CARIERE
Joburi
Foto: Dreamstime.com

Top orașe românești în care se găsesc joburi libere (eJobs)

de CZ HotNews.ro
Lucrătorii români au aplicat pentru joburi cu 70% mai mult în primele 3 luni ale anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, numărul de locuri de muncă disponibile fiind același, conform unei situații de pe platforma online de recrutare eJobs.
De ce esueaza startup-urile
Foto: Dreamstime.com

De ce eșuează unele startup-uri? Un profesor de la Harvard dă vina pe creșterea mult prea rapidă

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Pare un vis frumos: să ai o idee, să o transformi într-un produs sau într-un serviciu care să prindă la clienți, iar compania ta să crească ca Făt-Frumos, într-un an cât altele în zece. Însă acest vis se poate destrăma la fel de repede pe cum a început. De fapt, profesorul Tom Eisenmann, care predă Administrarea Afacerilor la Harvard Business School (HBS), punctează faptul că există o legătură directă între eșecul unor startup-uri și creșterea lor mult prea rapidă.
Beatrice Paula Mihai
Foto: Hotnews

Românii de pe lista Forbes a tinerilor lideri din Europa, în 2021

de CZ HotNews.ro
Joi, 8 Apr 2021 Economie | Cariere
Revista americană Forbes a inclus și 3 români pe lista europeană a tinerilor care se evidențiază ca lideri în anumite domenii, Forbes 30 Under 30 Europe 2021. Ediția europeană a listei Forbes reunște 300 de tineri cu vârste sub 30 de ani, care activează în 10 domenii, ca tehnologie, sport sau artă. La secțiunea Sport, în anii trecuți a fost inclusă Simona Halep, de exemplu.
Angajati
Foto: Dreamstime.com

BestJobs: Majoritatea lucrătorilor români preferă companiile multinaționale

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Mar 2021 Economie | Cariere
Lucrătorii români nu prea vor să muncească în firme mici românești, ci își doresc mai degrabă să lucreze în companii mari, multinaționale sau la stat, relevă un studiu Best Jobs, publicat luni.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Top industrii cu creșteri record la numărul de aplicări pentru joburi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 11 Mar 2021 Economie | Cariere
Aproximativ 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate în luna februarie a acestui an, în creștere față de aceeași lună a anului trecut, când numărul total de aplicări a fost de 945.000, arată datele platformei de joburi eJobs. Iată sectoarele în care a explodat numărul mediu de aplicări.
Telemunca
Foto: VMware

Angajatele din România cred că munca de acasă le-a îngreunat considerabil jobul - sondaj

de RA HotNews.ro
Vineri, 5 Mar 2021 Economie | Cariere
64% dintre femei au declarat că au fost afectate cel mai mult de izolarea impusă de măsurile de restricție. 58% au declarat că munca de acasă a fost o corvoadă și numai 26% au considerat telemunca drept o măsură pozitivă. 16% au evitat să se pronunțe în această privință, potrivit unui sondaj realizat de o companie de consultanță.
angajati
Foto: PxHere

O treime dintre angajați iau în considerare schimbarea locurilor de muncă în urma pandemiei - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 3 Mar 2021 Economie | Cariere
Având în vedere pandemia globală COVID-19, 35% dintre angajați se gândesc să treacă la un nou loc de muncă în următoarele 12 luni, așa cum a dezvăluit raportul Kaspersky. Principalele motive pe care oamenii le-au invocat pentru această schimbare legată de carieră sunt atât naturale, cât și de înțeles în aceste circumstanțe. Acestea includ dorința de a primi un salariu mai mare (49%) și menținerea unui echilibru echitabil între viața profesională și cea privată (41%).
femei
Foto: Hotnews

Doar 19% dintre femeile care lucrează în IT spun că au fost inspirate de un model feminin în alegerea profesiei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 1 Mar 2021 Economie | Cariere
Peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT și tehnologie susțin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu, potrivit raportului realizat de Kaspersky.
angajati
Foto: PxHere

Antreprenor: În 5 ani, angajații își vor alege locul de muncă în funcție de sănătatea mintală a celor cu care trebuie să lucreze

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | Cariere
Este știut faptul că ne confruntăm, pe lângă pandemie, și cu probleme ce țin de starea psihologică a angajaților, în această perioadă. Mai mult, aceste probleme sunt cel mai des resimțite în mediul antreprenorial, unde 72% dintre antreprenori sunt afectați direct sau indirect de diverse probleme ce țin de sănătatea mintală, comparativ cu 48% dintre cei care nu sunt antreprenori, potrivit unui studiu realizat de Institutului Național pentru Sănătate Mintală din UK, citat de eu-startups.com.
angajati IT
Foto: Pexels

Platformă de recrutare: Ce CV-uri caută angajatorii

de RA HotNews.ro
Joi, 18 Feb 2021 Economie | Cariere
Dincolo de CV-urile pe care le primesc constant de la aplicanți, angajatorii caută activ anumite profile care să fie compatibile cu cerințele lor. Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiștii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost ”call center”, ”customer support”, ”java developer”, ”sales”, ”accountant”, ”technical support” sau ”germană”.
Angajati
Foto: Pixabay

Ce cred tinerii după absolvirea școlii, ce joburi vor și la ce salarii se așteaptă

de RA HotNews.ro
Joi, 18 Feb 2021 Economie | Cariere
În plină pandemie, tinerilor le este tot mai greu să își găsească un loc de muncă. Transformările semnificative prin care trece economia, scăderea cererii în piața HR și lipsa unei perspective afectează puternic generația abia ieșită de pe băncile școlii. Potrivit unui barometru realizat de Frames, la comanda Best Smart Consulting, 8 din 10 tineri spun că absolvirea școlii nu este de ajuns ca să își găsească un loc de muncă.
Cum găsești job în pandemie
Foto: Alamy / Profimedia

Ce faci dacă ai rămas fără job în pandemie? Un ghid cu platforme online și soluții practice pentru cei care-și caută acum loc de muncă

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Feb 2021 Economie | Cariere
Cei care au rămas șomeri în timpul pandemiei au la dispoziție mai multe platforme și soluții alternative pentru a-și găsi un loc de muncă. Platforme precum DatAfara.ro, Undelucram.ro, Lucrezdinnou.ro sunt câteva exemple în acest sens. Mai departe, poți să găsești un ghid cu soluțiile oferite de stat, dar și cu soluții alternative pentru găsirea unui nou job.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi, în ianuarie: Tinerii nu mai caută atât de mult să facă freelancing

de RA HotNews.ro
Joi, 11 Feb 2021 Economie | Cariere
Retail, IT, call center / BPO, prestări servicii, banking și publicitate / marketing – acestea sunt domeniile preferate de candidații entry level. Tinerii sunt categoria cea mai interesată de joburile remote, dar care aplică cel mai puțin pentru străinătate, potrivit platformei de recrutare eJobs.
Telemunca
Foto: VMware

Cei mai mulți angajați români vor să continue să lucreze într-un sistem hibrid și să îmbine activitatea de la distanță cu prezența la birou, după pandemie- sondaj

de RA HotNews.ro
Miercuri, 10 Feb 2021 Economie | Cariere
Peste 64% din totalul angajaților care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că și-ar dori să continue să lucreze o parte din timp de acasă și după ce va trece pandemia de coronavirus. Dacă ar putea să-și aleagă programul, 23% dintre aceștia consideră că lucrul la distanță ar fi util cel puțin 1-2 zile pe săptămână, în timp ce aproape 12% ar vrea să meargă la birou doar 4 zile pe lună.
harta salariu minim ue
Foto: Eurostat

România pe harta europeană a salariului minim

de CZ HotNews.ro
Marţi, 9 Feb 2021 Economie | Cariere
Angajații din România au al treilea cel mai mic salariu minim brut din Uniunea Europeană, conform datelor de la 1 ianuarie 2021, publicate de Eurostat.
angajati
Foto: PxHere

Cât de preocupați sunt angajatorii români de starea de bine a angajaților - studiu

de RA HotNews.ro
Marţi, 9 Feb 2021 Economie | Cariere
Prioritatea companiilor din România în 2021 este starea de bine a angajaților într-o “normalitate nouă”, însă acest aspect este la jumătate față de Grecia, Ungaria și Cehia - celelalte trei tari în care a fost realizat sondajul Undelucram.ro. De asemenea, studiul arată că românii au fost cei mai stresați și temători angajați din regiune anul trecut, însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, față de 34% în Cehia.
Telemunca
Foto: VMware

Cine lucrează mai mult în pandemie, femeile sau bărbații - studiu

de RA HotNews.ro
Luni, 8 Feb 2021 Economie | Cariere
Aproape 30% dintre femeile din România au lucrat mai mult de acasă, arată analiza unei companii de cercetare, în ce privește efectele pandemiei asupra angajaților români. Comparativ, doar 15% dintre bărbați au preferat acest sistem de lucru. Peste jumătate dintre femei (51,9%) spun că sarcinile gospodărești le revin în totalitate.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Ce joburi au căutat specialiștii și managerii în ianuarie

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 4 Feb 2021 Economie | Cariere
Aproximativ 60.000 de candidați din categoriile de experiență mid-level (2-5 ani de experiență), senior level (peste 5 ani de experiență) sau manageri au aplicat în luna ianuarie pe o platformă online de joburi pentru un loc de muncă în România sau în străinătate.
Job
Foto: pxhere.com

Cei mai căutați angajați în ianuarie

de RA HotNews.ro
Joi, 28 Ian 2021 Economie | Cariere
Angajatorii români au început anul în forță și au scos în piață peste 20.000 de noi locuri de muncă în doar trei săptămâni lucrătoare, numărul de joburi apropiindu-se de cel înregistrat în luna ianuarie a anului trecut. Cele mai multe oportunități au venit din partea angajatorilor din retail, potrivit platformei eJobs.
telemunca
Foto: pxfuel.com

Ce vor românii de la un loc de muncă și de la angajatori, în 2021 - sondaj

de RA HotNews.ro
Joi, 21 Ian 2021 Economie | Cariere
2020, cel mai greu an pentru români, din punct de vedere profesional. Pentru 2021, și-au propus să-și schimbe jobul, să continue să lucreze de acasă sau să urmeze cursuri de reconversie profesională. Pentru prima oară, cele mai mici procente au fost alocate intenției de a lucra în afara țării sau de a-și deschide propriul business, arată un sondaj eJobs.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by