CARIERE
Angajati
Foto: Pexels

Cele mai căutate joburi în iulie

de RA HotNews.ro
Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20% față de luna iunie a acestui an, potrivit site-ului de joburi BestJobs. Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, interesul angajaților în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiștilor care au fost până acum mai puțin activi în căutarea unui nou loc de muncă
Sedinta la birou
Foto: pxhere.com

Bloomberg: Pandemia a lungit ziua de muncă cu 48 de minute și a crescut numărul ședințelor și al e-mailurilor (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020 Economie | Cariere
Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute, la sporirea numărului ședințelor și întâlnirilor și la un număr mai mare de mesaje electronice trimise, arată un studiu la care au participat 3,1 milioane de persoane din America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.
A.Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul

De ce nu s-au întors meseriașii din străinătate

de A.Nuntu Smile Media
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Cariere
Mă întrebam, acum câteva luni, când abia debutase pandemia în Europa, iar românii din diaspora dădeau buzna la loc în patrie, dacă asta o fi șansa care ni se oferă ca să schimbăm ceva în modul nostru de viață, în felul în care ne tratăm unii pe ceilalți. Îmbătat oarecum de multiplele dovezi de solidaritate ale comunităților în fața pericolului, și cu curcubeul speranței deasupra capului, mărturisesc că am îndrăznit să mă gândesc chiar că numeroșii profesioniști care au fugit de România în ultimele decenii se vor întoarce acasă și vor descoperi că pot să-și facă meseria și aici, acasă.
Antreprenori romani tech
Foto: LinkedIn

Afacerile mărunte ale marilor antreprenori tech români

de CZ HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Economie | Cariere
Până să ajungă miliardar din IT, fondator și CEO al unei companii globale, până și Daniel Dines a început cu o afacere măruntă, în România anilor '90. Daniel Dines (UiPath), Radu Georgescu (RAV Antivirus), George Haber (CompCore Multimedia) și Florin și Măriuca Talpeș (Bitdefender) sunt cunoscuți pentru brandurile mari pe care le-au creat, dar hai să vedem și afacerile mărunte cu care au pornit la drum, în vremuri tulburi.
doctori
Foto: fshoq.com

Cei mai căutați candidați români pentru joburile din străinătate, în luna iunie

de RA HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Economie | Cariere
Aproape 21.000 de joburi noi au fost postate, doar în luna iunie, pe eJobs.ro, de către angajatorii din străinătate, în creștere cu 60% față de luna precedentă. Încă o dată, personalul medical reprezintă categoria cea mai căutată atunci când vine vorba de import de forță de muncă. Ce alţi angajaţi mai caută angajatorii de afară.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Salariul minim mărit în funcție de studii a picat la Curtea Constituțională. Noul coș minim se aplică

de CZ HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Cariere
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională noua grilă prin care urma să se stabilească salariu minim mai mare în funcție de studii și calificări. În schimb, CCR a admis ca salariul minim să fie stabilit de Guvern pe baza unui coș minim de cheltuieli extins la peste 200 de bunuri și servicii necesare lucrătorului.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi în iunie

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Cariere
Românii continuă să caute intens un nou loc de muncă sau o schimbare a locului de muncă actual, arată un site de joburi. Luna iunie a adus, astfel, o nouă creștere a numărului de aplicări la job-uri, de peste 40% față de luna mai și de mai bine de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Registrul femeilor din cybersecurity
Foto: Pixabay

Româncele din Registrul european al expertelor în securitate cibernetică

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
Firmele care au nevoie de specialiști în securitate cibernetică pot accesa acum un registru online al femeilor europene care activează în cybersecurity, în care se regăsesc și românce.
Dan Toma
Foto: Facebook

Mitul antreprenorului care renunță la facultate pentru afaceri: „E un fel de cargo cult... Bill Gates și Zuckerberg au renunțat la Harvard, nu la bac”

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
O fi bine să nu mai faci o facultate și să te ocupi, în schimb, de afaceri, din tinerețe? Dar de ce să se excludă una pe alta, de ce nu amândouă, de ce nu una după alta? Sunt cazuri de mari antreprenori care au intrat la facultate și pe urmă au renunțat înainte să o absolve, ca să se poată dedica afacerilor. Dan Toma, mentor în mai multe acceleratoare de afaceri din Europa și Asia, îi compară pe unii dintre tinerii care renunță la studii cu populațiile indigene din Pacific care îi imitau pe militarii americani.
Banca Transilvania
Foto: StartupCafe.ro

Se fac înscrieri la bursele Executive MBA University of Hull, de 30.000 Euro, oferite de Banca Transilvania și SIF Moldova

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Iun 2020 Economie | Cariere
Antreprenorii și managerii români care îndeplinesc condițiile se pot înscrie, începând de vineri, 26 iunie 2020, la o nouă competiție pentru bursele de studiu la Executive MBA University of Hull, dublu acreditat internaţional, oferite de Banca Transilvania și SIF Moldova.
Muncitori
Foto: Money Express

Eurostat: Românii muncesc, dar tot săraci sunt. Un sfert dintre români merg la WC în fundul curții

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 23 Iun 2020 Economie | Cariere
Românii muncesc, dar tot săraci sunt - așa se poate rezuma un raport al Uniunii Europene, care se uită la viața oamenilor din statele membre UE. Și condițiile de locuit din România sunt printre cele mai dificile, românii având cea mai mare rată a persoanelor fără toaletă cu apă în interiorul locuinței.
Fonadatorii Canva
Foto:

Platforma de design Canva, fondată de o tânără care s-a lăsat de facultate, valorează 6 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Iun 2020 Economie | Cariere
Platforma oline Canva, prin care utilizatorii fără aptitudini artistice pot realiza design grafic pe bază de tamplate-uri, a obținut, luni, o nouă rundă de finanțare, de 60 de milioane de dolari americani, la o valoare estimată a startup-ului de 6 miliarde de dolari.
angajati
Foto: PxHere

De ce se tem patronii: Angajații vor putea să-și facă mai ușor sindicate reprezentative

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Iun 2020 Economie | Cariere
Angajații din firmele românești își vor putea face mai ușor sindicate reprezentative pentru negocieri colctive cu patronii, conform unei propuneri de lege - atrage atenția, luni, o organizație de patroni de firme mici și mijlocii, care solicită Parlamentului să respingă inițiativa legislativă.
Lucru de acasa
Foto: Shutterstock

Românii și lucrul de acasă: Lipsa sprijinului angajatorului, izolare socială, responsabilități familiale

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Iun 2020 Economie | Cariere
Majoritatea angajaților din domeniul serviciilor din România au lucrat de acasă în perioada crizei epidemiologice, confruntându-se cu o serie de provocări, de la lipsa sprijinului din partea angajatorului până la responsabilitățile familiale, relevă un sondaj realizat de Ipsos, făcut public, luni, de BestJobs.
Mircea si Ankur
Foto: StatusToday

Un startup IT de resurse umane fondat de un român a fost cumpărat de o companie italiană. „În corporații e un pic plictisitor. În startup e prea mult haos”

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Economie | Cariere
Startup-ul IT de resurse umane Status Today, care are și un cofondator român, a fost vândut vineri unei firme italiene de profil.
angajati
Foto: PxHere

Cum va arăta piaţa muncii şi ce candidaţi vor căuta angajatorii, după pandemie

de RA HotNews.ro
Joi, 11 Iun 2020 Economie | Cariere
Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, care arată acum complet diferit față de începutul anului. Cel mai mult s-a simțit inversarea raportului de forțe dintre angajatori și candidați – dacă, până nu demult, primii erau cei care aveau dificultăți în a ocupa locurile de muncă disponibile, acum cererea din partea candidaților depășește cu mult oferta de joburi, arată o analiză eJobs. Iată care sunt cei mai căutaţi angajaţi după pandemie.
angajati
Foto: PxHere

Cele mai căutate joburi în străinătate: Specialiştii au ajuns mai solicitaţi decât muncitorii

de RA HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Economie | Cariere
Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în țară în ultimele două luni, determinați, în cea mai mare parte, de pierderea locurilor de muncă pe care le aveau în țări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania, potrivit eJobs. Speriați de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din țările în care plecaseră la muncă, dar și de valul uriaș de infectări, aceștia s-au întors acasă și au început, în primă fază, să își caute joburi noi în România.
Euro
Foto: Public Domain Pictures

Competiție de idei de afaceri cu premii de 20.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Înscrieri până pe 3 iunie

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 29 Mai 2020 Economie | Cariere
Tinerii cu idei antreprenoriale orientate către viitor mai au la dispoziție 5 zile pentru a aplica la Future Makers, un program educațional dedicat celor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Termenul limită pentru înscrierea în competiția de idei de afaceri cu premii totale în valoare de 20.000 euro este 3 iunie.
Job
Foto: pxhere.com

Românii au depus 1 milion de aplicări la joburi în ultima lună: Topul celor mai căutate locuri de muncă

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Economie | Cariere
Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi pe o platformă de recrutare online, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce privește dorința românilor de a-și găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidați.
Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane
Foto: Hotnews

Job-urile în perioada crizei sanitare. Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane, răspunde la întrebări #deladistanta, miercuri 13 mai 2020, de la 17.00

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Economie | Cariere
Peste 350.000 de contracte de muncă erau încetate la 12 mai 2020, arată datele oficiale publicate de Ministerul Muncii. Cum îți regăsești de lucru în perioada următoare, cum te reinventezi pe piața muncii, ce faci dacă ai revenit din străinătate și vrei să lucrezi la tine în țară, cum îți păstrezi job-ul în perioada de criză? Discutăm la întâlnirea online #deladistanta cu Vlad Sarca, antreprenor și CEO EGV International, o firmă specializată în recrutarea forței de muncă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by