MEDIA & PUBLICITATE
Ionut Cristache, TVR
Foto: TVR

Ionuț Cristache de la România 9, abia mutat la ora 19.00, se va întoarce la ora 21.00 cu o emisiune de dezbatere electorală

de C.I. HotNews.ro
Realizatorul TVR Ionuț Cristache, a cărui emisiune România 9 a fost mutată luna aceasta la ora 19.00, la concurență cu jurnalele principalelor posturi comerciale, se va muta de marțea viitoare înapoi la ora 21, dar cu un alt titlu: emisiunea de dezbatere electorală "EuRo 19", după cum au spus, la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții TVR.
Cladirea TVR
Foto: TVR

UPDATE Doi membri ai CA al TVR și un membru supleant - angajați pe repede înainte pe posturi permanente în televiziunea publică

de C. Ionescu HotNews.ro
Doi membri ai Consiliului de Administrație ai TVR, plus un membru supleant, toți numiți de PSD/Guvern, au caștigat în doar două zile concursuri prin care obțin slujbe permanente în televiziunea publică. Și aceasta, în condițiile în care, din informațiile HotNews.ro, mai toți directorii din TVR, deci inclusiv cei care ar trebui să se ocupe de angajări, ocupă posturile lor în calitate de interimari.
Fake news
Foto: Pexels

UE avertizează Google, Facebook și Twitter că măsurile adoptate pentru știrile false nu sunt destul de restrictive

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 24 Apr 2019 Economie | Media & Publicitate
Bine, dar nu foarte bine, spune Comisia Europeană. Principalii actori ai internetului au făcut progrese în lupta împotriva dezinformării, numai că ochiurile rețelei pentru "știrile false" continuă să fie prea largi, scrie La Stampa, citat de Rador. Raportul CE a fost publicat marţi și se referă la activitatea din luna martie.
Liviu Dragnea, insotit de iubita la Congresul PSD
Foto: Hotnews

Curtea de Apel București respinge cererea Times New Roman în procesul cu CNCD / Asztalos: ”Încă o contribuție pentru a stabili limitele libertății de exprimare”

de Ionut Baias HotNews.ro
Curtea de Apel București a respins cererea de chemare în judecată a Times New Roman în procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a sancționat publicația pentru articolul ”Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”. Instanța a considerat cererea ”astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată”. ”Încă o contribuție pentru a stabili limitele libertății de exprimare - așteptăm cu interes motivarea!”, a scris pe Facebook președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Cladirea TVR
Foto: TVR

Cât spune TVR că va plăti pentru Cerbul de Aur anul acesta

de C. Ionescu HotNews.ro
Televiziunea publică are alocați aproximativ 5.9 milioane de lei (circa 1,2 milioane euro) pentru ediția din acest an a festivalului Cerbul de Aur, după cum a precizat instituția, la solicitarea HotNews.ro. Suma este mai mare decât cea raportată de presă în privința cheltuielilor alocate anul trecut pentru vedetele invitate, dar și decât plățile menționate în raportul de activitate al TVR pentru 2018.
Realitatea tv
Foto: Wikipedia

UPDATE Angajații Realitatea TV, informați marți dimineață că nu mai au voie să intre în sediul televiziunii - Paginademedia.ro. Directorul stației: Situația s-a rezolvat

de G.S. HotNews.ro
Angajații Realitatea TV au primit în această dimineață înștiințare că nu mai au voie în sediu, scrie paginademedia.ro. La scurt timp, directorul statiei, Edward Pastia, a precizat pentru HotNews.ro că "a fost un exces administrativ care s-a rezolvat, se va clarifica totul, în continuare, tot pe cale administrativă. Suntem cu plata la zi pentru contractul" pe baza căruia Realitatea TV ocupă acel spațiu.
Orlando Nicoara
Foto: MPI

Drepturile pentru Liga I, cumpărate de EAD Interactive, firmă condusă de Orlando Nicoară, pentru 28 mil euro

de R.M. HotNews.ro
Liga Profesionistă de Fotbal a semnat luni contractul de cesiune cu EAD Interactive, firmă condusă de Orlando Nicoară, care va vinde drepturile de televizare pentru meciurile din Liga I, în următorii cinci ani, scrie paginademedia.ro.
Valeriu Galani
Foto: Publicis

Grupul Publicis lansează o nouă agenție media în România - Spark Foundry

de C.I. HotNews.ro
Publicis Groupe România lansează pe piața locală o nouă agenție de media, Spark Foundry, care își va uni operațiunile cu cele ale Blue 449 (fosta Optimedia), potrivit unui anunț al grupului. Spark Foundry va fi condusă de Valeriu Galani, până acum account director la Starcom România.
Stire RRA, cu si fara Liviu Dragnea
Foto: Hotnews

Cum apare și dispare Liviu Dragnea în știrile Radioului public. Plus: detalii în cazul angajatei hărțuite după ce a dezvăluit neregulile fostei conduceri a RRA

de Costin Ionescu HotNews.ro
La Radio România, Liviu Dragnea dispare din știri care nu-i sunt favorabile, iar șefii intervin pe relatări atunci când informațiile nu convin PSD, după cum a relatat o jurnalistă de la știrile Radioului public, în cadrul unei dezbateri desfășurate miercuri seară. Jurnalista Mira Gomboș a dat două exemple de știri modificate, inclusiv una din care referirile la Liviu Dragnea au dispărut.
  • La dezbaterea respectivă, găzduită de organizația Frontline Club și având ca temă situația de la posturile publice de radio și televiziune, și-a prezentat cazul și Gabriela Scraba, angajata RRA. Despre aceasta, Libertatea a relatat, în ultimul timp, cum a fost hărțuită și purtată prin instanțe de către DIICOT, după ce a dezvăluit informații privind neregulile fostei conduceri a radioului, sub Ovidiu Miculescu.
Romania pe harta libertatii presei
Foto: Reporteri fara Frontiere

​Reporteri fără Frontiere, despre libertatea presei din România: "Bine ați venit în anii '90!"

de C.I. HotNews.ro
România a coborât trei locuri, până pe poziția 47, în cel mai nou clasament internațional al libertății presei, dat joi publicității de organizația Reporteri fără Frontiere. Aceasta descrie starea presei din România în termeni extrem de duri, vorbind despre efectele pe care le au asupra media încercările politicienilor de a scăpa de dosarele de corupție.
Logo Reporteri fara Frontiere
Foto: Reporteri fara Frontiere

Reporteri fără Frontiere reacționează în cazul Șercan. Scrisoare către Carmen Dan: Dacă siguranța ziaristei va fi pusă în pericol, autoritățile române vor fi responsabile

de C.I. HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Media & Publicitate
Organizația internațională Reporteri fără Frontiere (RSF) și asociația afiliată din România, ActiveWatch, au reacționat, miercuri, după anunțul jurnalistei Emilia Șercan referitor la faptul că a primit o amenințare cu moartea. Cele două organizații au transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne Carmen Dan și Inspectorului General al Poliției Ioan Buda, în care arată că, dacă siguranța Emiliei Șercan va fi pusă în pericol, "vom considera că autoritățile române sunt responsabile de faptul că nu au acționat și că nu au luat imediat măsurile adecvate pentru a proteja jurnalistul".
Emilia Sercan - amenintata cu moartea
Foto: Facebook

Emilia Șercan, jurnalist: Am fost amenințată cu moartea

de C. Ionescu HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Media & Publicitate
Jurnalista Emilia Șercan anunță, miercuri, pe Facebook faptul că a primit amenințări cu moartea. Șercan, cea care în ultimii ani și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de invățământ, cel mai recent la Academia de Poliție, scrie: "Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum."
Tudorel Toader
Foto: AGERPRES

Cum explică ministrul Tudorel Toader decizia de ridicare a acreditării jurnalistei Ionela Arcanu

de C.I. HotNews.ro
"Doamna Ionela Arcanu a întrerupt în mod repetat discursul" ministrului Tudorel Toader, sună explicația oferită de Ministerul Justiției pentru decizia de a ridica acreditarea jurnalistei Ionela Arcanu de la Realitatea TV, potrivit Paginademedia.ro.
Game of Thrones
Foto: Captura YouTube - Roxx Radio

"Game of Thrones" - Audiență record pentru debutul ultimului sezon al serialului

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 17,4 milioane de americani au vizionat primul episod al ultimului sezon, al optulea, al serialului "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", un record de audiență pentru producția HBO, a anunțat compania de televiziune, scrie Mediafax, citând Reuters.
Cladirea TVR
Foto: TVR

Televiziunea publică: Profit de aproape 2 milioane de lei în 2018 / Câți bani a cheltuit cu angajații și colaboratorii / Ce profil au telespectatorii TVR

de Costin Ionescu HotNews.ro
Televiziunea publică, instituție care din 2017 nu mai e susținută din taxă TV, ci de la bugetuld de stat, a avut în 2018 un profit de aproape 2 milioane de lei, potrivit raportului de activitate pe anul trecut, dat luni publicității. TVR, confruntată cu o serie de scandaluri referitoare, între altele, la cheltuielile avute cu prestațiile de la Cerbul de Aur sau cu invitații emisiunii România 9, anunță creșteri ale cheltuielilor cu personalul și colaboratorii.
Jean-Claude Juncker
Foto: Twitter

Consiliul UE a aprobat directiva europeană privind drepturile de autor

de C.I. HotNews.ro
​Consiliul Uniunii Europene a aprobat, luni, noua directivă europeană privind drepturile de autor, pe care statele membre trebuie să o transpună în legislația națională în termen de 24 de luni de la publicare, a anunțat Comisia Europeană. Noile reguli, precum și altele, ce permit accesul mai facil la conținut radio-TV pe platforme online, în străinătate, vor fi semnate la Parlamentul European miercuri, 17 aprilie.
  • Juncker: "Europa va avea acum reguli mai clare".
  • Vezi în text cum au votat țările membre

Pagina de media: Unul dintre cei mai vechi oameni din Mediafax pleacă din compania lui Adrian Sârbu

de I.B. HotNews.ro
Indira Crasnea, unul dintre cei mai vechi angajați ai Mediafax, părăsește grupul de presă după 25 de ani. Jurnalista a fost în ultima perioadă redactor-șef al publicației „Monitorul apărării și Securității”, parte a Mediafax, anunță paginademedia.ro.
Review-uri ale aplicatiei PSDonline
Foto: Captura Google Play

Guerilla Digitală. Zeci de review-uri ironice la aplicațiile PSD pentru mobil / "Telefonului meu i-au crescut picioare și a plecat cu portofelul"

de C.I. HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Media & Publicitate
"Am instalat aplicația si brusc au crescut prețurile si cursul Euro". "Vouă vă merge aplicația? Pe mine mă tot avertizează că e coruptă". "Și cu ce mă ajută pe mine aplicația asta domnișoară?" Două aplicații de mobil ale PSD sunt, în ultimele zile, ținta unor recenzii și comentarii ironice pe Google Play și App Store, unde s-au înmulțit evaluările cu 1 stea.
Piata Sfatului Brasov
Foto: TVR

TVR face concurs pentru regia ediției din acest an a Cerbului de Aur, care se vrea "spectaculos" și "îndreptat spre viitor"

de C.I. HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Media & Publicitate
Televiziunea publică organizează și în 2019 festivalul internațional Cerbul de Aur, reluat anul trecut după o pauză de nouă ani și soldat deja cu dispute privind banii cheltuiți pentru concertele din cadrul evenimentului. Acum, TVR vrea o ediție "spectaculoasă" și care "să se îndrepte spre viitor", fapt care lansează o cerere de oferte pentru concepția regizorală a festivalului.
Proiectul Inclusiv
Foto: Captura Inclusiv.ro

Campanie de strangere de fonduri pentru Inclusiv, un nou proiect non-profit de jurnalism investigativ

de C.I. HotNews.ro
Un grup de jurnaliști cu experiență acumulată în proiecte precum Rise Project, Casa Jurnalistului sau redacții din presa centrală lansează un nou proiect de "jurnalism independent susținut de și realizat împreună cu cititorii", Inclusiv. Ei au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea proiectului, care se dorește a fi unul "fără reclame, non-profit".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version