CARIERE
Muncitori
Foto: Comisia Europeana

DOCUMENT Firme germane și românești: Salariile sunt mici în România, ceea ce atrage investiții

de CZ HotNews.ro
Lucrătorii din România au în general salarii mici, ceea ce atrage investițiile în țară, consideră o serie de investitori germani și români reuniți în Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), care au răspuns la chestionarul de conjunctură al AHK pe anul 2018, privind mediul de afaceri din România.
5 to go
Foto: Facebook

​VIDEO Patron de cafenele, despre angajații români: „Pleacă și pentru un procent de 10% - 15%. Dacă ar discuta cu angajatorul...”. Atenție la „persoana virusată” / 5 to Go vânează „greșelile” concurenților de la Coffee to Go

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | Cariere
Antreprenorul Radu Savopol, care deține franciza popularului lanț de cafenele 5 to Go, se plânge că adesea angajații români pleacă din firme pentru a obține doar mici creșteri salariale în altă parte, pe fondul lipsei de comunicare cu patronii. O altă problemă pe care a constata-o la angajații români este că poți nimeri „o persoană virusată”, care strică toată echipa prin comportamentul ei. Savopol a vorbit și despre concurenții de la Coffee to Go, despre care spune că au făcut o greșeală de business în duelul cafenelelor. Încă 7 lecții mai pot „fura” micii antreprenori români de la Radu Savopol.
Creative Business Studio
Foto: Impact Hub

Tinerii patroni din București și Cluj se pot înscrie online la noi cursuri de antreprenoriat și pot ajunge la Madrid

de CZ HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | Cariere
Tinerii patroni din București și Cluj-Napoca, cu afaceri creative, au șansa să ajungă la un bootcamp de marketing în Spania, printr-un nou program de mentorat și training, la care au început înscrierile on-line, au anunțat marți organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Topul beneficiilor la angajare: Ce vor angajaţii români de la un loc de muncă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | Cariere
Masa de prânz a devenit esențială în opinia tot mai multor angajați, iar calitatea acesteia a ajuns un criteriu semnificativ la angajare, arată a treia ediție a Barometrului pieței forței de muncă, realizat de o compania de consultanță. Ce alte lucruri îi mai motivează pe români la angajare.
Patron
Foto: Pixabay

GRAFICE Cum trăiesc patronii în România: Destui se plâng că nu-și pot asigura hrana și plata întreținerii

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Cariere
Patroni români și liber-profesioniști se plâng că nu-şi permit acoperirea cheltuielilor curente, că sunt retanţieri la întreţinerea locuinței şi chiar că nu-şi pot asigura o masă consistentă, arată un studiu publicat recent de Institutul Naţional de Statistică (INS), consultat de Mediafax.
Cursuri pt antreprenori in Bucuresti
Foto: JCI

Se fac înscrieri în București: Program de mentorat cu antreprenori cunoscuți, susținut de „unicornul” românesc UiPath

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Cariere
Tinerii antreprenori sau aspiranții la business se pot înscrie într-un program de mentorat organizat la București, prin care au acces la mentori și traineri români cu experiență în afaceri, susținut de firma românească IT UiPath, unul dintre puținii „unicorni” din Europa, fiind evaluată recent la peste 1 miliard de dolari.
Google Science
Foto: Google Blog

Premiul cel mare, o bursă de școlarizare de 50.000 de dolari - Se fac înscrieri la conscursul Google Science Fair

de CZ HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | Cariere
Tinerii din România cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie on-line la Google Science Fair 2018, o competiție internațională de științe, tehnologie și matematică, dotată cu 179 de recompense, dintre care premiul cel mare va fi o bursă de 50.000 de dolari oferită de compania americană, pentru finanțara școlarizării câștigătorului în continuarea studiilor sale.
2018-Founder-Award
Foto: Naspers

Proprietarul OLX și eMag premiază un tânăr antreprenor

de CZ HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | Cariere
Fondul de investiții sud-african Naspers, care deține în România platformele de comerț online OLX, eMag și Autovit.ro, a desemnat vineri câștigătorul premiului Fondatorul Anului 2018 - The Naspers Founder Award 2018, pe care îl acordă unui fondator de startup din portofoliul său.
Lucratori
Foto: Comisia Europeana

Propunere de lege: Scutire de impozit pe salarii pentru cei mai tineri lucrători

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Economie | Cariere
O reducere și chiar scutirea de impozit pe salarii se propun pentru cei mai tineri lucrători din România, printr-o inițiativă legislativă de modificare a Codului fiscal, depusă recent la Parlament.
Dragos Anastasiu, coordonator al CDR
Foto: Hotnews

Patron român: Ne aducem angajați de afară. Oamenii din Asia „sunt născuţi ca să servească”, la români a servi înseamnă „ce, eu sunt slugă?!”

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Economie | Cariere
Antreprenorul Dragoș Anastasiu, care are afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an în turism și transport în principal, spune că pe termen scurt oamenii de afaceri români, mai ales în domeniul HORECA, își rezolvă problema lipsei de forță de muncă din țară aducând lucrători din afara Uniunii Europene, în condițiile în care oamenii din Asia, de exemplu, „sunt născuţi ca să servească” și vin și cu un import de cultură în acest sens.
Elon Musk
Foto: Captura YouTube - SXSW

O nouă idee de afacere a antreprenorului în serie Elon Musk: Avionul electric care decolează vertical

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 7 Sept 2018 Economie | Cariere
Inginerul, inventatorul, antreprenorul, investitorul și programatorul Elon Musk a prezentat într-un interviu amănunțit o nouă idee de afacere pe care o are în plan. Invitat la podcastul lui Joe Rogan, difuzat în direct pe YouTube, Musk a vorbit despre un avion electric, capabil să decoleze și să aterizeze vertical (VTOL).
cumparaturi in timpul programului
Foto: Pixabay

Peste jumătate dintre angajaţii români recunosc ca fac cumpăraturi online în timpul orelor de program - studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 4 Sept 2018 Economie | Cariere
Aproape 6 din 10 angajați români admit că fac cumpărături online în timpul orelor de program cel puțin odată pe lună, iar cei mai mulți (52%) spun că alocă, în medie, 30 de minute pentru fiecare sesiune de cumpărături, arată un sondaj desfășurat de BestJobs.
Reciclare
Foto: Pixabay

LISTA: 16 idei de reciclare sau reducere a deșeurilor vor concura pentru premiul de 50.000 de euro într-un accelerator de afaceri din România

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Economie | Cariere
16 inovatori, majoritatea români, cu idei pentru reciclarea sau reducerea cantităților de deșeuri au fost selectați luni într-un accelerator de afaceri în care au șansa să obțină un premiu de 50.000 de euro pentru a-și pune în practică soluția de business.
Daniel Ek
Foto: Facebook

​Șeful Spotify: Sunt introvertit, nu sunt un bun prezentator, am dus o luptă cu mine însumi

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 29 Aug 2018 Economie | Cariere
​Antreprenorul suedez Daniel Ek, fondator și director general al serviciului de  streaming de muzică Spotify, care a ajuns la încasări de 1,5 miliarde de dolari pe an, mărturisește că este un introvertit și că duce o luptă cu sine să comunice mai bine cu angajații săi.
robotx
Foto: Hotnews

​VIDEO România în lumea roboților: Avem 200 de miliarde de dolari PIB, de ce 3.000 de școli nu au grupuri sanitare? - mentorul echipei de robotică

de CZ HotNews.ro
Duminică, 26 Aug 2018 Economie | Cariere
Profesorul de fizică Mircea Nistor, mentorul unei echipe de elevi români care a câștigat medalia de aur la competiția First Tech Challenge din Mexic, consideră că statul român are fonduri suficiente pentru modernizarea școlilor și a învățământului din țară, dar nu acordă prioritate educațaiei. Ministerul Educației nu sprijină actvitățile de robotocă în școli și nici nu vrea să organizeze o olimpiadă națională în domeniu, a spus la rândul ei Dana Războiu, liderul unei organizații care sprijină educația.
Computer
Foto: Pixabay

Teste standardizate pentru programatori, nouă afacere în SUA

de CZ HotNews.ro
Marţi, 21 Aug 2018 Economie | Cariere
Un startup american, acceptat recent în acceleratorul de afaceri Y Combinator, vrea să ajute firmele să-și găseacă mai ușor angajați buni în domeniul tehnologiei infirmației (IT), printr-un set de teste standardizate pentru programatori.
Educatie
Foto: Pixabay

4 cursuri Google gratuite pentru antreprenori

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 13 Aug 2018 Economie | Cariere
Google oferă o multitudine de cursuri online, multe dintre ele adresate studenților sau celor care au absolvit recent. Unele dintre acestea te vor învăța limbaje de programare sau modalități de lucru cu tehnologii specifice. Dar există și cursuri de marketing, dezvoltare și lansare de aplicații, creare de produs sau gestionarea resurselor, care pot fi de folos oricărui antreprenor sau viitor antreprenor. 
Jobful
Foto: Facebook

Ce idei de afaceri românești se mai remarcă în ultima vreme

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Aug 2018 Economie | Cariere
Patru startupuri românești au fost admise în acceleratorul de afaceri Sperik, urmând să primească sprijin pentru dezvoltarea ideilor de business, au anunțat, luni, organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Între timp, antreprenorii români se pot înscrie în continuare pentru un loc în acceleratorul de afaceri.
Lucratori
Foto: Comisia Europeana

DOCUMENT ​Condițiile pentru firmele care vor intermedia angajarea zilierilor din România

de CZ HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Economie | Cariere
Patronii care vor utiliza munca zilierilor vor apela la serviciile unor firme de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră. Aceste „agenții de mediere” vor fi acreditate de stat, în baza unor criterii care urmează să fie stabilite de Guvern printr-o hotărâre.
Angajati
Foto: Pixabay

Firmele vor să dea salarii mai mari pentru angajaţii buni. Cine ar putea primi mărire în acest an – studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 8 Aug 2018 Economie | Cariere
Angajatorii sunt dispuși sa aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari pentru atragerea talentelor şi se pregătesc în acest an să le plătească salarii mai mari angajaților din vânzări, resurse umane, IT, producție și marketing/communicare, arată studiului Randstad HR Trends, România 2018.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version