CARIERE
Euro
Foto: Public Domain Pictures

Competiție de idei de afaceri cu premii de 20.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Înscrieri până pe 3 iunie

de Adi Iacob HotNews.ro
Tinerii cu idei antreprenoriale orientate către viitor mai au la dispoziție 5 zile pentru a aplica la Future Makers, un program educațional dedicat celor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Termenul limită pentru înscrierea în competiția de idei de afaceri cu premii totale în valoare de 20.000 euro este 3 iunie.
Job
Foto: pxhere.com

Românii au depus 1 milion de aplicări la joburi în ultima lună: Topul celor mai căutate locuri de muncă

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Economie | Cariere
Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi pe o platformă de recrutare online, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce privește dorința românilor de a-și găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidați.
Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane
Foto: Hotnews

Job-urile în perioada crizei sanitare. Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane, răspunde la întrebări #deladistanta, miercuri 13 mai 2020, de la 17.00

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Economie | Cariere
Peste 350.000 de contracte de muncă erau încetate la 12 mai 2020, arată datele oficiale publicate de Ministerul Muncii. Cum îți regăsești de lucru în perioada următoare, cum te reinventezi pe piața muncii, ce faci dacă ai revenit din străinătate și vrei să lucrezi la tine în țară, cum îți păstrezi job-ul în perioada de criză? Discutăm la întâlnirea online #deladistanta cu Vlad Sarca, antreprenor și CEO EGV International, o firmă specializată în recrutarea forței de muncă.
Parinti si copii. Coronavirusul nu atinge tandretea
Foto: Hotnews

Câți angajați au fost lăsați de angajatori cu copiii acasă pe perioada închiderii școlilor

de CZ HotNews.ro
Vineri, 8 Mai 2020 Economie | Cariere
Au trecut aproape două luni de când patronii din România sunt obligați să le acorde zile libere plătite salariaților care au copii și trebuie să stea cu ei acasă pe perioada în care sunt închise școlile, iar acum avem unele cifre care ne oferă o imagine a dimensiunilor aplicării Legii 19/2020.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Joburi disponibile versus joburi căutate, pe platformele românești eJobs și Best Jobs

de CZ HotNews.ro
Marţi, 5 Mai 2020 Economie | Cariere
Două dintre principalele platforme online de recrutare din România, eJobs și BestJobs, au anunțat marți ce fel de lucrători caută firmele să angajeze și ce joburi își caută acum lucrătorii de la noi.
Nicolas Schmit, comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale
Foto: Comisia Europeana

Comisar UE: Lucrăm mai departe la inițiativa privind un salariu minim

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Cariere
Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, a afirmat, joi, că alături de partenerii sociali, continuă lucrul la inițiativa privind un salariu minim european.
angajatii din companii
Foto: DoN CIO

Firmele de HR trec pe scădere, pentru prima dată în ultimii 10 ani

de RA HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Cariere
Piața locală de servicii de resurse umane va scădea cu aproximativ 15% în 2020, acesta fiind de altfel primul an de corecție al acestei industrii, din ultimii 10 analizați, ca urmare a maturizării pieței și a pandemiei de coronavirus, potrivit studiului realizat de o companie de consultanţă.
Gregoire Vigroux
Foto: Hotnews

VIDEO Omul care și-a deschis o afacere în plină criză: „Dacă nu suntem optimiști, nu suntem antreprenori”

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Apr 2020 Economie | Cariere
Un om de afaceri, care și-a lansat un magazin online de telefoane second hand în plină criză, în România, cu o investiție de 200.000 de euro, este convins că a făcut ceea ce trebuia. „Noi suntem antreprenori, este un nivel de risc, când ești antreprenor”, spune Gregoire Vigroux, într-un interviu #deladistanta la StartupCafe.ro.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Fermier român: Antreprenorii sunt de vină pentru plecarea lucrătorilor în străinătate

de CZ HotNews.ro
Marţi, 14 Apr 2020 Economie | Cariere
Fermierul Dimitrie Muscă, ce operează Combinatul Agroindustrial Curtici, din județul Arad, crede că antreprenorii români „sunt de vină” pentru plecarea lucrătorilor din România în străinătate, salariile fiind prea mici.
telemunca
Foto: pxfuel.com

Ce angajaţi mai sunt la căutare în plină criză

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Apr 2020 Economie | Cariere
Joburile rămase active în piață sunt cele legate direct de vicii (consultant vânzări țigarete electronice) și alte activități obligatorii în evoluția firească a vieții socio-economice (contabilitatea). Chiar și așa, numărul lor este mult mai mic decât cel al posturilor promovate în lunile anterioare, arată o analiză a MAD intelligence.
Ionel Burtea, antreprenor
Foto: Abund Berry

Ionel Burtea, antreprenor la 24 de ani: HoReCa își mai revine, dar în turism nimic nu va mai fi la fel ca înainte

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Cariere
Tânărul antreprenor Ionel Burtea (24 de ani), care face afaceri în agricultură și procesare, a luat urgent 2 măsuri principale încă de la începutul acestor săptămâni de criză cu care se confruntă firmele private din România.
Computer
Foto: Pixabay

Cursuri Google de marketing digital pentru români. Înscrieri online până pe 12 aprilie

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Apr 2020 Economie | Cariere
Antreprenorii români și practicienii în promovarea pe internet se pot înscrie, până pe 12 aprilie 2020, la un training online, gratuit, oferit de Google, axat pe performance marketing. Participarea la sesiuni se va face online, între 27 aprilie și 22 mai 2020. La finalul acestui training participanții vor putea da examen pentru patru certificări Google Ads în Skillshop.
Standuri Timisoara - Angajatori de top
Foto: Catalyst Solutions

[P] Top 5 domenii în care recrutează companiile de la Angajatori de TOP Timișoara ONLINE

de Smile Media
Marţi, 7 Apr 2020 Economie | Cariere
Până pe 20 aprilie, cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP Timișoara, se desfășoară în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Persoanele cu studii superioare sau medii care se află în căutarea unui loc de muncă în această perioadă, au ocazia să își găsească oportunitatea de carieră potrivită, printre ofertele disponibile oferite de companiile participante la Angajatori de TOP Timișoara ONLINE.
angajati
Foto: PxHere

Firme: Statul să subvenționeze salariile angajaților din privat, să continue lucrul

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Cariere
Investitorii germani și români membri ai Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK) solicită autorităților române o lege prin care statul să subvenționeze salariile angajaților din mediul privat, pentru ca aceștia să continue lucrul în firme, dar cu o intensitate mai redusă, în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19.
procedura somaj tehnic 2020
Foto: Pixabay

Noua procedură la șomaj tehnic. Ionel Dancă: Nu mai este nevoie de certificatul CSU. Cât vor primi PFA și cei cu alte forme de activitate

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Cariere
Certificatul de situație de urgență (CSU) a fost eliminat din procedura de subvenționare de către stat a indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru firmele închise de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Guvernul a modificat procedura pentru șomajul tehnic și a stabilit valoarea indemnizației fixe pe care o vor primi persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale și cei cu profesii liberale.
BestJobs
Foto: Hotnews

Cine face angajări? Anunțuri gratuite de joburi remote, pe BestJobs

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Mar 2020 Economie | Cariere
Firmele din România pot posta gratuit anunțuri de angajare pentru posturi în regim de lucru de la distanță (remote) pe platforma de cariere BestJobs.eu, până la sfârșitul lunii martie 2020, într-o perioadă în care mulți patroni se văd nevoiți să-și treacă angajații în șomaj tehnic sau să-i disponibilizeze, ca urmare a situației create de pandemia coronavirus COVID-19.
declaratie parinte zile libere
Foto: Hotnews

Zile libere pentru părinți, când se închid școlile: Acte necesare. Salariații pentru care patronul poate refuza

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Mar 2020 Economie | Cariere
Sâmbătă s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern 217/2020 pentru aplicarea Legii 19/2020 privind zilele libere plătite, acordate părinților, când se închid școlile fără să fie vacanțe sau sărbători legale. S-a completat și lista de categorii de salariați pentru care patronul poate refuza acordarea zilelor libere - prin ordonanță de urgență.
Job
Foto: Pixabay

Numărul de joburi remote disponibile s-a triplat în luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 19 Mar 2020 Economie | Cariere
Noul context economic și social schimbă și raportarea angajaților și angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu. Astfel, numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La fel de mult au crescut și căutările candidaților pentru astfel de poziții, conștienți fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschiși decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care își desfășoară activitatea de acasă.
angajati
Foto: PxHere

Schimbare pe piața muncii din cauza coronavirusului: Firmele trec la interviuri video

de RA HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Economie | Cariere
Munca remote, limitarea ședințelor extinse, a călătoriilor și găsirea unor alternative viabile care să permită continuarea activităților din cadrul companiilor, ca și până acum, reprezintă realitatea la care trebuie să se adapteze, cel puțin pentru o perioadă, și angajatorii din România, arată o analiză eJobs. În acest context, una dintre măsurile la care apelează tot mai mulți recrutori este organizarea video interviurilor de angajare, ca măsură de protecție împotriva virusului COVID-19.
Echipa
Foto: Pexels

3 afaceri românești conduse de tineri sub 25 de ani

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Economie | Cariere
Aproape 45% dintre studenţii români îşi doresc ca după ce fina­lizează studiile să pornească o afacere, potrivit unui studiu efectuat în cadrul unui proiect de integrare a stu­denţilor pe piaţa muncii. Statisticile vorbesc despre dorința românilor de a deschide o afacere și deveni antreprenori. Însă, de la dorință și până la realitate este uneori o cale lungă. Distanța dintre cele două părți este uneori și mai mare pentru tineri, aflați la început de drum și cu multe întrebări. Iată 3 afaceri românești conduse de tineri sub 25 de ani.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by