Stelian Negrea, angajat al trustului Intact, a prezentat marti, la CNA, o serie de inregistrari si mail-uri intre el si Codrut Seres, presedintele Antena Group, pentru a arata ca i se comandau subiecte in cadrul unui departament de investigatii al Intact, dupa cum scrie Paginademedia aici si aici. "Nu am nici o simpatie pentru felul in care a actionat jurnalistul Stelian Negrea. (...) Calitatea prestatiei profesionale a lui Negrea si scopurile sale nu fac mai putin grave dezvaluirile lui. Episodul arata ca numirea lui Seres in fruntea trustului Intact a fost o eroare", scrie Catalin Tolontan pe blogul sau.

Stelian Negrea a facut, in ultimele saptamani, o serie de declaratii pentru Evenimentul Zilei, referitoare la felul cum un departament de investigatii infiintat in cadrul Intact primavara aceasta ar fi trebuit sa publice materiale despre anumite personaje politice si companii, in functie de ordinele conducerii trustului. Marti, el a reluat afirmatiile in fata CNA, dupa cum relateaza Paginademedia.ro.

CNA nu a luat nicio decizie in urma audierii lui Stelian Negrea.

Sursa citata arata, intre altele, ca:

  • "Intr-una dintre discutii pe care le-am avut cu Intact,  primele tinte au fost madam Udrea si RCS&RDS", a spus la CNA Stelian Negrea
  • "Mi s-au solicitat informatii, departamentul a fost infiintat la 1 martie, urma sa mearga luni si ani de zile de acum incolo. Mi s-au solicitat informatii despre firme care aveau contracte de publicitate cu Pro Tv si nu cu Antena, nu este nicio speculatie", este citat Negrea
  • Stelian Negrea a venit la CNA cu inregistrari audio, dar si cu mailuri dintre el si Codrut Seres (presedintele Antena Group), cel cu care tinea legatura.
  • "Am lucrat doua luni si cand am vazut potopul de comenzi care s-a abatut asupra mea m-am hotarat sa adun probe. Sunt jurnalist si asa vreau sa raman", a afirmat Negrea
  • Reprezentantii Antenelor la CNA au spus ca "Antena3 SA, care este reprezentata legal de Mihai Gadea, nu a avut nicio relatie contractuala cu Stelian Negrea"
  • Din inregistrarile aduse de Negrea la CNA, reiese ca acesta primea spre aprobare liste cu firmele impotriva caruia grupul de presa sa faca campanii negative. Vezi mai mult aici

"Mai incolo (intr-un material Money Express - n.r.), el (Codrut Seres - n.r.) da exemplu pozitiv pe online Gazeta Sporturilor, multumim!, mai bine nu. Ramine NU, asa cum am spus acum o jumatate de an, cind m-am opus ca Seres sa detina ORICE functie in Consiliul de Administratie sau in ORICE alta entitate legata de Gazeta Sporturilor", scrie marti, pe blogul sau, Catalin Tolontan.

Tolontan scrie pe blogul sau, intre altele:

  • "Nu am nici o simpatie pentru felul in care a actionat jurnalistul Stelian Negrea, care sustine ca a acceptat ordinele de a scrie si a difuza pe TV stiri in functie de liste pentru ca, dupa luni de zile, sa joace scena disidentei. In Evenimentul Zilei, Negrea a spus clar, fara sa realizeze cit de grav e ceea ce spune, ca el s-a dus cu lista de firme la Seres ca sa vada ce are voie sa dea pe post si ce nu!
  • Discutiile lor, asa cum reies ele din inregistrarile facute de Negrea, mi se par discutiile intre doi caraghiosi care au senzatia ca au lumea la picioare si firmele in buzunarul cel mic.
  • Calitatea prestatiei profesionale a lui Negrea si scopurile sale nu fac mai putin grave dezvaluirile lui. Episodul arata ca  numirea lui Seres in fruntea trustului Intact a fost o eroare (...) Nu vreau sa aflu de la Negrea cit de comandati sint majoritatea jurnalistilor de la Antene si de la ziarele Intact, pentru ca nu e adevarat!, si nu vreau sa vorbeasca Seres despre viitorul presei.

Vezi o alta opinie referitoare la Stelian Negrea aici (Doru Cobuz, Jurnalul National)