IT
Facebook
Foto: Facebook

Facebook a descoperit un bug care a expus pozele a 6,8 milioane de utilizatori

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | IT
Facebook a anunțat vineri că a descoperit un bug informatic ce pare să fi afectat 6,8 milioane de useri ale căror fotografii au putut fi accesate de terțe aplicații timp de aproape două săptămâni, în septembrie. 2018 a fost un an plin de breșe de confidențialitate pentru Facebook, de referință fiind scandalul Cambridge Analytica din aprilie și ”scurgerea” de date din octombrie, care a afectat 30 de milioane de conturi.
Parola
Foto: Pixabay

TOP Cele mai nesigure parole folosite în 2018

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | IT
Lista din acest an cu cele mai nesigure parole are în top termenii obișnuiți, cum ar fi "password" (parola) pe locul al doilea, iar numărul unu rămâne - "123456" pentru al cincilea an consecutiv. Totuși, în top și-au făcut debutul și noi termeni precum "donald".
emag 2
Foto: eMAG

Ce au căutat românii pe eMAG în 2018. Topul celor mai amuzante căutari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | IT
De la ceasuri până la scutiri medicale, clienții eMAG au căutat pe platformă o gamă variată de produse în 2018. Unele căutări au fost extrem de precise, iar altele pline de umor, chiar dacă uneori involuntar. În total, anul acesta s-au înregistrat 390 de milioane de căutări, cu 67% mai multe față de anul trecut.
-
Foto: Kaspersky

Vulnerabilitățile din încărcătoarele pentru mașini electrice conectate ar putea afecta rețelele casnice - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | IT
Dacă vehiculele electrice moderne sunt testate constant, pentru a descoperi eventuale vulnerabilități, unele dintre accesoriile lor esențiale, cum ar fi încărcătoarele de baterie, sunt de multe ori trecute cu vederea. Experții Kaspersky Lab au descoperit că încărcătoarele pentru vehiculele electrice furnizate de o mare companie au vulnerabilități ce pot fi folosite de infractorii cibernetici și că, în urma unui atac reușit, poate fi afectată rețeaua de electricitate la care sunt conectate.
Florin Talpes, CEO Bitdefender
Foto: Hotnews

Florin Talpeș, Bitdefender: 4 piedici ale dezvoltării IT-ului românesc

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | IT
Resursa umană și lipsa educației digitale sunt câteva dintre piedicile existente în dezvoltarea industriei IT din România, potrivit lui Florin Talpeş, CEO-ul Bitdefender. Șeful companiei româneşti cu afaceri în peste 150 de ţări este de părere că sectorul bancar și administrația publică ar putea folosi "forța brută" pentru a influența comportamentul digital al românilor. "Pur și simplu impui mai multe lucruri; și atunci, încet, încet, după o perioadă de tranziție, lumea se va adapta", explică antreprenorul.
Intr-un centru de date Apple
Foto: Apple

Apple anunță investiții mari în SUA: un campus de un miliard de dolari și crearea a 20.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | IT
Apple a anunțat un plan masiv de investiții în SUA, urmând să construiască încă un campus în Texas și să angajeze alte câteva mii de oameni în diverse orașe americane. Apple a fost criticată de președintele Trump care spunea că gigantul tech ar trebui să producă și să investească mai mult în SUA.
Revolut
Foto: Hotnews

Revolut obține licența bancară în Europa şi vrea să acorde credite persoanelor fizice şi juridice

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | IT
Startup-ul fintech Revolut a obținut licența bancară europeană și va începe operațiunile în 2019. De asemenea, aplicaţia anunţă că va începe să accepte depozite și să ofere împrumuturi, atât pentru persoane fizice cât și juridice.
Amazon
Foto: www.vpnsrus.com

Amazon concediază mai mulţi angajaţi care ar fi făcut trafic cu date interne despre vânzări

de RA HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | IT
Amazon concediază mai mulţi angajați despre care crede că au comercializat date interne despre vânzările produselor cu valoare ridicată, notează Mediafax. De asemenea, compania investighează și presupuse încercări de mituire a personalului.
Cybersecurity
Foto: Pexels

TOPUL Celor mai mari scurgeri de date descoperite în 2018

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | IT
Se pare că în fiecare săptămână, o nouă companie trebuie să-și notifice clienții că datele lor ar fi putut fi compromise. Scurgerile de date se pot întâmpla din mai multe motive. Unele companii suferă atacuri cibernetice. Sau datele pot fi gestionate greșit, sau vândute unor terțe părți, sau breșele din sistemul de securitate al unui site pot lăsa informațiile neprotejate.
Dmitri Alperovitch
Foto: Hotnews

Dimitri Alperovitch, expert în cybersecurity: Marea îngrijorare pentru 2019 este că Iranul va relua atacurile asupra sectorului financiar american, ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | IT
Atacurile cibernetice sunt foarte strâns legate de geopolitică și câțiva actori vor fi extrem de activi în 2019, în principal Iranul, Coreea de Nord, Rusia și China. Iranul va ataca probabil sistemul financiar al SUA, ca răspuns la noile sancțiuni care ”mușcă” din economia țării, iar Coreea de Nord va dovedi că are specialiști extrem de inventivi și nu trebuie subestimată, a spus într-un interviu pentru HotNews.ro, Dmitri Alperovitch de la CrowdStrike, cercetător cunoscut pentru descoperirile legate de grupurile de hackeri Fancy Bear și Cozy Bear. Alperovitch, născut la Moscova în 1980, a fost prezent la București unde compania are 30 de angajați, planurile fiind ca numărul să se dubleze în țară, prin angajări făcute mai ales în Cluj.
Logo Google
Foto: Google

Ce au căutat românii pe Google în 2018 - De la bacalaureat și Black Friday, până la Bitcoin și rețete de tiramisu sau socată

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | IT
Ca în fiecare an, Google publică topurile celor mai căutați termeni în ultimele 12 luni, iar bacalaureatul și evaluarea națională sunt pe primele locuri. Printre temele care au stârnit interes uriaș în 2018 se numără Black Friday, Campionatul Mondial de Fotbal și Simona Halep. Exatlon a fost cea mai căutată emisiune, iar Fifty Shades Freed, cel mai căutat film. Printre întrebările puse de români pe motorul de căutare se numără: Ce este bitcoin, Ce este curentul electric și Ce este imunoglobulina.
Nationala de FIFA
Foto: Hotnews

VIDEO România a "selecționat" membrii echipei naționale de FIFA: 4 gameri ne vor reprezenta în competiții internaționale

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | IT
În cadrul evenimentului Bucharest Gaming Week a luat naștere Echipa Națională de FIFA a României. Turneul Național de FIFA, organizat de Federația Română de Fotbal, a adus laolaltă jucători din toată țara, care s-au luptat pentru primele 4 locuri din Națională. În viitor, echipa națională de FIFA a României va disputa diferite turnee amicale contra altor astfel de echipe.
angajati IT
Foto: Pexels

Topul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti. Pe ce loc se află Bucureştiul

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | IT
În Europa Centrală şi de Est sunt peste 800.000 de specialişti IT, ceea ce înseamnă că există mai mult talent în domeniu, în această regiune, decât în ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa, arată un raport al CESA. Bucureşti, Varşovia, Budapesta, Viena sunt cele patru capitale din CEE aflate în topul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti.
Parcare
Foto: Pexels

Un start-up care ajută șoferii să găsească loc de parcare ajunge să valoreze 1 miliard de dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | IT
Compania japoneză SoftBank continuă să investească în viitorul transportului - de data asta în ParkJockey, un start-up care a construit o platformă online menită să ușureze monetizarea parcărilor pentru proprietari și căutarea unui loc liber pentru șoferi.
Anuntul despre Google Plus
Foto: Google

Google va inchide cu câteva luni mai repede rețeaua Google+, după descoperirea unei breșe care a afectat 52 de milioane de conturi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | IT
Google va închide cu patru luni mai repede rețeaua socială Google+, după ce a fost descoperită o nouă breșă de securitate informatică ce a afectat 52,5 milioane de conturi, scrie publicația Les Echos. Google+ s-a dorit a fi un rival pentru Facebook, dar s-a dovedit a fi un eșec.
Patru romani de la Facebook Londra
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Românii de la Facebook - Cum este să lucrezi la Londra pentru compania condusă de Mark Zuckerberg

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | IT
Facebook figurează mereu pe locuri fruntașe în topurile cu companiile pentru care este cel mai bine să lucrezi, dar compania a fost intens criticată în ultimele 18 luni din cauza numeroaselor scandaluri și presa a scris că moralul angajaților are și el de suferit. La centrul de inginerie Facebook din Londra am vorbit cu patru români care au povestit cum este viața ca angajat al companiei, de la interviul de angajare, până la statul peste program și gratuitatea la mâncare.
Achizitie Google
Foto: Pixabay

Google cumpără o aplicație tip „mersul trenurilor”. Cât dă pe ea

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | IT
Google cumpără o aplicație indiană de urmărire a programului și traseului trenurilor, a anunțat, luni, publicația Economic Times India, care a dezvăluit și o sumă probabilă a tranzacției.
Apple iPhone X
Foto: Apple

Un tribunal chinez a blocat vânzarea unor modele iPhone în China, la cererea Qualcomm care acuză Apple de plagiat

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | IT
Un tribunal chinez a interzis vânzarea și importul a mai multor modele de iPhone în China la cererea companiei Qualcomm care susține că Apple a încălcat o serie de brevete, a anunțat Qualcomm, într-un comunicat de presă citat de AFP. Sunt afectate toate modelele de la iPhone 6 până la iPhone X.
Bitdefender
Foto: Hotnews

Zece predicții despre atacurile cibernetice din 2019, în viziunea Bitdefender - De la infecții fără fișier, până la amestec în alegerile din Europa

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | IT
După ani buni în care a condus clasamentul amenințărilor informatice care țintesc persoane și companii, ransomware a pierdut poziția de lider în prima jumătate a lui 2018. Detronat în premieră de minerii de criptomonedă, ransomware a recuperat din decalaj în a doua parte a anului și a demonstrat că amenințările care criptează fișiere și apoi solicită recompensă nu vor dispărea din peisaj nici anul viitor. Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender estimează că în 2019 vom asista la un peisaj cu amenințări informatice din ce în ce mai agresive, menite să facă mai mulți bani ca oricând.
Startup de fiare vechi
Foto: StartupCafe

​VIDEO: „Am pus o recompensă de 1.000 EUR pe Facebook”. Cum și-a angajat programator român un antreprenor german

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | IT
Un IT-ist bucureștean a lucrat la dezvoltarea unei afaceri online mai puțin întâlnite în domeniul eCommerce: vânzare-cumpărare de fiare vechi și alte deșeuri de metale, pentru reciclare. Startupul Schrott24.at, fondat de un austriac și un german, se consideră un fel de Booking.com al afacerilor cu scrap metal și se laudă cu venituri de ordinul zecilor de milioane de euro pe an.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version