CARIERE
Cursuri pentru antreprenori
Foto: JCI

Înscrieri online: Cursuri de antreprenoriat pentru tineri

de CZ HotNews.ro
Tinerii pot urma gratuit cursuri de antreprenoriat la Spark Week - The Future Entrepreneurs Festival, eveniment care va avea loc la București în perioada 26 - 31 august, printr-un concurs organizat de Banca Transilvania.
fonduri
Foto: Pixabay

Site-ul Undelucram.ro, unde lucrătorii români vorbesc despre patroni, a luat o finanțare de 300.000 Euro

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Site-ul de joburi Undelucrăm.ro, folosit de lucrători să-și povestească experiența pe care au avut-o la firmele la care au muncit, a primit o investiție de 300.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder, susținut din fonduri europene, și un alt investitor.
Antreprenor american cu origini românești
Foto: brooklinen.com

Antreprenor cu origini românești - afacere online de 50 de milioane de dolari cu așternuturi, în SUA

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Cariere
Un antreprenor american cu origini românești a deschis un startup online care fabrică și livrează așternuturi la comandă direct consumatorilor, o afacere care a ajuns la încasări anuale de aproape 50 de milioane de dolari.
Mancare traditionala
Foto: Pixabay

Studenții antreprenori de la sat: Firme de catering țărănesc pentru nunți în mediul rural

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Cariere
Firme de catering țărănesc pentru nunți tradiționale, botezuri și chiar înmormântări — aceasta este ideea de antreprenoriat lansată de un profesor de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, pentru studenții săi care locuiesc în mediul rural.
Lucratori
Foto: Pixabay

Patronii vor putea aduce în România 30.000 de lucrători din afara UE, în 2019 (proiect)

de CZ HotNews.ro
Marţi, 9 Iul 2019 Economie | Cariere
Guvernul va permite firmelor să aducă în România, în total, 30.000 de lucrători din afara Uniunii Europene, în anul 2019, potrivit unei propuneri de hotărâre.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Un angajat din cinci pleacă în primele 100 de zile din cauza atmosferei și managementului - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 3 Iul 2019 Economie | Cariere
Circa 21% dintre angajați au părăsit un loc de muncă din cauza atmosferei din echipă și a managementului defectuos, dar și pentru că le-a lipsit motivația, nu au știut ce au de făcut și nici cum să își ducă la îndeplinire sarcinile, arată un studiu citat de Mediafax.
Lucrator constructii
Foto: pixabay.com

Patron din construcții, despre salariul minim: „Ăstuia care ridică praful pe aici îi dai 3.000”?

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 1 Iul 2019 Economie | Cariere
Un patron român cu afaceri în construcții, Liviu Rogojinaru, critică instituirea salariului minim brut de 3.000 de lei în acest sector și se plânge că din cauza majorării remunerației minime pentru muncitorii necalificați crește presiunea pentru majorarea salariilor lucrătorilor calificați sau ale inginerilor.
Nicoleta Hritcu
Foto: Facebook - Cuptorul Moldovencei

VIDEO A renunțat la actorie pentru cofetărie: De la un SRL-D finanțat de stat, la afaceri de 1,4 milioane de euro și francize

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 1 Iul 2019 Economie | Cariere
După ce a urmat cursuri de antreprenoriat, o fostă actriță din Republica Moldova a lansat cu ajutorul unei finanțări de la stat pentru firme de tip SRL-D (societate cu răspundere limitată – debutant) o afacere cu dulciuri la Iași. Cu o investiție inițială de 21.000 de euro în 2012, Nicoleta Hrițcu a tranformat afacere într-un mic lanț de cofetării cu o cifră de afaceri de 1,4 milioane de dolari. Antreprenoarea a explicat pentru StartupCafe cu ce se diferențiază business-ul său de alte cofetării, dar și decizia de franciza afacerea sub un alt nume.
programator salariat sau PFA?
Foto: Pixabay

Motivul pentru care firmele IT nu-și prea mai găsesc programatori în România

de CZ HotNews.ro
Vineri, 28 Iun 2019 Economie | Cariere
Firmele IT din România au mari dificultăți în a-și găsi specialiști să-i angajeze și din cauza numărului mic de studenți pregătiți anual de universitățile românești în specializările de tehnologie a informației, pe fondul lipsei de profesori titulari, a afirmat, vineri, reprezentanta celei mai mari asociații patronale a firmelor de software din țară.
interviu job
Foto: Wikimedia Commons

Românii se feresc să își negocieze salariul la interviu, deși angajatorii sunt dispuși să ofere mai mult - sondaj

de RA HotNews.ro
Vineri, 28 Iun 2019 Economie | Cariere
Mai puțin de jumătate dintre candidații care se prezintă la un interviu negociază salariul, deși suma oferită de companie poate fi mărită de regulă cu până la 25%, afirmă peste șase din zece angajatori. Și mai puțini sunt cei care își negociază beneficiile extra-salariale, arată datele unui sondaj BestJobs.
Fonduri
Foto: Pixabay

Un venit universal de la stat ar ajuta românii să devină patroni - crede o antreprenoare româncă

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Cariere
O antreprenoare româncă vrea ca statul să introducă un venit universal de bază (universal basic income) suficient de mare încât să ofere o plasă de siguranță tuturor cetățenilor, astfel încât românii care vor să își deschidă mici afaceri să aibă asigurată stabilitatea financiară care să le permită să facă pasul spre necunoscut.
Lucrător construcții
Foto: Pixabay

Firmele din România suportă cea mai bruscă majorare a costurilor cu lucrătorii, din UE. Salariul în construcții

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Iun 2019 Economie | Cariere
Firmele din România suportă în continuare cele mai mari creșteri procentuale ale costurilor cu forța de muncă, inclusiv cu salariile, comparativ cu situația din toată Uniunea Europeană, relevă datele Eurostat publicate luni. În ciuda creșterilor salariale din mediul privat, tot sectorul bugetar a are cea mai bruscă majorare de salarii în România. Atenție, vorbim despre creșterea procentuală a salariilor, pentru că în cifre absolute lucrătorii români rămân tot printre ultimii în UE în privința banilor pe care îi primesc efectiv de la angajatori.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Ce joburi cred românii că nu pot fi înlocuite niciodată de roboți

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | Cariere
Mai mult de jumătate dintre români cred că este posibil ca postul lor să fie înlocuit de roboți și automatizare mai devreme sau mai târziu. Există însă și meserii considerate sigure, ce nu pot fi automatizate, precum cea de preot, artist sau psiholog, dar și joburi pe care românii le-ar vrea înlocuite de roboți, cel de funcționar public fiind în topul preferințelor, arată datele unui studiu BestJobs.
Hackathon4Health
Foto: Hotnews

Patru liceeni români au câștigat 5.000 de dolari cu o aplicație de mobil medicală

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Iun 2019 Economie | Cariere
O echipă de liceeni români a realizat o aplicație de mobil care vine în ajutorul persoanelor care suferă de boala Alzheimer, adolescenții câștigînd astfel un premiu de 5.000 de dolari oferit la un concurs de programare, la București.
Monese
Foto: Hotnews

Român implicat în startup-ul Monese, un rival al Revolut

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Iun 2019 Economie | Cariere
S-a anunțat lista finaliștilor concursului continental de startup-uri The Europas și am găsit doi români în echipele de management a două dintre firmele calificate în finală: Monese, un startup londonez de tehnologii financiare (fintech) rival al Revolut, și PixelPin, un startup de securitate cibernetică.
Galati
Foto: Pixabay

Concurs de idei de afaceri la Galați. Înscrieri online

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Iun 2019 Economie | Cariere
Antreprenorii gălățeni se pot înscrie online, până pe 20 iunie 2019, la un concurs de prezentări de idei de afaceri la care pot câștiga premii totale de 10.000 de lei, au anunțat organizatorii, într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

De Ziua Copilului, doar un sfert dintre companiile din România vor acorda beneficii suplimentare angajaților - studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 30 Mai 2019 Economie | Cariere
Trei sferturi dintre angajatorii din România nu acordă beneficii suplimentare salariaților care au copii în întreținere, nici măcar cu ocazia zilei de 1 iunie, arată un sondaj efectuat de BestJobs. Prin comparație, tendințele din statele occidentale confirmă accentul tot mai mare pe care angajatorii îl pun pe motivarea echipei prin beneficii extinse și pentru membrii familiei.
patroni si angajati
Foto: Pixabay

Patronii vor putea scădea de la plată ieșirile angajaților la țigară, în Spania

de CZ HotNews.ro
Marţi, 28 Mai 2019 Economie | Cariere
Noua legislație introdusă de guvern în Spania, în domeniul muncii și al timpului de lucru plătit, se dovedește o sabie cu două tăișuri pentru angajați și patroni.
JA Romania
Foto: Junior Achievement

Aplicație de analiză a radiografiilor, cu inteligență artificială, realizată de studenți români

de CZ HotNews.ro
Luni, 27 Mai 2019 Economie | Cariere
Un grup de studenți de la Universitatea Politehnică Timișoara a realizat o aplicație care folosește tehnologia de inteligență artificială pentru analizarea radiografiilor, urmând să reprezinte România la o competiție europeană de antreprenoriat și inpvație, care va avea loc în Norvegia, la sfârștul lunii iunie.
Facebook
Foto: Pexels

Mulţi angajatori verfică profilul de Facebook al aplicanţilor la joburi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 24 Mai 2019 Economie | Cariere
Șase din zece angajatori verifică, în procesul de evaluare a unui candidat pentru un job în cadrul companiei, profilurile acestuia de social media, iar aproape patru din zece țin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare, reiese dintr-un sondaj desfășurat de BestJobs.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version