Sociologul social-democrat Vasile Dancu, fostul ministru PSD de Interne Ioan Rus si finantatorul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, au decis sa colaboreze in cadrul unei afaceri in care au preluat cateva media clujene, relateaza Agerpres.

"Grupul se va forma in jurul unui nucleu de institutii media cu o solida notorietate in Cluj si in Transilvania si amintesc aici: postul de televiziune NCN, postul de televiziune Transilvania Channel, cotidianul Mesagerul de Cluj, saptamanalul Servus Cluj si portalul online Citynews. Am achizitionat aceste institutii media de la fostii actionari impreuna cu un grup de parteneri din Romania si strainatate. Ii amintesc aici pe bunul meu prieten Ioan Rus si pe Arpad Paszkany, cel pe care il cunoaste toata lumea ca fiind 'patronul ungur' al CFR", a precizat Vasile Dancu.

"(...) am acceptat implicarea mea in actionariatul unui grup de presa din Romania, prezent deocamdata doar in Transilvania. Voi conduce un grup media care va materializa un proiect mai vechi, o obsesie, aproape", a adaugat acesta.

El a precizat ca proiectul nu se va limita la zona Transilvania - Banat, ci se va extinde cat de curand si la Bucuresti. "Vom construi foarte repede o structura la Bucuresti pentru ca acolo se iau deciziile, acolo sunt multe lucruri pe care transilvanenii trebuie sa le afle de la sursa", a explicat sociologul, care a precizat ca nu vrea sa faca "o presa locala de mana a doua, ignorand ceea ce este important in Romania doar pentru ca se intampla departe", in capitala.

Intrebat daca este pe cale sa devina unul din mogulii presei din Romania, Vasile Dancu a raspuns: "Termenul de mogul este insa unul care imi displace profund pentru ca nu fac parte din categoria caracterelor dominatoare. (...) Deci, nu mogul, ci manager si strateg pentru o constructie moderna de media".