Doru Buscu nu a reusit sa stranga suma de 1,6 milioane de euro pentru a cumpara marca Academia Catavencu, scoasa la licitatie in urma cu o saptamana, dupa ce Catavencu SA a intrat in faliment. Doru Buscu a spus pentru HotNews.ro ca "din pacate, nu am reusit sa strang suma si trebuie sa inapoiez marca si sa ma pregatesc pentru o noua licitatie". El a spus ca in 14-15 iunie se va tine o noua licitatie, cand termenul pe care il va avea la dispozitie pentru a plati suma finala va fi ceva mai lung decat cele cinci zile in care a trebuit sa procure 1,6 milioane de euro.

  • UPDATE Ion Popescu, reprezentantul lichidatorului judiciar General Group Expert SRL, a spus pentru HotNews.ro ca suma nu a fost platita pana astazi la ora 16.00, ca o noua licitatie va avea loc pe 14 iunie si ca, potrivit regulamentului stabilit in caietul de sarcini, Doru Buscu va putea sa participe din nou la licitatie atat timp cat plateste garantia de 30% din pretul de pornire, chit ca nu a reusit sa plateasca suma de 1,6 milioane de euro. El a spus ca va trimite, vineri, spre publicare anuntul de organizare a noii licitatii si ca persoanele interesate pot sa cumpare caietul de sarcini si sa se inscrie din ziua publicarii anuntului pana pe 12 iunie. Pretul de pornire (149.322 euro fara TVA) si cel al caietului de sarcini (45.000 de euro) raman neschimbate.

Doru Buscu a spus pentru HotNews.ro ca la noua licitatie crede ca va fi mai multa lume decat la prima si "va fi palpitant". La licitatia de saptamana trecuta s-au prezentat doar Doru Buscu si un imputernicit al jurnalistei Sabina Fati de la Romania libera.

Intrebat daca intentioneaza sa mai liciteze la fel de mult, in cazul in care la viitoarea licitatie se va ajunge la o suma la fel de mare, Buscu a spus ca "interesul meu este ca aceasta marca sa ajunga la cine merita sa o aiba. Adica la noi".

Intrebat, de asemenea, daca mai poate sa participe la licitatie in conditiile in care nu a strans banii in cele cinci zile disponibile, el a spus ca, daca nu poate el, va participa unul dintre colegii lui.

Joia trecuta au fost scoase la licitatie marca Academia Catavencu si alte active apartinand Catavencu SA, societate intrata in faliment. Pentru marca, licitatia a pornit de la 149.322 euro fara TVA, iar cei doi participanti - Doru Buscu si imputernicitul Sabinei Fati - au ridicat pretul la 1.304.322 euro fara TVA (1.617.359 euro inclusiv TVA), Doru Buscu fiind declarat castigator.

La sfarsitul procedurii, Doru Buscu a spus jurnalistilor prezenti ca suma a fost mai mare decat se asteptase si ca pentru o parte din bani "in mod clar trebuie sa cautam un partener - banca, grup, fond de investitii... Nu exclud nimic". El a declarat atunci ca o parte din bani proveneau din conturile lui, o alta parte "din conturile colegilor mei si pentru partea imprevizibila urmeaza sa am discutii".