Postul de televiziune Realitatea a difuzat luni, in jurnalul orei 18.00, o stire in care acuza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca instrumenteaza un control dirijat politic impotriva trustului Realitatea - Catavencu. Reactia televiziunii vine dupa ce ANAF a demarat un control privind operatiunile financiare derulate prin grupul de firme controlat de Sorin Ovidiu Vintu.

"De exact doua luni, exista un razboi nevazut, la care jurnalistii Realitatea TV au devenit parte, fara sa vrea. Singura lor vina, pentru care au ajuns intr-un front de lupta cu care nu sunt obisnuiti, este aceea ca nu stiu sa fie obedienti. Este vina ca isi fac meseria si ca munca lor presupune, deseori, sa critice Puterea" - stirea Realitatea TV.

Realitatea TV sustine, citind surse din PDL, ca ANAF controleaza firmele din trust pe baza unei comenzi politice din partea premierului Emil Boc.

Reamintim ca Fiscul controleaza, printre altele, si modul cum a fost rambursat de catre stat TVA-ul in valoare de 62 de milioane de euro catre o firma - actionar la Realitatea-Catavencu.

Realitatea TV face referire in stire si la momentul in care ANAF ar fi blocat in ianuarie 2010 conturile bancare ale trustului pentru datorii neplatite. Realitatea recunoaste ca avea datorii la buget, sustinind ca le-a platit insa inainte ca Fiscul sa blocheze conturile:

"In seara zilei de 20 ianuarie, ANAF scapa "pe surse" stirea ca a blocat conturile Realitatea Media, pentru datorii la buget reprezentand taxele si impozitele aferente salariilor pe ultimele patru luni, aproximativ 1 milion de euro. A doua zi dis-de-dimineata, Realitatea Media anunta plata integrala a datoriilor catre stat, prezentand oficialilor ANAF dovada platii inainte ca acestia sa apuce sa blocheze efectiv vreun cont al firmei".