FINANŢE
Guvernul
Foto: Guvern

Guvernul va adopta săptămâna viitoare o nouă OUG care modifică "Ordonanța lăcomiei"/ Va fi schimbat modul de calcul pentru Robor/ Ce alte modificări anunță ministrul Finanțelor

de MH HotNews.ro
Vineri, 22 Mar 2019 Economie | Finanţe
Contestata "Ordonanță a lăcomiei" va fi modificată printr-o nouă ordonanţă de urgenţă care va fi adoptată de guvern săptămâna viitoare, iar una dintre modificări va fi stabilirea Robor în funcţie de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. El a susținut că în acest fel vor scădea ratele românilor, dar nu a putut spune cu cât, iar întrebat de jurnaliști dacă va demisiona în cazul în care ratele nu vor fi mai mici, Teodorovici a răspuns: "Bun".
Daniel Anghel, Irina Nistor, Ioana Cercel
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

O privire "constructivă" asupra Ordonanței 114. Cum ar trebui să fie reconstruită, ca să dăinuie

de Daniel Anghel, Irina Nistor, Ioana Cercel PwC România
Vineri, 22 Mar 2019 Economie | Finanţe
Că mult vestita OUG 114/2018 a bulversat aproape toate sectoarele de importanță strategică ale economiei, nu mai constituie o surpriză. Până și ceea ce părea bun la început - facilități fiscale pentru companiile din sectorul construcțiilor, "oferite" sub pretextul dezvoltării sectorului, s-au dovedit a fi "calul troian", tulburând apele și stârnind invidia restului domeniilor afectate de aceeași OUG 114. Și pe buna dreptate, daca ne raportăm la diminuarea cu mai mult de jumătate a taxelor salariale de care ar trebui sa beneficieze acest sector.
Muncitori
Foto: Comisia Europeana

În ciuda încetinirii economice, salariile cresc în Zona Euro

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 22 Mar 2019 Economie | Finanţe
În ciuda scăderii producţiei industriale, a încetinirii creşterii economice şi a unui mediu global defavorabil, în al patrulea trimestru al anului trecut, salariile angajaţilor din Zona Euro au înregistrat cea mai mare creştere din anul 2009 încoace. Este vorba de o creştere în medie de 2,3% a salariilor, potrivit Kathimerini, citat de Rador.

Teodorovici:Mediul de afaceri va fi foarte încântat de modificările la OUG 114 / Partea socială ajunge

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mar 2019 Economie | Finanţe
„Mediul economic va fi mulțumit de ceea ce urmează (modificările la OUG 114/2018)”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR 1. Ministrul Finanțelor a pariat cu moderatorul că „mediul de afaceri va fi foarte încântat” de modificările la OUG nr 114/2018, dar nu pe demisia lui, dacă va fi infirmat de mediul de afaceri.
Eugen Teodorovici, ministrul finantelor
Foto: Guvern

Teodorovici: Amnistia fiscală vine, curând. În aprilie, vreau să o avem în Guvern

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți seara, la TVR 1, că amnistia fiscală va fi discutată în Guvern în luna aprilie, iar măsura va viza atât mediul privat, cât și pe cel de stat, potrivit Mediafax.
Zgarie nori in San Francisco
Foto: Adrian Mitrea

Țările cele mai bogate ale lumii sunt pline de oameni anxioși sau alienați (sondaj OCDE)

de Sebastian Balanica HotNews.ro
Marţi, 19 Mar 2019 Economie | Finanţe
Oamenii din cele mai bogate economii ale lumii sunt îngrijorați de o gamă foarte largă de aspecte, de la bani și impozite până la serviciile medicale și pensii. Totuși, aceștia nu cred că guvernele lor vor face ceva în această privință, scrie Bloomberg.
Manuela Guia, Daniel Vinerean
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Responsabilul cu protecția datelor - rol și responsabilități (II)

de Manuela Guia, Daniel Vinerean PwC România
Luni, 18 Mar 2019 Economie | Finanţe
Continuăm seria de articole dedicate responsabilului cu protecția datelor și analizăm în cele ce urmează modul în care acesta trebuie integrat în organigrama entității care l-a desemnat, calitățile pe care trebuie să le posede pentru a răspunde exigențelor poziției, dar și prevederile Regulamentului general privind protecția datelor ("Regulamentul") ce conțin reguli specifice legate de numirea acestuia. Articolul nostru precedent a analizat situațiile în care desemnarea unui responsabil cu protecția datelor este obligatorie. Odată stabilită necesitatea unei astfel de numiri, se pune problema alegerii persoanei potrivite.
Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon

Standard & Poor's estimează deficitul bugetar al României din acest an la 3,3%

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Mar 2019 Economie | Finanţe
Agenția de rating Standard & Poor's estimează deficitul bugetar al României din acest an la 3,3%, iar cel de anul viitor la 3,5%, peste ținta angajată de 3% din PIB, din cauza cheltuielilor cu salariile și cu pensiile, precum și cu alte cheltuieli bugetare, notează Mediafax.
Romania, cea mai mare inflatie
Foto: Eurostat

Eurostat: România a avut cea mai ridicată inflație din UE în februarie

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Economie | Finanţe
România a înregistrat în februarie cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană (UE), de 4%, în creștere de la 3,2% în ianuarie și depășind Ungaria, cu un nivel 3,2% în februarie, și Letonia, cu 2,8%, arată datele Biroului european de statistică-Eurostat, publicate vineri și citate de Mediafax.
declaratie unica
Foto: ANAF

Ordonanţa care prelungeşte termenul pentru depunerea Declarației Unice, publicată în Monitorul Oficial

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 14 Mar 2019 Economie | Finanţe
Ordonanţa de urgență prin care se prelungește, în 2019, termenul pentru depunerea Declarației Unice pe venituri ale PFA și ale persoanelor fizice cu activități independente sau chirii, precum și termenul pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii către ONG-uri, a fost publicată în Monitorul Oficial.
Lira sterlina
Foto: sxc.hu

Lira sterlină se devalorizează brusc, după o declarație pesimistă a procurorului general privind Brexitul

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 12 Mar 2019 Economie | Finanţe
Lira sterlină a scăzut brusc, marți, după ce procurorul general britanic a apreciat că "riscul juridic" al backstop rămâne "neschimbat", deschizând calea unei probabile respingeri a acordului privind Brexit în Parlament, marți seara, scrie AFP.
Multinationale
Foto: Pixabay

Franța: Personalități economice și politice cer impozitarea multinaționalelor acolo unde realizează cifra de afaceri

de R.M. HotNews.ro
Luni, 11 Mar 2019 Economie | Finanţe
Personalități politice și cercetători au cerut ca multinaționalele precum Nike, Total sau McDonald's să-și plătească "impozitele acolo unde realizează cifra de afaceri", apreciind că Europa ar trebui să adopte acest "principiu simplu", într-un editorial publicat luni în ziarul Le Monde, scrie AFP.
Manuela Guia, Daniel Vinerean
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Responsabilul cu protecția datelor - rol și responsabilități

de Manuela Guia, Daniel Vinerean PwC România
Luni, 11 Mar 2019 Economie | Finanţe
Temuta dată de 25 mai 2018, dată de la care Regulamentul general privind protecția datelor ("Regulamentul") a devenit aplicabil în toate Statele Membre ale Uniunii Europene, a trecut. Între timp, notele de informare au fost redactate și aduse la cunoștința persoanelor vizate, formularele de consimțământ au devenit o obișnuință, iar procedurile interne au fost revizuite pentru a reflecta noile schimbări în materia protecției datelor cu caracter personal.

Sonda petrol
Foto: Flickr

Fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, își va retrage investițiile din companiile petroliere

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 8 Mar 2019 Economie | Finanţe
Cel mai mare fond suveran din lume, cel al Norvegiei, el însuși alimentat de petrodolari, va renunța la investițiile în companiile petroliere pentru a reduce expunerea țării față de aurul negru, a anunțat vineri guvernul norvegian, citat de AFP.

: BCE - dobânzi stabile până la sfârşitul lui 2019 - împrumuturi ieftine începând cu luna septembrie

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 8 Mar 2019 Economie | Finanţe
Banca Centrală Europeană va menţine neschimbate dobânzile cel puţin până la sfârşitul anului 2019 - sau cât va considera necesar - în condiţiile în care se observă că Zona Euro evoluează în marele bolnav al economiei mondiale. În paralel, pregăteşte pentru toamna acestui an o nouă rundă de împrumuturi ieftine pentru a oferi injecţiile de tonifiere necesare pentru bănci şi dezvoltare, potrivit Rador.

BBC: OCDE prezice că economiile puternice ale lumii vor continua să slăbească în 2019 şi 2020

de I.B. HotNews.ro
Joi, 7 Mar 2019 Economie | Finanţe
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a prezis că toate cele mai puternice economii ale lumii vor continua să slăbească în decursul următorului an. Principala previziune a OCDE este creşterea continuă a economiei globale în 2019 şi 2020 care va fi însă mai slabă decât cea de anul trecut şi decât aşteptările organizaţiei din urmă cu patru luni, potrivit BBC, citat de Rador.
Donald Trump
Foto: Captura YouTube

De ce se adâncește deficitul comercial al Statelor Unite, în ciuda suprataxării importurilor ? (AFP)

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 6 Mar 2019 Economie | Finanţe
Administrația Trump a declarat anul trecut un război comercial cu sloganul "America întâi". Politica s-a tradus printr-un val succesiv de taxe vamale suplimentare mergând de la 10 la 50% pentru echivalentul unor importuri americane de 283 de miliarde de dolari, scrie AFP.
Gunther Oettinger
Foto: Captura Twitter

Comisia Europeană avertizează asupra unei recesiuni dacă riscurile internaţionale se materializează

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 6 Mar 2019 Economie | Finanţe
Comisarul european pentru buget şi resurse umane, Günther Oettinger, a avertizat, marţi, la Nueva Economía Fórum că "stagnarea sau recesiunea în 2019-2020 nu este departe", dacă se materializează incertitudinile geopolitice, cum ar fi tensiunea comercială dintre SUA şi China, crizele din Turcia şi din Venezuela sau Brexit, potrivit El Economista, citat de Rador.
Dan Dascalu, Mihai Boian
Foto: Pwc Romania
Articol susținut de PwC România

Sumare comentarii despre obligația de furnizare de informații introdusă de Ordonanța Guvernului nr.114/2018 în Codul de procedură fiscală

de Dan Dascălu, Mihail Boian PwC România
Luni, 4 Mar 2019 Economie | Finanţe
Cum transpunerea peste noapte și fără consultare a unei directive europene menită a evita o procedură de infringement inițiată împotriva României poate genera o altă procedură de infringement, dar și încălcări semnificative ale drepturilor contribuabililor, de natură a ocaziona viitoare dispute fiscale. Sub pretextul transpunerii unei directive europene referitoare la schimbul obligatoriu de informații, OUG nr.114/2008 aduce o modificare importantă Codului de procedură fiscală cu privire la furnizarea de informații de către persoanele care derulează profesii liberale fără nicio legătură cu scopurile și mijloacele directivei.
Justin Trudeau
Foto: Agerpres/EPA

Economia canadiană încetinește, temeri de recesiune

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 1 Mar 2019 Economie | Finanţe
Economia canadiană a încetinit brusc la sfârșitul anului 2018, cu o creștere a PIB-ului de 0,4% în cifre anualizate în trimestrul IV, stârnind temeri de recesiune în an electoral, scrie AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version