Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a revendicat vineri pe contul de Telegram atacurile împotriva mai multor site-uri guvernamentale din România, printre care al Guvernului și al Ministerului Apărării. Aceștia își motivează atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia îi atribuie în mod fals funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Gruparea KillnetFoto: Killnet
  • Marcel Ciolacu a reacționat vineri precizând că a observat că este menționat de hackerii de la Killnet privind ajutorul cu arme pentru Ucraina. Ciolacu a spus că în acest moment nu există o decizie în acest sens și ca el a spus clar că România va face acest pas dacă va fi nevoie.

Cum își motivează atacurile hackerii Killnet

  • „Președintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu, a emis o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în furnizarea de arme letale Kievului.
  • Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul României.
  • Atacul asupra structurii de informații ale rețelei!”, arată Killnet pe contul lor de Telegram.

Gruparea publică apoi site-urile asupra cărora au lansat atacurile de tip DDoS:

Cine sunt hackerii Killnet: Au atacat site-uri guvernamentale în Cehia și au spart site-ul hackerilor Anonymous

Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a revendicat recent atacuri similare de tip DDoS asupra unor site-uri guvernamentale din Cehia.

Site-urile web ale Ministerului de Interne din Cehia, inclusiv cele ale Poliției și ale Departamentelor de pompieri au fost inaccesibile în data de 27 aprilie din cauza unui atac cibernetic al Killnet.

Cu o săptămână în urmă au fost afectate site-urile web ale Căii ferate cehe, ale unor aeroporturi regionale și un portal al administrației publice.

Luna trecută, hackerii ruşi Killnet au difuzat un videoclip în care susţin că au spart site-ul grupului Anonymous care a declarat război cibernetic Rusiei, potrivit marţi agenţiei RIA Novosti, citată de Agerpres.

Programatorii au înregistrat un mesaj video anonim în care îi îndemnau pe ruși să nu creadă falsurile publicate pe internet și îi îndemnau să nu intre în panică pe fondul evenimentelor din Ucraina.

"Tot ce se întâmplă acum în lume (...) trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu", iar vina pentru aceasta este a Statelor Unite, a Uniunii Europene şi a actualelor autorităţi ucrainene, se subliniază în videoclipul postat online.

"Foarte curând acest conflict se va termina, vom găsi pacea. Nu-ţi fie teamă, Rusia, nimeni şi nimic nu te poate ameninţa. Hackeri Anonymous, începeţi să vă restabiliţi site-ul, arată foarte jalnic pe fondul ameninţărilor voastre la adresa ţării noastre", se mai spunea în videoclip.

Ce se știe despre grupul Killnet?

Grupul Killnet a fost creat relativ recent, scrie TheDailyLyrics.eu. Prima postare de pe canalul lor oficial de Telegram este datată 23 ianuarie 2022. Apoi programatorii au raportat despre ultimele pregătiri pentru site: „Killnet este în ultima etapă de dezvoltare — lansare pe 31 ianuarie.

Killnet are mai multe domenii (io, org, online, tech, net). Cu toate acestea, serviciile sunt momentan indisponibile.

Potrivit autorilor înșiși, sarcina lor este să protejeze datele computerului clientului de atacurile hackerilor. Programatorii își numesc serviciul „primul botnet descentralizat din lume”; (conectând roboți la mai multe mașini din rețeaua zombie pentru a le infecta cu malware - nota ed.).

„Datele dumneavoastră nu mai sunt stocate în baze de date terțe și nu sunt transferate către părți sub formă de găzduire și servere. Botnetul nostru folosește cea mai recentă tehnologie WEB3. Datele dvs. sunt stocate distribuite în întregul Blockchain și nu sunt disponibile pentru aplicarea legii” asigură hackerii, potrivit TheDailyLyrics.eu.