IT
Udemy
Foto: Facebook

Platforma de cursuri online Udemy valorează 2 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Platforma de cursuri online Udemy a anunțat, miercuri, că a obținut o rundă de investiții de 50 de milioane de dolari, la o valoare a companiei estimată la 2 miliarde de dolari.
Dolari
Foto: DepositPhotos.com

Platforma de finanțare Patreon vrea să intre în liga fondurilor de investiţii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Platforma de finanțare Patreon, folosită inclusiv de artiști și jurnaliști români pentru a strânge donații din partea fanilor, vrea să între în zona fondurilor de investiţii prin lansarea Patreon Capital. În prezent, platforma oferă doar împrumuturi.
\Samsung Galaxy Z Flip
Foto: Samsung

VIDEO Samsung Galaxy Flip Z - Telefonul pliabil de 1.500 de euro stârnește noi discuții - Ecranul pare fragil, praful intră ușor - Cei care l-au testat îl laudă, dar nu-l recomandă

de Vlad Barza HotNews.ro
Al doilea telefon pliabil lansat de Samsung a stârnit noi controverse, iar pasionații l-au desfăcut, l-au zgâriat și l-au testat fără milă. Telefonul a fost lăudat pentru forma sa, pentru cum se vede pe ecran și pentru cameră, dar criticile au fost și ele numeroase și se referă la fragilitate și la preț. Unii testeri spun clar că nu merită cumpărat telefonul, iar alții subliniază că este un uriaș pas înainte față de primul pliabil Samsung. Marea noutate este că ecranul pliabil este din sticlă, dar unii au contestat că ar exista sticlă acolo. Samsung a confirmat clar că este sticlă, dar un strat ultra-subțire.
internet 5g
Foto: Hotnews

Raport: 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Conform unui raport privind internetul, 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023. Viteza medie 5G va fi de 575 megabiți pe secundă sau de 13 ori mai rapidă decât conexiunea mobilă medie, arată compania de tehnologie Cisco. Datorită capabilităților avansate de performanță, 5G va livra infrastructuri mobile mai dinamice pentru AI și aplicații IoT emergente, inclusiv pentru mașini autonome, orașe inteligente, servicii medicale digitale, conținut video imersiv și multe altele.
inteligenta artificiala
Foto: Hotnews

Consultanţi: România va ajunge la investiții anuale de 50 milioane euro în startup-uri de AI, până în 2025

de RA HotNews.ro
Investițiile în start-up-uri românești de Inteligență Artificială (AI) vor ajunge la aproape 50 milioane euro anual, până în 2025, potrivit estimărilor Horváth & Partners. Nivelul investițiilor în firme de AI din ultimul trimestru (T4) din 2019 plasează România aproape de vârful clasamentului țărilor din Europa de Est, în urma Ungariei, Rusiei și Poloniei, dar înaintea Cehiei, Sloveniei sau Slovaciei.
Twitter
Foto: Flickr

Stories pe Twitter? Compania cumpără producătorul unui soft de editare foto/video

de Adi Iacob HotNews.ro
Twitter a cumpărat Chroma Labs, un startup care a dezvoltat un soft de editare pentru fotografii și videoclipuri destinate special pentru Instagram/Facebook Stories și Snapchat (fotografii şi videoclipuri prezentate într-un format slideshow, care se șterg automat după un anumit timp). Rămâne de văzut dacă după această achiziție Twitter va lansa o funcție pentru astfel de postări.
YCombinator 2020
Foto: DepositPhotos.com

Înscrieri online la YCombinator 2020, acceleratorul de startup-uri legendar din SUA

de CZ HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Antreprenori din toată lumea, inclusiv din România, sunt așteptați să se înscrie online la YCombinator, unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri americane, care a lansat marți o nouă sesiune de aplicații, pentru ciclul de finanțare a startup-urilor din vara 2020.
Lansarea primului laborator dotat cu AI în cadrul ASE 3
Foto: Hotnews

Un laborator de inteligență artificială a fost deschis la Academia de Studii Economice din București

de RA HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Utilizatorii laboratorului lansat în cadrul ASE Bucureşti vor avea acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcție de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare. Aceștia pot crea și testa algoritmi de inteligență artificială, machine learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare.
Inteligenta artificiala
Foto: Pixabay

De ce sistemele de inteligență artificială ar trebui recunoscute ca inventatori: Experiment

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
O echipă de cercetători a testat limitele legislației existente din domeniul proprietății intelectuale, depunând cereri de brevet care desemnează un sistem de inteligență artificială (AI) ca inventator. Legislația actuală permite doar recunoașterea oamenilor ca inventatori, ceea ce ar putea face ca inovațiile generate de AI să fie nepatentabile. Acest lucru poate priva proprietarii AI-ului de protecțiile legale de care au nevoie pentru invențiile create de sistemele lor.
angajati
Foto: PxHere

Firmele IT din România cer liderilor europeni creșterea bugetului UE pentru transformare digitală de la 3% la 10%

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
În prezent, bugetul propus de Comisia Europeană pentru programul Europa Digitală este de 9,2 miliarde de euro, respectiv o pondere de 3% din bugetul UE. Iar în contextul reuniunii extraordinare a Consiliului European, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii cere președintelui Klaus Iohannis, reprezentantul României în cadrul reuniunii, să pună pe agenda negocierilor inițiativa de majorare a bugetului alocat digitalizării la 10%.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Procesator de plăţi: Numărul tranzacțiilor online a crescut cu peste 40% în 2019

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Numărul tranzacțiilor digitale a crescut cu peste 40%, în 2019 faţă de anul anterior, potrivit unuia dintre cei mai mari procesatori de plăți electronice din România. Astfel, anul trecut, compania a procesat lunar peste 2 milioane de tranzacții online cu cardul sau prin SMS.
Blockchain
Foto: Wikimedia Commons - Davidstankiewicz

Un nou startup românesc de blockchain: Softbinator Technologies se desprinde din Cornerstone Technologies şi caută IT-işti

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Softbinator Technologies, companie specializată în proiecte de cercetare şi dezvoltare în blockchain și Inteligență Artificială, s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusă de antreprenorul Daniel Ilinca. Echipa Softbinator Technologies numără în prezent 60 de specialiști IT, iar compania are în plan angajarea a peste 40 de programatori pană la finalul anului în sediile din București și Constanța.
Un magazin Apple
Foto: Hotnews

Apple admite că vânzările îi vor fi afectate de coronavirus și dă un semnal pentru întregul segment de business

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Apple a admis că nu-și va atinge în acest trimestru obiectivele de vânzări din cauza epidemiei noului coronavirus, ceea ce înseamnă că milioane de oameni sunt în carantină, lanțul de furnizori nu funcționează cum trebuie și majoritatea magazinelor Apple din China sunt închise. Companii din toate domeniile sunt afectate de răspândirea coronavirusului, mutarea producției din China este imposibilă și nu este clar cât vor mai dura perturbările.
Mark Zuckerberg
Foto: Captura YouTube

Facebook consideră că regulile preconizate de UE pentru sectorul online ameninţă libertatea de exprimare şi inovaţia

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Economie | IT
Reţeaua de socializare Facebook a avertizat luni asupra riscurilor asupra inovaţiei şi libertăţii de exprimare, înaintea publicării de către Uniunea Europeană a unui proiect cu reguli menite să frâneze avansul companiilor americane şi chineze din sectorul înaltelor tehnologii.
Flavius Plesu
Foto: Twitter

Un IT-ist român a obținut o investiție de 1,44 milioane euro pentru startup-ul său

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
Un startup de securitate cibernetică, fondat de un IT-ist român, la Londra, a obținut, zilele trecute, o finanțare de capital de risc de 1,2 milioane de lire sterline (circa 1,44 milioane euro) din partea unor investitori de venture capital.
digital-marketing
Foto: Pixabay

Firma clujeană Blugento lansează un serviciu de marketing digital pentru magazine online

de RA HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
Blugento, firmă clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, lansează Zéa, agenția de digital marketing în eCommerce dedicată magazinelor online partenere.
Barça Fan Tokens
Foto: Socios.com

FC Barcelona lansează propria criptomonedă prin care fanii pot participa în luarea deciziilor

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
FC Barcelona a realizat un parteneriat cu startup-ul fintech Chiliz pentru a lansa crypto-tokenul (criptomonedă care oferă accesul la un anumit produs, serviciu sau platformă care folosește tehnologia blockchain) Barça Fan Tokens (BAR), cu ajutorul cărora fanii echipei pot vota diverse lucruri ce țin de desfășurarea activității clubului.
Fondatorii Sanopass
Foto: Hotnews

Un startup românesc ce vine cu o alternativă digitală la abonamentele medicale clasice caută investitor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
Sartup-ul SanoPass, fondat de doi tineri antreprenori români, care vine cu o alternativă digitală la abonamentele medicale clasice, vrea să ajungă la o rețea de 1.300 de clinici și cabinete private din țară până la finele anului 2020, în creștere accelerată față de cele 500 de clinici din portofoliu, gestionate la finele anului trecut şi ţinteşte o rundă de finanțare de tip equity în primul semestru din acest an.
echipa liceeni romani
Foto: Hotnews

O echipă de liceeni din România a câştigat o competiţie de robotică în Rusia

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
Echipa AutoVortex, formată din 7 elevi de la licee din București, a obținut locul 1 și medalia de aur la unul dintre cele mai mari evenimente științifice și tehnice din Federația Rusă – FIRST Russia Robotics Championship.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

Un virus care poate insera SMS-uri false în inbox încurajează utilizatorii să-şi dezvăluie datele personale

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 17 Feb 2020 Economie | IT
Cercetătorii Kaspersky au descoperit o nouă versiune a troianului bancar Ginp, detectat pentru prima dată în 2019, care poate insera mesaje text false în inbox-ul unei aplicaţii SMS obişnuite şi poate determina utilizatorii să-şi dezvăluie datele personale, anunţă compania de securitate cibernetică.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by