IT
Angry Birds
Foto: Captură YouTube - ryancustard13

Platforma pe care a fost dezvoltat Angry Birds obține 40 milioane $ pentru a crea o rețea de jocuri pe blockchain

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | IT
Echipa din spatele platformei de dezvoltare de jocuri video, cu ajutorul căreia au fost făcute jocuri precum Angry Birds și Clash of Kings, a obținut o investiție de 40 milioane de dolari pentru a crea o rețea de gaming pe blockchain.
Cuptor cu microunde Amazon
Foto: Amazon

VIDEO Asistentul vocal Amazon Alexa devine mai ”smart” - Încearcă să prezică la ce se gândesc utilizatorii și să le reamintească ce au uitat

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | IT
Asistentul Alexa al Amazon a primit o nouă funcție numită Hunches (Presimțiri) prin care urmărește comportamentul zilnic al user-ilor, învață din el și apoi încearcă să îi ajute cu diverse lucruri simple prin casă, cum ar fi recomandarea de a încuia o ușă uitată deschisă. Amazon spune că lansarea acestei funcții este un pas către a face din Alexa un asistent mult mai uman în interacțiunile cu cei din jur.
Logo Google
Foto: Flickr

Angajații Google au discutat posibilitatea de a modifica rezultatele căutării după ce Trump a impus interdicții de călătorie pentru cetățenii din șapte țări musulmane - surse WSJ

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | IT
Angajații Google au făcut ”brainstorming” pentru a vedea dacă este cazul să modifice funcțiile căutărilor online pentru a contracara măsurile controversate luate de administrația Trump pentru a interzice intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări musulmane, scrie Wall Street Journal. Cei de la Google au ajuns la concluzia că NU trebuie să facă modificări. Google spune că politicile interne ale companiei nu permit manipularea rezultatelor căutării pentru promovarea ideologiilor politice.
Ralph Simon, Mobilium
Foto: Hotnews

Şeful unei mari companii de strategii pentru branduri: România este cunoscută ca o ţară de outsourcing. Cum puteţi schimba asta

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Economie | IT
Ralph Simon, CEO al Mobilium Global Group, recunoscut ca unul dintre fondatorii industriei moderne de divertisment și conţinut mobile, spune că România trebuie să depăşească odată stadiul de ”ţară de outsourcing”. Startup-urile pot veni cu soluţia.
AirBnb
Foto: StartupCafe.ro

CE: Platforma online Airbnb s-a angajat să adauge informații la anunțurile de închirieri de locuințe

de CZ HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Economie | IT
Platforma americană Airbnb a promis Uniunii Europene că va modifica, până la finalul anului 2018, prezentarea tarifelor din anunțurile online de închriere a locuințelor și va publica noi informații pe site, după ce Comisia Europeană i-a atras atenția că trebuie să respecte normele UE privind protecția consumatorilor, a informat, joi, CE, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
CESA 2018
Foto: Impact Hub

​LISTA 12 startupuri, antreprenori și investitori din România, premiați la CESA Awards 2018. De la blockchain la machine learning

de CZ HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Economie | IT
Un număr de 12 startupuri, antreprenori și investitori au fost premiați la Central European Start-up Awards (CESA) România, într-o ceremonie care a avut loc, miercuri seara, la Impact Hub Bucharest.
antreprenori ratati
Foto: Pixabay

​VIDEO Departamentul „Antreprenori Ratați” de la UiPath, firma IT românească de 3 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Joi, 20 Sept 2018 Economie | IT
Firma românească de IT UiPath, evaluată la 3 miliarde de dolari, are un „departamnet de antreprenori ratați”, a spus, miercuri, unul dintre managerii „unicornului” care a primit investiții de peste 400 de milioane de dolari în total. Alexandru Statie, Technical Pre-sales Global Lead al UiPath, a explicat astfel ce fel de angajați caută startupul de automatizări software și cât de greu îi este uneori să găsească oamenii potriviți, deși acum are bani să-i plătească. Dar cât de românesc este, de fapt, „unicornul” românesc?
Tim Cook se joaca cu iPhone-ul in direct la TV
Foto: ABCnews

​VIDEO Tim Cook apără cele mai scumpe iPhone-uri de până acum: Oamenii vor cel mai inovativ produs din piață, dar fabricarea este costisitoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Apple a prezentat recent trei noi modele de iPhone, inclusiv cel mai scump de până acum, care în SUA pornește de la 1.100 de dolari, iar în Europa este și cu 30% mai scump. Tim Cook, șeful companiei, a spus într-un interviu la ABC News că oamenii vor cele mai inovative produse din piață, dar aceste produse pot fi fabricate doar cu costuri mari. În plus, el a spus că mulți își iau iPhone prin pachetele de la operatorii mobili și îi costă practic un dolar pe zi.
Startup Spotlight
Foto: Hotnews

Competiţie cu premii în valoare totală de 1 milion dolari pentru antreprenori şi startup-uri din tehnologie

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
S-a dat startul înscrierilor la competiţia Startup Spotlight pentru antreprenori şi startup-uri IT, organizată în cadrul Conferinței How to Web. Premiile constau în expunere internațională și peste 1 milion de dolari în diverse beneficii. Cine se poate înscrie.
Luca Martini, PwC Romania
Foto: Pricewaterhousecoopers

Inteligența artificială ar putea duce la creșterea PIB-ului global cu 14% până în 2030, arată un studiu PwC

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Un raport al PwC arată că PIB-ul global ar putea crește cu până la 14% până în 2030, drept rezultat al implementării inteligenței artificiale (IA). Procentul este echivalent cu un plus de 15,7 mii de miliarde de dolari – făcând din IA cea mai mare oportunitate comercială din economia actuală aflată în continuă schimbare. Estimarea a fost prezentată în raportul PwC Sizing the prize. Foarte probabil, sectoarele bazate intensiv pe capital, precum producția sau transportul, vor înregistra cele mai mari câștiguri datorate IA, având în vedere că multe dintre procesele lor operaționale sunt predispuse automatizării.
Malware
Foto: Blue Diamond Gallery

Numărul noilor versiuni de malware pentru diverse gadget-uri care se pot conecta la internet a crescut de trei ori în prima jumătate a anului - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Potrivit raportului Kaspersky Lab IoT, în prima jumătate a anului 2018, dispozitivele IoT au fost atacate cu peste 120.000 de versiuni de malware – mai mult decât triplu față de tot anul 2017. Compania avertizează că această creștere a familiilor de malware pentru dispozitive inteligente continuă o tendință periculoasă: și în 2017 a crescut numărul de versiuni de malware pentru dispozitive inteligente, de 10 ori, comparativ cu 2016.
Magazin Apple
Foto: Apple

Apple a plătit în totalitate Irlandei 14,3 miliarde de euro, în urma deciziei CE care spunea că gigantul american a primit avantaje fiscale nejustificate

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
Apple a plătit Irlandei 14,3 miliarde euro, din care 1,2 miliarde euro dobânzi. Respectând decizia CE din 2016 care spune că este ilegal ca statele UE să ofere avantaje fiscale anumitor companii, Apple a virat banii într-un fond escrow creat de statul irlandez, scrie The Irish Times.
Florin Talpes
Foto: BitDefender

Florin Talpeș, Bitdefender: În ultimii cinci ani a crescut considerabil numărul de state ofensive la capitolul securitate informatică. Nu poți opri atacuri complexe doar apărându-te în ograda ta

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
A crescut puternic numărul de state care sunt ofensive la capitolul atacuri informatice și, de la aproximativ zece țări acum cinci ani, s-a ajuns la mult mai multe acum, a spus Florin Talpeș, CEO al Bitdefender, prezent la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. ”Frontiera nu este clară între apărare și atac”, spune Talpeș, referindu-se la contextul în care crește gradul de automatizare, de digitalizare și spionajul economic la nivel de stat se dezvoltă enorm.
UiPath
Foto: Hotnews

UPDATE Unicornul românesc UiPath a ajuns la o valoare de 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții primite

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
„Unicornul” IT românesc UiPath ar fi crescut de la o valoare estimată de 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții, în străinătate, au declarat surse apropiate tranzacției, citate de publicația americană de business The Wall Street Journal.
-
Foto: CERT-RO

CERT-RO avertizează asupra vishing-ului, o tentativă de păcălire a utilizatorilor cu ajutorul apelurilor telefonice

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
CERT-RO avertizează utilizatorii cu privire la apelurile primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României, fiindcă acestea pot fi tentative de vishing. Vishing-ul este o metodă de phishing prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing), iar tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.
Phishing
Foto: Wikimedia Commons - Albaniaman

Atac de tip phishing pe pagini de Facebook ale unor afaceri românești

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
Modul în care atacatorii încearcă să obțină date confidențiale de la oameni, precum numere de carduri sau parole de e-mail, s-a diversificat de-a lungul timpului. Un cont malițios a trimis în ultimele zile notificări mai multor pagini românești de pe Facebook, în legătură cu posibilitatea de a fi blocate, pentru a strânge date.
Preturile iPhone SUA vs alte tari
Foto: Statista

Cu cât sunt mai scumpe noile iPhone-uri în Europa, față de SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
​Apple a lansat săptămâna trecută trei noi iPhone-uri, inclusiv cel mai scump model de până acum, iar în Europa prețurile sunt mult mai mari decât în SUA, uneori chiar și cu peste 30%. De exemplu, în Marea Britanie cel mai scump XS Max costă 1.449 dolari, iar în Ungaria, echivalentul în forinți a peste 2.000 de dolari. Despre prețurile din România puteți citi aici.
masina autonoma Uber
Foto: Wikimedia Commons

Uber investeşte 150 milioane dolari într-un hub pentru ingineri şi în inteligenţa artificială

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Uber a anunţat o investiţie de 150 de milioane de dolari într-un hub pentru ingineri, în proiecte de inteligenţă artificială şi în dezvoltarea maşinilor fără şofer, un semn clar că, în ciuda tragicului accident în care a fost implicată o maşină Uber fără şofer, ce a avut loc recent, în Statele Unite, compania continuă să mizeze pe acest domeniu.
Blockchain
Foto: Wikimedia Commons - Davidstankiewicz

Un român a reușit să simplifice modul în care funcționează tehnologia din spatele bitcoin

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Un român care cercetează tehnologia blockchain susține că a reușit să simplifice modul de funcționare a acestui tip de bază de date. Vlad Zamfir a creat un concept (proof-of-concept) bazat ideea de fragmentare a blocurilor formate din date.
Masina SH
Foto: Pixabay

140 de milioane de dolari, investiți într-un site din SUA

de CZ HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Un site american de vânzare-cumpărare a mașinilor second hand a obținut o finanțare de peste 140 milioane de dolari din partea unor investititori, informează vineri TechCrunch.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version