Sportiva Ebru Bolat va reprezenta Team Romania la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an, în întrecerile de yahting, după cum informează COSR.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Ebru Bolat va reprezenta România la JO 2024 în probele de yachting

Va fi pentru a treia oară în istorie când România va avea la starul competiției olimpice sportivi la yachting.

„Calificare la JO Paris 2024!

Team Romania - 80 sportivi

Ebru Bolat va reprezenta Team Romania la Jocurile de la Paris în întrecerile de yachting. Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la starul competiției olimpice sportivi la yachting.

Ebru s-a calificat la ultimul turneu care a împărțit biletele olimpice, de la Hyeres, Franța. La clasa Ylca 6, Ebru a terminat pe locul 1 asigurându-și participarea la Jocuri. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori a doua și odată a treia, restul întrecerilor a fost în top 10, o cursă fiind descalificată.

Ebru Bolat, bine ai venit în Team Romania!

În 1980, la JO de la Moscova au concurat Mihai Butucaru, locul 15 la Clasa Finn, Mircea carp și Adrian Arendt, la Clasa Flying Dutchman, locul 13 și la Clasa Tornado au terminat pe locul 11, Andrei Chiliman și Cătălin Luchian.

La Atlanta 1996, la Clasa Finn, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28 iar Horia Ispaș, clasa Laser, locul 48.

Visurile se împlinesc prin perseverență, așa cum a reușit Ebru Bolat. Ebru e dubla campioană europeană, ea a obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8.

Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, și se află în top 50 mondial.

Ebru își propune să schimbe popularitatea yachtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească. Ea a crezut cu tărie că poate concura la nivel internațional și a calificat România la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris”, informează COSR pe contul oficial de Facebook.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024.