Jurnalistul Claudiu Padurean de la Romania libera este una dintre cele doua persoane care s-au inscris la cea de-a doua licitatie pentru brandul Academia Catavencu, scos la vanzare dupa ce Catavencu SA a intrat in faliment. Ion Popescu, reprezentantul lichidatorului judiciar General Group Expert SRL, a spus vineri pentru HotNews.ro ca la licitatia ce va avea loc pe 14 iunie s-au inscris doua persoane, insa a evitat sa le nominalizeze. Padurean a confirmat pentru HotNews.ro ca s-a inscris, in timp ce Doru Buscu de la Academia Catavencu a refuzat sa comenteze.

UPDATEPaginademedia.ro scrie ca al doilea participant la licitatie este Orlando Nicoara, director general Mediafax Group. Orlando Nicoara nu a putut fi contactat. Aceeasi sursa scrie ca "niciun alt Catavenc nu s-a inscris la licitatie".

  • Doru Buscu a castigat, in data de 26 mai, o licitatie pentru marca Academia Catavencu, licitand pana la suma de 1,3 milioane de euro fara TVA (1,61 milioane inclusiv TVA) in fata unui imputernicit al Sabinei Fati, jurnalista de la Romania libera, inscrisa la randul sau la acea licitatie. "Nu puteam lasa marca pe mana unui personaj ca Adamescu" (Dan Adamescu, proprietar "Romania libera" - n.r.), spunea atunci Doru Buscu. El nu a putut plati, insa, la timp cei 1,6 milioane de euro pentru a cumpara marca, fapt pentru care aceasta a fost scoasa din nou la licitatie, procedura ce va avea loc marti, 14 iunie.

Persoanele interesate sa participe la noua licitatie au putut sa cumpere, de luni, caietul de sarcini. Perioada de inscriere a expirat joi. Lichidatorul Ion Popescu a spus, vineri, pentru HotNews.ro ca s-au inscris doua persoane, dar ca nu poate preciza numele ambilor. In urma cu o saptamana, Sabina Fati anunta ca nu se va mai prezenta la a doua licitatie. Claudiu Padurean, jurnalist la acelasi ziar "Romania libera", a confirmat, vineri, pentru HotNews.ro ca va lua parte la licitatia de marti, fara a oferi alte detalii. Contactat la randul sau, Doru Buscu de la Academia Catavencu a spus ca "nu am nicio declaratie de facut".