COMPANII
Interiorul avionului
Foto: Needpix

Topul celor mai bune companii aeriene din lume

de Gabriela Florea HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Companii
Compania de cercetare aviatică Skytrax a acordat premiul anual pentru cea mai bună companie aeriană firmei Qatar Airways, care a surclasat câștigătorul de anul trecut, Singapore Airlines. Premiile anuale sunt anunțate în cadrul Expoziției Aviatice de la Paris și sunt horărâte în urma consultării a peste douăzeci de milioane de pasageri, scrie The Indepedent.
Adidas
Foto: pixabay.com

Tribunalul UE: Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată Adidas

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 19 Iun 2019 Economie | Companii
Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată a companiei germane Adidas, deoarece nu are un caracter distinctiv şi în consecinţă nu poate beneficia de o protecţie juridică, a decis miercuri Tribunalul Uniunii Europene.
Fratii Viorel si Ioan Micula (foto arhiva)
Foto: AGERPRES

Frații Micula vs Comisia Europeană, în prima instanță: Oamenii de afaceri ar putea rămâne cu banii virați din conturile statului român

de CP HotNews.ro
Marţi, 18 Iun 2019 Economie | Companii
Tribunalul UE a anulat, marți, decizia Comisiei Europene din 2015 privind recuperarea de către România a unor despăgubiri date oamenilor de afaceri Viorel și Ioan Micula, în urma unui arbitraj la Curtea de la Washington (ICSID). Decizia Tribunalului nu este definitivă, urmând să ajungă în a doua instanță, la Curtea Europeană de Justiție, a declarat pentru HotNews.ro avocatul Valentin Mircea. În 2015, frații Micula și firmele lor au primit din partea statului român, prin executor judecătoresc sau transferuri voluntare, peste 550 milioane de lei.
bucatarie restaurant
Foto: Max Pixel

Antreprenorii români se plâng în continuare de lipsa forţei de muncă. Proprietar Calif: 20% dintre angajaţi sunt din Nepal

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 18 Iun 2019 Economie | Companii
Din cei 250 de angajaţi ai lanţului de restaurante Calif şi Condimental, 50 sunt din Nepal, spune fondatorul afacerii, Radu Tănase. Cum văd antreprenorii români din domeniul alimentar problema lipsei de personal şi ce spun despre angajaţii străini.
UiPath
Foto: Hotnews

BERD: Compania de tehnologie din România UiPath, cel mai interesant exemplu de investiție

de CZ HotNews.ro
Marţi, 18 Iun 2019 Economie | Companii
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), prin intermediul a 15 fonduri de capital de risc, a investit în circa 170 de firme din Europa Centrală, iar „cel mai interesant exemplu a fost succesul extraordinar al companiei de tehnologie din România UiPath”, a declarat Jurgen Rigterink, prim-vicepreședinte al BERD, recent, la un forum la Londra.
Criptomoneda Facebook
Foto: Pixabay

IlSole24Ore: Facebook recrutează Visa și Uber pentru a-şi lansa propriul "bitcoin"

de S.A. HotNews.ro
Luni, 17 Iun 2019 Economie | Companii
Marile nume din domeniul finanțelor și al comerțului electronic urcă în vagonul noii cripto-valute Facebook. Regele rețelelor sociale a lucrat mult timp și în mare secret la prezentarea propriei versiuni de "bitcoin", un secret pe care l-a devoalat puţin doar în ultima lună, atunci când a început să circule vestea că ar fi încercat să strângă un miliard de euro pentru demararea proiectului. Acum, în ajunul unui anunț aşteptat săptămâna viitoare, se pare că gigantul lui Mark Zuckerberg a încheiat mai multe alianţe pentru realizarea proiectului, recrutând mai mult de o duzină de parteneri principali, de la Visa și Mastercard, la PayPal și Uber, pentru aventura sa, relatează IlSole24Ore citat de Rador.
producatori de îngheţată
Foto: Hotnews

INFOGRAFIC Românii au cumpărat îngheţată de peste 600 milioane lei, anul trecut. TOPUL producătorilor din România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | Companii
Numărul firmelor care produc înghețată în România s-a dublat din 2010 până în prezent, de la 99 la 204 firme în 2017. În 2018, an pentru care nu există încă toate datele finale, numărul firmelor pare să fi trecut de 210, iar specialiştii unei firme de consultanţă estimează vânzări pentru piaţa românească de peste 600 de milioane de lei.

Directorul societății Avioane Craiova a demisionat

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | Companii
Directorul general al societății Avioane SA Craiova, Sandu Dragoș-George, a demisionat din funcție, potrivit Mediafax. Compania a anunțat, joi, schimbarea conducerii printr-un comunicat remis BVB. Conducerea a fost preluată de Cristian Drejneanu, fost șef al Serviciului comercial din cadrul Avioane SA.
Top 2019 Brand Finance
Foto:

TOP Branduri românești 2019: Cât valorează mărcile Dacia, Banca Transilvania sau Dedeman

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | Companii
Dacia este cel mai valoros brand românesc, Banca Transilvania conduce clasamentul pe România în rândul mărcilor bancare, iar Dedeman este cel mai valoros brand deținut 100% de români, potrivit topului BrandFinance 2019, publicat joi.
O Sala de Clasa ca Acasa
Foto: webPR.ro

webPR P&G își unește forțele cu Penny Market pentru a transforma o sală de clasă în a doua casă

de Smile Media
Joi, 13 Iun 2019 Economie | Companii
P&G, compania care are în portofoliu mărci precum Ariel, Pampers, Gillette și Fairy, în parteneriat cu Penny Market, a transformat a doua sală de clasă într-un spațiu complet nou. Cu implicarea arhitectului Omid Ghannadi, locul a fost complet renovat și redecorat pentru a primi copiii aflați la prima lor experiență cu școala primară într-o sală de clasă care să-i facă să se simtă ca acasă.

Lucrari la mine
Foto: Ministerul Economiei

Ministerul Economiei: În premieră după 1989, a fost redeschisă activitatea minieră de la Jolotca/ Compania Radioactiv Mineral Măgurele a solicitat intrarea în Alianța Europeană a Bateriilor

de CP HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | Companii
Ministerul Economiei susține că "s-a reușit, în premieră după 1989, redeschiderea activității miniere la un obiectiv închis și ecologizat: galeriile aferente perimetrului Jolotca, pentru minereuri rare, disperse și minereu polimetalic". Ministerul mai susține că o companie aflată în portofoliul său, Radioactiv Mineral Măgurele, a solicitat "formal și informal" intrarea în Alianța Europeană a Bateriilor.
Magazin Gerovital Bacau
Foto: Hotnews

Firma românească de cosmetice Farmec lansează sistemul de francize. Cât costă şi ce criterii trebuie să îndeplinească antreprenorii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | Companii
Producătorul român de cosmetice, Farmec, lansează sistemul de franciză pentru magazinele Gerovital. “Ideal ar fi ca antreprenorul care face investiţia să lucreze o perioadă în magazinul în care a investit”, spun reprezentanţii companiei.
protest sindicate
Foto: Facebook

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Graba cu care Parlamentul dorește adoptarea legii dialogului social este nejustificată/ Proiectul instituie un dezechilibru major între partenerii sociali

de CP HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | Companii
Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) solicită Parlamentului să nu adopte legea dialogului social în grabă, fără o amplă consultare cu toate părțile implicate. Coaliția critică mai multe amendamente din lege, considerând că încalcă principiul Organizației Internaționale a Muncii referitor la negocierile colective voluntare. Unul dintre acestea se referă la posibilitatea declanșării unor greve în orice moment. Vezi și alte aspecte criticate de CDR.
Magazinul IKEA Pallady
Foto: IKEA

IKEA deschide pe 24 iunie al doilea magazin din țară

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | Companii
​IKEA, retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare, anunță deschiderea magazinului Pallady pe data de 24 iunie 2019. IKEA Pallady va fi al doilea magazin al companiei în România și investiția este de aproximativ 90 milioane euro. Inițial magazinul ar fi trebuit deschis la final de 2018, dar au survenit o serie de amânări.
Top 10 branduri
Foto: BrandZ

TOP 2019: Cât valorează mărcile Amazon, Apple și Google

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | Companii
Cele mai valoroase 3 branduri din lume sunt din IT: Amazon (comerț online), Apple (gadgeturi și computere) și Google (internet și alte inovații IT). Topul BrandZ din 2019 al celor mai valoroase branduri listate la bursă a fost publicat marți de WPP și Kantar la Bursa de la New York...
Echipa
Foto: Pexels

Program de pre-accelerare a afacerilor pentru startup-urile românești cu femei în echipe, susținut de Google

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | Companii
Organizația pentru persoanele pasionate de tehnologie Codette și TechHub Bucharest anunță lansarea unui program de pre-accelerare a afacerilor care își propune să ajute echipele diverse aflate la început de drum să își lanseze produsul pe piață și să își dezvolte startup-ul. Organizat în parteneriat cu Google for Startups și susținut de Ambasada Statelor Unite în România, programul StepFWD își propune să susțină startup-urile tech aflate la început de drum, din echipa cărora face parte cel puțin o femeie.
ANAF Declaratia Unica
Foto: Hotnews

ANAF: Au mai rămas 52 de zile până la expirarea termenului de depunere a Declaraţiei Unice

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 10 Iun 2019 Economie | Companii
Termenul de depunere a Declaraţiei Unice este sfârşitul lunii iulie (31.07.2019) anunţa Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe site-ul instituţiei, după ce Guvernul a mutat termenul de depunere, care iniţial era la mijlocul lunii martie, în condițiile în care contribuabilii s-au plâns că site-ul ANAF pică frecvent și nu-și pot depune formularele online.
Microsoft
Foto: www.vpnsrus.com

Microsoft a hotărât să șteargă o bază de date importantă de recunoaștere facială

de Gabriela Florea HotNews.ro
Duminică, 9 Iun 2019 Economie | Companii
Compania americană Microsoft a șters o bază de date care cuprindea aproximativ 10 milioane de imagini, folosite în instruirea sistemelor de recunoaștere facială, conform BBC. Baza de date se crede că ar fi fost folosită atât de poliție cât și de forțele armate pentru îmbunătățirea propriilor sisteme de recunoaștere facială.
Oameni de afaceri
Foto: Comisia Europeana

Asociația Oamenilor de Afaceri: Angajamentele autorităților, precum cele legate de adoptarea monedei euro, par a fi dispărut de pe agenda publică

de CP HotNews.ro
Vineri, 7 Iun 2019 Economie | Companii
Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susține că este îngrijorată de îndepărtarea progresivă a economiei României de la obiectivul atingerii unei rate sustenabile de creștere pe termen lung, pe fondul adâncirii deficitului de cont curent și al accelerării importurilor. AOAR consideră ca neproductivă și periculoasă pentru mediul de afaceri continuarea disputelor politice pe teme periferice față de evoluțiile economice la nivelul României, al UE și la nivel global.
Spitalul de pediatrie MedLife
Foto: MedLife.ro

MedLife intenționează să aloce 20 milioane euro pentru continuarea programului de achiziții în tara și străinătate

de Red HotNews.ro
Joi, 6 Iun 2019 Economie | Companii
Consiliul de Administrație MedLife își propune majorarea limitei de credit cu 15 milioane de euro. Potrivit reprezentanților companiei, la această majorare se vor adăuga alte lichidități proprii ale companiei, până la valoarea totală de 20 milioane de euro, obiectivul principal al acestei acțiuni fiind dezvoltarea programului de achiziții și extinderea națională și internațională.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version