Cateva sute de angajati sunt asteptati sa accepte sa paraseasca in mod voluntar Romtelecom in aceasta saptamana, cand se incheie un program de disponibilizari voluntare, demarat la inceputul acestei luni, a anuntat luni Yorgos Ioannidis, directorul executiv al Romtelecom. Programul se adreseaza celor care au peste 10 ani vechime in companie, iar cei care accepta primesc compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in contractul colectiv de munca, care pot ajunge pana la suma de 14.000 de euro net, in functie de vechimea in munca. Pe de alta parte, compania a anuntat luni si reducerea cu pana la 29% a tarifelor la internet de banda larga pentru clientii rezidentiali, la nivel national.

Yorgos Ioannidis, CEO RomtelecomFoto: AGERPRES

"Ne asteptam la 'cateva sute de angajati' care sa accepte miercuri aceasta oferta. Cautam sa imbunatatim serviciile si sa le oferim la o calitate mai buna cu cat mai putini oameni. Daca ne uitam in urma, cand am inceput planul de restructurare, numarul angajatilor a fost redus de la 12.500 salariati in martie 2008 la mai putin de 9000 de angajati in prezent, in timp ce calitatea serviciilor a crescut", a declarat luni Yorgos Ioannidis, directorul executiv al Romtelecom.

Seful Romtelecom a mai precizat ca nu poate estima sau da o tinta privind numarul de angajati pe care-l va avea compania la sfarsitul acestui an. Anterior demararii acestui program de disponibilizari voluntare, Romtelecom mai anuntase in luna februarie a acestui an ca 600 de angajati vor fi disponibilizati pana la 1 mai 2010, in cadrul unei operatiuni de eficientizare a operatiunilor si reducere a costurilor.

  • Romtelecom isi reduce cu pana la 29% preturile la serviciile de internet de banda larga

Pe de alta parte, operatorul a mai anuntat ca incepand de luni va reduce preturile pentru serviciile de broadband la nivel national, pentru clientii rezidentiali, cu procente cuprinse intre 17 si 29% (fara TVA) fata de tarifele promotionale anuntate in luna martie din acest an.

Este vorba de reducerea tarifelor la cele trei planuri tarifare pentru serviciile de internet in banda larga lansate in luna martie din acest an, care se adresau clientilor rezidentiali si variau ca pret in functie de zona. Cel mai ieftin abonament dintre acestea, care permitea viteze de 2 Mbps pentru download avea un tarif lunar care incepea de la 2,9 euro/luna si putea ajunge pana la 4,1 euro pe luna in functie de zona.

Luni, operatorul a anuntat ca a luat decizia sa ofere preturi unice pentru internetul fix in banda larga la cel mai mic nivel pentru toate cele trei planuri tarifare, respectiv: 2,9 euro/luna, 4,4 euro/luna si 5,9 euro/luna (fara TVA).

"Era mult mai costisitor pentru noi in anumite zone sa furnizam aceste servicii si de aceea am anuntat ca vom avea preturi intre anumite limite, spre exemplu intre 2,9 euro si 4,9 euro in cazul celui mai ieftin plan tarifar. Luand in calcul dificultatile financiare la nivelul consumatorilor in actualul climat economic, am decis sa preluam cheltuielile care apareau in unele cazuri legate de furnizarea serviciilor in anumite zone si de a le oferi clientilor sai cele mai mici preturi posibile", a precizat seful Romtelecom.

Mai multe detalii despre noile tarife Romtelecom, aici.

Anul trecut, Romtelecom a inregistrat o pierdere operationala de 15,3 milioane euro, in scadere cu 57,7% fata de o pierdere operationala de 36,2 milioane euro in 2008. In pofida cresterilor pe segmentele de televiziune si internet broadband, veniturile Romtelecom au scazut cu 7,2% pana la 807,7 milioane euro. Numarul total al angajatilor a scazut cu 3,2%, pana la 10.117 angajati in 2009.