COMPANII
Facebook
Foto: IAA Romania

Facebook este acuzat că ar fi fraudat numărătoarea vizualizărilor pentru a face mai mulți bani

de Cristina Filip HotNews.ro
Facebook a fost conștient de inexactități în modul în care a măsurat numărul persoanelor care au vizionat clipurile și ar fi umflat numărul afișărilor video pentru a face mai mulți bani. În septembrie 2016, Facebook a recunoscut că a supraestimat numărul de persoane care au vizionat videoclipurile în ultimii doi ani, scrie BBC.
startup-uri din Romania
Foto: Pexels

Program de pre-accelerare unde startup-urile pot să înveţe primii paşi pentru crearea unei afaceri

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Economie | Companii
InnoEnergy anunță cea de-a doua ediție a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate într-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrală și de Est să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și pregătească afacerea pentru a intra în programele de accelerare și de obținere de investiții. Acest program de 4 săptămâni cuprinde 40 de ore de teorie și ateliere practice conduse de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență.

Firma Westgate România SRL a fost amendată pentru preluarea dreptului de utilizare a mărcilor Stanleybet înainte de a primi autorizație de la Consiliul Concurenței

de CP HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Companii
Consiliul Concurenței a sancţionat cu 229.496 lei (aproximativ 50.000 euro) Westgate România SRL pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurență. În cadrul analizei tranzacţiei prin care Westgate a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet și a domeniilor www.stanleysport.ro și www.stanleybet.ro, aparținând Stanley International Betting Limited, Autoritatea de Concurenţă a constatat că operaţiunea a fost deja pusă în aplicare.
Ryadh
Foto: Wikimedia Commons

Arabia Saudită - Unde a investit bogatul regat din Orientul Mijlociu: Uber, Tesla, ArcelorMittal, Softbank

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Companii
Arabia Saudită, controversatul și bogatul regat cu capitala la Ryadh, a investit masiv în ultimii ani, mai ales în tehnologie, finanțând și un uriaș fond de investiții gestionat de mastodontul nipon de tehnologie Softbank. Arabia Saudită a investit în multe domenii, ca parte a planului de a-și scădea depedența de petrol. Cazul jurnalistului dispărut la Istanbul ar putea face unii investitori să se răzgândească, dar Arabia Saudită va rămâne extrem de importantă din punct de vedere economic și militar.
Afaceri de familie
Foto: PxHere

Ce planuri au afacerile de familie pentru următorul an

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Companii
Afacerile de familie din Europa intenționează să crească. Aproape un sfert (23%) dintre respondenți au în plan extinderea și diversificarea propriilor produse pentru a stimula creșterea viitoare, iar peste jumătate dintre aceștia (54%) intenționează să se extindă pe piețe noi, se arată în Barometrul Afacerilor de Familie Europene.
Capsula Hyperloop One
Foto: Hyperloop One

Arabia Saudită a anulat înțelegerea pentru posibila construcție a unui sistem de transport ultra-rapid, după ce Richard Branson a criticat regatul pentru cazul jurnalistului dispărut - surse

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Companii
Arabia Saudită ar fi anulat o înțelegere preliminară cu Virgin Hyperloop One, compania lui Richard Branson, după ce miliardarul american a criticat regatul pentru rolul avut în dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi. Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a vizitat în aprilie baza de testare a Virgin Hyperloop One din deșertul american Mojave și urma să se facă un studiu de fezabilitate pentru a se decide unde ar putea fi construit în Arabia Saudită primul sistem de transport ultra-rapid. Informația este relatată pe surse de Financial Times și preluată de The Verge.

Guvernele României și Emiratelor Arabe Unite au agreat stabilirea unui parteneriat economic strategic

de CP HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Companii
Guvernele României și Emiratelor Arabe Unite au adoptat pe 17 octombrie ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite”. Documentul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă în Emiratele Arabe Unite.
comert online si comert clasic
Foto: Pixabay

Cazul Sears: Cauzele prăbușirii unui gigant al comerțului sub presiunea internetului

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Companii
Cu o istorie de peste 130 de ani, lanțul american de supermarketuri Sears s-a cerut luni sub protecția legii falimentului, sperând la o restructurare salvatoare, ca urmare a dificultăților financiare. StartupCafe.ro a căutat cauzele care au dus compania pe buza prăpastiei, puse și pe seama presiunii comerțului online, dar nu numai.
Mariana Kordopati
Foto: P&G
Articol recomandat de P&G

Interviu cu Mariana Kordopati, Associate Marketing Director, P&G South East Europe

de Smile Media
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Companii
“Este imperativ pentru afacerile de azi să devină o forță a schimbării și să propună soluții pentru problemele cu care se confruntă societatea. Consumatorii își doresc tot mai mult ca brandurile să se implice, să facă mai mult decât să rezolve o problemă anume. Brandurile și companiile care răspund acestor așteptări vor fi preferate. Iar cele care nu o fac, riscă să devină irelevante”, spune Mariana Kordopati, Associate Marketing Director, P&G South East Europe
Exportul medicilor
Foto: Laurentiu Diaconu-Colintineanu

Presa greacă: Fuga creierelor "scufundă" economiile regionale ale Europei ca România și Bulgaria

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Companii
În ciuda faptului că România, dar şi alte economii balcanice s-au dovedit o destinaţie atractivă pentru multe companii, datorită fiscalităţii scăzute, dar şi a celorlalte taxe directe sau indirecte de asemenea mici, realitatea este că ţările respective se confruntă cu o mare problemă. Consecinţele economice asupra companiilor private din cauza fugii creierelor echivalează numai în România cu 6% din PIB, scriu grecii de la Emea, citați de Rador.
Elon Musk
Foto: Flickr

Acordul care va avea ca efect demisia lui Elon Musk de la conducerea companiei Tesla a fost aprobat

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Companii
O instanţă judiciară a aprobat, marţi după-amiază, acordul Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare din SUA cu Tesla care va avea ca efect finalizarea litigiului prin demisia preşedintelui companiei, Elon Musk, informează site-ul agenţiei Reuters.
MyPOS_Visa
Foto: myPOS

[P] Servicii directe și online de plată cu cardul pentru clienți mulțumiți și proprietari fericiți

de Smile Media
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Companii
Ai deschis cafeneaua la care ai visat toată viața sau micul magazin cu haine pe care ți l-ai dorit dintotdeauna și vrei să le oferi clienților tăi cea mai ușoară și plăcută experiență de cumpărături cu care s-au întâlnit vreodată?
Adrian Daniel Cernat, CEO SmartDreamers
Foto: Hotnews
Articol webPR

SmartDreamers obține o investiție de 1,2 milioane de euro, în urma unei noi runde de finanțare. Urmează extinderea operațiunilor la nivel global

de webPR.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Companii
SmartDreamers, compania specializată în soluții software de Recruitment Marketing Automation, a obținut o investiție de 1,2 milioane de euro, în urma unei noi runde de finanțare încheiată în luna octombrie. Runda de investiție a fost condusă de fondul GapMinder Venture Partners, o altă parte din capital aparținând fondului de investiții private equity Catalyst România. Banii vor fi folosiți pentru extinderea operațiunilor SmartDreamers la nivel global.
Richard Sears
Foto: Wikimedia Commons

Fostul gigant american al comerțului Sears, inventatorul vânzării prin corespondență, a intrat în faliment / De la 120 de dolari în 2007, o acțiunea costa vineri doar 0,41 dolari

de R.M. HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Companii
Crepusculul unui simbol, care a inventat în urmă cu peste un secol conceptul de vânzare prin corespondență: Sears și-a anunțat luni falimentul, victimă a comerțului online și a propriilor erori, scrie AFP.
productie
Foto: PxHere

BT: Investițiile în producție scad. Cele mai afectate domenii

de RA HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Companii
Dinamica anuală a investițiilor productive ar putea decelera de la 4,7% anul trecut la 3,6% anul acesta, la 3,1% anul viitor, respectiv 1,1% în 2020, conform scenariului macroeconomic central al Băncii Transilvania (BT), citat de Mediafax
Spitalul Universitar
Foto: Facebook
 documente
(15 Oct 2018) PDF, 593KB

Licitație de peste 310,7 milioane de lei: Spitalul Universitar din București vrea să cumpere materiale sanitare pentru un act medical sigur pentru pacienți

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Companii
'Există numeroase cazuri de pacienți care au plecat din spitalele din România cu diverse infecții nosocomiale și nu numai, urmare unui act medical desfășurat în mediu nesteril.", se arată în caietul de sarcini al licitației demarate la sfârșitul lunii trecute de Spitalul Universitar din București (SUUB). Spitalul vrea să încheie un acord-cadru împărțit pe 15 loturi cu diverse materiale sanitare, pentru o perioadă de 4 ani, cu maxim 3 firme, valoarea maxim estimată a acestui acord-cadru fiind de peste 310,7 milioane lei (fără TVA).
Zentiva
Foto: Zentiva

[P] INTERVIU Simona Cocoș, Director General Zentiva: "Medicamentele generice aduc economii la buget, care pot fi utilizate pentru terapiile inovatoare"

de SmileMedia
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Companii
Începând cu data de 1 octombrie 2018, producătorul de medicamente generice Zentiva a devenit o companie independentă, ca urmare a finalizării procesului de separare față de Sanofi, fostul său acționar majoritar. Cu sediul la Praga și având susținerea Advent International, unul din cei mai mari și mai experimentați investitori de capital privat din lume, Zentiva intră într-o nouă etapă de independență și transformare, potrivit Directorului General Zentiva România, Simona Cocoș.
Arcelor Mittal Galati
Foto: ArcelorMittal

Combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galați va fi cumpărat de Grupul britanic Liberty, dacă Bruxellesul aprobă tranzacția

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Economie | Companii
Grupul britanic Liberty, parte a Alianței mondiale GFG aparținând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat vineri „un acord condiționat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, având peste 12.500 de angajați”, printre care și ArcelorMittal, potrivit unui comunicat de presă.
Inghetata Betty Ice
Foto: Facebook - Betty Ice

Ce angajamente propune Unilever pentru a elimina îngrijorările concurenţiale și a putea astfel să preia compania Betty Ice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Companii
Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice, a anunțat joi Consiliul Concurenței, care a supus dezbaterii publice aceste angajamente. Se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piață combinate a Unilever si Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenților posibilitatea de a accesa locațiile respective.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook
 documente
(11 Oct 2018) PDF, 265KB

Licitație de aproape 60 milioane de lei pentru dotarea Blocului Operator Central din Spitalul Universitar București, care este nefuncțional încă din anul 2007

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Companii
Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a demarat în această o licitație de aproape 60 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a celor 11 săli de operație din Blocul Operator Central, nefuncțional încă din anul 2007, după ce a intrat într-un amplu proces de modernizare și consolidare. Blocul nu este dotat cu aparatura medicală pentru desfășurarea actului anestezico chirurgical, deși este complet renovat și modernizat. În SUUB se internează anual în regim de spitalizare continua peste 55.000 de bolnavi, peste 60.000 sunt tratări prin spitalizare de zi și peste 350.000 pacienti/an sunt tratări în Unitatea de Primiri Urgențe și ambulatoriu.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version