Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a incheiat, in perioada 2011-2015, cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte in valoare de peste 101.000 lei (fara TVA) pentru furnizarea de dezinfectanti, toate prin achizitii directe, arata datele furnizate HotNews.ro de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR). Aceasta in conditiile in care, in perioada 2011-2016, SRI sustine ca a trimis 4 informari catre ministrul Sanatatii, presedintii Consiliilor judetene Cluj si Valcea si prefectului judetului Cluj care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor utilizati in spitale, inclusiv a celor furnizati de Hexi Pharma.

Sigla SRIFoto: SRI
  • HotNews.ro a solicitat SRI sa ofere o explicatie in aceasta privinta si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu" este de fapt Unitatea Militara 0521 Bucuresti, avand CUI 8372077, potrivit unui document al Guvernului Romaniei, precum si datelor de la Ministerul de Finante.

In Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), achizitiile spitalului SRI apar ca fiind facute de Unitatea Militara 0521 Bucuresti, avand CUI 8372077.

Comisia SRI din Parlament a comunicat in data de 18 mai, in urma analizei datelor primite de la SRI, ca "in perioada 2011-2016 au fost transmise 4 informari factorilor de decizie locali (presedintilor Consiliilor judetene Cluj si Valcea, respectiv prefectului judetului Cluj) si centrali (ministrului Sanatatii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor utilizati in unitati spitalicesti, inclusiv a celor furnizati de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucuresti. Ulterior mediatizarii acestui subiect, SRI a mai transmis doua informari beneficiarilor la nivel central".

Pe de alta parte, in acelasi comunicat se mentioneaza ca "In prezent, SRI, prin autoritatile contractante (Directia Medicala si Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu"), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic SC Hexi Pharma SRL. In intervalul 2011 - februarie 2016, unitatile sanitare mentionate au efectuat achizitii directe, concurential, prin catalogul electronic din SEAP de la aceasta societate comerciala (in cuantum de aproximativ 10% din valoarea totala a dezinfectantilor achizitionati) cu respectarea legislatiei in vigoare in domeniul achizitiilor publice si a reglementarilor specifice unitatilor sanitare. Relatiile contractuale s-au incheiat ca urmare a unor neconcordante pe care institutia le-a identificat".

Datele furnizate la solicitarea HotNews.ro de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) arata ca, in perioada 2011-2015, Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a incheiat cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte in valoare de peste 101.000 lei (fara TVA), pentru achizitia de dezinfectanti. (vezi documentul atasat).

  • Intrebarea este: Cum se explica faptul ca in timp ce avertiza autoritatile asupra calitatii necorespunzatoare a dezinfectantilor Hexi Pharma, spitalul SRI cumpara dezinfectanti de la firma lui Dan Condrea?

HotNews.ro a solicitat luni catre SRI sa ofere o explicatie in aceasta privinta si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.