Reporter Virtual a scris, duminica despre tensiuni iscate la sediul Realitatea TV, unde in cursul dupa amiezii, ar fi avut loc o "sedinta de negociere intre Sorin Ovidiu Vintu, noul sau reprezentant, Ion, Sebastian Ghita, Alex Iacobescu- directorul executiv numit de noul manager al grupului de presa, Sorin Freciu si Dragos Nedelcu".

Site-ul citat sustine ca tensiunile de la sediul postului de stiri s-au iscat, dupa ce "Sorin Ovidiu Vintu, patronul trustului, si-a trimis un nou reprezentant, care ar fi venit insotit de 40 de oameni de la firme de paza si ar fi vrut sa-l scoata din sediu pe Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media".

Motivul ar fi fost acela ca Ghita ar fi inchiriat sediul pe firma sa, Asesosft. Pe de alta parte, Ghita ar fi chemat si el cateva firme de bodyguarzi care ar fi blocat accesul oamenilor lui Sorin Ovidiu Vantu, mai scrie blogul citat.

Ulterior, Reporter Virtual a revenit anuntand ca "in urma discutiilor, Sebastian Ghita controleaza in continuare situatia".

Despre intalnirea de la sediul Realitatii a relatat si Evenimentul zilei, care citand surse din cadrul trustului Realitatea - Media, relateaza ca duminica dupa amiaza "Sorin Ovidiu Vintu a sosit la Realitatea TV cu un nou administrator si cu o firma de paza. Intentioneaza sa-l inlocuiasca din functie pe managerul Sebastian Ghita", noteaza publicatia pe pagina sa de internet.

Contactat de Jurnalul,Sorin Ovidiu Vintu a negat ca ar fi existat un scandal la Realitatea Tv intre el si Sebastian Ghita. "N-a fost nici un scandal (...)Am discutat cu domnul Ghita niste afaceri(...). N-am nici un litigiu cu nimeni. Nu-mi este simpatic dl. Ghita, nici eu nu-i sunt simpatic domnului Ghita (...)...dar cat merg afacerile...", a declarat Sorin Ovidiu Vantu.

Intrebat de reporterul Jurnalul de ce Sebastian Ghita "nu-i mai este simpatic", SOV a replicat: "Faptul ca s-a comportat necivilizat cu Oana Stancu si cu Adrian Ursu, ca si-a permis sa le vorbeasca urat si ca s-a debarasat de acesti doi foarte buni profesionisti m-a deranjat teribil", a precizat SOV pentru Jurnalul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, duminica seara, pentruMediafax, ca o persoana din sediul Realitatea TV a sunat la 112, in jurul orei 20.30, pentru a anunta un conflict intre bodyguarzi.

Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea-Catavencu a declarat pentru Mediafax ca in cadrul trustului Realitatea a avut loc duminica o sedinta, in care "niste probleme de business au fost clarificate", precizand insa ca nu a fost modificata structura de conducere a grupului.

Sorin Freciu a infirmat informatiile aparute pe site-uri, potrivit carora la Realitatea s-ar fi declansat un scandal in care ar fi fost implicati bodyguarzi si mascati. "Sunt doar zvonuri", a spus Freciu.

El a mai spus ca scopul sedintei nu a fost schimbarea conducerii trustului. "Nu s-au schimbat administratorii, nu au fost reziliate contracte", a spus Sorin Freciu, precizand ca in general schimbarea administratorilor "este un proces" care dureaza.

Tensiunile s-au iscat "exact in momentul in care pe post erau dezbatute telegramele WikiLeaks despre Romania. In documente apare si numele lui Sorin Ovidiu Vintu", se arata pe pagina de internet a postului de televiziune B1 TV.