FINANŢE
Plata facturilor
Foto: shaw.af.mil

INS: Două din cinci gospodării spun că suportă cu dificultate cheltuielile curente

de V.M. HotNews.ro
Două gospodării din cinci (38,9%) afirmă că suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente, iar dacă se iau în considerare şi cele care declară o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi procentul ajunge la 81,6% din totalul gospodăriilor, conform unui document publicat recent de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citat de Agerpres.
Real brazilian
Foto: Wikimedia Commons

Depreciere record pentru realul brazilian, generată de incertitudinea alegerilor prezidențiale

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | Finanţe
Realul brazilian era cotat joi la 4,197 reali pentru un dolar, la închiderea pieței, cea mai gravă depreciere de la lansarea sa în circulație, în 1994, din cauza incertitudinii care domnește asupra prezidențialelor din octombrie în cea mai mare economie a Americii Latine, scrie AFP.
Turisti
Foto: sxc.hu

INS: Finlandezii și-au intensificat cel mai mult vizitele în România, dar turiștii austrieci au fost pe primul loc, în prima jumătate a acestui an

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Sept 2018 Economie | Finanţe
Țara cu cea mai mare creștere a numărului de sosiri ale turiștilor în România, în primul semestru al acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, a fost Finlanda, dar numărul este mic, cele mai multe vizite fiind ale turiștilor din Austria, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).
Guvernul Dancila
Foto: Guvern

Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară, adoptată de Guvern fără avizul CSAT, a fost publicată în Monitorul Oficial

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 7 Sept 2018 Economie | Finanţe
Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat şi cea privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial. Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri rectificarea bugetară, fără să aibă avizul CSAT.
Logo INS
Foto: Wikipedia

INS reconfirmă creșterea economiei de 4,2% din trimestrul II 2018, față de trimestrul II 2017

de Anda Zahiu HotNews.ro
Vineri, 7 Sept 2018 Economie | Finanţe
Faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier, arată datele provizorii publicate, vineri, de Institutul Naționale de Statistică, informează Mediafax.
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Facebook

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, fără avizul CSAT

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 5 Sept 2018 Economie | Finanţe
Executivul a aprobat, în ședința de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT. Surse guvernamentale au precizat pentru Mediafax că decizia Guvernului s-a bazat pe un punct de vedere de la Ministerul Justiției care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR din 2015 potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, nu și primirea avizului.
Infrastructura in Romania, eterna problema
Foto: CNADNR

Eurostat: România - locul 5 în UE la cheltuielile publice de transport și infrastructură

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 4 Sept 2018 Economie | Finanţe
România se clasa în 2016 - anul în care s-au construit zero kilometri de autostradă - pe locul 5 în UE, cu un procent de 3,1% din PIB, alocat investițiilor în transporturi și infrastructură (rutier, naval, feroviar, aerian, inclusiv conducte), arată un raport publicat marți de Eurostat și citat de Mediafax.
Centru comercial din Johannesburg, Africa de Sud
Foto: southafrica.net

Fragila Africa de Sud a recăzut în recesiune

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 4 Sept 2018 Economie | Finanţe
Africa de Sud a anunțat marți un nou recul al produsului intern brut (-0,7%), pentru al treilea trimestru consecutiv, care o plasează tehnic în situația de recesiune pentru a doua oară în doi ani, ilustrând fragilitatea recurentă a economiei sale, scrie AFP.
Mauricio Macri
Foto: Wikimedia Commons

Argentina: Mauricio Macri anunță un plan de austeritate, mai multe ministere vor fi desființate, plafonarea prețurilor la unele produse de bază

de R.M. HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Economie | Finanţe
Președintele argentinian de centru-dreapta Mauricio Macri a anunțat luni un plan de austeritate care include desființarea mai multor ministere și taxarea mai mare a exporturilor, pentru a reduce deficitul bugetar și pentru a stabiliza economia, confruntată cu prăbușirea monedei naționale, peso, scrie AFP.
Lira turceasca
Foto: pixabay.com

Turcia: Inflația atinge aproape 18%, un maxim din 2003

de R.M. HotNews.ro
Luni, 3 Sept 2018 Economie | Finanţe
Rata inflației în Turcia a ajuns la aproape 18% în august, în cifre anualizate, un record din 2003, potrivit cifrelor oficiale publicate luni, în momentul în care economia țării este fragilizată de prăbușirea monedei naționale, scrie AFP.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici: I-am spus lui Dăncilă să ne axăm pe mesajul Economie, economie, economie / Ministrul Finanțelor și-ar dori să fie președinte onorific la organizația de femei

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 31 Aug 2018 Economie | Finanţe
Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, la Școala de Vară a Femeilor PSD, că a rugat-o pe Viorica Dăncilă ca Guvernul să se axeze mai mult pe mesajul „Economie, economie, economie", scrie Mediafax. El a mai spus, în glumă, că și-ar dori să fie președintele onorific al Organizației de Femei.
Noaptea in Buenos Aires
Foto: L. Barza

Argentina: Banca centrală majorează la 60% dobânda de intervenție, pentru a limita deprecierea monedei naționale

de R.M. HotNews.ro
Joi, 30 Aug 2018 Economie | Finanţe
Banca centrală a Argentinei (BCRA) a majorat joi principala dobândă de intervenție de la 45% la 60% - una dintre cele mai mari din lume - în încercarea de a stopa prăbușirea peso, care a pierdut aproape 20% în două zile, scrie AFP.
Lira turceasca
Foto: pixabay.com

Lira turcească își continuă degringolada și se devalorizează cu 10% față de cotația de luni în raport cu dolarul

de R.M. HotNews.ro
Joi, 30 Aug 2018 Economie | Finanţe
Lira turcească își continua joi degringolada, pierzând peste 10% din valoare de la începutul săptămânii, pe fondul neîncrederii persistente a piețelor și a avertismentelor privind riscul de recesiune, scrie AFP.

Dragnea anunță OUG pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%. Apele termale, TVA 0%

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 22 Aug 2018 Economie | Finanţe
Preșdintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis că vrea să dea o ordonanță de urgență pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement de la 19% la 5%, iar pentru apele termale TVA va fi 0%, potrivit Mediafax.

Dragnea: Ședință CSAT convocată pe rectificarea bugetară

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 21 Aug 2018 Economie | Finanţe
Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat marți seară la Antena 3 că o scrisoare prin care se convoacă ședința CSAT și care e semnată de o treime din membri a ajuns deja la Cotroceni, urmând ca această ședință să aibă ca temă rectificarea bugetară.
Darius Valcov
Foto: Agerpres

PSD arată pisica companiilor străine. Vâlcov: Bugetul a pierdut 2 miliarde dolari prin neactualizarea prețului la gaze în ultimii 12 ani/ "Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ar fi însemnat alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani”

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Aug 2018 Economie | Finanţe
Consilierul premierului Darius Vâlcov prezintă, joi, pe Facebook, o notă de informare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Mine (ANRM) în care se arată că bugetul de stat a pierdut peste două miliarde dolari, din cauza neactualizării prețului de referință la gazele naturale în perioada 2006-2018, potrivit Mediafax. "Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi însemnat acești bani pentru România? Alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcția a 10 spitale mari, complet utilate", a scris Darius Vâlcov, pe Facebook. Prețul de referință a fost actualizat în luna februarie 2018. Acesta este primul mesaj al PSD, în condițiile în care urmează rediscutarea Legii offshore în Parlament.
Prognoza economica
Foto: Pixabay.com

Bloomberg: Cele mai mari economii est-europene încetinesc, pe măsură ce avântul se disipează/ România: costuri mai mari de împrumut și penurie de muncitori

de I.B. HotNews.ro
Joi, 16 Aug 2018 Economie | Finanţe
Avântul economic care începuse să se contureze în urmă cu patru ani în estul fost comunist al Europei a început să se disipeze. Creșterea a scăzut în al doilea trimestru în Polonia și Cehia, cele mai mari economii ale regiunii. Deși Ungaria, România și Slovacia au reușit să aibă creșteri mai rapide, printre obstacolele întâmpinate de ele regăsim costuri mai mari de împrumut, o penurie de muncitori și încetinirea de anul acesta în zona euro, principala lor piață de export, scrie Bloomberg.

Eugen Teodorovici
Foto: Captura Antena 3

Eugen Teodorovici: Cine poate să creadă că anumite companii din România şi din lume nu vor avea un interes să aducă în stradă câţiva instigatori dacă sunt nemulțumite de unele decizii ale Guvernului?

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 15 Aug 2018 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, crede că multinaționalele prezente în România dar și companiile autohtone care sunt nemulțumite de anumite măsuri adoptate de Guvern ar putea avea interesul să aducă în stradă „câțiva instigatori” pentru a crea „o problemă falsă”.
Donald Trump
Foto: Wikimedia Commons

În plină criză valutară la Ankara, Donald Trump anunță dublarea taxelor vamale pentru importurile de aluminiu și oțel din Turcia

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 10 Aug 2018 Economie | Finanţe
Președintele american Donald Trump a anunțat vineri într-un tweet că a autorizat "dublarea" taxelor vamale pentru oțelul și aluminiul exportate de Turcia, crescând încă o dată presiunea asupra Ankarăi, a cărei economie este deja fragilizată, scrie AFP.
Recep Tayyip Erdogan
Foto: Agerpres/AP

UPDATE Erdogan le cere turcilor care au dolari și euro să-i schimbe în lire turcești / Lira turcească s-a prăbușit cu 19%

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 10 Aug 2018 Economie | Finanţe
Președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri turcilor să-și vândă dolarii și euro pe care îi dețin pentru a susține lira turcească, afirmând că este vorba de o „luptă națională” împotriva "războiului economic" declarat Turciei, scrie AFP.
UPDATE 17:01 Lira turcească s-a prăbușit cu 19% după anunțul președintelui american Donald Trump privind dublarea taxelor vamale la oțel și aluminiu.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version