FINANŢE
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici: Avem toate avizele pentru Fondul Suveran. Intră săptămâna aceasta în ședința de Guvern

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 13 Nov 2018 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți, la Parlament, că proiectul de ordonanță de urgență pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a primit toate avizele și va intra pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna aceasta a Executivului.
Salariul minim
Foto: Wikimedia Commons

Salariu minim mai mare pentru cei cu studii superioare sau cu o anumită vechime. Calcule salariu net și complet 2018-2019

de CZ HotNews.ro
Vineri, 9 Nov 2018 Economie | Finanţe
Firmele și ceilalți angajatori din România vor fi obligați să acorde angajaților cel puțin salariul minim pe economie în mod diferențiat, la un nivel superior angajaților cu studii superioare și celor care au o anumită vechime în muncă, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate, vineri, de Guvern.
Reprezentantii BERD si Transgaz
Foto: Transgaz

BERD: Creşterea în Europa Centrală şi statele baltice va rămâne peste potenţial în 2018 şi 2019

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 2 Nov 2018 Economie | Finanţe
BERD a spus că creşterea în Europa Centrală şi statele baltice va rămâne peste potenţial în 2018 şi 2019, cu o medie de 4,3% şi respectiv 3,5%, potrivit Rador, care citează Emerging Europe. Bulgaria a avut şi ea performanţe bune, la fel ca România, în pofida unor indicii de supraîncălzire.
TVA
Foto: Pixabay

Cum evaluează România și alte state europene riscul fiscal cu implicații în cazul controalelor fiscale și al înregistrării în scop de TVA

de RA HotNews.ro
Joi, 1 Nov 2018 Economie | Finanţe
Noțiunea de „analiză de risc”, în baza căreia autoritățile fiscale inițiază controale sau decid înregistrarea în scopuri de TVA, există în legislația a șapte dintre cele zece state europene care au răspuns unui chestionar Deloitte România pe acest subiect. Procedura propriu-zisă este, de regulă, netransparentă, la fel ca în România, însă mai puțin restrictivă.

MFP vrea să împrumute în noiembrie 4,74 miliarde lei, cu 65 milioane lei mai mult decât în octombrie

de I.B. HotNews.ro
Joi, 1 Nov 2018 Economie | Finanţe
Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o atragă de pe piețe în noiembrie este 4,74 miliarde de lei, cu 1,4% mai mult decât în luna precedentă (65 de milioane de lei), reiese din datele afișate de instituție, potrivit Mediafax.
Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES

Dragnea: Proiectul de buget pentru 2019 este aproape gata

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Finanţe
Liviu Dragnea a declarat marți că proiectul de buget pentru 2019 este „aproape gata” urmând ca joi să aibă loc o „ultimă discuție” legată de finanțarea autorităților locale.
Zona euro
Foto: pixabay.com

Zona Euro: creșterea economică încetinește sensibil în trimestrul 3

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Finanţe
Creșterea economică a încetinit net în trimestrul trei, în zona euro, la 0,2%, potrivit primei estimări a Biroului european pentru statistică Eurostat publicate marți și citate de AFP.

Repararea voluntară a prejudiciului evaziunii fiscale - beneficiu real sau mijloc persuasiv al autorităților pentru obținerea rapidă de venituri bugetare?

Marţi, 30 Oct 2018 Economie | Finanţe
Prezentul articol supune analizei unele dispoziții cuprinse în Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, referitoare la efectele, sub aspect sancționator, ale achitării prejudiciilor pentru săvârșirea de fapte de evaziune fiscală.
Viorel Stefan
Foto: Agerpres

Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 24 Oct 2018 Economie | Finanţe
Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obţinut de Mediafax.
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews
 documente
(20 Oct 2018) PDF, 2MB

Documentul oficial trimis Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor, în care este menționată înghețarea salariilor și angajărilor la stat în 2019

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Economie | Finanţe
Pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la București intenționează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare și de creștere a veniturilor guvernamentale, potrivit unei scrisori trimise Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor. Estre vorba despre documentul făcut public parțial sâmbătă dimineața de liberalul Florin Cîțu și pe care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-a recunoscut, însă despre care a declarat că este doar o variantă de lucru.
Giuseppe Conte
Foto: Presidenza della Repubblica

Comisia Europeană cere clarificări Italiei pentru proiectul de buget: Un derapaj fără precedent

de R.M. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Finanţe
Bruxellesul a demarat joi confruntarea cu coaliția populistă aflată la putere în Italia, cerând oficial "clarificări" Romei pentru derapajul bugetar "fără precedent", scrie AFP.
Dividende
Foto: Dreamstime.com

Enorma schemă de fraudare "cum ex" ar fi costat 11 state europene 55 de miliarde de euro

de R.M. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Finanţe
Enorma fraudă fiscală "cum ex", dezvăluită în Germania, a costat 11 țări europene 55 de miliarde de miliarde de euro, mult mai mult decât evaluările inițiale, afirmă joi 19 media europene, într-o anchetă comună, scrie AFP.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

Fed Reserve anunță că majorarea graduală a dobânzilor de intervenție este foarte probabilă

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Finanţe
Banca Centrală Americană (Fed) a afirmat că este "foarte probabil" să continue majorarea "graduală" a dobânzilor de intervenție având în vedere soliditatea creșterii economice a Statelor Unite, scrie AFP, care citează o minută a reuniunii monetare din 26 septembrie publicată miercuri.
Donald Trump
Foto: Flikr

SUA: Deficitul bugetar 2018 atinge 779 miliarde dolari, 3,9% din PIB

de R.M. HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut cu 17% pentru exercițiul 2018 pentru a ajunge la 3,9% din Produsul Intern Brut (PIB), față de 3,5% în 2017, ca urmare a cheltuielilor militare și de securitate naționale, combinate cu reducerea veniturilor fiscale, scrie AFP.
bancomat ING
Foto: Hotnews

Protectia Consumatorilor a amendat ING pentru incidentul privind dublarea tranzacțiilor: 225.525 clienți ai băncii au fost afectați

de C.D. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Finanţe
Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 20.000 de lei ING, pe motiv că incidentul privind dublarea tranzacțiilor clienților afectează interesele economice ale consumatorilor, potrivit unui comunicat al instituției. ING Bank a identificat dublarea tranzactiilor efectuate de un numar de 225.525 consumatori, clienti ai bancii, precizează sursa citată.

BNR: Pesta porcină africană, vremea rece și prețul petrolului, între factorii ce pot crește inflația

de I.B. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Finanţe
Factorii care pot duce la creșterea inflației pot avea o influență mai puternică, pe finalul acestui an, spre deosebire de factorii care pot determina scăderea acesteia, reiese din minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Băncii Naționale a României (BNR), publicată miercuri, potrivit Mediafax.
Camera Consultantilor Fiscali
Foto: CCF

[P] ​Camera Consultanţilor Fiscali organizează examen de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 4 noiembrie 2018

de Smile Media
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | Finanţe
Camera Consultanţilor Fiscali este organizaţia profesională de utilitate publică care coordonează activitatea de consultanță fiscală din România și are în evidenţă peste 5.500 de membri la nivel naţional.
William Nordhaus i Paul Romer
Foto: Twitter

Premiul Nobel pentru economie 2018 - William Nordhaus și Paul Romer

de Robert Mihailescu HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018 Economie | Finanţe
Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor William Nordhaus și Paul Romer, anunță AFP.
impozit
Foto: PxHere

Reducere de 10% la plata anticipată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice

de RA HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Finanţe
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care acordă o reducere de 10% pentru persoanele fizice care își plătesc în avans impozitul pe venit și contribuțiile sociale, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Mediafax.
Florin Citu
Foto: Facebook

Cîțu (PNL): Consumul scade rapid. INS a schimbat referințele pentru fiecare lună din 2017

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Finanţe
Senatorul PNL Florin Cîțu susține că Institutul Național de Statistică (INS) a modificat datele privind consumul aferente fiecărei luni din 2017, astfel încât să mascheze prăbușirea acestuia, respectiv contribuția negativă la creșterea economică, potrivit Mediafax.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version