"Aceasta tranzactie deschide calea spre formarea, prin consolidare, a unei institutii financiare mai performante, ce poate schimba clasamentul industrei de asigurari de viata si a administrarii fondurilor de pensii", a declarat luni pentru HotNews.ro Mihai Popescu, seful Aviva Asigurari de Viata in legatura cu anuntul vanzarii operatiunilor Aviva din Romania catre MetLife.

  • "Tranzactia urmeaza sa fie supusa procesului de autorizare de catre autoritatile competente din fiecare tara si se asteapta sa fie finalizata pana la finalul anului 2012. Aviva Asigurari de viata si Aviva Pensii isi vor desfasura activitatea in mod normal pana la finalizarea tranzactiei. Ulterior finalizarii tranzactiei ca urmare a obtinerii tuturor autorizarilor necesare se va opera sub brandul MetLife local, Alico in Romania", a mai precizat pentru HotNews.ro Mihai Popescu, director Aviva Asigurari de Viata si Presedinte al Consiliului de Administratie al Aviva Pensii Private.

UPDATE "Este posibil sa asistam si la alte tranzactii pe piata locala a asigurarilor de viata in 2012", a declarat luni Mihai Popescu, seful Aviva Asigurari de Viata, in cadrul unui eveniment de specialitate organizat de ApPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si Revista PRIMM.

Pana sa fie sef al Aviva Asigurari de Viata, Mihai Popescu a ocupat functia de director de marketing al Alico Asigurari (fosta AIG Life). Din anul 2003 el s-a alaturat companei Alico (fosta AIG) ca Manager, Financial Institutions & Group Management Division, iar in 2008 a fost promovat ca Chief Marketing Officer.

MetLife, Inc. si-a exprimat luni acordul cu privire la achizitionarea operatiunilor Aviva de asigurari de viata din Republica Ceha ("Aviva Asigurari de Viata Cehia") si Ungaria ("Aviva Asigurari de Viata Ungaria"), precum si a operatiunilor de asigurari de viata si pensii din Romania ("Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private"). Se asteapta ca finalizarea tranzactiei sa aiba loc in cursul anului 2012, aceasta urmand procedura standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor competente. Datele financiare ale tranzactiei nu sunt date publicitatii.

"MetLife intentioneaza sa investeasca pentru a creste in piete cu potential ridicat", a declarat Michel Khalaf, Presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), iar aceasta tranzactie creeaza o oportunitate excelenta de a oferi unui numar mai mare de clienti produse si servicii mai diversificate, precum si de a creste beneficiile din economii de scala pentru operatiunile locale, deja existente.

Deutsche Bank Securities Inc. a oferit servicii exclusive de consultanta financiara pentru MetLife.