FINANŢE
Lemn taiat din padure
Foto: WWF

INS: Masa lemnoasă recoltată în 2020 a crescut cu 748.000 mc

de V.M. HotNews.ro
Masa lemnoasă recoltată în anul 2020 a totalizat 19,652 milioane metri cubi (volum brut), cu 748.000 mc mai mult faţă de anul anterior, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică și citate de Agerpres.
Renaissance Center, Sediul General Motors din Detroit
Foto: goodfreephotos.com

Economia SUA a revenit la nivelul său de dinainte de criză

de I.B. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Finanţe
Economia SUA a revenit la nivelul său de dinainte de criză în al doilea trimestru, în ciuda creșterii dezamăgitoare a PIB-ului, în timp ce prețurile au continuat să urce în ritmul cel mai rapid din ultimii 40 de ani, potrivit AFP.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

EUObserver: România este cea mai dornică să adere la zona euro

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe
Dintre toate cele opt state membre UE care nu fac parte din zona euro, România este în topul favorabilității monedei unice, 75% dintre români dorind trecerea la euro - în creștere față de 63% anul trecut, scrie joi publicația EUObserver, citată de Rador.
Furnal otelarie
Foto: Monty Rakusen / Cultura RF / Profimedia Images

Preţurile record la oţel reprezintă o gură de oxigen pentru industria siderurgică în suferinţă

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 18 Iul 2021 Economie | Finanţe
Companiile din industria siderurgică traversează în prezent o perioadă favorabilă, preţurile au crescut la nivel mondial în acest an graţie unei cereri industriale solide, astfel că oţelăriile au dificultăţi în a face faţă cererii după ce au fost închise în perioada pandemiei.
Transport maritim
Foto: Max Pixel

Pandemia a dus preţurile la transportul maritim de marfă la un nivel record

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 4 Iul 2021 Economie | Finanţe
Preţurile la containerele maritime au atins un nivel record la 18 luni după pandemia de coronavirus, care a perturbat lanţurile logistice în domeniul transportului maritim şi a dus cererea la un nivel record.
FMI
Foto: FMI

SUA: Creștere economică de 7%, „cel mai rapid ritm dintr-o generație” (FMI)

de I.B. HotNews.ro
Joi, 1 Iul 2021 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internațional a revizuit la 7% creșterea așteptată anul acesta în Statele Unite- „cel mai rapid ritm dintr-o generație”- și a îndemnat administrația Biden să înlăture tarifele punitive stabilite sub Donald Trump, în special în sectorul siderurgic și aluminiu, potrivit AFP.
Generatia NEET
Foto: Zixia / Alamy / Profimedia Images

Generația NEET: Un tânăr adult din 5 nu lucrează sau nu urmează studii în SUA

de S.J. HotNews.ro
Luni, 28 Iun 2021 Economie | Finanţe
Aproape 20% din adulții americani tineri nu munceau sau studiau în primul trimestru din 2021, procentul fiind disproporționat mai mare în rândul comunităților hispanice și afro-americane, relatează Bloomberg.
Charles Michel, Joe Biden, Ursula von der Leyen
Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

UE şi SUA soluţionează litigiul de 17 ani privind subvenţiile acordate Airbus şi Boeing​

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | Finanţe
Uniunea Europeană şi SUA au ajuns marţi la un acord privind încetarea disputei comerciale privind subvenţiile acordate producătorilor rivali de avioane Airbus şi Boeing şi renunţarea la taxe vamale în valoare de miliarde de dolari, a anunţat Katherine Tai, şeful Biroului pentru Politici Comerciale al SUA.
Aplicație de calcul al impozitului pe profit de la KPMG
Foto: KPMG
​Articol susținut de KPMG

Cum ar fi să ai o aplicație care să îți calculeze impozitul pe profit și să îți genereze și declarația fiscală aferentă? Ea există deja: KPMG Corporate Tax Manager

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Finanţe
În urma cu un an de zile, KPMG lansa aplicația de calcul a impozitului pe profit, generarea și managementul declarațiilor fiscale aferente, KPMG Corporate Tax Manager. Fiind prima aplicație de acest gen lansată pe piața românească care vizeaza 100% calculul de impozit pe profit conform legislației aplicabile în România. În același timp, aplicația a reprezentat un pas important în digitalizarea unor procese legate de funcția fiscală în cadrul companiilor din România.
Sediul Facebook
Foto: Facebook

Impozitul minim global de 15% pentru corporaţii: Facebook salută acordul G7, Oxfam îl critică

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Iun 2021 Economie | Finanţe
Compania Facebook a asigurat sâmbătă că salută progresul înregistrat la reuniunea miniştrilor de finanţe din G7 de la Londra în direcţia unui impozit minim global pentru marile companii (de cel puțin 15%) şi că acceptă faptul că acest lucru va însemna probabil să plătească taxe mai mari.
Euro
Foto: pixabay.com

Un impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global ar aduce UE un plus de 50 de miliarde de euro

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 1 Iun 2021 Economie | Finanţe
Uniunea Europeană ar obţine venituri suplimentare de ordinul a 50 de miliarde de euro de pe urma taxării companiilor multinaţionale, dacă se va ajunge la un acord în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică cu privire la un impozit minim de 15% pe profitul companiilor valabil la nivel global, arată un studiu publicat marţi.
Olaf Scholz
Foto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

Berlinul şi Parisul salută propunerea SUA privind un impozit minim pe profitul multinaționalelor valabil la nivel global

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Mai 2021 Economie | Finanţe
Cea mai recentă propunere a SUA privind un impozit minim de 15% pe profitul companiilor valabil la nivel global va contribui la ajungerea la un acord de referinţă la nivel internaţional în cursul verii, a declarat vineri ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

Nota de plată calculată de FMI pentru a pune capăt pandemiei prin vaccinare

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 21 Mai 2021 Economie | Finanţe
Fondul Monetar Internaţional a prezentat vineri la o reuniune internaţională o propunere de 50 de miliarde de dolari pentru încheierea pandemiei de coronavirus (COVID-19) prin vaccinarea a cel puţin 40% din populaţia din toate ţările până la finalul anului şi cel puţin 60% până în primul semestru din 2022.
Bancnote euro
Foto: Pixnio.com

Comisia Europeană studiază limitarea plăţilor în numerar la 10.000 de euro, pentru a combate spălarea de bani în statele UE

de V.M. HotNews.ro
Luni, 17 Mai 2021 Economie | Finanţe
Comisia Europeană studiază posibilitatea stabilirii unui plafon de 10.000 de euro pentru cumpărăturile cu plata în numerar în toată Uniunea Europeană, măsură menită să combată spălarea de bani obţinuţi prin activităţi ilegale, a declarat luni la o conferinţă pe această temă comisarul european pentru servicii financiare, Mairead McGuinness.
Criptomonede
Foto: Pixabay

Ungaria vrea să reducă la jumătate impozitele pentru câştigurile din criptomonede

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Mai 2021 Economie | Finanţe
Ministrul ungar al Finanţelor, Mihály Varga a anunţat marţi că, începând din 2022, guvernul de la Budapesta va reduce impozitul pe câştigurile de capital pentru veniturile generate din criptomonede de la 30,5% până la 15%, pentru a-i încuraja pe investitori să declare veniturile rezultate de pe urma tranzacţiilor cu monede digitale.
Dolar puzzle
Foto: Ulazdimir Ishkula / Alamy / Profimedia Images

Americanii se pregătesc pentru cea mai mare inflație de după 2013

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 11 Mai 2021 Economie | Finanţe
Îngrijorările americanilor legate de inflație s-au intensificat în luna aprilie pe măsură ce tot mai multe sectoare economice au început să se redeschidă și oamenii au revenit la tendințele de cheltuire de dinaintea pandemiei, relatează Business Insider.
Fitch Ratings
Foto: www.solvencyiiwire.com

Fitch a confirmat la „BBB minus” ratingurile municipiilor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 8 Mai 2021 Economie | Finanţe
Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău la „BBB minus”, perspectivele asociate fiind negative, informează agenţia de evaluare financiară.
Placheta comemorativa a lui David Ricardo la UCL
Foto: Wikimedia Commons

O teorie economică din secolul XIX ar putea arunca apă rece pe relansarea post-pandemie

de S.J. HotNews.ro
Joi, 6 Mai 2021 Economie | Finanţe
Consumatorii care au făcut economii în timpul pandemiei ar putea fi descurajați din a cheltui pe măsură ce economia iese din pandemia de COVID-19 dacă o teorie economică din secolul XIX are dreptate, relatează Bloomberg.
Joe Biden
Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

Relansarea economică marca Biden – mană cerească pentru exportatorii europeni

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Finanţe
Germania ar urma să fie principalul beneficiar european al redresării americane în 2021 și 2022, înaintea Franței, care își va vedea exporturile crescând cu 10 miliarde de dolari în doi ani. Dar Mexicul, Canada și China vor fi marii câștigători - scrie Les Echos, citat de Rador.
Restaurant din Madrid
Foto: Fer Capdepon Arroyo / Zuma Press / Profimedia

Deficitul Spaniei a urcat în 2020 la 11%, fiind cel mai mare din întreaga UE / România, pe 6 cu 9,2%

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 23 Apr 2021 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar al Spaniei a crescut în 2020 la 11% din produsul intern brut (PIB), comparativ cu 2,9% în 2019, fiind cel mai mare dintre țările Uniunii Europene (UE), ca urmare a impactului pandemiei de Covid-19, potrivit datelor publicate de biroul comunitar de statistică, Eurostat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by