EUROFONDURI
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Mutarea banilor de la Măsura 3 la Măsura 2, pentru plăți: S-a publicat ordonanța de urgență în Monitorul Oficial

de CZ HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Marți seara, 15 iunie, s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență 48/2021 prin care guvernul va muta bugetul rămas de la Măsura 3 la Măsura 2, pentru plata granturilor de capital de lucru solicitanților.Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

DOCUMENT. ​Schema HoReCa: Procedura s-a publicat în Monitorul Oficial, Atenție la site-ul de aplicare, că e fără www

de CZ HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a publicat, luni seara, în Monitorul Oficial, procedura de implementare a schemei de ajutoare de stat pentru restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni și alte firme din sectorul HoReCa și al turismului.
Blocuri reabilitate termic in Bucuresti
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

România Eficientă: 70% din 2,2 miliarde de euro fonduri pentru renovarea clădirilor trebuie angajate până la finalul anului 2022

de C.P. HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Guvernul a alocat un buget de 2,2 miliarde de euro pentru renovarea clădirilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), transmis Comisiei Europene la începutul lunii iunie, informează Energy Policy Group (EPG) în cadrul proiectului România Eficientă. Aceste fonduri trebuie cheltuite până în 2026, dar 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, termenul limită pentru accesarea diferenței de 30% din granturi fiind 31 decembrie 2023. În plus, plățile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naționale de redresare și reziliență trebuie făcute până în decembrie 2026.
Monede-bancnota-euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Situația plăților înainte de mutarea bugetului de la Măsura 3

de CZ HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
În ultima săptămână, 98 de beneficiari și-au mai primit granturile de capital de lucru prin Măsura 2 a schemei de ajutoare de stat COVID pentru IMM-uri, bugetul disponibil fiind pe sfârșite înainte de preconizata mutare de fonduri europene de la Măsura 3.
Lucrările de Infrastrutctură sunt cuprinse în PNRR
Foto: Captura YouTube

Ce se întâmplă dacă unele proiecte din PNRR vor fi respinse de Comisia Europeană? Ghinea: Le vom înlocui cu altceva

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Dacă anumite investiții pe care le-a propus România sunt criticate de Comisia Europeană și nu va putea fi aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cauza lor, atunci Guvernul le va retrage, a declarat ministrul Cristian Ghinea într-un interviu acordat Hotnews.ro. "Eu aș prefera să le înlocuim cu altceva", a adăugat ministrul.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare HoReCa: S-a promulgat Legea. Principalele modificări la ordonanță

de CZ HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Președintele Iohannis a promulgat, vineri, legea privind schema HoReCa, prin care restaurantele, barurile, pensiunile, hotelurile, agențiile de turism, organizatorii de târguri și alte astfel de firme vor putea obține ajutoare de stat de maximum 800.000 de euro fiecare.
Fonduri
Foto: Pixabay

Guvernul a adoptat OUG de mutare a bugetului de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru plăți

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care Ministerul Economiei va desființa Măsura 3- investiții și va muta tot bugetul rămas către Măsura 2, pentru a mai plăti din granturile de capital de lucru de câte 50.000-150.000 de euro pentru firme.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Mutarea bugetului Măsurii 3 la Măsura 2 intră miercuri în Guvern, spre aprobare. Până unde vor ajunge plățile

de CZ HotNews.ro
Marţi, 8 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a anunțat că miercuri va intra în ședința de guvern, spre aprobare, proiectul de ordonanță de urgență despre care spune că îi permite să mute la Măsura 2 și restul de buget rămas de la Măsura 3 și a precizat și până la ce număr de ordine RUE va ajunge astfel cu plățile, orientativ.
Dragos Anastasiu, Presedintele camerei de comert romano-germane
Foto: Hotnews

Măsura 2: Dragoș Anastasiu reclamă posibila distorsionare a pieței prin plățile întârziate

de CZ HotNews.ro
Marţi, 8 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorul Dragoș Anastasiu, cunoscut pentru afaceri în turism și transporturi ca Eurolines România și Green Village, consideră că decalajul cu care Ministerul Economiei plătește firmele beneficiare ale Măsurii 2 de ajutoare de stat COVID poate crea distorsiuni în piață, afectând libera concurență.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Doar 20 de firme au fost plătite în ultima săptămână. Măsura 3, eliminată din situația la zi

de CZ HotNews.ro
Vineri, 4 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Doar 20 de firme au mai fost plătite din granturile de capital de lucru de la Măsura 2 de sprijin COVID, în ultima săptămână. Măsura 3 a fost scoasă total și din situația la zi a ajutoarelor de stat publicată, vineri, de Ministerul Economiei.
Fonduri europene 2021
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene 2021: Max. 350.000 Euro - 1,5 milioane Euro pentru fermierii din România. Ghidul de finanțare propus

de CZ HotNews.ro
Vineri, 4 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Fermierii români vor putea obține noi fonduri europene, cu valori maximale de câte 350.000 de euro - 1,5 milioane de euro pe proiect, pentru achiziții de utilaje agricole, instalații pentru irigații și energie, amenajări, softuri specifice și altele, printr-o linie de finanțare care urmează să fie deschisă în semestrul al doilea al anului 2021.
Fermier- femeie
Foto: Pexels

Înscrieri online: Finanțări de până la 10.000 Euro pentru femei care fac afaceri agro-alimentare

de CZ HotNews.ro
Joi, 3 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Româncele care fac afaceri în sectorul agro-alimentar se pot înscrie online la o competiție la care pot obține o finanțare de până la 10.000 de euro și training de specialitate.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

​LISTA: PNRR-ul antreprenorilor- 11 finanțări pentru firmele românești, din fondurile europene de reziliență

de CZ HotNews.ro
Joi, 3 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) transmis de Guvern la Comisia Europeană prevede 2,2 miliarde de euro pentru finanțarea companiilor private, inclusiv cu fonduri nerambursabile pentru digitalizare, dar IMM-urile mai au de așteptat pentru a primi banii. StartupCafe.ro vă prezintă 11 surse de finanțare pentru firme, prin PNRR.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Lansare ajutoare stat HoReCa: Viitorii solicitanți trebuie să-și certifice baza de calcul cu un expert contabil sau un auditor financiar

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 2 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei a anunțat, miercuri, că „va fi lansat apelul de proiecte pentru ajutorul HoReCa”, dar, ca să poată accesa sprijinul, viitorii aplicanți „trebuie să-și certifice baza de calcul pentru ajutor cu un expert contabil sau un auditor financiar”.
euro
Foto: Dreamstime.com

Datoria publică a României va crește până aproape de 60% din PIB, în 2024 (document UE)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 2 Iun 2021 Economie | EuROfonduri
România trebuie să folosească toate veniturile neașteptate pentru a ieși din situația de deficit excesiv până în anul 2024, cel târziu, spune Comisia Europeană, care atrage atenția și asupra creșterii accelerate a datoriei publice a țării, care ar urma să se apropie de 60% din PIB în anul 2024.
Consiliul European
Foto: Martin Bertrand / Alamy / Alamy / Profimedia

Plan de redresare: Toate cele 27 de state au aprobat cheltuielile pentru planul istoric de redresare / 672 miliarde de euro în subvenții și împrumuturi

de I.B. HotNews.ro
Luni, 31 Mai 2021 Economie | EuROfonduri
UE va putea începe în iunie procesul istoric de emitere a datoriilor comune pentru a-și finanța planul de redresare menit să depășească consecințele economice ale pandemiei, a anunțat luni seara într-un comunicat Consiliul European, potrivit AFP. În total, 672 miliarde de euro în subvenții și împrumuturi vor fi acordate țărilor membre UE, ca parte a unui plan global de redresare de 750 de miliarde de euro.
IMM Invest 2021
Foto: Dreamstime.com

IMM Invest 2021: Peste 13.400 de firme s-au înscris la credite cu garanții de stat

de CZ HotNews.ro
Luni, 31 Mai 2021 Economie | EuROfonduri
Un numar de 13.453 de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din România s-au înscris, în anul 2021, pe platforma online a programului IMM Invest, pentru a putea accesa ulterior credite bancare cu garanții de stat în ediția din acest an a soluției de finanțare, a informat, luni, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
fonduri europene 2021
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene 2021: max 800.000 euro- max. 1,5 milioane euro pentru firme care produc gem, sucuri, cidru, țuică. Ghidul propus

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 29 Mai 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii români vor putea obține noi fonduri europene cu valori maxime de câte 800.000 euro-1,5 milioane euro pentru afaceri în procesarea fructelor, cum ar fi producția de gemuri, sucuri naturale, cidru sau țuică.
Plati ajutoare de stat COVID
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Plăți puține în așteptarea următoarei tranșe de buget

de CZ HotNews.ro
Vineri, 28 Mai 2021 Economie | EuROfonduri
Plățile către beneficiarii Măsurii 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro au încetinit semnificativ, în ultima săptămână, pe fondul terminării bugetului disponibil, relevă datele publicate, vineri, 28 mai 2021, de Ministerul Economiei.
Fonduri europene 2021
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene 2021: S-a lansat Europa Creativă, cu 300 milioane euro în UE

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 26 Mai 2021 Economie | EuROfonduri
Comisia Europeană a lansat miercuri noi acțiuni de sprijinire a sectoarelor culturale și creative din Europa și din afara acesteia, în urma adoptării programului de lucru pentru primul an al programului Europa creativă 2021-2027. În 2021, programul Europa Creativă va aloca un buget fără precedent de aproximativ 300 de milioane EUR pentru a ajuta profesioniștii și artiștii din toate sectoarele culturale să colaboreze la nivel interdisciplinar și transfrontalier, pentru a găsi mai multe oportunități și a ajunge la noi categorii de public - a informat CE, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by