COMPANII
Computer Games
Foto: Facebook

Publicația computergames.ro și-a anunțat închiderea

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Companii
Publicația românească computergames.ro, veche de 21 de ani, s-a închis, a anunțat pe contul său de Facebook site-ul de știri din gaming.
Farmacie Help Net
Foto: helpnet.ro

Profit.ro: Grupul german Phoenix cumpără Help Net și Farmexim, într-o tranzacție de peste 100 milioane de euro

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Companii
Grupul german Phoenix a cumpărat lanțul de farmacii Help Net, incluzând peste 220 de unități, și compania Farmexim, al patrulea mare distribuitor farmaceutic din România, ambele controlate de omul de afaceri Ovidiu Buluc, anunță Profit.ro, precizând că tranzacția se ridică, conform surselor sale, la peste 100 milioane de euro.
cumparaturi online
Foto: Pixabay

Topul produselor comandate de români din China

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Economie | Companii
Unul dintre cele mai vizitate magazine online din China este AliExpress, iar potrivit datelor Bonusway, cele mai populare produse de pe acest site sunt cele din categoria “Casă și grădină”, mai exact: ustensile de bucătărie, obiecte decorative sau produse textile pentru casă. Iată ce alte produse cumpără românii de pe site-ul chinezesc.
CEE Start Up Challenge
Foto: Hotnews

Premiu de 50.000 Euro și mentori din Silicon Valley, la o competiție est-europeană la care sunt invitați și antreprenorii români

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Companii
Antreprenorii români ar putea obține un premiu în valoare de 50.000 de euro și contacte cu mentori din Silicon Valley, într-o competiție anunțată, joi, de o platformă online de fonduri de investiții și business angels, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
CEE Released
Foto: CEE Bankwatch Network

Se caută antreprenori români: Oportunități de finanțare și mentorat

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Companii
Antreprenorii români se pot înscrie, până pe 18 mai 2018, într-un program pan-european în care ar putea fi selectați pentru sesiuni de mentorat și oportunități de capital, au anunțat, joi, organizatorii programului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
fondatorii plantingpuzzle
Foto: Hotnews

Idei de afaceri: Doi tineri au creat un magazin online cu proiecte modulare pentru grădini

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Companii
Doi tineri au lansat o platformă digitală dedicată proiectelor modulare de grădini, de unde cei care vor să îşi amenajeze curtea sau grădina pot cumpăra proiecte care le oferă de la design până la indicaţii legate de plantarea arbuştilor şi altor plante decorative. Cât au investit în acest startup şi cum cred ei că pot să aibă succes în faţa firmelor mari de arhitecţi peisagişti.
Adrian Badea, CEO SelfPay
Foto: Hotnews

Cine sunt românii care preferă plăţile în numerar la staţiile de plată şi câţi bani au dat ei pe bitcoin

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Companii
Cei mai mulţi dintre cei care preferă să îşi plătească facturile sau creditele în numerar, să îşi încarce cartele PrePay sau chiar să cumpere bitcoin de la staţiile de plată (aparate de plăţi cash) au, în genereal, studii medii şi venituri sub 2.000 lei pe lună, potrivit prfilului de utilizator realizat de SelfPay, furnizor de soluții de plată de tip self-service.
proiecte in domeniul sanatatii
Foto: Max Pixel

Finanţări în valoare totală de 135.000 euro pentru firme mici cu proiecte inovatoare în domeniul sănătăţii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Companii
EIT Health deschide perioada de depunere a candidaturilor pentru trei competiții dedicate startup-urilor, cu granturi în valoare totală de 135.000 euro pentru inovatorii din domeniul sănătății care doresc să-și transforme ideile inovatoare în soluții comercializabile. Cine poate aplica.
Companiile propuse de Guvern pentru a face parte din Fond
Foto: Hotnews

Senatul a aprobat Legea privind înființarea unui fond mamut de investiții de 1,85 miliarde lei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Companii
Senatul a aprobat, în calitate de primă cameră decizională, inițiativa legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Senatul a acceptat și o serie de amendamente propuse de Guvern, unul vizând formarea Fondului din pachete minoritare sau majoritare deținute de stat la 23 de societăți, nu 89 cum erau în proiectul inițial. De asemenea, managerii Fondului vor fi selectați în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă, cu mandat de 4 ani. Fondul va prezenta rapoarte de activitate Ministerului Finanțelor, nu Parlamentului cum prevedea proiectul inițial, și nu va putea beneficia de garanții guvernamentale sau orice altă formă de sprijin din partea statului.
Sondaj licitatii publice
Foto: Hotnews

​SONDAJ Trebuie schimbată legislația privind licitațiile publice?

de Red. Stiri HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Companii
Legislația achizițiilor publice ar putea fi modificată radical, dacă vor fi adoptate o serie de proiecte de ordonanță de urgență publicate marți seară de Ministerul Finanțelor. Acestea prevăd, între altele, înființarea unui nou oficiu de profil și transformarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în operator și reglementator deopotrivă, ceea ce ar putea contraveni practicilor UE.
  • Crezi că este necesară schimbarea legislației privind achizițiile publice? Participă la sondajul HotNews.ro
Aeroport Sibiu
Foto: Aeroport Sibiu Facebook

Grevă de avertisment la Aeroportul Sibiu: Peste o sută de salariaţi au întrerupt lucrul

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Companii
Peste o sută de sindicalişti de la Aeroportul Sibiu au întrerupt lucrul, miercuri, şi au declanşat o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de negocierile pe care le poartă cu conducerea pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Pe durata grevei, programată până la ora 13.30, sunt programate să sosească sau să plece şase aeronave, relatează News.ro.
Companiile propuse de Guvern pentru a face parte din Fond
Foto: Hotnews

Controversele Legii privind înființarea Fondului suveran de investiții: Eurostat cere modificarea unor prevederi care sa asigure independența față de stat

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Companii
Guvernul a transmis Parlamentului un punct de vedere legat de proiectul privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) prin care arată că există prevederi care nu sunt în conformitate cu cerințele Eurostat. În mare, instituția europeană solicită independența fondului în procesul de administrare a activelor.
Bere
Foto: Hotnews

Consumul de bere în Romania: 82 de litri pe cap de locuitor în 2017. Berea la PET scade pentru al doilea an consecutiv, dar tot ocupă peste jumătate din piață

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Companii
Piața berii în România a înregistrat în 2017 o creștere de 2% în ceea ce privește volumul, iar consumul de bere pe cap de locuitor a fost de 82 de litri - pe locul 7 la nivel european, potrivit Asociației Berarii României. Berea îmbuteliată la PET a înregistrat un nou an de scădere, dar tot reprezintă aproape 51% din piața locală. Per total, în România, producția de bere este în proporție de 97% producție locală, iar Berarii României suțin că industria berii înseamnă peste 85.000 de locuri de muncă, direct și indirect.
Impactul medicamentelor asupra sanatatii orale
Foto: Google

Sanofi își va ceda medicamentele generice către Advent

de Cristina Filip HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Companii
Sanofi anunța că angajează în jur de 3000 de persoane în Europa, în special în România și Cehia, și în jur de 200 în Franța. La doi ani și jumătate după lansarea discuției în legătură cu acest subiect, Sanofi renunță la activitățile sale din Europa, potrivit lesechos.fr.
Florin Jianu
Foto: Hotnews

VIDEO Patroni IMM: Vrem tăierea unor ajutoare sociale pentru români și mai mulți străini la muncă în România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Companii
Patronii de firme mici și mijlocii membri ai celei mai mari organizații patronale de acest fel din România cer Guvernului să taie prestațiile sociale acordate unor români apți de muncă și să elimine pragurile anuale care limitează numărul lucrătorilor străini pe care firmele îi pot aduce la muncă în România, din afara Uniunii Europene.
Tranzactii
Foto: PxHere

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din România, în scădere. Cea mai mare tranzacţie din acest an - un startup românesc

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Companii
Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a atins valoarea de 258 milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, cu 35,66% mai puţin decât cele 401 milioane de euro din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate luni de firma de consultanţă şi audit Deloitte România, citate de News.ro. Cea mai mare tranzacţie din primul trimestru 2018 a fost făcută de un startup românesc.
Emerson Romania
Foto: smartdreamers

[P] Cum arată planurile Emerson pentru 2018? Compania face noi angajări la Cluj-Napoca

de Smile Media
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Companii
Compania Emerson își consolidează poziția de angajator în România și recrutează și anul acesta peste 300 de persoane. Domeniile principale în care se fac angajări sunt: Inginerie, IT, Financiar, Customer Service, Achiziții, precum și poziții blue collar pentru campusul său din Cluj-Napoca. Pe lângă acestea, compania este un partener important pentru multe organizații caritabile, dar și pentru cele două universități mari din Cluj (Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică), licee, școli profesionale și multiple asociații studențești.
Inghetata Betty Ice
Foto: Facebook - Betty Ice

Preluarea producătorului de îngheţată Betty Ice de către Unilever, în atenția Consiliului Concurenței

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 15 Apr 2018 Economie | Companii
Consiliul Concurenţei a anunţat duminică faptul că analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, cel mai mare producător autohton de îngheţată. "Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a anunțat instituția, într-un comunicat.
ArcelorMittal
Foto: ArcelorMittal

OFICIAL ArcelorMittal propune cedarea combinatului siderurgic din Galați, pentru a putea cumpăra uzina Ilva (Italia)

de R.M., C.P. HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Economie | Companii
Grupul siderurgic ArcelorMittal a anunțat vineri că a propus Comisiei Europene cedarea de active din Europa, pentru a putea înlătura îngrijorările legate de efectul asupra concurenței legate de proiectul de cumpărare a grupului italian Ilva. Printre aceste active figurează și combinatul din Galați. Până pe 23 mai, după analize și teste de piață, Comisia Europeană va lua o decizie și atunci se va ști dacă toate vor fi vândute toate activele sau doar o parte. Sindicatele de la Galați spun că vânzarea ar fi o "catastrofă", că s-ar pierde 7.000 de locuri de muncă de la combinat și alte 40.000 pe orizontală, deoarece nu poate veni un investitor mai bun decât ArcelorMittal, numărul 1 pe plan mondial.
Viorica Dancila
Foto: Agerpres/EPA

Viorica Dăncilă: Comisia Națională de Prognoză se va ocupa monitorizarea investițiilor și de "urmărirea aducerii la bun sfârșit a ajutoarelor de stat"

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 12 Apr 2018 Economie | Companii
Comisia Națională de Prognoză va avea puteri sporite, după ce Guvernul va aproba o Ordonanță de Urgență care întărește rolul acesteia, transformând-o în Comisia Națională de Strategii și Prognoză.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version