2K Telecom, firma controlata de familia lui Sebastian Ghita, intentioneaza sa puna in vanzare in parteneriat cu Huawei, in prima parte a anului viitor, servicii de internet mobil in standard TDD LTE/4G, la o viteza medie de download de 500 Mbps (Megabiti pe secunda), a declarat marti Dan Croitoru, directorul general al Idilis, companie membra a grupului 2K Telecom. Spre comparatie, Orange, Vodafone si Cosmote au cumparat anul trecut licente in baza carora pot oferi servicii de internet LTE/4G la viteze de download de pana la 100 Mbps.

Viteza de internet mobil de peste 500 MbpsFoto: Hotnews

VIDEO Demonstratie de internet mobil LTE/4G cu viteza medie de download de 500 Mb/s:

Idilis este brandul comercial al 2K Telecom si firma a facut aceasta demonstratie marti, la Palatul Parlamentului, cu ocazia forumului economic China-Europa Centrala si de Est.

"2K Telecom este titular al licentei de telecomunicatii mobile in standard TDD LTE, iar Huawei este furnizorul de echipamente de comunicatii, respectiv echipamentele pentru antene si cele pentru utilizatorii finali, inclusiv telefoanele mobile vor fi furnizate de Huawei, ca de altfel si de alti producatori. Licenta obtinuta de 2K Telecom stabileste o acoperire graduala de acoperire, noi speram ca in momentul lansarii sistemului si a serviciilor in Romania sa avem acoperire nationala, deci clientii sa poata efectua atat apelurile telefonice cat si traficul de date la nivel national", a spus marti Dan Croitoru.

Alaturi de firma 2K Telecom (Idilis) care a avut un stand comun cu producatorul chinez Huawei, la Palatul Parlamentului, si-au mai expus produsele si serviciile si firme precum UTI, Siveco, Teamnet International, Romtelecom si Cosmote si chinezii de la ZTE.

In 2012, 2K Telecom a castigat 2 blocuri de 15 MHz in banda de 2600 MHz (TDD), valabile pentru perioada 2014 - 2029 si pentru care a achitat suma de 6.601.000 euro, reprezentand taxa de licenta.

In luna octombrie 2012, Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita si actionarul majoritar in 2K Telecom, declara intr-un interviu pentru HotNews.ro ca operatorul si-a dezvoltat deja o retea WiMax (o tehnologie concurenta care a pierdut insa lupta cu LTE), care acopera integral orasul Ploiesti, si care pana la sfarsitul lui 2012 va oferi acoperire de peste 95% in Bucuresti, in urma unor investitii de 12 milioane de euro.

Actionariatul 2K Telecom

2K Telecom este controlata de Alexandru Ghita - 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghita), Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghita) si Vasile Radu - 24,83%. La sfarsitul anului trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 59,9 milioane lei.​