Ultimul numar al cotidianului Fin.ro (Financiarul) in varianta tiparita va aparea vineri, 26 august, acesta urmand sa continue, ca si cotidian de business, in versiunea sa online, dar si ca publicatie lunara, al carei prim numar va aparea pe 1 septembrie, a spus, marti, pentru HotNews.ro directorul general Gabriela Vranceanu Firea.

Potrivit acesteia, redactiile Saptamana Financiara si Fin.ro au fost unificate, cu urmatoarea formula de conducere: Gabriela Vranceanu Firea - director general, Radu Preda - director editorial, Edward Pastia - redactor-sef. Redactia astfel rezultata va furniza continut pentru publicatiile print (Saptamana Financiara, cu aparitie saptamanala, respectiv lunarul Fin.ro) si pentru site-urile sfin.ro si fin.ro.

Lunarul Fin.ro va fi o revista glossy, in format A4, urmand sa apara, pentru inceput, in 64 de pagini full color.

Potrivit Gabrielei Vranceanu Firea, tot in prima parte a lunii septembrie va fi lansat si noul portal fin.ro, ea precizand ca "nu este vorba de un face-lift al vechiului site, ci de o reconstructie din temelii, incepand de la design si terminand cu functionalitatile".

Ea a precizat, de asemenea, ca intre acest proiect online si un alt proiect online de informatii de business, anuntat de grupul Intact la inceputul anului, nu exista nicio legatura.

  • In februarie a.c., Intact si-a anuntat planurile de a lansa, in a doua jumatate a acestui an, un portal de business coordonat de Adrian Mirsanu, fost redactor-sef al ziarului Business Standard. Tot atunci, Media Casa Press (ce editeaza Saptamana Financiara si Financiarul) anunta ca urma sa inglobeze, pe online, continutul publicatiilor Saptamana Financiara si Financiarul intr-un portal separat, Fin.ro. Acesta a fost lansat, insa Sfin.ro functioneaza in continuare separat, cu propriul continut. Din informatiile HotNews.ro, proiectul online al lui Adrian Mirsanu, ca portal de business, are sanse minime sa se materializeze in viitorul apropiat.