

Realitatea.net a comunicat oficial semnarea contractului de management, precizand ca acesta se ridica la 75 de milioane de euro. Sursa precizeaza ca Sorin Ovidiu Vintu ramane actionar si il citeaza spunand, la o intalnire cu angajatii Realitatea, ca "ma intereseaza doar profitul" si ca vrea sa extinda regional Realitatea TV.

Comunicatul intern este semnat "Sorin Freciu, Dragos Stanca, Dragos Nedelcu - Consiliul de Administratie al Realitatea Media".

Intr-o intalnire organizata luni cu angajatii Realitatea, Sebastian Ghita a spus ca salariile vor fi platite la zi si vor creste cu 7%.

Paginademedia.ro scria vineri ca omul de afaceri Cristian Burci se afla in negocieri avansate pentru a cumpara Realitatea TV, postul controlat de Sorin Ovidiu Vintu. Duminica noapte, aceeasi sursa scria ca negocierile dintre Sorin Ovidiu Vintu si Cristian Burci au cazut.

UPDATE Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca "investitia lui Ghita este protejata printr-o clauza severa a contractului cu SOV. In cazul in care Vantu se razgindeste si vrea sa preia controlul managerial al postului TV va trebui sa plateasca o suma imensa" El noteaza totodata ca "Vantu sustine ca nu a instrainat nici o actiune, chiar daca suma anuntata ca investitie de Ghita, peste 70 de milioane de euro pe urmatorii doi ani, e foarte mare".

UPDATE "Astazi, 25.10.2010, compania noastra a decis preluarea managementului grupului Realitatea Media. In acest mod, compania Asesoft, cunoscuta atat pe piata interna, cat si pe plan international pentru calitatea serviciilor informatice, vine in intampinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare in vederea trecerii la emisia HD (high-definition)", se arata intr-un comunicat al Asesoft citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, compania Asesoft va pune la dispozitia Realitatea Media atat sumele necesare acestui proces, cat si expertiza profesionala.

"Compania noastra va incerca astfel sa raspunda noilor provocari tehnice si editoriale pe care evolutia industriei media la nivel mondial le reclama. Asesoft este convinsa ca investitia de 75 de milioane de euro pe care o va face in decurs de cinci ani in modernizarea si dezvoltarea operatiunilor internationale ale Realitatea Media va reusi sa genereze o rata a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeana a acestei industrii", se mai arata in comunicat.

Potrivit Forbes 500 miliardari, Sebastian Ghita detine o avere de 36-38 milioane de euro si are afaceri in IT, retail online, vinificatie, imobiliare si mass-media. In luna septembrie a acestui an, Asesoft a preluat si un pachet de 60% din actiunile Flanco.

Cifra de afaceri a grupului Asesoft s-a ridicat anul trecut la circa 300 milioane de euro, iar pentru acest an Sebastian Ghita mizeaza pe afaceri de 350 milioane de euro.

  • Realitatea Media a inregistrat, in 2009, pierderi de 165,4 milioane de lei si o cifra de afaceri de 127 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante. Potrivit datelor CNA, Realitatea Media are urmatorii actionari: Bluelink Comunicazione (Cipru) - 66,54%, PSV Company SA - 18,74%, Federatia Sindicatelor Libere si Independente Petrom - 13,45%, Global Video Media SRL - 1,25%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian si Luha Eugen Gheorghe - cu cate 0,000000345%. Asociat unic al Bluelink Comunicazione (Cipru) este Vitalie Dobinda.

UPDATE 80% din profitul Realitatea Media va reveni Asesoft, iar 20% - Realitatea, a spus luni, pentru HotNews.ro, Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Catavencu. Acesta a precizat ca negocierile cu Asesoft "au loc de mai mult timp, de cateva luni", iar contractul ar putea fi extins si la alte entitati din grup, precum F5.

Sorin Freciu pentru HotNews.ro:

  • Contractul de management a fost semnat intre Asesoft International si Realitatea Media (ce detine Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM, Radio Guerrilla - n.r.)
  • Despre cum ar urma Asesoft sa recupereze investitia de 75 de milioane de euro: "Cand am parafat contractul ne-am gandit la profit. Profitul urmeaza sa revina 80% Asesoft si 20% Realitatea Media. Consideram ca putem sa obtinem profit"
  • "Negocierile au loc de mult timp, de cateva luni".
  • "E un contract semnat intre Consiliul de Administratie al Realitatea si Asesoft. Consiliul de Administratie nu poate discuta, nu isi pune problema sa discute schimbari de actionariat, care, drept urmare, nu fac obiectul acestui contract.
  • In privinta extinderii contractului la entitati ale grupului Realitatea Catavencu, altele decat Realitatea Media - precum divizia online a grupului, F5 - "exista orice posibilitate. Vom vedea in perioada urmatoare. Realitatea Media fiind o structura complexa, nu a fost efectiv timp pentru discutarea altor entitati. Vom vedea in lunile urmatoare"
  • Un reprezentant al lui Sebastian Ghita va intra in Consiliul de Administratie alaturi de mine si de Dragos Nedelcu, vicepresedintele CA. Va fi convocata o adunare generala si vom stabili atunci.
  • "Am convenit cu ceilalti sa nu vorbim nimic, pentru moment, despre extinderea regionala, care este un proiect complex, nu este inca public".