'Pentru punctele terminale in care nu detine infrastructura proprie, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) achizitioneaza de la operatorii de telecomunicatii de pe piata publica, conform legii, legaturile de date necesare pentru conectarea sediilor institutiilor publice la infrastructura STS, iar acordurile cadru aflate in derulare, in baza carora STS a lucrat cu furnizorii de pe piata publica in perioada decembrie 2011-decembrie 2015, expira, astfel incat este necesara organizarea unei noi licitatii publice deschise', a precizat luni pentru HotNews.ro colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS. 'Acordurile Cadru vor fi incheiate cu toti ofertantii care pot furniza aceste servicii', a mai spus acesta.

Oficialul STS a facut aceste precizari, intrebat fiind de catre HotNews.ro de ce are nevoie Serviciul de Teleocmunicatii Speciale de achizitionarea acestor servicii.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a demarat saptamana trecuta o licitatie deschisa pentru achizitia unor servicii de comunicatii de conectare intre reteaua sa si sediile tuturor institutiilor si autoritatilor publice beneficiare ale serviciilor sale, contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 30,3 milioane de euro. Mai exact, STS vrea sa incheie acum cate un acord cadru pe 4 ani cu toti operatorii care prezinta oferte admisibile pentru fiecare dintre cele trei loturi licitate, urmand ca in baza acestor acorduri sa atribuie contracte subsecvente prin reluarea competitiei.

Conform datelor din Caietul de Sarcini (vezi documentul atasat) STS vrea sa cumpere servicii de comunicatii de conectare (bucla locala/servicii dark fiber) necesare pentru conectarea punctelor terminale ale utilizatorilor la punctele de prezenta ale Achizitorului (STS).

Licitatia demarata de STS vizeaza in prima faza incheierea unui acord cadru pe o perioada de 4 ani si ulterior atribuirea de contracte subsecvente, prin reluarea competitiei, in conditiile in care licitatia este impartita in 3 loturi.

Valoarea estimata fara TVA este de 24.454.080 Euro. Incluzand TVA, valoarea estimata a licitatiei depaseste 30,3 milioane de euro.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 25 noiembrie 2015. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 decembrie 2015. In aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS)este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

Pentru detalii vezi atasate atat Fisa de date a licitatiei cat si Caietul de sarcini.