Compania News International a anuntat ca duminica va aparea ultima editie a saptamanalului tabloid News of the World, relateaza Reuters.

Rupert MurdochFoto: Captura Youtube.com

"News of the World se va inchide dupa publicarea unui ultim numar in acest week-end", a declarat, intr-un comunicat, James Murdoch, presedintele News International, filiala britanica a grupului News Corp detinut de miliardarul Rupert Murdoch.

"Cand le spun oamenilor de ce sunt mandru ca fac parte din News Corporation, spun ca angajamentul nostru pentru jurnalism si pentru o presa libera este unui dintre lucrurile care ne unesc. (...)

Lucrurile bune pe care News of the World le-a facut au fost murdarite de un comportament gresit. Intr-adevar, daca recentele acuzatii sunt adevarate, este inuman si nu-si au locul in compania noastra", isi explica James Murdoch decizia.

Tabloidul duminical creat in urma cu 168 de ani si care are un tiraj de aproape 2,8 milioane de exemplare a fost cumparat in 1968 de Rupert Murdoch si a fost un pas decisiv in strategia sa de implementare in Marea Britanie.

Politia a precizat ca lista persoanelor ale caror telefoane ar fi putut fi ascultate - oameni politici, personalitati, sportivi sau victime - ar putea ajunge la 4.000 de nume.

Tabloidul se afla in centrul unui scandal imens legat de interceptarile ilegale ale unor telefoane. Cel mai recent e legat de piratarea telefoanelor rudelor soldatilor care au murit in razboaiele din Afganistan si Irak de catre un detectiv particular care lucreaza pentru News of the World, detinut de Rupert Murdoch.

Miercuri, Daily Telegraph nota ca familiile victimelor atacurilor cu bomba din Londra de pe 7 iulie 2005 au avut telefoanele piratate de Mulcaire chiar in zilele care au urmat tragediei.

De asemenea, cu o zi in urma News of the World a tinut prima pagina pentru suspiciunile ca ar fi piratat telefonul unei adolescente care fusese rapita si ucisa si i-ar fi sters mesajele vocale. Acuzatiile in acest caz, celebru in Marea Britanie, l-au determinat pe premierul David Cameron sa indemne politia sa deruleze o ancheta serioasa, afirmand ca este o fapta "cu adevarat cumplita".