Antena TV Group a obtinut in data de 6 mai 2014 dreptul de a retransmite programe TV prin cablu si IPTV, au precizat vineri pentru HotNews.ro oficialii autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). Pe 8 mai 2014, Intact Satellite, companie membra a aceluiasi grup Intact Media, a primit aceleasi drepturi de retransmisie. Piata de cablu TV avea 4,1 milioane de abonati la finele anului trecut, cei mai multi apartinand RCS&RDS si UPC. La aceeasi data existau trei furnizori de servicii TV prin tehnologie IP (IPTV), respectiv Ines Group, RCS&RDS şi Romtelecom.

Numarul de furnizori si abonati TV in 2013Foto: ANCOM
  • "Orice persoana care intentioneaza sa furnizeze retele publice de comunicatii electronice sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului are obligatia sa transmita ANCOM o notificare cu privire la aceasta intentie, cel mai tarziu in ziua inceperii activitatii, in conformitate cu prevederile Deciziei presedintelui ANCOM nr. 987/2012 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice", au declarat in urma cu o zi pentru HotNews.ro oficialii ANCOM, referitor la drepturile obtinute in 8 mai de Intact Satellite.

Faptul ca au obtinut un drept nu inseamna ca acea companie va si furniza imediat astfel de servicii. HotNews.ro a adresat intrebari catre grupul Intact referitor la planurile pe piata TV si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Citeste si: Intact Satellite, companie detinuta de Intact Media Group, a obtinut in data de 8 mai 2014 dreptul de a retransmite programe TV prin cablu si IPTV

  • Cati furnizori si abonati erau pe piata TV la sfarsitul anului 2013

In anul 2013, numarul total de abonati la serviciile TV furnizate contra-cost a inregistrat o crestere de 5,7%, atingand valoarea de 6,4 milioane, de remarcat fiind faptul ca numarul celor care receptioneaza programe prin retele de cablu si, respectiv, tehnologie IP (IPTV) continua sa creasca constant, conform datelor ANCOM.

La sfarsitul anului trecut in Romania erau 4,1 milioane abonati la serviciile TV prin cablu, 2,2 milioane de abonati TV prin satelit (DTH) si 60.000 de abonati IPTV.

La aceeasi data erau activi 354 de furnizori de cablu TV, insa RCS&RDS si UPC domina categoric piata.

Prin retele satelit (DTH) erau activi cinci furnizori, respectiv: Freesat, Focus Sat, Orange, RCS&RDS si Romtelecom.

Prin tehnologie IP (IPTV) erau activi trei furnizori, respectiv Ines Group, RCS&RDS şi Romtelecom.