​Compania LG a lansat la Barcelona unul dintre cele mai performante dar si inedite telefoane din ultimii ani. G5 are ecran de 5,3 inci si carcasa din metal, iar elementul special este ca diverse accesorii pot fi atasate telefonului, fie ca este vorba de unele audio sau de unele care iti permit sa controlezi camera foto in mod diferit. Printre lucrurile care pot fi atasate se numara un mic dispozitiv de realitate virtuala, iar pe partea din spate telefonul are doua camere.

LG G5Foto: LG Electronics

LG G5 are procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB stocare, iar rezolutia ecranului este 2560x1440 pixeli Bateria este de 2.800 mAh. Pe spate sunt doua camere: una de 16 MP si alta de 8 MP, insa "wide", la 135 de grade. Pot fi folosite atat impreuna, cat si separat, cea de-a doua oferind o perspectiva mai larga asupra imaginii.

Partea cea mai deosebita a telefonului tine de modularitate, mai exact de faptul ca pot fi scoase sau adaugate o serie de accesorii. LG numeste aceste accesorii "friends" si vine cu cateva exemple. Un modul realizat cu celebra companie audio Bang & Olufsen permite redarea in casti a sunetului la o calitate mult superioara, in timp ce alt modul ce poate fi atasat este un controler cu butoane pentru camera telefonului. Exista pe el o rotita pentru zoom si buton pentru a face poze, ideea fiind sa poti folosi camera cu o singura mana. Acest model are inclus si o baterie externa de 1.200 mAh, ceea ce creste cu 40% autonomia telefonului.

Abordarea LG nu este noua in ndustrie, dar fiind vorba de o companie mare, lansarea va fi un semnal interesant pentru alte companii. In viitor am putea sa configuram telefoanele din diverse componente si va exista un segment mult mai interesant al accesoriilor. Ce nu stim este cat costa aceste accesorii. LG G5 si modulele vor fi pe piata in aprilie.