Noile telefone mobile bazate pe platforma deschisa Android si dezvoltate de Google si alti peste 30 de parteneri vor iesi pe piata in trimestrul patru al acestui an, termen pe care multi operatori de telefonie si dezvoltatori de programe au dificultati in a-l respecta, scrie Reuters, citand Wall Street Journal (WSJ). In noiembrie 2007, Google a anuntat ca telefoanele vor fi scoase la comercializare in a doua jumatate a lui 2008.

Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom de pe piata Statelor Unite ale Americii, T-Mobile, estimeaza ca va livra pe piata primul telefon cu Android in trimestrul patru al acestui an, dar Sprint Nextel Corp nu va putea sa faca acelasi lucru, potrivit unor surse apropiate intregului proces, citate de WSJ.

De asemenea, China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume cu 400 milioane de abonati va intarzia lansarea telefoanelor cu Android pana spre sfarsitul acestui an sau chiar inceputul lui 2009, spun surse citate de acelasi cotidian.

Wall Street Journal mai mentioneaza ca Android nu a obtinut prea mult suport nici din partea marilor dezvoltatori de programe software pentru dispozitive mobile, multi acuzand faptul ca este greu sa dezvolti programe in timp ce Google mai face inca modificari.

Google nu a comentat inca aceste informatii.

Google nu va produce telefoane cu Android, dar a ajutat la dezvoltarea softului, care va fi instalat de catre producatori pe telefoanele mobile. Samsung, HTC, LG Electronics si Motorola sunt cateva dintre companiile, care au anuntat ca vor produce telefoane care vor rula pe platforma Android. Pentru Google, miza lansarii unor terminale care sa faciliteze accesarea Internetului o reprezinta piata publicitatii online pe telefoanele mobile.