Cristian Constantinescu, omul care a condus timp de 16 ani Allianz-Tiriac Asigurari, si a fost propus de PD-L la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), nu a fost validat luni in cadrul audierilor din Comisiile parlamentare reunite de buget-finante. "A fost o mare supriza, pentru ca cei care nu m-au votat au fost reprezentantii partidului care m-au propus", a declarat acesta intr-un interviu pentru HotNews.ro. Constantinescu detine peste 2,73% din actiunile Allianz-Tiriac, si desi nu ar fi fost in incompatibilitate, a declarat ca i se pare normal sa renunte la aceste actiuni daca va fi ales presedinte, fapt pentru care si incepuse negocieri cu Ion Tiriac. "Acum daca nu s-a intamplat stau linistit si se revoca tot pentru ca nu vreau sa-mi vand actiunile", declara acesta pentru HotNews.ro.

Cristian ConstantinescuFoto: Agerpres

Reporter:Domnule Constantinescu, luni in comisiile de buget-finante din Parlament ati fost respins pentru a prelua sefia CSA. A fost o surpiza?

Cristian Constantinescu: Din punctul meu de vedere a fost o surpriza pentru ca cei care nu m-au votat au fost reprezentantii partidului care m-au propus dar eu nu prea inteleg cum functioneaza politica.

Reporter:Stiti ca a PD-L are acum un nou candidat..

Cristian Constantinescu: Habar n-am.

Reporter:Credeti ca va mai ramane in functie doamna Angela Toncescu?

Cristian Constantinescu: Doamna Toncescu din cate stiu eu nu mai este demult in cursa. Numele ei nu a fost deloc vehiculat oficial. In partid cel putin, in ce ma priveste pe mine si pe restul potentialilor candidati, toti au fost intai audiati in cadrul BPN (Biroul Permanent National) acolo s-a votat si s-a luat decizia cine este candidatul.

Daca procedura asta se respecta pentru ca asta este procedura uzuala in PD-L, indiferent cine va fi candidatul, ar trebui sa se intample aceeasi procedura.

Reporter:Dar daca nu nici noul candidat nu va fi validat mai departe, ramane doamna Toncescu?

Cristian Constantinescu: Ramane pe pozitie pana cand o iesi cineva

Reporter:Este musai?

Cristian Constantinescu: Este pentru ca mandatul acesteia este clar pe cinci ani, mandat care a cam expirat in vara. Este normal sa ramana cineva in functie pana este numit urmatorul, numai ca nu cred ca este normal sa mai amanam un an doi pana o sa ne hotaram cine o sa fie urmatorul, indiferent cine este acela. Presedintiala la CSA asa cum este semnat protocolul intre partide inclusiv cu cele din opozitie revine PD-L-ului. PD-l trebuie sa numeasca un candidat.

Reporter:Deci nu mai are nici o sansa doamna Toncescu..

Cristian Constantinescu: Dupa ce s-a intamplat ieri, nu stiu. Pentru mine a fost o mare surpriza, pentru ca repet daca partidul nu-si voteaza propriul candidat..Ma pot astepta la orice altceva.

Reporter:In continuare ce veti face?

Cristian Constantinescu: Imi vad de treaba mea...

Reporter:Sunteti membru in Consiliul de Administratie al Allianz-Tiriac, aveti actiuni la aceasta companie si spuneati ca negociati vanzarea acestora..

Cristian Constantinescu: Am spus foarte clar si ieri. Legal nu am aceasta incompatibilitate pentru ca nu sunt actionar semnificativ, dar din punct de vedere moral mi se pare normal ca ar trebui sa-mi vand actiunile si am spus ca am si demarat aceste negocieri, dar evident acum daca nu s-a intamplat stau linistit si se revoca tot pentru ca nu vreau sa-mi vand actiunile la Allianz-Tiriac.

Marti, in cadrul audierilor Comisiilor parlamentare reunite de buget-finante Comaniciu Romeo Ionut, directorul sucursalei Astra Brasov, (propus de PD-L) a primit cu majoritate de voturi (21), aviz favorabil pentru functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit Mediafax.

Potrivit CV-ului depus la comisii, Comaniciu, director al sucursalei Brasov a companiei Astra Asigurari, este nascut pe 8 ianuarie 1976 si a studiat Finante Banci Asigurari la Universitatea Spiru Haret, obtinand licenta la Academia de Studii Economice in 1998. Comaniciu detine integral societatea Anro Consulting SRL Brasov, care activeaza in domeniul consultantei pentru afaceri si management, conform datelor de la Registrul Comertului. In 2010, afacerile societatii au scazut cu peste 50%, la 109.017 lei, mai scrie Mediafax.