Barbatul care s-a aruncat, joi, de la balcon in Parlament, angajatul TVR Adrian Sobaru, "a facut acest gest din motive personale. El nu avea probleme legate de locul de munca si niciun fel de litigiu cu televiziunea publica", se arata intr-o informare TVR.

Informarea TVR:

  • Din informatiile pe care le detinem, barbatul care s-a aruncat astazi de la balcon in Parlament este angajat al TVR, avand functia de electrician. Adrian Sobaru a facut acest gest din motive personale. El nu avea probleme legate de locul de munca si niciun fel de litigiu cu televiziunea publica. El nu a fost afectat in drepturile sale salariale, dimpotriva, TVR l-a sprijinit material in mod sustinut pentru problemele de sanatate pe care le avea in familie.

La randul sau, presedintele-director general al TVR, Alexandru Lazescu, a apreciat ca venitul lui Adrian Sobaru era unul decent, in conditiile economice de astazi:

  • Per ansamblu, avea un venit decent, in conditiile economice de astazi. [Din acest punct de vedere] nu existau suficiente motive pentru un astfel de gest.
  • Ar trebui sa ne gandim foarte serios in ce masura putem oferi sprijin de consiliere psihologica pentru angajatii nostri. Stiu ca in Romania lumea este reticenta (...) dar voi vorbi cu colegii mei (...) astfel incat oamenii sa aiba posibilitatea de a se descarca. (...) Daca putem face ceva pentru a preveni astfel de lucruri, cred ca suntem datori sa facem.