Gothaer Asigurari Reasigurari a platit anul trecut despagubiri in valoare de 43.484.927 lei (cea mai mare dauna platita a fost de 2,8 milioane lei - pe segmentul asigurarilor de garantii), a anuntat marti asiguratorul. Veniturile din prime brute subscrise au scazut cu 2,7% pana la peste 81,98 milioane lei, principala cauza fiind incetarea subscrierilor pe asigurarile de aviatie. "Am incetat subscrierile pe linia asigurarilor de aviatie, pentru ca aceasta necesita un capital semnificativ, capital pe care am decis sa il alocam altor forme de asigurare, mai performante", a declarat Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari.

Anca_BabaneataFoto: Gothaer Asigurari
  • "Daca eliminam din calcul segmentul aviatiei, observam in 2015 o crestere a primelor brute subscrise de 7% comparativ cu 2014 si un rezultat tehnic brut pozitiv de 22,535,647 RON, ceea ce este pentru noi un semn bun, tinand cont si de faptul ca intreaga piata non-RCA a avut o crestere de numai 1,2%. 2015 a fost un an de consolidare, in care a fost nevoie de multa atentie in procesul de subscriere si de o selectie prudenta a liniilor de asigurare ofertate si ca urmare a noilor standarde impuse de Solvency II", a declarat Anca Babaneata, CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Alte detalii din comunicatul transmis marti de Gothaer Asigurari:

  • Masurile operationale si de business intreprinse de Gothaer Asigurari Reasigurari in cursul anului 2015, sustinute de majorarile de capital efectuate de actionari, au garantat indeplinirea cerintelor de solvabilitate (SCR si MCR), solicitate de regimul de Solvabilitate II, intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie a.c., respectiv atingerea unei marje de solvabilitate de 120,7% pe Solvency II (raportat la SCR).
  • Totodata, in anul 2015 compania a continuat consolidarea fluxurilor si a proceselor interne, cu focus si pe zona administrarii daunelor, ajungand astfel la o durata medie de plata a dosarelor de dauna, de la data depunerii ultimului document la data platii, de 4.7 zile pe segmentul CASCO, respectiv de 2.7 zile pe cel de locuinte. 
  • numarul de clienti a crescut cu aproape 10%, in timp ce compania a inregistrat doar 3 petitii intemeiate, in scadere cu 2 petitii fata de anul 2014. 
  • Stabilitatea companiei Gothaer Asigurari Reasigurari se datoreaza si sustinerii solide si increderii pe care i le ofera grupul german din care face parte. Rezultatele preliminare anuntate de Grupul Gothaer la finele anului trecut marcheaza prime brute subscrise in 2015 de 4,51 miliarde euro, mentinandu-se asadar la nivelul anului 2014, in ciuda contextului dificil al pietei de asigurari din Germania. In acelasi timp insa, profitul consolidat al grupului s-a majorat cu 19,1% anul trecut, ajungand la 140 milioane euro. Cresteri importante au fost inregistrate pe segmente de asigurare precum property (+2,9%) si sanatate (+4,4%).