FINANŢE
Coronavirus Turcia
Foto: Sahan Nuhoglu/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Şomaj masiv, prăbuşirea turismului, instabilitate monetară: „situaţia este extrem de proastă” în Turcia

de V.M. HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Economie | Finanţe
Şomaj masiv, prăbuşirea turismului, instabilitate monetară: „situaţia este extrem de proastă”, astfel descrie pe scurt situaţia economică a Turciei Atilla Yesilada, economist la think tankul GlobalSource Partners. Economia este acum pe punctul de a intra din nou în recesiune, iar opţiunile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan sunt limitate.
Criza economica
Foto: Profimedia Images

Zona Euro: Contracție economică puternică în mai, dar ce e mai rău pare să fi trecut (Markit)

de R.M. HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Economie | Finanţe
Activitatea sectorului privat din Zona Euro a continuat să se contracteze în mai, dar într-un ritm mai puțin accelerat decât în aprilie, grație ridicării progresive a măsurilor de carantină, potrivit primei estimări a indicelui compozit PMI publicat de Markit, scrie AFP.
Ludovic Orban
Foto: Guvern

Orban: Şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă. Vom aloca până la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Economie | Finanţe
Premierul Ludovic Orban a anuțat miercuri seară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic. ”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a declarat premierul.
Asteptari privind evolutia economiei
Foto: Pixabay

Coronavirus: Ce măsuri recomandă Comisia Europeană României pentru a susține economia

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mai 2020 Economie | Finanţe
Comisia a prezentat miercuri recomandări specifice fiecărei țări în care furnizează orientări de politică economică tuturor statelor membre ale UE, în contextul pandemiei cauzate de coronavirus. În centrul acestor recomandări se află problemele cele mai urgente cauzate de pandemie și relansarea creșterii durabile.
Carmen Arhip
Foto: BRD Groupe Société Générale

INTERVIU Carmen Arhip, Director Executiv Fonduri Europene la BRD Groupe Société Générale, despre IMM Invest: Avem aproximativ 2.800 de dosare primite și primele finanţări aprobate în intern

de Smile Media
Miercuri, 13 Mai 2020 Economie | Finanţe
Carmen Arhip, Director Executiv Fonduri Europene la BRD Groupe Société Générale, a vorbit într-un interviu acordat HotNews.ro despre programul IMM Invest, tipurile de credit pe care le oferă, criteriile de delimitare ale companiilor, dar și despre perioada de analiză a unui dosar la BRD. În ceea ce privește o îmbunatățire a programului IMM Invest pe viitor, Carmen Arhip spune că “ar fi utilă o regândire şi flexibilizare a structurii de garanţii obligatorii solicitate de Program, în principal ipoteca legală mobiliară asupra universalităţii de bunuri mobile sau imobile, prezente ori viitoare, afectate activităţii beneficiarului, inclusiv fondul de comerţ și stocurile, care crează interpretări în ceea ce privește aplicabilitatea și potențialul impact asupra activității clientului”
Infrastructura rutiera, eterna problema
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Orban: Investițiile în infrastructura pentru următorii 10 ani vor genera 250 de mii de locuri de muncă

de I.B. HotNews.ro
Luni, 11 Mai 2020 Economie | Finanţe
Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că pentru investitiile preconizate în infrastructura de transport pentru urmatorii 10 ani este nevoie de cel putin 250 de mii de locuri de munca suplimentare.
Donald Trump
Foto: Wikimedia Commons

SUA: Rata șomajului atinge nivelul record de 14,7%

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 8 Mai 2020 Economie | Finanţe
Peste 20 de milioane de americani și-au pierdut locul de muncă în luna aprilie, un nivel record într-un timp atât de scurt, iar rata șomajului a crescut la 14,7%, un nivel care aduce aminte de anii 1930, potrivit datelor publicate vineri de departamentul Muncii și citate de AFP.

Germania iese pe piața financiară cu o emisiune de obligațiuni de 7,5 miliarde de euro

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 6 Mai 2020 Economie | Finanţe
Germania va obține 7,5 miliarde de euro dintr-o emisiune de obligațiuni pe 15 ani, în prima sa vânzare prin intermediul unui sindicat bancar din 2015, potrivit Mediafax.
Daniel Szekely
Foto: Banca Transilvania

Ce trebuie să știe antreprenorii care aplică la IMM Invest și care sunt avantajele programului? Daniel Szekely, Director Executiv Clienți IMM și MicroBusiness la BT, a fost invitat #deladistanță

de A.C. HotNews.ro
Miercuri, 6 Mai 2020 Economie | Finanţe
Cine poate aplica la programul IMM Invest, care sunt avantajele programului și ce trebuie să știe antreprenorii înainte de a aplica? Daniel Szekely, Director Executiv Clienți IMM și MicroBusiness la Banca Transilvania, a fost invitat #deladistanță
Florin Citu
Foto: Hotnews

Cîţu: În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 3 Mai 2020 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar a fost finanţat în aprilie la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% în aceeaşi lună din 2019, banii economisiţi fiind alocaţi către sănătate, şomaj tehnic, investiţii, afirmă pe Facebook ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Presedintele BCE, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Avertismentul BCE: Zona Euro se confruntă cu o contracție economică de o magnitudine niciodată văzută în timp de pace

de R.M. HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Finanţe
Banca Centrală Europeană se așteaptă la o scădere între "5 și 12%" a produsului intern brut al zonei euro în acest an, semn al unei "mari incertitudini" legate de impactul economic al coronavirusului, a anunțat joi Christine Lagarde, potrivit AFP.
Eurostat
Foto: Eurostat

Căderea PIB-ului în Zona Euro atinge un record istoric în primul trimestru

de R.M. HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Finanţe
Produsul Intern Brut (PIB) al Zonei Euro a scăzut cu 3,8% în primul trimestru, cea mai mare cădere de la crearea monedei unice, în 1999, potrivit unei prime estimări publicate joi de Eurostat, transmte AFP.
Banca Transilvania
Foto: Banca Transilvania

Mesajul Băncii Transilvania pentru cei aproape 32.000 de acţionari: Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!

de A.C. HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Finanţe
Banca Transilvania a transmis un mesaj pentru cei aproape 32.000 de acționari în care îi reasigură pe aceștia că BT continuă să ia masuri pentru siguranța și sănătatea clienților, timp în care a accelerat și proiectele de banking online, echipa fiind mereu alaturi de clienți pentru orice nelămuriri. În mesajul Băncii Transilvania se vorbește despre “Noua matematică”, “Ce ne dă curaj” și “Solidaritate. Mai mult decât banking”.
Coronavirus SUA
Foto: Alexander Rector/National Guard / Zuma Press / Profimedia

Efectele economice ale pandemiei: Coronavirusul pune capăt unui deceniu de creștere în SUA, Germania așteaptă cea mai gravă recesiune după 1945

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 29 Apr 2020 Economie | Finanţe
PIB-ul Statelor Unite a căzut cu 4,8% în primul trimestru, în cifre anualizate, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit sectoare întregi ale economiei, potrivit unei estimări preliminare a departamentului pentru Comerț, publicată miercuri și citată de AFP.
Fitch Ratings
Foto: www.solvencyiiwire.com

Fitch a înrăutăţit la negativă perspectiva ratingurilor municipiilor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău

de I.H. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Economie | Finanţe
Fitch Ratings a înrăutăţit, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingurilor municipiilor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău, şi a confirmat vineri ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor respective la ''BBB minus'', a anunțat agenţia de evaluare financiară, citată de Agerpres. Deşi cele mai recente date disponibile privind Bucureştiul ar putea să nu indice deficienţe ale performanţei, apar modificările substanţiale în venituri şi costuri, care se vor înrăutăţi probabil în următoarele luni, deoarece activitatea economică este afectată iar restricţiile guvernamentale sunt menţinute sau extinse.
Ferma Germania
Foto: Profimedia Images via Digi24

Reuters: Economia germană, scadere record de peste 6% în acest an

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Apr 2020 Economie | Finanţe
Economia germană se va contracta cu peste 6% în acest an, a declarat vineri o sursă guvernamentală pentru Reuters, un record după cel de-Al Doilea Război Mondial.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

Ministrul Economiei propune oferirea unui bonus companiilor care angajează salariați și îi țin șase luni

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Apr 2020 Economie | Finanţe
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus, vineri, că o idee de relansare a economiei, după ce va trece pandemia de COVID-19, ar fi ca acele companii care angajează salariați pentru cel puțin șase luni să primească un bonus, precizând că acest stimulent financiar ar putea fi asigurat de stat.
Coronavirus Marea Britanie
Foto: Avpics / Alamy / Profimedia

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu cea mai severă recesiune din ultimii 300 de ani

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 14 Apr 2020 Economie | Finanţe
Economia Marii Britanii s-ar putea contracta cu 13% în acest an datorită măsurilor de carantină impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, estimările economice arătând că ar fi cea mai gravă recesiune în aproape trei secole și că îndatorarea publică va atinge cel mai ridicat nivel de după al Doilea Război Mondial,
Florin Citu
Foto: Captura Digi24

Florin Cîţu: Avem un buffer pentru 5 luni sau chiar mai mult / Cei din aparatul administrativ să ştie că le vine salariul la timp

de V.M. HotNews.ro
Luni, 13 Apr 2020 Economie | Finanţe
Ministerul Finanţelor are o rezervă financiară suficientă pentru 4-5 luni de zile, sau chiar mai mult, astfel că Guvernul nu discută în prezent posibilitatea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, luni seara, la Digi24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Florin Citu
Foto: Agerpres

Cîţu: Informaţiile privind pierderea eşalonării pentru societăţile care nu-şi plătesc datoriile către stat sunt false

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Apr 2020 Economie | Finanţe
Informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la deciziile emise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală privind pierderea eşalonării pentru societăţile care nu îşi plătesc datoriile către stat pe perioada stării de urgenţă sunt false, a scris, vineri seara ministrul Finanţelor, Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by