CARIERE
Euro
Foto: Pixabay

Premii cu valoarea totală de 600.000 euro pentru concepte de afaceri care rezolvă probleme globale

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Economie | Cariere
Programul european Copernicus Masters pune la bătaie premii cu valoarea totală de 600.000 de euro pentru aplicații și concepte de afaceri care să rezolve probleme sociale și comerciale care afectează întregul glob.
Angajati
Foto: Dreamstime.com

Soluție la criza forței de muncă: Cetățeni moldoveni aduși în România peste limita actuală

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 4 Mai 2018 Economie | Cariere
Patronii din România, care se plâng de o criză de forță de muncă, ar putea primi posibilitatea de a aduce mai ușor la lucru cetățeni din țări extracomunitare, ca Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, potrivit unei propuneri de lege aflate în Parlament.
Angajati
Foto: Pixabay

Diferenţa dintre salariile bărbaților și ale femeilor în România, sub media UE. Discriminarea în funcţie de vârstă este cea mai mare problemă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 3 Mai 2018 Economie | Cariere
România înregistrează un decalaj de 5% raportat la diferențele salariale medii între bărbați și femei, fiind mult sub pragul înregistrat la nivel european. Pe de altă parte, unul dintre elementele discriminatorii în procesele de recrutare la nivel local este vârsta, fapt pentru care procentul angajaților de peste 55 de ani este de doar 40%, spre deosebire de 55% la nivelul Uniunii Europene, arată o analiză a unei firme de externalizare a proceselor de HR.
Situatia fortei de munca
Foto: Hotnews

Lipsă de forță de muncă: România, printre statele UE cu cea mai mare pondere a persoanelor inactive

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 30 Apr 2018 Economie | Cariere
​Datele publicate, luni, de Eurostat par să dea crezare patronilor români care se plâng de lipsa forței de muncă: România este peste media Uniunii Europene în ceea ce privește ponderea persoanelor inactive.
Lucratori
Foto: Pixabay

​VIDEO Un oficial guvernamental vrea ca firmele românești să poată aduce muncitori din afara UE, la salarii mai mici

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Economie | Cariere
Un secretar de stat de la Ministerul Fondurilor Europene a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi o modalitate de a permite firmelor din România să aducă din afara Uniunii Europene lucrători cu salarii mai mici decât mediul pe economie, pentru a rezolva problema lipsei forței de muncă din țară.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Ghiduri de fonduri europene 2018: Bursele antreprenoriale pentru studenți și cercetători

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Economie | Cariere
Studenții români din categoriile vulnerabile vor putea obține burse lunare de câte 300 de lei, timp de 3 semestre de studii, dacă participă și la cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și de realizare a planurilor de afaceri, printr-o nouă linie de finanțare europeană, în valoare totală de 71 milioane euro, pentru care, marți, a fost lansat Ghidul solicitantului. Încă 84,7 milioane de euro vor fi disponibili într-un alt apel de proiecte, prin care se vor acorda burse antreprenoriale cercetătorilor și doctoranzilor.
anunturi de angajare
Foto: PxHere

Cine sunt cei mai căutaţi lucrători pe OLX şi de ce îşi schimbă românii locul de muncă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Economie | Cariere
Peste 70% dintre candidații de pe OLX și-ar schimba locul de muncă în următoarele 12 luni, iar cei mai mulți dintre ei (87.42%) sunt deschiși să-și schimbe domeniul de activitate, potrivit unui chestionar realizat de OLX în luna martie, pe un eșantion de 1.400 de vizitatori din secțiunea Locuri de Muncă. Unul dintre principalele motive pentru care respondenții și-ar schimba locul de muncă este conturat de nevoia unui salariu mai mare (66.96%), arată un studiu realizat de platforma de anunțuri.
Antreprenorul american Mohamed Geraldez
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Idee de afacere: Vinde cravate sintetice, la 40 de dolari bucata, iar clienții sunt bucuroși să plătească

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 23 Apr 2018 Economie | Cariere
Știi ce-i aia o cravată vegan? E o cravată din material sintetic. Mohamed Geraldez, un antreprenor din California, a venit la București și ne-a povestit cum i-a venit ideea să vândă cravate sintetice, la 40 de dolari bucata. Iar clienții plătesc, bucuroși că salvează viermii de mătase. StartupCafe.ro a stat puțin de vorbă cu Mohamed Geraldez, despre afacerea cu cravate vegan, despre cum se îmbracă românii și despre cum ar trebui să ceară un antreprenor bani de la un potențial investitor. I-am arătat și câteva creații ale unor firme românești de modă, trimise recent de Ministerul pentru Mediul de Afaceri la New York Fashion Week.
Grasshopper
Foto: Hotnews

Poți învăța puțină programare cu un joc Google

de CZ HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Cariere
Adulții pot învăța elemente de programare pe calculator printr-un joc numit Grasshopper,   lansat de Google, scrie Entrepreneur.com.
Forta de munca
Foto: Eurostat

România are procent scăzut de lucrători, comparativ cu media UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Cariere
Lipsa lucrătorilor, reclamată de antreprenorii din România, este confirmată și de statisticile Uniunii Europene: țara noastră se numără printre statele UE cu cele mai mici rate ale ocupării forței de muncă.
CraftZone
Foto: StartupCafe

De la jobul de inginer la o afacere cu obiecte personalizate. Câți bani îți trebuie pentru un atelier de gravura și print 3D

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Cariere
Un tânăr din Bistrița a renunțat la job și a deschis o afacere în Cluj care se ocupă cu designul și personalizarea de produse și crearea de ornamente de decor și obiecte din industria publicitară. Pentru primul său business, Daniel Oltean a accesat programul START, predecesorul programului StartUp Nation, pentru a lansa proiectul.
Afaceri de familie
Foto: PxHere

Ce pot învăţa antreprenorii de la afacerile de familie – studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Cariere
Marile afaceri de familie creează culturi organizaționale agile, inovează şi recompensează prospeţimea în gândire, se arată în studiul EY family business survey 2018. Toate aceste elemente alimentează fenomenele disruptive din piaţă, iar ce este mai interesant, puţine afaceri de familie globale (12%) se identifică drept factori disruptivi.
fondatorii MEDIjobs
Foto: Hotnews

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Cariere
MEDIjobs.ro, platformă dedicată recrutării medicale înfiinţată de doi antreprenori români, a obţinut prima sa finanţare (de tip seed) din partea omului de afaceri Wargha Enayati, fondator al reţelei de clinici private Regina Maria, care preia astfel 25% din frimă. Startup-ul este evaluat în urma acestei investiţii la 1 milion euro, potrivit reprezentanţilor platformei.
Food truck
Foto: Hotnews

VIDEO Food truck: Cum poți să îți deschizi o afacere pe roți și ce îți poate pune frână

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Cariere
În rândul antreprenorilor români a apărut de câțiva ani o idee de afacere dinamică, care îi face să se plimbe prin țară și să renunțe la birou — food truck-urile.
angajati
Foto: Pixabay

Persoanele mai în vârstă au aceleaşi pretenţii de la un job ca milenialii. Ce aşteptări au de la angajatori cei de peste 55 de ani

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Cariere
Chiar dacă datele arată că odată cu înaintarea în vârstă angajaţii sunt tot mai puţin dispuşi să îşi schimbe jobul, un studiu realizat de Culture Amp şi citat de BusinessInsider, arată că şi cei cu vârsta de peste 55 de ani au aceleaşi aşteptări de la firmele pentru care lucrează ca cei din generaţia Millennials.
Mark Zuckerberg
Foto: -Captura YouTube-

Scandalul Facebook: Ce pot învăța antreprenorii din audierea lui Mark Zuckerberg

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 11 Apr 2018 Economie | Cariere
Dacă arunci o privire asupra unui grafic al evoluției Facebook, vei vedea o companie care și-a crescut valoarea cu aproape 500% în ultimii cinci ani. Dar același grafic va arăta, de asemenea, un declin enorm la mijlocul lunii martie, rezultat în urma scandalului Facebook - Cambridge Analytica. După ce datele a milioane de oameni au fost colectate fără permisiunea lor, CEO-ul rețelei de socializare Mark Zuckerberg a apărut în fața Congresului american, de bună voie, pentru a fi audiat.
Central European Startup Awards
Foto: Captură YouTube - Global Startup Awards

Șansă pentru antreprenorii români: Au început înscrierile naționale la o competiție pentru startup-uri

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 10 Apr 2018 Economie | Cariere
Central European Startup Awards (CESA), una dintre cele mai importante competiții din regiune dedicate startup-urilor, ajunge la cea de-a 5-a ediție și se deschid înscrierile pentru etapa națională.
Angajati
Foto: Pixabay

Amenzi şi noi sancţiuni pentru firmele care iau muncitori ”la negru”

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Economie | Cariere
Angajatorii vor primi amenzi de 20.000 de lei pentru fiecare muncitor care lucrează “la negru”, însă valoarea totală a amenzilor nu poate depăşi 200.000 lei. Dacă nu achită amenda şi nu remediază situaţia pentru care a fost sancţionat, patronul riscă între 6 luni şi 2 ani de închisoare, potrivit Legii de aprobare a OUG, ce modifică Legea 53/2003 - Codul muncii, promulgate astăzi de Preşedintele Iohannis.
  • Descară legea
Competiia europeana pentru inovare sociala
Foto: Pixabay

Premii de 50.000 de euro: Comisia Europeană caută soluții pentru a ajuta tinerii să se dezvolte în comunitățile lor

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Economie | Cariere
Comisia Europeană lansează o competiție prin care dorește să găsească soluții inovatoare la problemele care afectează societatea noastră, în special dezvoltarea tinerilor în comunitățile lor locale și oferă patru premii de câte 50.000 de euro.
Angajatori de Top
Foto: Catalyst Romania

[P] Peste 6000 de joburi la care poti aplica vineri si sambata la Angajatori de TOP

de Smile Media
Miercuri, 21 Mar 2018 Economie | Cariere
Vineri si sambata, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vor fi deschise peste 6000 de oportunitati de cariera. 10% dintre joburi sunt deschise candidatilor cu peste 3 ani experienta, 18% persoanelor cu 1-3 ani experienta, 66% sunt joburi pentru candidatii entry-level, iar 6% sunt pozitii in cadrul programelor de internship.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version