CARIERE
femei antreprenor
Foto: goodfreephotos.com

De ce femeile antreprenor au fost mai afectate de criza Covid. 27,3% dintre afacerile din România sunt deținute de femei

de RA HotNews.ro
Luni, 23 Nov 2020 Economie | Cariere
Pandemia COVID-19 a avut un impact disproporționat asupra business-urilor deținute de femeile din întreaga lume, 87% dintre acestea afirmând că au resimțit un impact negativ puternic, potrivit unui studiu. Gradul mare de reprezentare în sectoarele cele mai afectate de declinul economic, decalajul considerabil de gen privind soluțiile digitale, într-o lume din ce în ce mai virtuală, și presiunea crescută pe fondul responsabilităților de îngrijire a copiilor sunt numai câțiva dintre factorii care au generat vulnerabilități speciale pentru femei.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Guvernul a început procedura de majorare a salariului minim, valabil în toate firmele

de CZ HotNews.ro
Vineri, 13 Nov 2020 Economie | Cariere
Guvernanții au început discuțiile cu patronii și sindicaliștii privind o majorare a salariului minim pe economie, valabil în firmele private și la stat, din anul 2021, premierul Orban dorind o „compensare a erodării puterii de cumpărare”.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi în octombrie

de RA HotNews.ro
Joi, 12 Nov 2020 Economie | Cariere
Cuvintele cheie cel mai frecvent folosite de cei care şi-au căutat joburi în online au fost ”șofer”, ”inginer”, ”contabil”, ”manager”, ”asistent medical” sau ”consilier juridic”. ”Agent vânzări” și ”asistent vânzări” au fost alte două expresii cheie care au înregistrat mii de căutări în ultima lună, arată platforma eJobs.
angajati
Foto: PxHere

Angajatorii se așteaptă ca angajații să învețe rapid noi abilități și să fie dispuși să preia sarcini noi, dar fără salarii mai mari - sondaj

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 3 Nov 2020 Economie | Cariere
Trei din cinci angajatori români (58,2%) se așteaptă ca în această perioadă dificilă, generată de pandemia de Covid-19, angajații să dezvolte rapid noi abilități, cum ar fi cele digitale, potrivit unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, iar alți aproape 51% mizează pe disponibilitatea salariaților de a prelua și alte responsabilități decât cele din fișa postului.
salariu minim
Foto: Dreamstime.com

DOCUMENT: Salariul minim în UE - propunerea oficială de directivă europeană a fost emisă

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 28 Oct 2020 Economie | Cariere
Comisia Europeană a emis, miercuri, proiectul oficial de directivă privind principiile de aplicare a salariului minim în Uniunea Europeană, fără a impune un nivel de plată. Vor fi însă introduse o serie de criterii și reguli la stabilirea salariului minim în fiecare țară UE, inclusiv România, pentru remunerații „adecvate”, cu implicații și asupra lucrătorilor fictiv-independenți și a celor care activează pe platforme, nu numai asupra angajaților.
Angajat
Foto: Dreamstime.com

eJobs: Românii încep să accepte joburi cu salarii mai mici, pe fondul crizei COVID

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 28 Oct 2020 Economie | Cariere
Candidații la joburi în România au început să accepte salarii mai mici și alte concesii, în perioada aceasta de criză COVID-19 față de situația lor anterioară, susține site-ul de recrutare eJobs, care a făcut un studiu în rândul utilizatorilor platformei sale.
Anyscale
Foto: Hotnews

Startup fondat anul trecut și de un IT-ist român, finanțat cu 60 milioane dolari, în SUA

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Oct 2020 Economie | Cariere
Un IT-ist româno-american, alături de alți antreprenori, a fondat anul trecut în SUA un startup de software, iar acum a ajuns la finanțări totale de 60,6 milioane de dolari, obținute de la fonduri de investiții puternice.
angajati
Foto: PxHere

Aproape 20% dintre angajaţii români spun că angajatorul și-a schimbat comportamentul într-un mod negativ în pandemie - studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 24 Sept 2020 Economie | Cariere
Circa 19% dintre angajații din mediul urban din România au simțit că angajatorul și-a schimbat comportamentul într-un mod negativ în pandemie, fiind mai sever cu angajații, mai puțin implicat în relația cu aceștia și implementând soluții în defavoarea angajaților, potrivit unui studiu realizat de o companie de cercetare.
angajati
Foto: PxHere

ANOFM: Subvenții de 2.500 de lei pe lună pentru firmele care fac angajări

de CZ HotNews.ro
Marţi, 8 Sept 2020 Economie | Cariere
Firmele private și alți angajatori pot obține subvenții de până la 2.500 de lei pe lună pentru fiecare șomer pe care îl angajează din anumite categorii de vârstă, a informat, marți, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene de 1,2 milioane Euro pentru o cercetătoare româncă

de CZ HotNews.ro
Luni, 7 Sept 2020 Economie | Cariere
O cercetătoare româncă a obținut fonduri europene de aproape 1,2 milioane de euro din programul UE pentru inovare și cercetare Orizont 2020, pentru un proiect de istorie medievală pe care îl va dezvolta la Cluj.
Employer Branding Conference
Foto: Evensys

webPR: Comunitatea oamenilor de HR se reunește ONLINE la Employer Branding Conference

de Smile Media
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Cariere
În 2020, lumea a trecut prin cea mai mare provocare din ultimii 100 de ani. În numai 6 luni, Covid-19 a avut un impact de neimaginat la nivel socio-economic. La fel și în domeniul resurselor umane. Pandemia a adus schimbări notabile în comportamentul angajaților, modul de lucru și integrarea noilor angajați, obligând companiile să își reconsidere politicile de HR și modul în care este promovat brandul de angajator.
Telemunca
Foto: VMware

Românii continuă să caute joburi care pot fi desfășurate de acasă

de RA HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Cariere
Joburile care pot fi desfășurate de acasă continuă să fie în topul preferințelor pentru angajații care caută un loc de muncă. Doar în august, candidații au efectuat aproape 100.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată de oriunde, potrivit BestJobs.
Victor Cazacu-UPPER
Foto: Hotnews

Un român a deschis un startup de recrutare de IT-iști și a primit o finanțare de la fonduri de investiții, în Germania

de CZ HotNews.ro
Joi, 3 Sept 2020 Economie | Cariere
Un startup de resurse umane tech fondat la Berlin de un antreprenor român, care activează și în România, a obținut o finanțare seed din partea unor fonduri de investiții importante din Germania.
soferi
Foto: pxhere.com

Unde vor să lucreze românii? Joburile de şofer, inginer, contabil şi cele remote, în topul căutărilor

de RA HotNews.ro
Miercuri, 26 Aug 2020 Economie | Cariere
Din cele aproape 600.000 de căutări efectuate în luna august pe platforma de recrutare ejobs.ro, cele mai multe au venit din partea șoferilor, inginerilor și contabililor. Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creștere de aproximativ 10% față de luna trecută. Tot în evoluție față de luna iulie s-au aflat și căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Românii continuă să amâne reîntoarcerea la muncă în străinătate. Câţi au aplicat pentru joburile din afară şi cele mai căutate ţări

de RA HotNews.ro
Joi, 20 Aug 2020 Economie | Cariere
Dacă în ceea ce privește numărul de aplicări pentru joburile din România luna iulie a adus un nou record istoric, pentru locurile de muncă din afara țării numărul de aplicări continuă să scadă, potrivit eJobs. Astfel, luna trecută, au fost înregistrate aproximativ 23.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, mai puțin față de luna precedentă, dar și față de aceeași lună a anului trecut. Concret, au fost 13.000 de candidați care au căutat un loc de muncă în străinătate.
Telemunca
Foto: VMware

România are cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă dintre ţările UE. Cei mai căutați candidați pentru joburile remote - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 19 Aug 2020 Economie | Cariere
Pentru România, cele mai recente date arată că doar 0,8% din forța de muncă ocupată din ţară muncea, de obicei, de acasă, în 2019, reprezentând aproximativ 45.000 de angajați. Cu aceste cifre, România este pe ultimul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote, arată o analiză OLX.
Ben Francis, Gymshark
Foto: Hotnews

Gymshark, cel mai nou „unicorn” european, a fost creat de un tânăr care livra pizza

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Aug 2020 Economie | Cariere
Firma Gymshark, care vinde și în România haine pentru practicanții de fitness și culturism, a ajuns zilele trecute la statutul de „unicorn”, cu o valoare estimată la 1 miliard de lire sterline, la 8 ani de când fusese fondat de către un tânăr britanic în vârstă de 19 ani, care muncea livrând pizza, la vremea aceea.
Takeaway.com
Foto: Hotnews

Cea mai mare companie de livrare de mâncare vrea să renunţe la modelul de lucru cu freelanceri

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Aug 2020 Economie | Cariere
Şeful Just Eat Takeaway.com, care oferă servicii de livrare de mâncare inclusiv în România spune că ar vrea să renunţe la modelul de muncă cu colaboratori şi să aibă proprii angajaţi. Colaboratorii beneficiază de un program de muncă flexibil da nu şi de aceleaşi drepturi ca angajaţii, precum concedii şi taxe plătite - spune Jitse Groen, fondatorul companiei, potrivit BBC.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Unu din cinci angajați români ia în calcul o schimbare totală în carieră din cauza pandemiei - sondaj

de RA HotNews.ro
Joi, 13 Aug 2020 Economie | Cariere
Puțin peste 20% dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că iau serios în calcul să-și schimbe domeniul de activitate din cauza efectelor pandemiei de Covid-19, fiind inclusiv dispuși să o ia de la zero în carieră. Aproape un sfert dintre respondenți spun că se văd nevoiți să facă primii pași către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual și tot atâția spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în prezent în domenii precum vânzări, producție, turism sau transporturi.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Record de aplicări pentru joburi în iulie: Cele mai căutate domenii

de RA HotNews.ro
Luni, 10 Aug 2020 Economie | Cariere
1,3 milioane de aplicări pentru joburile din România și din străinătate au fost înregistrate în perioada 1-31 iulie pe platforma de recrutare eJobs.ro. Numărul este în creștere nu doar față de luna trecută, când, pentru prima oară s-a atins pragul de 1,2 milioane de aplicări, ci și cu 50% mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by