„În primul rând nu îmi stă bine în roșu și niciodată nu îmi va sta bine în roșu”, a declarat miercuri Florin Cîțu, președintele Senatului, întrebat ce părere are despre clipul video în bikini pe care i l-au dedicat hackerii ruși de la Killnet, după ce acesta s-a arătat intrigat de faptul că hackerii l-au confundat cu Marcel Ciolacu. Într-un video trucat, Cîțu apare în rolul Pamelei Anderson din Baywatch.

Dedicatie Killnet pentru Florin CituFoto: Captura ecran Killnet
  • „În primul rând nu îmi stă bine în roșu și niciodată nu îmi va sta bine în roșu. Ați văzut că nu era ceva profesionist acolo, ați văzut că nici nu erau ruși, erau români. Partea bună e că arată cine este inamicul și dușmanul clar al rușilor care fac agresiune în Ucraina.
  • Am văzut că acum își prezintă și aliații. Deci e bine că acești hackeri spun cine sunt aliații lor și cine sunt dușmanii să știe și românii. Se pare că am fost edificat. Foarte bine, am susținut din primul moment sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei și susțin în continuare.
  • Economiile din UE încep să aibă probleme. Îmi este teamă că apetitul pentru sancțiuni va scădea în acest context și nu este corect și nu este bine să facem acest lucru.
  • Trebuie să ne menținem fermi pe acest drum de a avea sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, în special economice, pentru că dacă nu slăbim economic Rusia, să știți că Rusia își poate reface capabilitățile militare și nu știm în ce direcție o va lua după aceea și unde se va opri. De aceea este important să oprim Rusia acum când o putem opri.”, a declarat miercuri Florin Cîțu.

Hackerii ruși de la Killnet i-au dedicat luni un videoclip special lui Florin Cîțu, care a declarat că nu ştie "ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor".

Într-un video contrafăcut, Cîțu este prezentat în bikini în rolul Pamelei Anderson din Baywatch.

Într-o postare anterioară pe contul de Telegram, hackerii de la Killnet au venit cu mesajul:

  • ”Guvernul Romaniei! Nu vă cunoaștem pe niciunul dintre voi pentru că nu sunteți demni de atenția noastră. Dar știm foarte bine că civilii tăi suferă de corupție și foame, știm câte arme NATO ai transferat în Ucraina. Știm că tu și specialiștii tăi IT sunteți o mulțime de oameni incompetenți! (..)”.

Reacția hackerilor ruși vine după ce șeful Senatului, Florin Cîţu, a spus despre atacurile cibernetice ale hackerilor ruși, care au scris că Marcel Ciolacu este preşedintele Senatului, că nu ştie "ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor".