Tinerii cu varste mai mici sau egale cu 25 de ani care detin masini puternice, cu o capacitate cilindrica de peste 2500 cmc vor avea de platit cel mai scum RCA, de 3.087 lei, potrivit tarifelor maxime stabilite de ASF si detaliate in proiectul de Hotarare de Guvern supus dezbaterii publice de Ministerul de Finante. Tot la categoria autoturisme, cel mai mic pret RCA - 547 lei - va fi pentru batranii cu varste de peste 60 de ani cu masini cu o capacitate mica (sub 1200 cmc). La transportatori cel mai mare RCA va fi de 7534 lei. Aceste tarife se vor aplica pentru 6 luni de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern la noile contracte RCA care se vor incheia.

Tarife RCA maximeFoto: ASF

Asiguratorii care nu respecta aceste plafoane risca amenzi cuprinse intre 1000 lei si 50.000 de lei.

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern, supravegherea practicarii tarifelor de prima maxime de catre societatile de asigurare care practica RCA se exercita de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

In proiect se mentioneaza ca 'societatile de asigurare care practica RCA vor aplica pe perioada de 6 luni tarifele de prima notificate anterior datei de intrare in vigoare a prezentei hotarari, fara insa a depasi tarifele de prima maxime stabilite de ASF si prezentate in acest act normativ.

Acest proiect de act normativ ar urma sa intre in dezbaterea Guvernului saptamana viitoare, potrivit surselor HotNews.ro, iar daca va fi aprobat va intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Tot joi, ASF a publicat pe site-ul sau o prezentare detaliata a modului in care a ajuns la stabilirea acestor tarife maxime la RCA.