COMPANII
Masti de protectie
Foto: Facebook

VIDEO Virgil Popescu: A început producția primelor măști în România

de CP HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Economie | Companii
Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că astăzi (n.n. duminică) a început producția primelor măști de protecție în România. Potrivit ministrului, au fost instalate utilajele și a fost făcut testul de producție. Vezi cine produce și câte măști vor fi făcute zilnic.
Masca N95 - una din variante
Foto: Hotnews

Corporate News: Pandemia mobilizează companii de toate felurile și mărimile pentru producția de mijloace de protecție și echipamente medicale

de A.Th.C HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Economie | Companii
Fabricile de confecții se reutilează pentru a produce măști și costume de protecție. Unele scoteau în serii de masă tricouri, în Carolina de Nord și cea de Sud. Una din Pennsylvania făcea uniforme pentru echipe de baseball. Brandurile europene de lux Prada și Gucci. În toată lumea, producătorii de confecții își convertesc secțiile pentru a fabrica echipamentele de protecție atât de necesare.
Certificat de urgenta
Foto: Ministerul Economiei

Obținerea Certificatului de Situație de Urgență: Întrebări frecvente și răspunsurile Ministerului Economiei

de CP HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Companii
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a prezentat răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le primește despre modul în care poate fi obținut certificatul de situație de urgență. Vezi în text pentru ce domenii se eliberează certificatele, cine poate solicita acordarea unui certificat și cum sunt eliberate acestea.
Violeta Alexandru si Ionel Danca
Foto: Hotnews

VIDEO Procedura de acordare a ajutorului pentru șomajul tehnic a fost simplificată și extinsă la mai multe tipuri de angajatori/ Vor primi indemnizație și cei cu drepturi de autor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Companii
Ministrul muncii Violeta Alexandru a anunțat că procedura de acordare a ajutorului de stat pentru șomaj tehnic a fost simplificată printr-o ordonanță de urgență aprobată joi. La rândul său, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a spus că ajutorul a fost extins pentru toate tipurile de companii și toți angajații afectați de epidemia cu coronavirus. Au fost incluși și cei care au contracte de drepturi de autor. Și aceștia vor putea beneficia de o indemnizație de până la 75% din salariul mediu brut. De asemenea, au fost clarificate o serie de aspecte reclamate de angajatori și angajați. Vezi principalele prevederi.
Turism și coronavirus
Foto: Profimedia

Guvernul prelungește valabilitatea voucherelor de vacanță

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Companii
Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi se află un proiect de OUG privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță care expiră în luna mai. Ministrul economiei Virgil Popescu a anunțat că proiectul prevede prelungirea cu un an, până în mai 2021. "Mai discutăm", a spus premierul Ludovic Orban referitor la perioada prelungirii. UPDATE Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită până în mai 2021.
Sedinta Guvern
Foto: Hotnews

Ordonanța privind amânarea plății ratelor la bănci, în ședința de Guvern/ Sunt incluse și contractele de leasing

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Companii
Guvernul discută în ședința care se desfășoară la această oră proiectul de OUG privind amânarea până la nouă luni a plății ratelor către bănci. Ministrul finanțelor Florin Cîțu a confirmat că este pregătit cu ordonanța de urgență, beneficiari fiind persoane fizice, persoane juridice, dar și persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale.
Coada la magazin
Foto: Hotnews

Recomandările Consiliului Concurenței pentru evitarea speculei în perioadă de criză

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Companii
Consiliul Concurenței atrage atenția că nu trebuie folosită această situație de criză pentru a crește prețurile fără o justificare obiectivă, pentru a face schimb de informații sensibile (prețurile practicate, politica comercială etc), pentru a exclude concurenți de pe piață sau pentru a abuza de poziția dominantă. În acest sens, Consiliul Concurenței recomandă companiilor implementarea unor măsuri pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei generate de pandemia de coronavirus, astfel încât să se asigure echilibrul pieţei.
Certificat de urgenta
Foto: Ministerul Economiei

Cum arată certificatele de situație urgență pentru firmele afectate de coronavirus

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Companii
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a emis Ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU). Certificatele de situație de urgență sunt de două tipuri, unul albastru, iar celălalt galben. Vezi cum arată.

Retailerul de cosmetice şi parfumuri Marionnaud închide magazinele

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 24 Mar 2020 Economie | Companii
Marionnaud Paris a anunţat că îşi va închide magazinele din mall-uri, compania recomandând clienţilor să apeleze la cumpărături online. Măsura a fost luată pentru siguranţa angajaţilor şi a clienţilor, potrivit Mediafax.
Supermarket
Foto: Pixabay

Un lanţ de retail din România anunţă angajări pentru cei care intră în şomaj tehnic

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 24 Mar 2020 Economie | Companii
Lanțul de retail Profi angajează persoane care intră în şomaj tehnic, compania anunțând, luni, că vrea să preia salariaţi disponibilizaţi de la retaileri nealimentari.
Companii aeriene cu probleme
Foto: Wikipedia

Nu plângeți de mila companiilor aeriene rămase la sol! Un studiu de caz de la The New York Times

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Toate companiile aeriene, inclusiv giganții domeniului, sunt în pragul falimentului, cu cel mult 20% dintre aeronave încă în funcțiune și cu celelalte parcate la sol. Dar Tim Wu, profesor de drept la Columbia University din New York, spune argumentat că înainte de a le acorda asistență, trebuie să le cerem tuturor să-și schimbe atitudinea față de clienți și angajați.
Florin Citu
Foto: Captura Digi24

Florin Cîțu: În maximum 48 de ore vom prezenta o soluție pentru clienții băncilor

de CP HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Ministrul finanțelor Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că discută cu Banca Națională o "soluție pentru clienții băncilor", în contextul efectelor negative ale pandemiei coronavirus. Ministrul crede că soluția ar putea fi prezentantă în maximum 48 de ore.
Lilium Jet
Foto: Facebook - Lilium

Un startup care construiește mașini zburătoare a obținut investiții de 240 milioane dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Un startup german care produce mașini zburătoare ― Lilium ― a anunțat finalizarea unei runde de finanțare în valoare de peste 240 milioane dolari. Noile fonduri aduc investițiile totale obținute de Lilium până în prezent la peste 340 milioane dolari.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Un nou pachet de măsuri în economie: Cei care nu pot intra în șomaj tehnic vor primi o indemnizație la nivelul salariului minim brut pe economie

de CP HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Grupul de lucru aflat sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului va analiza marți un nou pachet de măsuri care să ajute domeniile economice afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei, la Digi24. Acesta spune că este nevoie de clarificări și alte măsuri, noul pachet având în vedere în special persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.
Turism și coronavirus
Foto: Profimedia

Valabilitatea voucherelor de vacanță care expiră în luna mai va fi prelungită până la sfârșitul anului

de CP HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri lucrează la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut, a anunțat ministrul Virgil Popescu.
GOOD-FOOD - Abonamentul sanatos si economic
Foto: Universum

webPR: Afacerile din România se reinventează în contextul COVID-19: UNIVERSUM lansează GOOD-FOOD.ro, abonamentul economic de mâncare livrată în condiții de maximă siguranță

de Smile Media
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
Universum, companie cu o experiență de peste 10 ani în organizarea de evenimente, se reinventează pe timp de criză. Aceștia vor pune la dispoziție în colaborare cu Lagoo Snagov, locația de evenimente a companiei Universum primul abonament economic de mâncare livrată în condiții de maximă siguranță din România, dedicat celor care lucrează de acasă sau se află în autoizolare la domiciliu în această perioadă și celor care doresc să ofere ajutor apropiaților de peste 60 de ani sau persoanelor aflate în categoriile de risc.
Consultanta online
Foto: MedLife

MedLife lansează serviciul de consultanță medicală online prin videoconferință: Persoanele în vârstă, cu afecțiuni cardiovasculare, oncologice, diabet pot intra în legătură cu un medic specialist

de A.T. HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Companii
În contextul medical epidemiologic, Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, vine în întâmpinarea tuturor pacienților cu soluții concrete și anunță lansarea serviciului de consultanță medicală online, prin videoconferință. Noul program pune la dispoziția pacienților asistență medicală online pentru numeroase specialități (medicină generală, medicină internă, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, neurochirurgie, pediatrie etc.), oferite de peste 80 de medici specialiști, numărul acestora urmând sa fie crescut gradual în săptămânile următoare.
Magazin Leroy Merlin
Foto: Leroy Merlin

Leroy Merlin închide temporar toate magazinele din România începând de luni

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 22 Mar 2020 Economie | Companii
Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide temporar, începând de luni, toate magazinele din România, în contextul măsurilor preventive privind răspândirea epidemiei de coronavirus., potrivit Mediafax.
Chimcomplex
Foto: Facebook

Singurul producător de clor din România vrea să facă substanţe pentru dezinfecţie. Chimcomplex a cerut acordul Ministerului Sănătății

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Mar 2020 Economie | Companii
Singurul producător de clor din România, Chimcomplex vrea să facă substanţe pentru dezinfecţia spitalelor sau a străzilor. Managerul spune că, potrivit OMS, clorul este singura substanţă recomandată în pandemia de coronavirus. Compania are însă nevoie de acordul MS pentru a crește concentrația de clor, transmite Mediafax.
Athénée Palace Hilton
Foto: Wikimedia Commons

Athenne Palace Hilton îşi suspendă activitatea pentru prima dată în 106 ani

de A.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 21 Mar 2020 Economie | Companii
Athenne Palace Hilton anunţă că se confruntă cu o situaţie fără precedent în cei 106 de la deschidere şi ca urmare îşi va suspenda temporar activitatea, scrie Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by