FINANŢE
Bitcoin
Foto: Pixabay

Bitcoin depășește maximul istoric și se apropie de 20.000 de dolari

de R.M. HotNews.ro
Luni, 30 Nov 2020 Economie | Finanţe
Cotația bitcoin, prima criptomonedă din lume, a depășit luni 19.700 dolari, pentru prima oară de la crearea sa, în urmă cu 11 ani, susținut de folosirea din ce în ce mai extinsă și de apetitul pentru risc al burselor, scrie AFP.
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Guvernul a majorat plafonul pentru acordarea ajutorului de încălzire

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Nov 2020 Economie | Finanţe
Guvernul a majorat, în ședința de vineri seara, de la 750 la 800 de lei plafonul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.
Coronavirus India
Foto: Ashish Vaishnav/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

India intră în recesiune, pentru prima oară de la declararea independenței, în 1947

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | Finanţe
India a anunțat vineri o cădere a Produsului Intern Brut de 7,5% în perioada iulie - septembrie, al doilea trimestru din anul bugetar, intrând oficial în recesiune tehnică, pentru prima oară de la declararea independenței, în 1947, potrivit AFP.
Coronavirus Romania
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Bloomberg: Este posibil ca epoca datoriilor reduse ale Europei de Est să se fi încheiat

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | Finanţe
Se produce o schimbare în economiile cu datorii reduse, care au aderat la UE după prăbușirea Zidului Berlinului. O aversiune față de împrumuturi, care a caracterizat cândva o mare parte din fostul contingent comunist al blocului comunitar, este abandonată după criza globală din 2008 și după pandemia de Covid-19, într-un interval ce depășește cu puțin un deceniu. O mare parte din regiune, care a condus creșterea economică a continentului ani de zile și numără cinci membri ai zonei euro în rândurile sale, ar putea să suporte acum o îndatorare mai mare pentru un timp, scrie Bloomberg.
Cosmin Marinescu
Foto: Administratia Prezidentiala

Cosmin Marinescu, consilier prezidențial: Economia recuperează progresiv, perspectivele sunt favorabile pentru o creștere robustă începând cu 2021

de R.M. HotNews.ro
Joi, 19 Nov 2020 Economie | Finanţe
România se plasează, alături de Bulgaria și Suedia, în extremitatea pozitivă a clasamentului european dacă se ia în calcul abaterea deficitul bugetar în raport cu 2019, ceea ce arată că țara noastră a trecut de la cel mai mare deficit din UE în 2019 „la una dintre cele mai moderate deteriorări ale soldului bugetar în 2020”, pe fondul crizei coronavirusului, arată o analiză publicată joi de consilierul prezidenţial pe probleme de politici economice și sociale, Cosmin Marinescu.
Taxe vamale
Foto: Wikimedia Commons

UE impune Statelor Unite taxe vamale de 4 miliarde de dolari, dar vrea remedierea disputelor

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 10 Nov 2020 Economie | Finanţe
Uniunea Europeană va impune de marţi taxe vamale în valoare de 4 miliarde de dolari la importurile de produse din SUA, în virtutea unei decizii a Organizaţiei Mondiale a Comerţului în litigiul Boeing-Airbus, dar Comisia Europeană speră că disputa va fi depăşită prin cooperarea cu Washingtonul.
Recep Erdogan
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Turcia: Erdogan demite din nou guvernatorul băncii centrale

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Nov 2020 Economie | Finanţe
Guvernatorul băncii centrale a Turciei, Murat Uysal, a fost demis și înlocuit cu fostul ministru de Finanțe Naci Agbal, potrivit unui decret prezidențial publicat sâmbătă, în condițiile în care lira se confruntă cu o puternică devalorizare, scrie AFP.
Fitch Ratings
Foto: www.solvencyiiwire.com

Fitch Rating: România va avea un deficit bugetar de 9,5% din PIB în 2020

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 31 Oct 2020 Economie | Finanţe
Agenţia Fitch Rating estimează pentru România un deficit bugetar de 9,5% din PIB în 2020. Economia României se va contracta cu 5% în 2020, iar anul viitor rata şomajului ar urma să atingă un vârf de 7,3%, după care va scădea uşor în 2022.​
Florin Citu
Foto: Agerpres

Florin Cîțu: Victorie! Fitch a menținut ratingul de țară al României

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Oct 2020 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță, vineri seară, că agenția Fitch a menținut ratingul de țară al României. UPDATE: Fitch a confirmat ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă negativă.
Zona euro
Foto: pixabay.com

Zona Euro: Creștere record a PIB-ului în trimestrul trei, dar scădere de 4,3% în cifre anualizate

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Oct 2020 Economie | Finanţe
Produsul intern brut (PIB) al Zonei Euro a crescut cu 12,7% în trimestrul trei, o cifră record care marchează o revenire după o scădere nemaiîntâlnită (-11,8%) în trimestrul precedent, a anunțat vineri oficiul european pentru statistici Eurostat, citat de AFP.
Donald Trump
Foto: captura video

SUA: Creștere record a PIB-ului în trimestrul trei, de 33,1%

de R.M. HotNews.ro
Joi, 29 Oct 2020 Economie | Finanţe
Statele Unite au revenit la creștere economică în trimestrul trei, marcat de un avans istoric al Produsului Intern Brut (PIB) de 33,1% în cifre anualizate, potrivit unei estimări preliminare a Departamentului Comerțului publicată joi și citată de AFP.
Muncitori
Foto: railbaltica.orgg

Danemarca se opune propunerilor UE privind salariul minim

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 28 Oct 2020 Economie | Finanţe
Autorităţile daneze au criticat miercuri planul Comisiei Europene privind instituirea unui salariu minim, susţinând că acest plan va submina un model naţional al pieţei muncii care este popular atât în rândul sindicatelor cât şi al angajatorilor, transmite Bloomberg.
Dolari
Foto: Dreamstime.com

Guvernul SUA încheie anul fiscal cu un deficit record de peste 3.000 de miliarde de dolari

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar al Statelor Unite în anul fiscal 2020 a ajuns la 3.130 de miliarde de dolari, mai mult decât triplul deficitului de 984 miliarde de dolari de anul trecut și dublu față de recordul anterior de 1.400 de miliarde de dolari din 2009.
Brexit
Foto: pixabay.com

Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pe fondul pandemiei de Covid-19 și al Brexit

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Agenția de evaluare Moody's a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson.
China
Foto: istock.com

Goldman Sachs: Asia, mai bine poziţionată pentru o recuperare rapidă a economiei

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Finanţe
Asia este mai bine poziţionată pentru o recuperare rapidă a economiei comparativ cu restul planetei deoarece a reuşit, în mare parte, să controleze transmiterea coronavirusului, a declarat Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, potrivit CNBC, citează Mediafax.
Aluminiu
Foto: pixabay.com

Alro Slatina: Plângerea formulată de SUA pentru stabilirea de tarife antidumping, nefondată

de V.M. HotNews.ro
Luni, 12 Oct 2020 Economie | Finanţe
Plângerea formulată de Statele Unite pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, este nefondată, susține Alro Slatina.
Jocuri de noroc
Foto: Pixabay.com

Industria jocurilor de noroc critică decizia de închidere a sălilor de „păcănele”: Când funcţionează, acestea generează taxe şi impozite de 2 milioane euro zilnic. Dacă sunt închise, statul cheltuieşte 1,5 milioane euro cu şomajul angajaţilor

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Finanţe
Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România (ROMSLOT) critică decizia autorităţilor de închidere a sălilor de jocuri de noroc din Bucureşti şi din alte municipii şi spune că, atunci când acestea funcţionează, sălile de jocuri generează taxe şi impozite de 2 milioane de euro zilnic, iar dacă sunt închise şomajul acestor angajaţi reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro.
FMI
Foto: FMI

FMI, către țările bogate: Faceți investiții publice, creați locuri de muncă și nu vă axați pe reducerea datoriei

de I.B. HotNews.ro
Luni, 5 Oct 2020 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internațional (FMI) a cerut luni țărilor bogate să își mărească investițiile publice pentru a accelera redresarea economiei afectată de pandemia de coronavirus, abandonând astfel preocuparea tradițională cu privire la reducerea datoriilor, potrivit AFP. "Investițiile publice pot oferi acest sprijin necesar activității economice și creării de locuri de muncă", spun economiștii.
Carburanți
Foto: Flickr

Benzina şi motorina s-au ieftinit cu 6-9 bani pe litru pe parcursul lunii august 2020 (analiză)

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 4 Oct 2020 Economie | Finanţe
Preţul carburanţilor auto a scăzut cu 6-7 bani pe litru în cazul benzinei standard şi cu 8-9 bani pe litru pentru motorina standard, în medie, pe parcursul lunii august 2020, potrivit datelor furnizate agenției Agerpres de Consiliul Concurenţei, pe baza informaţiilor din Monitorul preţurilor carburanţilor.
Orban si Citu
Foto: Hotnews

Florin Cîțu: Schema de ajutor de stat pentru companiile mari devine operaţională săptămâna viitoare

de V.M. HotNews.ro
Joi, 24 Sept 2020 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, joi, că schema de ajutor de stat de garantare a creditelor pentru companiile mari devine operaţională de săptămâna viitoare.​

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by