FINANŢE
Robert Mundell
Foto: Wikipedia

La moartea lui Robert Mundell: Așa a fost conceput euro

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 7 Apr 2021 Economie | Finanţe
La 4 aprilie, economistul canadian Robert Mundell, premiat cu Nobel în 1999 pentru studiile sale despre teoriile monetare și așa-numitele „zone valutare optime”, a încetat din viață la vârsta de 88 de ani în vila sa din Siena. Mundell a fost un „teoretician al euro”, majoritatea conceptelor politice și teoretice care au determinat autoritățile comunitare să evalueze crearea monedei unice între anii 1980 și 1990 fiind inspirate din munca lui.
Voiculescu si Nasui, intalnire cu reprezentantii HoReCa
Foto: Facebook/ Claudiu Nasui

Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui s-au întâlnit cu reprezentanţii industriei HoReCa. Cei doi miniştri au transmis că este în pregătire un calendar de deschidere a economiei, cu valoare orientativă

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Economie | Finanţe
Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul Economiei Claudiu Năsui s-au întâlnit vineri, într-un grup de lucru comun, cu reprezentanţii industriei hoteliere din România, a anunțat Ministerul Sănătății. Ministrul Claudiu Năsui a precizat, ulterior, pe Facebook că „românii au nevoie de o rază de speranţă în această luptă prelungită cu pandemia”.
Kristalina Georgieva
Foto: Eric BARADAT / AFP / Profimedia

FMI îmbunătăţeşte perspectivele economice, dar avertizează că situaţia globală rămâne incertă

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 30 Mar 2021 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internaţional (FMI) va îmbunătăţi perspectivele privind creşterea economică mondială în 2021 şi 2022, dar directorul general al instituţiei, Kristalina Georgieva, avertizează că situaţia financiară rămâne incertă.
Florin Jianu
Foto: Hotnews

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, nominalizat ca membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri / Ministrul care demisionase din cabinetul Grindeanu

de I.B. HotNews.ro
Luni, 29 Mar 2021 Economie | Finanţe
Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi fost ministru fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Guvernul Victor Ponta, a fost nominalizat pentru un mandat provizoriu de patru luni în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Wall Street
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Vânzările masive de acțiuni pe Wall Street tulbură piața financiară

de I.B. HotNews.ro
Luni, 29 Mar 2021 Economie | Finanţe
Finanțele globale se confruntă cu turbulențe severe, după vânzarea masivă de acțiuni deținute de firma de investiții din New York, Archegos Capital Management, două bănci majore anunțând deja că rezultatele lor vor avea de suferit, potrivit AFP.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI vede semne ale unei redresări globale mai solide, dar riscurile semnificative rămân

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 21 Mar 2021 Economie | Finanţe
Geoffrey Okamoto, prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a apreciat că se întrevăd semnele unei redresări economice globale mai solide, dar a avertizat că rămân riscuri semnificative, inclusiv extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Indemnizatie
Foto: Agerpres

Numărul pensionarilor care au primit indemnizaţie socială a scăzut la 934.000 / Care este suma medie primită

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 21 Mar 2021 Economie | Finanţe
Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 934.111 de persoane. în luna februarie 2021, cu 7.194 mai puţini comparativ cu luna anterioară, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), citate de Agerpres.
Terasa inchisa Munchen
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Criza existențială a IMM-urilor. Mijlocul de aur al economiei germane, sub asediul Covid

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Mar 2021 Economie | Finanţe
Gastronomi, circari, artiști, organizatori de evenimente, posesori de buticuri, librării sau articole pentru copii, furnizori, prestatori de servicii… iar lista poate continua. Acești antreprenori mai mari sau mai mici, ca și mulți alții, unii cu veche tradiție, se află în Germania în criză existențială, amenințați de lockdown-uri prelungite, de birocrația acordării sprijinului „imediat” de la stat, de imprevizibilitatea viitorului afacerilor lor. Acestea sunt acum înghițite de „liniștea” din centrele orașelor, care înseamnă și un forțat declin identitar și cultural.
Florin Citu
Foto: Captura

Premierul Florin Cîțu: Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an

de I.B. HotNews.ro
Joi, 18 Mar 2021 Economie | Finanţe
Premierul Florin Cîțu a anunțat că reprezentanții Comisiei Europene susțin eliminarea MCV la finalul acestui an. România va lua măsurile care sunt necesare în prima jumătate a anului, a precizat prim ministrul.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

SUA: Fed menține ratele dobânzilor în intervalul 0% - 0,25%

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Mar 2021 Economie | Finanţe
Banca Centrală a SUA își revizuiește brusc previziunile de creștere în 2021, de + 6,5% față de 4,2%. De asemenea, Fed anunță acum că va menține ratele dobânzilor în intervalul 0% - 0,25%, potrivit AFP.
Salarii
Foto: sxc.hu

Eurostat: Bulgaria şi România, cele mai mici câştiguri salariale medii lunare din Uniunea Europeană

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 16 Mar 2021 Economie | Finanţe
Câştigurile salariale brute lunare variază considerabil în rândul statelor din Uniunea Europeană. În 2018, câştigurile salariale medii lunare variau de la 4.057 euro în Danemarca şi 3.671 euro în Luxemburg, la 442 de euro în Bulgaria şi 700 de euro în România, arată datele preliminare publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și citate de Agerpres.
Lire sterline
Foto: Finbarr Webster / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Economia Marii Britanii revine pe roșu, Brexitul afectează comerțul extern

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Mar 2021 Economie | Finanţe
Activitatea economică s-a contractat din nou în ianuarie, în Marea Britanie, în special din cauza măsurilor pentru lupta împotriva unei tulpini foarte contagioase a coronavirusului, în timp ce comerțul exterior a înregistrat o cădere record după ieșirea de pe piața unică europeană, potrivit AFP.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI avertizează asupra efectelor înăspririi condiţiilor financiare

de V.M. HotNews.ro
Joi, 11 Mar 2021 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internaţional a avertizat băncile centrale să fie vigilente în privinţa majorării bruşte a ratelor dobânzilor şi a înăspririi condiţiilor financiare, care ar putea avea efecte negative asupra pieţelor emergente, chiar dacă planul de relansare economică din SUA, de 1.900 miliarde de dolari, va fi benefic pentru majoritatea ţărilor.
Tren China-Europa
Foto: Gefco

Exportul Chinei a înregistrat o creștere record în februarie

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 7 Mar 2021 Economie | Finanţe
Exporturile din februarie ale Chinei au crescut într-un ritm record față de aceeași perioadă a anului trecut, când Covid-19 a învins a doua cea mai mare economie din lume. Exporturile, calculate în dolari, au crescut cu 154,9%.
Elon Musk
Foto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasamentul celor mai bogați oameni din lume

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Mar 2021 Economie | Finanţe
Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasametul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentulul Forbes al miliardarilor.
Centrul financiar londonez va pierde zeci de mii de bancheri
Foto: Wikimedia Commons

Reuters: Federaţia Bancară Franceză vrea să forţeze mutarea tranzacţiilor în euro din Londra în UE

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 3 Mar 2021 Economie | Finanţe
Federaţia Bancară Franceză solicită o nouă lege a Uniunii Europene care să forţeze băncile din afara spaţiului comunitar să transfere din districtul financiar al Londrei (City of London) în oraşul german Frankfurt tranzacţiile de conversie în euro, în contextul Brexit, conform agenţiei Reuters.
TaxEU Forum 2021
Foto: TaxEU

webPR: TaxEU Forum 2021 aduce în prim plan noile modificări fiscale și legislative

de Smile Media
Vineri, 26 Feb 2021 Economie | Finanţe
TaxEU Forum a devenit un eveniment de referință în domeniul taxelor și fiscalității, aducând în dezbatere an de an subiecte de actualitate alături de vorbitori cu experiență. Pentru al 15-lea an consecutiv, evenimentul aduce o serie de seminarii specializate susținute de către companii și firme de consultanță fiscală care vor prezenta spețe actuale, exemple practice și răspunsuri la problemele generate de legislația în vigoare. Seminariile se vor desfășura în cea de-a doua zi a evenimentului, pe 12 martie, și vor fi susținute în paralel.
Xi Jinping
Foto: Sheng Jiapeng / Xinhua News / Profimedia Images

China detronează Statele Unite și devine primul partener comercial al UE

de R.M. HotNews.ro
Luni, 15 Feb 2021 Economie | Finanţe
China a devenit pentru prima oară cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene în 2020, depășind Statele Unite, grație revenirii rapide a economiei sale, mai puțin afectată de pandemia de Covid-19 decât cele ale partenerilor occidentali, potrivit AFP.
Politici Europene pentru Noua Economie
Foto: EM360

webPR: Politici Europene pentru Noua Economie

de Smile Media
Luni, 15 Feb 2021 Economie | Finanţe
Noua Economie a Uniunii Europene și implicit Noua Economie a României sunt orientate masiv pe dezvoltare durabilă și ne vor ajuta să construim o Românie Durabilă. Această nouă economie are nevoie de politici europene eficiente pentru toate statele membre și care să țină cont foarte realist de resursele, capabilitățile și oportunitățile fiecărui stat membru în parte.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Christine Lagarde (BCE): Redresarea Europei va accelera de la mijlocul acestui an

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 7 Feb 2021 Economie | Finanţe
Redresarea Europei în urma recesiunii cauzate de pandemia de coronavirus (Covid-19) a fost uşor întârziată, dar ar trebui să accelereze de la jumătatea acestui an, a declarat duminică preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit Reuters și Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by