Pachetul integral de actiuni detinut de Saudi Oger in cadrul Telemobil (Zapp) a fost transferat catre grupul Cosmote, ca urmare a primirii avizului autoritatilor relevante, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Achizitia de peste 200 milioane euro, prin care Cosmote va putea oferi servicii de broadband mobil gratie licentei 3G detinute de Zapp, a fost aprobata saptamana trecuta de Consiliul Concurentei.

“Achizitia Zapp ofera Cosmote Romania oportunitatea sa isi extinda portofoliul cu servicii de date si broadband mobil. In acelasi timp, clientii Zapp vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii, precum si la cele mai relevante oferte de pe piata, din punct de vedere calitate-pret”, a declarat Stefanos Theocharopoulos, directorul executiv al Cosmote Romania.

Conform oficialilor Cosmote, achizitia Zapp va creste perspectivele de dezvoltare ale operatorului in Romania, "oferind companiei posibilitatea sa puna la dispozitia clientilor sai noi servicii mobile in banda larga, utilizand licenta 3G obtinuta in urma achizitiei Zapp, extinderea bazei de clienti si deschiderea de noi oportunitati in segmentul corporate, care se bucura de un potential crescut pe piata".

Cosmote are in prezent peste 6,3 milioane utilizatori si o cota de piata de 23% (in iunie 2009). Martea trecuta, Consiliul Concurentei a anuntat autorizarea preluarii Zapp de catre Cosmote, considerand ca nu se creeaza sau se consolideaza o pozitie dominanta in piata de telefonie mobila din Romania.