Volumul primelor brute totale subscrise de ING in prima jumatate a acestui an a depasit 261,35 milioane lei, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in linie cu evolutia pietei, ca urmare a apetitului mai redus al clientilor pentru produsele cu componenta investitionala, a anuntat miercuri asiguratorul. Cu toate acestea asiguratorul a inregistrat un profit brut de 54,98 milioane lei, de aproape trei ori mai mare decat in aceeasi perioada a lui 2008.

"Sesizam in aceasta perioada o schimbare a preferintelor clientilor, care cauta in special produse ce le ofera protectie si randamente garantate. Astfel, in vanzarile noi ale ING Asigurari de Viata din prima jumatate a anului 2009 acest tip de contracte reprezinta circa 80% din numarul total de polite, fata de 40% in aceeasi perioada din 2008", a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

Profitul brut, de aproape trei ori mai mare pana la 54,98 milioane lei

In primul semestru din acest an, primele brute subscrise aferente produselor traditionale au inregistrat o crestere cu 5,3% fata de perioada similara a anului trecut. La sfarsitul lunii iunie din acest an, asigurarile traditionale reprezentau 41,4% din portofoliul total de asigurari al ING Asigurari de Viata, cu 5% mai mult decat in aceeasi luna din 2008, cota de piata a companiei pe acest segment crescand cu 2% pana la 19%.

Asiguratorul a obtinut in prima jumatate din acest an un profit brut de 54,98 milioane lei, de aproape trei ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut cand profitul brut al ING Asigurari de Viata a fost de 18,8 milioane lei.

Valoarea daunelor si a maturitatilor platite de asigurator, in crestere cu 26,9% pana la 26,86 milioane lei

Conform directorului general al ING Asigurari de Viata, numarul total de contracte rascumparate in perioada aprilie-iunie din acest an s-a redus cu 25% fata de primele trei luni ale anului, iar numarul de rezilieri la produsele unit linked a scazut in aceeasi perioada cu 19%.

In primele sase luni din acest an, valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a depasit de 26,86 milioane lei, in crestere cu 26,9% fata de perioada similara a anului precedent.

Cresterea numarului de clienti pe segmentul pensiilor facultative

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata avea in administrare fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim, care insumau la jumatatea anului un numar de 66.651 participanti (in crestere cu peste 56% fata de iunie 2008) si active de 57,5 milioane lei (in crestere de peste 3,7 ori comparativ cu iunie 2008).

Performanta investitiilor fondurilor in primele 6 luni ale anului a fost de 7,82% pentru ING Clasic si 7,89% pentru ING Optim (conform calculelor asiguratorului), fata de 6,94% (potrivit datelor APAPR) cat a fost randamentul mediu ponderat al fondurilor de pensii facultative in aceeasi perioada.

Peste 1,58 milioane clienti pe segmentul de pensii private

Pe segmentul pensiilor private, la 30 iunie din acest an ING Asigurari de Viata administra active in valoare de 613 milioane lei, avand 1.586.080 clienti din care 1.475.617 au platit cel putin o contributie. Conform datelor asiguratorului, procentul de conturi goale inregistrat de ING Fond de Pensii era de 7,9% la 30 iunie 2009, fata de procentul de 8,7% (conform datelor APAPR) inregistrat la nivel de piata in aceeasi perioada.