IT
clubhouse
Foto: Dreamstime.com

Cum se explică popularitatea aplicației Clubhouse - studiu

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Clubhouse este o aplicație de social networking bazată pe audio-chat, lansată încă din 2020. Aplicația fenomen a atras în ultimul timp cele mai aprinse discuții dar, mai presus de toate, peste 2 milioane de utilizatori din întreaga lume. Iată cum explică datele unui studiu popularitatea aplicației.
Coinbase
Foto: Dreamstime.com

Coinbase a făcut 322 milioane dolari profit în 2020, datorită bitcoin și ethereum

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Exchange-ul de criptomonede Coinbase, care se pregătește de listarea la bursă, a realizat un profit de peste 322 de milioane de dolari în anul 2020, în principal datorită tranzacțiilor cu bitcoin și ethereum, conform prospectului său, publicat joi.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Românii au făcut cumpărături online de 5,6 miliarde de euro, anul trecut. Cele mai cumpărate produse și topul magazinelor online

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Sectorul de ecommerce a atins pragul de 5,6 miliarde de euro la finalul anului 2020, cu 30% mai mult decât în 2019 când valoarea comerțului online a fost estimată la aproximativ 4,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online). Creșterea a fost cu circa 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-19 care a accelerat ritmul cumpărăturilor online, precum și procentul plăților online prin card.
ecommerce
Foto: Pixy.org

Tendințele care vor defini mediul online în 2021: Indexarea va fi realizată aproape exclusiv prin versiunea pentru mobil a domeniului

de RA HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Accentul în acest an va fi mai mult ca niciodată pe calitatea conținutului și va fi prioritizat domeniul web adaptat dispozitivelor mobile, arată analiza unei agenții de SEO. În 2020, comerțul online a cunoscut cea mai mare creștere din ultimul deceniu pe măsură ce tot mai mulți oameni au recurs la acest canal pentru cumpărături de uz general sau orientate către munca de acasă.
Telemunca
Foto: VMware

Ce beneficii extrasalariale primesc românii dupa un an de pandemie: Consilierea psihologică profesională, bugetul pentru amenajarea biroului de acasă sau pensia privată facultativă

de RA HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Alături de salariu și de oportunitățile de avansare în carieră, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uită candidații atunci când vor să se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adăugarea constantă a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente. Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustări în minus și, pe de altă parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care până acum nici companiile și nici angajații nu le luaseră în calcul.
Televizor MicroLED
Foto: Samsung

Samsung România va lansa în primăvară televizoarele cu noua tehnologie microLED. Vor fi printre cele mai scumpe TV-uri de până acum

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | IT
Samsung va lansa și în România, în martie sau aprilie, primele televizoare cu tehnologia MicroLED, una dintre cele mai performante, dar și cea mai scumpă în domeniul TV-urilor. Micro LED se referă la o tehnologie nouă cu ecrane ce utilizează LED-uri auto-emisive anorganice, activate individual și cu dimensiuni micrometrice. Plusurile țin de culori, contrast și luminozitate, minusul ține de prețul uriaș, pentru varianta de 110 inci fiind de peste 100.000 de euro.
TechSnack #6
Foto: Hotnews

VIDEO TechSnack #6: Noi stocuri de PS5, Huawei pliabil, Roverul Perseverence, Apple vs startup-uri

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Huawei a prezentat un nou telefon flexibil - modelul Mate X2; cât costă misiunea pe Marte și ce experimente va face Roverul Perseverence; Apple a cumpărat o companie la fiecare trei până la patru săptămâni; Jim Ryan, președintele și CEO-ul Sony, a anunțat că stocurile de PlayStation 5 ar trebui să crească în a doua jumătate a acestui an.
imagiLabs
Foto: Hotnews

Două românce și o unguroaică au obținut 250.000 Euro pentru afacerea lor cu brelocuri pentru viitorii programatori

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Trei tinere antreprenoare - două din România și una din Ungaria - au realizat un dispozitiv care poate fi atașat ca breloc la chei, iar acum au obținut o nouă finanțare, de 250.000 de euro, pentru a-și dezvolta afacerea. Produsul este însă mult mai mult decât un breloc: adolescenții învață programare cu ajutorul dispozitivului.
Exemplu de mesaj inselator
Foto: Bitdefender

Numele a șase bănci cunoscute din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli oamenii să-și dezvăluie datele bancare, avertizează Bitdefender

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor bănci cunoscute, cu scopul de a-i convinge pe oameni să acceseze linkuri sau să descarce fișiere periculoase care îi pot lăsa fără bani. Mesajele ce par a veni de la Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank sunt scrise coerent și îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacții, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăților online cu cardul.
Samsung Galaxy S21 Ultra
Foto: Hotnews

Samsung a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi de acum actualizări regulate de securitate pentru cel puțin patru ani după lansarea inițială a produsului

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Samsung a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi de acum actualizări regulate de securitate Android pentru cel puțin patru ani după lansarea inițială a oricărui produs. Vor fi eligibile 130 de dispozitive, printre care se numără Galaxy S10, Note 10, A10, A50 și A70. Până acum erau garantate update-urile de securitate Android pentru doi ani.
Reddit
Foto: Dreamstime.com

Reddit mai primește 116 milioane dolari la cea mai recentă rundă de finanțare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Platforma online Reddit, de conținut generat de utilizatori și dezbateri, crește cea mai recentă rundă de finanțare (serie E) cu 116 milioane de dolari și ajunge astfel la o investiție de 367 milioane de dolari, scrie TechCrunch.
Logo Apple
Foto: John Penney, Dreamstime.com

Apple cumpără o companie la fiecare trei - patru săptămâni

de RA HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | IT
Apple a achiziționat aproximativ 100 de companii în ultimii șase ani, a dezvăluit directorul executiv al companiei, Tim Cook, potrivit BBC, citat de Mediafax.
Fonduri
Foto: Pixabay

500 milioane Euro pentru startup-uri tech, prin două fonduri europene de investiții

de CZ HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | IT
Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc prin două fonduri de investiții în valoare totală de 500 de milioane de euro, lansate pe continent.
Fonadatorii Canva
Foto:

Platforma online Canva a cumpărat remove.bg, un site de eliminare a fundalului din fotografii

de CZ HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | IT
Platforma de design Canva, folosită și în România de marketeri, graficieni și studenți, a cumpărat două startup-uri europene: Kaleido.ai din Austria și Smartmockups din Cehia.
echipa_GHG
Foto: Hotnews
​Articol susținut de Green Horse Games

Miniclip devine acționar majoritar la Green Horse Games. Povestea companiei românești și ce înseamnă să creezi propriile jocuri într-o piață dominată de outsourcing

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | IT
Compania românească de jocuri video Green Horse Games a fost achiziționată (în proporție de 66%) de către dezvoltatorul elvețian de jocuri Miniclip, într-o perioadă de criză pentru majoritatea firmelor românești, dar de creștere pentru companiile IT și în special pentru dezvoltatorii de jocuri. Am stat de vorbă cu George Lemnaru, unul dintre fondatorii Green Horse Games, pentru a afla ce a stat în spatele deciziei de exit și ce înseamnă să dezvolți jocuri video în România, o țară încă dominată de outsourcing în acest domeniu.
Huawei Mate X2
Foto: Huawei

Huawei a prezentat un nou telefon pliabil ce costă peste 2.700 de dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | IT
Huawei a prezentat online cel mai nou telefon flexibil al său, modelul Mate X2 care se deschide diferit față de modelele precedente ale companiei. În varianta cu 256 GB stocare prețul este de 2.759 dolari, iar cea cu 512 GB costă aproape 3.000 de dolari. Nu se știe dacă telefonul va fi lansat și în afara Chinei. Vânzările companiei au scăzut puternic din cauza sancțiunilor impuse de SUA.
Innovation Labs_Hackathon Bucuresti 2020
Foto: Hotnews

Programul de accelerare pentru startup-uri IT Innovation Labs anunță Hackathoanele din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara

de RA HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | IT
Innovation Labs, programul de accelerare pentru start-up-uri tehnice și mentorat pentru tineri antreprenori, studenți și cercetători, anunță programul Hackathoanelor și programelor de mentorat de 7 luni, organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Când încep înscrierile și cine poate participa.
Nanit
Foto: Instagram

Google investește într-un startup de monitorizare a bebelușilor

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | IT
Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiții, GV, a acordat o finanțare de 25 de milioane de dolari, alături de alți investitori, unui startup american care face monitoare inteligente pentru supravegherea bebelușilor, fondat de 3 bărbați.
Finantare firme
Foto: Dreamstime

Consultanți: Zeci de mii de firme, cu spatele la zid, din cauza datoriilor. IMM-urile, cele mai afectate

de RA HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | IT
2021 va fi anul în care multe companii, în special din zona IMM-urilor, vor fi nevoite să găsească soluții pentru plata datoriilor restante, rostogolite din anul trecut. Potrivit analizei unei firme de consultanță, pentru multe dintre ele, chiar și în condițiile revenirii economiei pe linia de plutire, misiunea va fi una cu adevărat imposibilă, iar numărul insolvențelor va atinge un nivel semnificativ.
Soluție de securitate
Foto: Freepik.com
​Articol susținut de Bitdefender

Ce se întâmplă, de fapt, cu performanța telefonului sau PC-ului când folosești o soluție de securitate

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | IT
Poți avea acum soluții de securitate cibernetică pe telefoane și calculatoare. Le instalezi și ești mai protejat. Dar ce se întâmplă cu performanțele dispozitivului în cauză? O să ajungi să regreți? Răspunsul, pe scurt, e nu. Iar pentru a da răspunsul pe lung am aflat informații de la sursă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by