IT
Drapelul nord-coreean
Foto: Wikimedia Commons

Armata de hackeri din Coreea de Nord aduce sute de milioane de dolari statului condus de Kim Jong Un

de Vlad Barza HotNews.ro
​Coreea de Nord a construit în ultimul deceniu o ”armată” de mii de hackeri care aduce statului valută forte în valoare de sute de milioane de dolari. Au testat diverse tactici pe Coreea de Sud, la fel cum Rusia a testat diverse ”arme cibernetice” pe Ucraina, iar veniturile aduse statului nord-coreean de divizia de hackeri sunt tot mai importante, în condițiile în care alte surse de venit se diminuează, scrie Financial Times.
CCR
Foto: Facebook

Site-ul CCR, ţinta unui atac informatic

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | IT
Site-ul Curţii Constituţionale a României (CCR) a fost ţinta unui atac informatic, vineri după-amiază, nemaiputând fi accesat pentru o perioadă, informează Agerpres.
Uber
Foto: Stirile ProTV

Cine poate fi şofer Uber şi Bolt, ce riscă şoferii şi ce se schimbă dacă se adoptă OUG pentru transport alternativ

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | IT
Companiile de ridesharing precum Uber şi Bolt sunt în căutare de şoferi, potrivit anunţurilor de pe site-urile lor şi de pe alte site-uri de recrutare. Ce condiţii trebuie să îndeplinească, în prezent, cei care vor să devină şoferi parteneri Uber şi Bolt, ce riscă potrivit legislaţiei în vigoare şi ce s-ar schimba dacă Guvernul ar adopta ordonanţa pentru transportul alternativ.
Inteligenta artificiala
Foto: Captura YouTube - Thoughty2

Cursa globală pentru inteligență artificială: De ce se tem companiile

de RA HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | IT
Directorii executivi și liderii americani de companii (85%) se arată optimiști în privința succesului adoptării inteligenței artificiale (AI) în companiile lor. Plănuiesc investiții din ce în ce mai mari și au încredere în această tehnologie, arată un studiu EY derulat în rândul a 500 de directori executivi seniori din Statele Unite ale Americii. 87% dintre aceștia au declarat că organizația lor va investi în inițiative AI în acest an.
Criptomoneda Facebook
Foto: Pixabay

Uber, MasterCard, Visa şi alte companii susţin proiectul 'secret' al Facebook pentru blockchain

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | IT
Facebook a convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com să se alăture proiectului său pe blockchain şi să investească câteva milioane de dolari în acest proiect, pe care reţeaua de socializare l-a ţinut secret, dar la care se ştie că lucrează o echipă mare de IT-işti pentru a-l lansa cât mai curând.
Intr-un centru de cercetare Huawei
Foto: Huawei

Huawei pregătește lansarea propriului sistem de operare, în caz că va fi nevoită să renunțe la Android

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 14 Iun 2019 Economie | IT
Huawei pregătește lansarea propriului sistem de operare, în condițiile în care s-ar putea să fie forțată să renunțe la Android, din cauza interdicțiilor impuse de SUA. Un director al companiei spune, citat de Reuters, că Huawei probabil va trebui să lanseze propriul sistem de operare și va începe procesul de a înregistra marca Hongmeng în cât mai multe țări.
Game Builder
Foto: Google Blog

A apărut un instrument Google de realizare de jocuri 3D, gratuit

de CZ HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Gamerii vor putea să-și facă singuri propriile jocuri 3D fără să fie nevoie să cunoască programare pe computer, cu ajutorul Game Builder, un nou instrument construit de compania Google, disponibil gratuit pe internet.
Facebook cumpără Meesho
Foto: Hotnews

Facebook investeşte într-un marketplace care pune în legătură prin aplicaţii de socializare, vânzătorii şi cumpărătorii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Facebook a investit o sumă importantă în startup-ul indian Meesho, un marketplace care pune în legătură vânzătorii şi potenţialii cumpărători prin intermediul unor aplicaţii de socializare precum WhatsApp. Înainte de această finanţare, startup-ul a obţinut investiţii totale de 65 milioane de dolari.
Una dintre concluziile studiului
Foto: Kaspersky

Hrană în schimbul asistenței - Un sfert dintre românii care își ajută rudele mai în vârstă în probleme de tehnologie sunt recompensați cu mâncare gătită - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Un studiu global Kaspersky a constatat că mai mult de o treime (35%) dintre persoanele de peste 55 de ani ar avea dificultăți cu provocările de zi cu zi ale tehnologiei, dacă nu ar avea sprijinul copiilor lor. În România, procentul celor care admit acest lucru este sub media europeană, de 23%, iar cei care își ajută rudele mai în vârstă sunt recompensați cel mai adesea cu o vorbă bună, dar și cu mâncare gătită. Sondajul online a fost realizat pe un eșantion de 11.000 de utilizatori din 13 țări, printre care și România, având cote reprezentative la nivel național pentru fiecare categorie de sex, vârstă și regiune.
Uber
Foto: StartupCafe.ro

Reprezentanţii Uber, Clever şi Bolt cer Guvernului să grăbească adoptarea OUG pentru ridesharing

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, organizatie independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Clever și Bolt, solicită Guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonanței de urgență promisă cu mai bine de două luni în urmă.
sailo.com
Foto: Hotnews

Grupul Neogen investeşte într-un marketplace prin care se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Grupul Neogen (Bestjobs, Zumzi), controlat de omul de afaceri Călin Fusu, a achiziționat 9,4% din acțiunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot închiria ambarcațiuni din peste 100 de țări din America de Nord, America de Sud, Europa și Asia. Capitalizarea post investiție se ridică la 9 milioane de dolari.
Telegram
Foto: telegram.org

Telegram a detectat un atac cibernetic de proporții în timpul demonstrațiilor din Hong Kong

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Iun 2019 Economie | IT
Pavel Durov, creatorul aplicației de mesagerie Telegram, spune că a avut loc un atac cibernetic de proporții asupra serverelor companiei în timpui protestelor din Hong Kong, toate datele arătând că sursa este China, scrie Bloomberg. În Hong Kong sunt proteste intense din cauza faptului că este o regiune cu statut special, iar chinezii vor să impună o lege prin care disidenții să poată fi expulzați pe continent.
Techcelerator Batch 3
Foto: Hotnews

7 startup-uri româneşti primesc finanţări de câte 50.000 euro de la fondul de investiţii GapMinder

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | IT
Techcelerator anunță cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rundă a programului de accelerare care beneficiază de programul de mentorat intensiv și de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmate de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.
Uber Elevate
Foto: Hotnews

FOTO Cum arată noul concept de taxi aerian Uber şi noul oraș pilot Uber Air

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | IT
Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană. Testele de zbor vor începe din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze în 2023.
Deep fake cu Mark Zuckerberg
Foto: Instagram

Un video trucat cu Mark Zuckerberg pune la încercare regulile stabilite chiar de Facebook și Instagram

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 12 Iun 2019 Economie | IT
Un scurt video trucat în care Mark Zuckerberg apare spunând lucruri pe care nu le-a spus vreodată stârnește controverse pe Instagram. Doi artiști britanici au pus voce peste imagini cu un interviu real al lui Zuckerberg, iar Instagram nu a scos clipul. Acum două săptămâni un video deepfake cu Nancy Pelosi, care părea beată, nu a fost scos de Facebook, deși mulți au cerut asta. Controversa despre cum ar trebui rețelele sociale să trateze aceste clipuri persistă.
Criptomonede
Foto: Pexels

Un nou malware atacă serverele firmelor pentru a minerii criptomonede. Prima victima: Oracle

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | IT
Cercetătorii din domeniul securității cibernetice au identificat un nou malware care folosește puterea de calcul a computerelor infectate pentru a obține criptomonede, pe care le trimit mai departe în portofelele electronice ale hackerilor. De data aceasta însă, malware-ul este construit în așa fel încât să poată fi instalat pe serverele de aplicații pentru firme și utilizează un truc inteligent pentru a rămâne ascuns. Malware-ul a revendicat deja prima victimă majoră: serverele Oracle.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Furnizor de soluții eCommerce: Nu există viitor pentru companii fără datele clienților

de RA HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | IT
Anticiparea comportamentului de consum al clienților a fost permanent una dintre marile provocări ale companiilor, în procesele de inovare, dezvoltare și de îmbunătățire. În prezent, capacitatea de a înțelege cât mai corect nevoile și așteptările clienților a devenit o prioritate și mai mare, care poate face diferența între a rămâne pe piață și a da faliment – cheia fiind interpretarea datelor colectate de companii în urma interacțiunii cu clienții, susţin specialiştii unui furnizor de soluții eCommerce.
Google Art&Culture Romania
Foto: Hotnews

Noi colecţii de artă românești pot fi admirate din întreaga lume pe Google Arts & Culture

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | IT
Google Arts & Culture lansează expozițiile de artă a 4 noi parteneri din România. Muzeul Național Cotroceni, Castelul Peleș, Complexul Muzeal Național Moldova din Iași și Asociația „Semne Cusute” și-au digitalizat colecțiile de artă și le-au publicat pe Arts & Culture, platforma Google care oferă acces la patrimoniul istoric și cultural din întreaga lume, prin intermediul internetului.
Telegram
Foto: Hotnews

După un ICO de 1,7 miliarde $, Telegram pune la vânzare criptomonedele sale pentru investitorii publici

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 11 Iun 2019 Economie | IT
Aplicația de mesagerie Telegram, care a realizat cea mai populară ofertă inițială de monede (ICO) din istoria ICO-urilor, pune în sfârșit la vânzare tokenii pentru investitorii publici. Telegram a obținut anul trecut suma record de 1,7 miliarde de dolari prin intermediul unui ICO la care au putut participa doar investitorii acreditați.
Xbox
Foto: Microsoft

VIDEO Microsoft va lansa până la final de 2020 cel mai puternic Xbox de până acum

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 10 Iun 2019 Economie | IT
Microsoft a anunțat că până la finalul anului viitor va lansa cea mai nouă generație a consolei Xbox. Brandul a fost lansat în 2001 și cel mai nou Xbox și-a făcut debutul în 2013. Compania spune că noul Xbox va avea putere de procesare de patru ori mai mare decât Xbox One X și că va avea memorie mai mare și rezoluție mai bună.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version