COMPANII
Fuji Xerox
Foto: Wikimedia Commons

Fujifilm a dat în judecată Xerox şi îi cere peste 1 miliard de dolari pentru renunţarea la fuziune

de I.B. HotNews.ro
Fujifilm a dat în judecată Xerox, solicitându-i peste 1 miliard de dolari, pentru că a renunţat la un acord de fuziune la presiunea investitorilor activişti Carl Icahn şi Darwin Deason, transmite Reuters.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: Consiliul Concurentei

Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut amenda de peste 1,4 milioane lei primită de firma Gemini SP pentru înțelegeri anticoncurențiale la comercializarea de echipamente electrice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 18 Iun 2018 Economie | Companii
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil încălcarea legii concurenței de către firma Gemini SP SRL prin participarea la o înţelegere anticoncurenţială pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi a gestionării deşeurilor acestora (DEEE) și a menținut amenda de 1.437.556 lei primită de această firmă, a anunțat luni Consiliul Concurenței. Firma a fost amendată în 2014, când autoritatea de concurență a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 12,7 milioane euro către 14 companii membre ale asociaţiilor ROREC şi ECOTIC pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale ăn campaniile de tip buy-back.
inteligenta artificiala
Foto: Pixabay

Firmele medii vor să dea mai mulţi bani pe inteligenţa artificială şi caută tot mai mulţi specialişti în IT – studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 15 Iun 2018 Economie | Companii
Adoptarea tehnologiilor cognitive și angajarea, cu normă întreagă, a talentelor reprezintă principalele priorități ale şefilor companiilor medii de la nivel global, potrivit unui studiu realizat de EY. De asemenea ei cred că noile reguli din zona de tehnologie încurajează inovarea nu o stopează.
Patroni de restaurante si hoteluri
Foto: StartupCafe

Patronii de restaurante și hoteluri din România vor să aducă mai mulți lucrători din afara UE. Principalele 5 măsuri cerute

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 14 Iun 2018 Economie | Companii
Patronii de restaurante și hoteluri din România cer statului să modifice legislația pentru a permite angajarea mai multor străini din afara Uniunii Europene, pe salarii mai mici decât în prezent.
internationalizare
Foto: Pixabay

6 domenii în care firmele românești pot să se extindă și în străinătate

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Economie | Companii
Peste 2.000 de companii autohtone sunt predispuse direct la extindere peste hotare, iar cel mai mare potențial de internaționalizare îl au firmele românești care sunt lideri de industrie pe piața locală, start-up-urile din tehnologie “born global” (născute global) și firmele care înregistrează o creștere rapidă (High-Growth Enterprises). Acestea sunt concluziile în primul an de activitate al proiectului Start-Up Bridge, realizat de Fundația Romanian Business Leaders.
Sfatulmedicului.ro
Foto: MedLife.ro

MedLife a achiziționat platforma medicală SfatulMedicului.ro

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 13 Iun 2018 Economie | Companii
MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziția în proporție de 100% a platformei sfatulmedicului.ro cel mai mare hub de informatii medicale din România. Managementul platformei va fi integral independent de MedLife și de administratorii actuali ai companiei
plata cu cardul
Foto: Pixabay

Pragul cifrei de afaceri anuale pentru comercianţii ce trebuie să permită plata cu cardul ar urma să crească la 50.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Economie | Companii
Comisia de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor a votat modificarea legii cash-back, astfel încât comercianţii ar trebui să permită plata cu cardul doar dacă au o cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro, nu de 10.000 de euro cât prevede legea actuală.
Comert online
Foto: Dreamstime.com

Puterea comerțului online: Carrefour se asociază cu Google pentru a crește vânzările pe internet în Franța

de CZ HotNews.ro
Marţi, 12 Iun 2018 Economie | Companii
Carrefour, cunoscut în România pentru lanțurile sale de hipermarketuri, s-a asociat cu gigantul american de internet Google, pentru a-şi dezvolta vânzările online în Franța, unde comercianții concurenți lansează la rândul lor ofensive în domeniul comerţului electronic, transmite Reuters, citată de News.ro.
Boss and leader
Foto: Freepik.com
Articol susținut de Fondul Proprietatea

Este Statul un bun administrator? Dl Ionescu, față în față cu rentabilitatea investițiilor firmelor de stat și a celor private

de D.P. Smile Media
Marţi, 12 Iun 2018 Economie | Companii
Când domnul Ionescu s-a decis să facă o investiție în fabrica sa de pantofi, primul lucru a fost să calculeze câți bani în plus îi va genera. “Merită să fac investiția!”, le-a transmis dl. Ionescu, salariaților adunați în sala de protocol a firmei sale după niște calcule ample. Omul își riscase banii personali, făcuse și un credit bancar și voia să le spună în mod trasparent muncitorilor că, dacă trag toți la căruță, vor reuși și le va fi mai bine.
Ilan Laufer
Foto: StartupCafe.ro

VIDEO Fostul ministru PSD-ist Ilan Laufer spune că pleacă 2 ani în SUA, cu afaceri

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 11 Iun 2018 Economie | Companii
Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat luni că va pleca 2 ani în Statele Unite pentru a acorda sprijin unor firme mici și mijlocii românești să se extindă acolo, în cadrul unui nou proiect de internaționalizare: Smart Start USA.
depozit, e-fulfillment
Foto: Pixabay

Comerțul electronic creşte cererea pentru spaţii de depozitare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 11 Iun 2018 Economie | Companii
Extinderea accelerată a retailului a determinat o evoluție importantă a pieței depozitelor din România, potrivit specialiştilor din domeniu. Iar depozitarea pentru comerțul electronic vine cu specificațiile și cerințele proprii. Iată câteva dintre acestea.
Telemea de Sibiu
Foto: Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii: Produsul Telemea de Sibiu, protejat național / Doar producătorii din zonă vor putea să o comercializeze

de G.S. HotNews.ro
Luni, 11 Iun 2018 Economie | Companii
Începând de joia trecută, produsul ”Telemea de Sibiu” a primit protecția națională conform legislației europene și naționale, informează Ministerul Agriculturii.
Somon
Foto: Pixabay

UPDATE Protecția Consumatorilor București a oprit de la comercializare 160 de kilograme de hering colorat artificial și vândut sub denumirea de somon/ Firma Ocean Fish spune că a fost o eroare

de CP HotNews.ro
Vineri, 8 Iun 2018 Economie | Companii
Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a efectuat în această săptămână un control la firma SC Ocean Fish SRL, după ce a primit o reclamație potrivit căreia un produs "care este vândut sub denumirea de somon, este în realitate hering colorat". După verificări, s-a constatat că produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, fiind, de fapt, hering colorat artificial. Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a dispus oprirea temporară a livrării unei cantități de 160 kg Matias Salmon. UPDATE Ocean Fish susține printr-un comunicat de presă că a fost o eroare, pentru care își cere scuze, iar etichetele vor fi înlocuite.
Waymo
Foto: Facebook

Grupul care deține Google vrea să aducă în Europa taxiuri-robot

de CZ HotNews.ro
Vineri, 8 Iun 2018 Economie | Companii
Waymo, divizia specializată în automobile autonome a grupului Alphabet, care deține și Google, vrea să aducă servicii de robo-taxiuri în Europa, după lansarea acestora în Statele Unite, în acest an, transmite Reuters, citată de News.ro.
Fabrica Continental Timisoara
Foto: Continental

Concernul german Continental, prezent și în România, interzice comunicarea prin WhatsApp pe smartphone-urile de serviciu, de teama GDPR

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Companii
Pentru că aplicațiile WhatsApp și Snapchat să funcționeze, utilizatorii își urcă, pe acestea, agendele cu contacte. Potrivit Regulamentului general privind protecția datelor, acest upload ar necesita aprobarea fiecărei persoane din agendă. Pentru a garanta securitatea și confidențialitatea datelor, concernul german Continental AG a decis să interzică aplicațiile de chat pe smartphone-urile de serviciu. Firma este prezentă și în România, având peste 19.700 de angajați.
Pizza
Foto: Pixabay

Patronat: În hoteluri și restaurante sunt cele mai mari falsuri și neconformități la produsele alimentare

de G.S. HotNews.ro
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Companii
Cele mai multe falsuri și neconformități la produsele alimentare se găsesc în sectorul horeca (hoteluri - restaurante - cafenele), unde produsele folosite în prepararea mâncării sunt neconforme cu meniul, a declarat joi Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronatelor din Industria Laptelui (APRIL), potrivit Mediafax.
digitalizare
Foto: Pixabay

Investiţie de 1 milion dolari pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor români

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Companii
Digitalizarea are un impact puternic pe piața muncii, la nivelul competențelor de care este și va fi nevoie în economie și în societate, în condițiile în care 90% dintre locurile de muncă de astăzi necesită deja un nivel de bază al abilităților digitale, arată iniţiatorii programului Alt Viitor, prin care anunţă o investiţie de 1 milion de dolari pentru dezvoltarea de competențe digitale, cu focus pe programare, pentru circa 11.000 de elevi. De asemenea, prin acțiuni specifice, proiectul va crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește noile tehnologii în rândul a peste 160.000 de copii, anunţă oficialii companiei.
taxe
Foto: Pixabay

Multe SRL şi PFA îşi schimbă sediile în căutarea unor zone cu taxe mai mici

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Companii
Numărul operațiunilor de schimbare a sediului social în cazul societăților cu răspundere limitată, respectiv schimbare a sediului profesional în cazul persoanelor fizice autorizate, din Sectorul 4 al Municipiului București în alte sectoare sau județe din România a crescut cu aproximativ 47% în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017.
Albacher - 10 ani
Foto: Romaqua Group

[P] Romaqua Group sărbătorește 10 ani de când a lansat pe piață berea Albacher

de Smile Media
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Companii
În primăvara anului 2008 Romaqua Group a intrat pe piața berii cu brandul Albacher, făurit în una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume la Sebeș-Lancrăm, după o rețetă tradițională ce folosește ingrediente 100% naturale. Albacher este o bere Premium Lager, produsă exclusiv din ingrediente naturale: apă, malț, mălai şi hamei. Realizată conform unei rețete tradiționale, berea are un caracter unic şi distinct, exprimat printr-un gust pur şi o aromă naturală perfect echilibrată, o bere uşoară pe care o savurezi oricând cu plăcere.
Fake-uri gasite de ANAF
Foto: ANAF

TOP fake-uri în România, pe categorii de produse. Fața întunecată a comerțului online

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 6 Iun 2018 Economie | Companii
Comerțul online oferă un avantaj firmelor care își vând produsele și serviciile în întreaga lume, dar le-a oferit și celor care vând produse contrafăcute noi posibilități de câștig ilegal, spune autoritatea UE de combatere a fake-urilor din piață. Într-un raport remis miercuri StartupCafe.ro, Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) face și un top 5 al produselor contrafăcute din România.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version