Valoarea actiunilor detinute de stat in cadrul Romtelecom estimez ca se ridica la circa un miliard de euro, dar pretul corect al acestor actiuni va rezulta in urma studiilor derulate de experti, a declarat vineri pentru HotNews.ro Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor. Ministrul spune ca estimarea aceasta tine cont de conditile din piata locala de comunicatii si de faptul ca Romtelecom nu mai este doar un operator de telefonie fixa. "Vreau sa subliniez faptul ca nu suntem dispusi sa vindem cu orice pret. Vom cauta un pret bun care sa fie in avantajul statului roman", a mai declarat ministrul.

Valerian Vreme (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Conform contractului de privatizare, noi asteptam din partea OTE o oferta de cumparare. In cazul in care aceasta oferta nu corespunde si analizelor pe care le vom avea si noi, vom incerca o cotare pe bursa atat in Romania cat si in strainatate. Tot consultantii vor spune cand va fi momentul optim si pe ce bursa se poate face o cotare avantajoasa pentru statul roman. Vom fi prudenti si nu vom vinde actiunile cu orice pret. Intr-o criza economica aceste actiuni pot fi cotate mai jos decat valoarea lor reala. Vreau sa subliniez faptul ca nu suntem dispusi sa vindem cu orice pret. Vom cauta un pret bun care sa fie in avantajul statului roman", a precizat pentru HotNews.ro ministrul Comunicatiilor.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat vineri faptul ca statul intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul acestui an. O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de minister la Romtelecom este listarea la Bursa.