CARIERE
Deliric
Foto: Captura YouTube - Banca Transilvania

Rap și antreprenoriat cu Deliric: De la un magazin de haine cu 3 modele de tricouri, la afaceri de 1 milion de euro

de Adi Iacob HotNews.ro
Genul muzical hip-hop s-a dezvoltat începând cu anii ’70 în New York și a modelat în multe moduri cultura, influențând domenii precum industria modei. Pe lângă genul muzical pe care îl abordează, mulți dintre artiștii mai au ceva în comun — antreprenoriatul, iar afacerile lor ajung în tot felul de domenii precum moda, sportul, băuturile racoritoare sau tehnologia. Răzvan Eremia, cunoscut pe scenă ca Deliric, este un artist român care se încadrează în categoria rapperilor antreprenori. El deține o afacere cu haine — brandul PORC — care și-a dublat cifra de afaceri de la an la an. În 2017, firma a ajuns la o cifră de afaceri de peste 600.000 de euro, iar anul acesta va atinge 1 milion de euro, potrivit estimărilor artistului.
Femeia de afaceri
Foto: Pixabay

Înscrieri online: Statul va trimite în străinătate 80 de femei, să învețe să facă afaceri, în programul Femeia Antreprenor 2018. Descarcă procedura

de CZ HotNews.ro
Vineri, 9 Nov 2018 Economie | Cariere
Statul a anunțat vineri data la care va porni înscrierile online în programul Femeia Antreprenor 2018, prin care mximum 80 de românce vor putea fi trimise în străinătate, la evenimente internaționale de business.
IMM
Foto: Pixabay

Investitori români și francezi: Firmele mici și mijlocii vor fi afectate de noul salariu minim 2019

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 9 Nov 2018 Economie | Cariere
Noul salariu minim pe economie diferențiat, care urmează să se aplice în România de la 1 ianuarie 2019, va afecta mai ales firmele mici și mijlocii (IMM) românești, atrag, vineri, atenția investitorii români și francezi membri ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER).
Liceu
Foto: Pixabay

Liceul tehnologic românesc unde se învață bine antreprenoriat, premiat la Viena

de CZ HotNews.ro
Vineri, 9 Nov 2018 Economie | Cariere
Elevii români au șansa să fie educați pentru a deveni oameni de afaceri, într-un liceu tehnologic din România care a fost desemnat, la Viena, printre cele mai bune școli antreprenoriale din Europa, de către o importantă organizație internațională de promovare a antreprenoriatului.
Afaceri online
Foto: Pixabay

Câți bani se câștigă din conținut online independent, în lume - studiu

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 7 Nov 2018 Economie | Cariere
Veniturile din conținut video digital se așteaptă să crească de la 64 miliarde de dolari la 119 miliarde de dolari în perioada 2017 - 2022, potrivit unui studiu recent citat de compania Google.
Alexandru Nestian
Foto: Startarium

​VIDEO Idee de afacere în România, premiată cu 50.000 Euro: Închiriază costume, cămăși, butoni, șosete și pantofi bărbaților. Costurile și profitul

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 7 Nov 2018 Economie | Cariere
Un antreprenor român are o afacere care prinde viteză la București și la Cluj: le închiriază bărbaților ținute complete, modificate și potrivite pentru măsurile și stilul fiecăruia, de la costume și cămăși până la butoni, șosete și pantofi. Alexandru Neștian a ridicat, marți seara, premiul întâi, în valoarea de 50.000 de euro, la competiția de idei de afaceri Startarium PitchDay 2018, iar alte 2 startupuri au primit premii de 55.000 de euro împreună. Prezentările cu care au convins juriul, dar și pitchurile celorlalți 7 finaliști pot fi urmărite pe  StartupCafe.ro - modele valoroase pentru antreprenorii care vor să câștige încrederea investitorilor.
Afaceri cu tablouri din Instagram
Foto: REEA

Idee de afacere online, în România: Tablouri personalizate din pozele de pe Facebook sau Instagram

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Economie | Cariere
Tablourile personalizate sunt o afacere online-offline întâlnită în România, iar acum două tinere strâng bani să scoată o aplicație de mobil prin care să preia imagini și comenzi de la clienți și să le facă tablouri din ele.
Alexandru Iliescu
Foto: cesaria-evora.com

Antreprenori români, câștigători ai premiilor Europei Centrale și de Est pentru startupuri

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Oct 2018 Economie | Cariere
România are doi premianți la Central European Startup Awards 2018, în urma finalei concursului, care a avut loc miercuri, la Varșovia, au anunțat organizatorii într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Angajatori de Top
Foto: Catalyst Romania

[P] Joburile viitorului în companii de top

de Smile Media
Miercuri, 24 Oct 2018 Economie | Cariere
​Vineri și sâmbătă are loc Angajatori de TOP București. Pe 26-27 octombrie la Sala Palatului cei care sunt în căutarea unui loc de muncă pot întâlni 130 de companii, pot aplica la peste 6000 de oportunități de carieră și pot participa la 25 de workshop-uri și conferințe, sesiuni utile care îi ajută pe candidați să-și dezvolte abilitățile și competențele necesare pentru joburile viitorului.
Muncitori
Foto: Comisia Europeana

Lege în vigoare: Persoanele care refuză un loc de muncă pierd ajutorul social. Descarcă legea

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Oct 2018 Economie | Cariere
Persoanele care beneficiază de venitul minim garantat și care refuză un loc de muncă își vor pierde ajutorul social, potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 22 octombrie 2018. Legea fusese inițiată de parlamentari de la toate partidele, cu scopul de a combate lipsa forței de muncă reclamată de patronii din România.
Salariul minim 2018-2019
Foto: Wikimedia Commons

Calcule salariu minim 2018-2019. Patroni români: Dezaprobăm creșterea salariului minim de la 1 noiembrie fără un mecanism transparent

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 23 Oct 2018 Economie | Cariere
Firmele românești reunite în Confederația Patronală Concordia se plâng de lipsa forței de muncă, dar dezaprobă intenția Guvernului de a majora salariul minim brut pe economie, de la 1.900 de lei la 2.080 de lei de la 1 noiembrie 2018, fără un mecanism transparent și predictibil în acest sens. Cât ar urma să fie salariul net (în mînă) al angajatului și salariul întreg plătit de firmă?
Harta muncii
Foto: CDR

​HARTĂ. Firme: 1 din 3 români apți de muncă nu lucrează oficial. Județele în care firmele  caută lucrători și regiunile pline de bugetari

de CZ HotNews.ro
Marţi, 23 Oct 2018 Economie | Cariere
Firmele din România, cu capital românesc și capital străin, se plâng că au probleme în a găsi lucrători, în condițiile în care 34% dintre românii apți de muncă nu lucrează oficial, relevă un studiu publicat, marți, de investitorii reuniți în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR). Unele județe au o ofertă mare de forță de muncă, altele au o cerere mare de muncitori, iar în unele regiuni bugetarii depășesc o treime din numărul angajaților, mai relevă studiul realizat de PwC România, pentru CDR.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Angajații români obișnuiesc să lucreze peste program. Cei mai muncitori: IT-iștii, inginerii şi cei din domeniul financiar. Ce îi motivează

de RA HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Cariere
Programul încărcat, dorința de a fi mai competitivi, dar și accesul la tehnologia care permite conectarea permanentă la sarcinile de serviciu îi fac pe aproape 70% dintre angajații români din sectorul privat să lucreze și după terminarea orelor de lucru, la birou sau acasă, arată un sondaj efectuat de BestJobs.
esec
Foto: pixabay.com

Mirajul Start-Up Nation: Cazul neferict al unor antreprenori care au rămas cu datorii pe firmă

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Cariere
Start-Up Nation nu a mers pentru toată lumea așa cum și-ar fi dorit: doi antreprenori din Sfântu Gheorge, soț și soție, povestesc cum firma lor a rămas și cu datorii la bancă, nu numai că nu au primit cei 200.000 de lei promiși de stat, după ce au aplicat la ediția 2017 a programului de finanțare. Hai să învățăm ceva de aici!
Angajatori de Top
Foto: Catalyst Romania

[P] Ce înseamnă jobul ideal în 2018

de Smile Media
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Cariere
Angajatori de TOP revine în Timișoara pe 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri și promite să aducă Jobul ideal mai aproape de cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. Cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP Timişoara reuneşte în această toamnă peste 3000 de oportunități de carieră și 70 de companii, dintre care cei mai mulți angajatori își desfășoară activitatea în Inginerie şi Producţie, IT, Retail, Automotive, Servicii şi BPO, FMCG.
Fotograf
Foto: Pixabay

Consiliul IMM-urilor finanțează 75 firme în domeniul industriilor creative. Cu ce idei de afaceri au venit antreprenorii

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Cariere
Consiliul IMM-urilor din România implementează proiectul “CREATIVE START”, ce are ca scop încurajarea antreprenorialului prin susținerea înființării de afaceri în industriile creative în zona Nord-Vest. În proiect s-au înscris peste 600 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 145 dintre acestea întocmind și depunând planurile de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de acces la finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei.
Startupperul Anului
Foto: Hotnews

Premiu de 25.000 de euro la competiția “Startupperul Anului”

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Economie | Cariere
Antreprenorii pot obține un premiu în valoare de 25.000 euro, mentorat și expunere media la competiția Startupperul Anului care are loc în aproape 60 de țări din întreaga lume.

Înscrieri online: Google caută creatori de podcast-uri să îi ducă în SUA, la cursuri în valoare de 40.000 de dolari

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Cariere
Creatori de conținut audio sau video din toată lumea, inclusiv din România, se pot înscrie online pentru preselecția într-un program de training în creare de podcast-uri, oferit de compania Google, și au șansa să meargă în SUA la o tabără de pregătire.

MTI: Guvernul ungar a contestat la Curtea de Justiţie a UE modificarea directivei privind detaşarea lucrătorilor

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Cariere
Guvernul ungar a contestat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) modificarea directivei privind detaşarea lucrătorilor, publicată pe 9 iulie - a transmis Cancelaria Prim-Ministrului, joi, agenţiei ungare de presă MTI. În comunicat s-a subliniat că noile reguli restricţionează în mod disproporţionat libertatea de a presta servicii, potrivit MTI, citată de Rador.
Angajati
Foto: Comisia Europeana

1 angajat român din 3 ar munci și „la negru” pentru un plus de bani „în mână”, chiar dacă ar pierde la venitul cu taxe

de CZ HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Cariere
În Româna, unu din trei angajați ar fi dispus să accepte ca patronul să-l plătească în parte legal, pe contractul de muncă, și în parte „la negru”, dacă lucrătorul ar obține astfel mai mulți bani „în mână”, chiar dacă venitul întreg, cu tot cu impozit și contribuții sociale, iar scădea. Asta rezultă dintr-o cercetare realizată recent de Institutul de sondaje IRES și Institutul de Politici Publice.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version