VIDEO Sorina Matei prezinta un document confidential incheiat in 2008 intre PSD si PC prin care se asigura sprijinul mediatic al Antenei

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 7 iunie 2013, 12:59 Dosare Anticoruptie


Ziarista Sorina Matei a prezentat joi pe blog mai multe documente confidentiale ce vizeaza un acord incheiat intre PSD si PC in 2008, prin care conservatorii se angajau sa sprijine mediatic promovarea aliantei politice dintre cele doua partide. Dintr-un alt document reiese ca Antena 3 a organizat o campanie de sms-uri, in ziua dezbaterii electorale dintre Mircea Geoana, candidatul PSD la prezidentiale, si Traian Basescu, televotingul urmand sa se desfasoare pe parcursul confruntarii programate la ora 19:00, in conditiile in care social-democratii puteau sa inceapa sa voteze inca de la ora 8:00 dimineata.

Prin acordul PSD-PC, incheiat in 16 aprilie 2008, PC se angajeaza sa sprijine mediatic "promovarea Aliantei politice (dintre cele doua partide - n.red.)" si sa evite "aparitia situatiilor care ar putea conduce la afectarea negativa a imaginii Aliantei politice, si implicit a celor doua partide", reiese din documentul publicat.

Acordul este semnat de presedintii de la acea vreme ale celor doua partide, Mircea Geoana (PSD) si Daniela Popa (PC).

Intr-un alt document al PSD, transmis catre organizatiile judetene ale partidului si semnat de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, presedintilor de filiale li se reaminteste ca pe 3 decembrie 2009, la ora 19:00, urma sa aiba loc dezbaterea electorala dintre Mircea Geoana, candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009, si Traian Basescu.

In documentul prezentat de Sorina Matei se precizeaza ca postul de televiziune Antena 3 urma sa organizeze un televoting pe parcursul dezbaterii, care consta in transmiterea de sms-uri. Social-democratii erau informati ca inregistrarea votului urma sa realizeze prin transmiterea unui sms cu textul GEOANA la numarul de telefon 1244.

Acestia mai erau infomati ca Antena 3 urma sa anunte desfasurarea televotingului in timpul dezbaterii, insa "transmiterea sms-ului se va putea face incepand cu ora 8:00 dimineata, rezultatul fiind afisat numai in timpul emisiunii".

Presedintii de organizatii sunt incurajati sa faca toate demersurile necesare pentru a asigura "implicarea activa a tuturor organizatiilor din judet si a tinerilor si voluntarilor PSD, precum si mobilizarea acestora pentru a participa la televoting, joi, 3 dec. 2009, intre orele 08.00-21.30".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7678 vizualizari

  • -19 (31 voturi)    
    O fi bine, o fi rau ... (Vineri, 7 iunie 2013, 13:28)

    La Tour Eiffel [utilizator]

    Ca nu se intelege din articol. Dar fiind vorba de un site bas ist probabil ca e ceva f rau. Pentru ca stire oricum nu e. Un acord de acum 5 ani, care nu mai exista, incheiat intre oameni care la scurt timp si-au pierdut orice functie in partidele respective chiar nu poate fi o stire in 2013. Dar poate ca pt bas isti este. O fi de nivelul lor. Deci: rusine Dinu Patriciu!
    • +13 (19 voturi)    
      or fi trecut anii, dar haznaua 3 pute la fel.. (Vineri, 7 iunie 2013, 14:36)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      dezinformarea este singurul scop al antenelor. oricati ani ar fi trecut si oricate marionete se vor plimba pe la conducerea partidului securistului, el altceva nu va sti sa faca oricum.
      • +10 (12 voturi)    
        e de rau (Vineri, 7 iunie 2013, 14:55)

        icszero [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Problema constanta e Felix si antenele lui. Si acum 5 ani si azi. Restul e can can.... Daca au facut contractul atunci si cu ce difuzeaza ei acum chiar are legatura cu mentalitatea lor.

        Auzi-l si pe ala de sus cu 'Basismul'. Daca inchide Antena3 cred ca o sa intre multi in sevraj....
        • -3 (5 voturi)    
          oho (Sâmbătă, 8 iunie 2013, 2:08)

          srpc [utilizator] i-a raspuns lui icszero

          d-apoi dupa ce-l inchidem pe basexu, sa vezi atunci ce urlete de saracie si umilinta vor rasari din zone actualmente hoate, dar bogate si fudule :)))
    • +9 (11 voturi)    
      e de rau (Vineri, 7 iunie 2013, 14:56)

      icszero [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      e o dovada ca Antenele manipuleaza. Atunci si probabil si acum. Tie cum ti se pare?
    • +3 (5 voturi)    
      poate ca nu e (Vineri, 7 iunie 2013, 15:10)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      nimic penal, sau treaba e trecuta...
      zic, poate.
      dar, ce este interesant este faptul ca sunt acum probe pentru ceea ce deja era cunoscut din zvonuri.
      sa vada toata lumea cine este aliatul pesede, si dece !
      trei posturi progioniste si totusi, mircica a calcat in strachini, sfatuit de dottore, cu sprijinul netzarmurit al lui francisc intai, aka dragnea ot alicsandria.
      si'au dat atunci mana vuvuzela lui vintu, latrinele lui felix varanu si nistorescu cu jurnalul national, plus posturile de sport si lautari/manele ale varanului.

      totusi, oamenii lui base au fost un pas in fatza, au sesizat flagrantul la pscina, organizat de tandemul tonta - dragnea.
      probabil ca dragnea este cuiul lui pepelea, omul pedele dinlauntru, cartitza lui base :))
      urmarile se vad azi, in contracutl de coabitare.:)

      usl'amisti, livius de teliorman este un brutus natural. asa ca, atentie mare.
      va fi cu urmare.

      s'auzim tot vesti bune...
    • +4 (6 voturi)    
      E de rau ! (Vineri, 7 iunie 2013, 17:05)

      Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      Sa nu te poti exprima in limba Romana in trei propozitii. Si agramat si cu creierul facut praf de antene e clar ca e de rau.
    • +6 (6 voturi)    
      Nu inteleg (Vineri, 7 iunie 2013, 20:36)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui La Tour Eiffel

      de ce te bagi in seama daca recunosti din capul locului ca n-ai inteles nimic.
      Hai sa te iau "colocvial " : Dragnea a facut o combinatie cu Voiculescu prin care sa ii umfle lui Geoane scorul la votul telefonic din seara acelei dezbateri.
  • +13 (17 voturi)    
    q.e.d (Vineri, 7 iunie 2013, 13:41)

    un domn [utilizator]

    pentru a spune fara a deranja calomnia ca la studiourile din baneasa s a stiut si regizat actiunea de asta vara a useleului, si caderea in ianuarie a MRU, mai trebuie spus ca e infractiune ce au facut oamenii lui Felix ? cred ca Parchetul ar trebui sa se autosesizeze mai ales ca sunt in ancheta posibile/probabile fraude la referendul..masinaria infernala cum spune papagalul de ciuvica (furios ca a pierdut procesul cu base) a spus..sau SRS ? naiba sa ii ia de lingai...da maestre Gadea vom iesi in strada..dar sa nu spui ca nu ti am spus..ai grija ce iti doresti...
  • +13 (17 voturi)    
    Mircea Badea vorbeste doar despre ce i se ordona (Vineri, 7 iunie 2013, 13:50)

    Kivek [utilizator]

    PNL si PSD sunt la guvernare de peste 1 AN dar la Antena 3 si Realitatea TV se vorbeste doar despre Basescu si uneori despre Boc, e clar ca aceste televiziuni au contract de propaganda cu USL...

    securistul Dan Voiculescu e chiar unul din liderii USL deci la el e de intaeles sa-si asmuta slugoii impotriva dusmanilor politici
  • +12 (16 voturi)    
    bravo (Vineri, 7 iunie 2013, 13:59)

    strongbox [utilizator]

    Foarte bine ca incep sa iasa la iveala aceste aranjamente ale politicului cu media, in special grupul INTACT! Ce credibilitate mai poate avea acest trust media??!! Nu mai dureaza mult si actuala audienta imbatrinita a lor va disparea. Noul val de tineri sau oameni in jur de 30-40 ani sunt mult mai bine informati!!!
    • +8 (12 voturi)    
      stai linistit ... (Vineri, 7 iunie 2013, 14:22)

      titiacs [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

      ... aprox 7,4 milioane de kakarai NU DISPAR asa usor !
      • +5 (7 voturi)    
        mai draga (Vineri, 7 iunie 2013, 15:13)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

        ce tot ii trageti cu 7.4 milionuri ?
        atatia s'au prezentat la urne, numai ca mai putind de sase au votat da.

        nu va antrenati in vrajeala propagandistica repetata in nestire de toti cacaraii usl'amului.
      • +6 (8 voturi)    
        Pai unii erau morti si cand au votat (Vineri, 7 iunie 2013, 17:06)

        Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

        iar altii beti sau cu creierul facut praf de propaganda antenelor. Asa ca e posibil ca jumatate din ei sa fi disparut deja.
    • +9 (11 voturi)    
      Corect (Vineri, 7 iunie 2013, 14:24)

      Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

      Corect ar fi ca după Acordul este semnat de presedinţii de la acea vreme ale celor două partide, Mircea Geoană (PSD) şi Daniela Popa (PC), cei doi să-şi se retragă din viaţa politică şi dacă există o pedeapsă penală pentru un astfel de acord să se aplice urgent.
    • +5 (7 voturi)    
      Bine spui ! (Vineri, 7 iunie 2013, 16:01)

      Andy Latimer [utilizator] i-a raspuns lui strongbox

      Audienta Latrinei 3 nu difera deloc de aplaudacii lui Miron Cozma la mineriade... Iar Cristian Campeanu, in Romania libera le arata oglinda acestora, din Ministerul Propagandei al lui Goebbels : faceti parte din REGIMUL NAZIST LATRINA 3 !
  • -8 (10 voturi)    
    Tele (a)vo(r)ting (Vineri, 7 iunie 2013, 14:26)

    Malone_M [utilizator]

    Nu vad nimic rau in intentia de a sustine un candidat dar modul in care o faci e de condamnat, gandindu-ma la tot mecanismul declansat de televiziunea cu nume de dimensiune de coala de hartie. In ciuda desfasurarii masive de forte intru sustinerea sa, "prezidentiabilul" G.E. Oana a dat-o rau cu mucii-n fasole in 2009 intarind astfel zicerea ca " decat cu un prost la castig, mai bine cu un destept la pierdere".
  • +8 (8 voturi)    
    intrebare pt Sorina Matei (Vineri, 7 iunie 2013, 14:52)

    taranistu [utilizator]

    Cand ati vazut prima oara aceste documente si cat a trecut pana la publicarea lor?
  • -9 (13 voturi)    
    OK. Si?! (Vineri, 7 iunie 2013, 14:59)

    contele_de_saint_simon [utilizator]

    Cum articolul este foar o relatare si nu are nici macar un cuvant de incriminare, ma gandesc ca nu e nicio problema legala, morala sau de alta natura.

    Daca e ceva in neregula, asteptam cu interes articolele de lege implicate. Altfel, parerologia sa traiasca!
  • +4 (6 voturi)    
    Incepe sa se faca Lumina (Vineri, 7 iunie 2013, 17:55)

    uluit [utilizator]

    "Uneletele" media de manipulare a maselor, au fost folosite in scopuri clare. Aceiasi agitatori si activisti de partid de pe vremuri, ne servesc democratia "originala" intr-o culoare diferita a hAntenelor.

    Dormiti linistiti dragi romani, cei votati cu 70% (PSD+PNL+PC) stiu sa va controleze pentru a-si atinge planurile.

    Democratia-i doar un "moft", cu singura diferenta ca, acum nu se mai numeste Democratie "Populara" ca-n tineretea lui Ilici.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by