EUROFONDURI
fonduri ue
Foto: Pixabay

​​Finanțări UE 2022: Startup-urile și IMM-urile pot depune proiecte pentru fondurile totale de 500 milioane euro, pentru dezvoltare în microelectronică

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii (IMM) și startup-urile românești, alături de companiile mari, pot depune, de luni, 17 ianuarie 2022, proiecte de dezvoltare în microelectronică, la Ministerul Economiei, care pune la bătaie 500 de milioane de euro în total, din fondurile europene alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).Dan Vilceanu
Foto: Captura video

Ministru PNL, despre eventualitatea eliminării TVA la alimente: Unde ne vom opri? Nevoi are toată lumea

de CZ HotNews.ro
Joi, 13 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, și-a exprimat opoziția față de o eventuală măsură de a elimina TVA la alimentele de bază, cum ar vrea PSD, arătând că România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene.
Fonduri UE digitalizare imm
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene 2022: Granturi de câte 150.000 Euro pentru studiouri de jocuri

de CZ HotNews.ro
Joi, 13 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Studiourile de jocuri video, artiștii și alți creatori vor putea obține noi fonduri europene prin programul Europa Creativă 2022, cu un buget de aproximativ 385 de milioane de euro, pentru care Comisia Europeană a aprobat joi programul de lucru pe anul în curs, document ce va fi urmat de lansarea înscrierilor de proiecte.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: „Banii vor fi plătiți” (ministrul fondurilor UE)

de CZ HotNews.ro
Joi, 13 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, secretar general al PNL, a dat asigurări, joi, că „banii vor fi plătiți” către beneficiarii Măsurii 2 - granturi de capital de lucru pentru IMM-uri.
fonduri europene
Foto: dreamstime.com

Fonduri europene 2022: Granturi de 25.000 Euro pentru startup-uri eco

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii de reducere a poluării cu emisii de carbon pot obține granturi de câte 25.000 de euro în cadrul unui accelerator de afaceri european, la care au început înscrierile online.
program export Romania-dreamstime
Foto: Hotnews

Fonduri 2022: ajutoare totale de 3 milioane Euro pentru firme românești care merg la târguri internaționale

de CZ HotNews.ro
Joi, 6 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Firmele private din România vor putea accesa ajutoare de minimis în valoare totală de 15 milioane lei (aprox. 3 milioane euro) de la bugetul de stat, pentru a merge la târguri și expoziții internaționale sau pentru participarea la evenimente online cu taxă, prin Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, conform unei propuneri oficiale de ordonanță de urgență.
Procesor-euro
Foto: Dreamstime.com

Fonduri PNRR pentru proiecte industriale de cipuri: primul apel, estimat în 10 ianuarie-4 februarie 2022

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 5 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Ministerul Economiei vrea să deschidă finanțări totale de 500 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiecte industriale de cercetare în domeniul microelectronicii, primul apel urmând să fie deschis, aproximativ, în peripada 10 ianuarie-4 februarie 2022, pentru proiecte privind procesoarele cu consum redus de energie și cipurile semiconductoare.
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Finanțări pentru startup-uri românești prin fonduri de investiții - se înființează Fondul de Fonduri în România

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Startup-urile românești și firmele mici și mijlocii vor putea obține finanțări de capital de risc prin aproximativ 20 de fonduri de investiții, care vor fi alimentate din banii europeni din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un contract importat fiind semnat, joi, în acest sens.
Dan Vilceanu
Foto: Captura video

​​VIDEO Dan Vîlceanu, despre introducerea agriculturii în PNRR: Ar trebui să introducem şi reforme în agricultură, mai complicat

de V.M. HotNews.ro
Joi, 30 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă că este „complicat” procesul introducerii agriculturii în cadrul reformelor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). El subliniază că acest domeniu care nu primeşte bani prin PNRR poate beneficia de sume „importante” în cadrul exerciţiilor financiare clasice din fonduri europene.
Adrian Chesnoiu si Dorin Opreanu
Foto: Facebook

​Doi foști polițiști gestionează fondurile UE de miliarde euro pentru fermieri și antreprenori rurali

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Fondurile europene de miliarde de euro pentru fermierii români, antreprenorii de la sate și autoritățile locale din mediul rural sunt gestionate acum de către doi foști polițiști: unul este ministrul Agriculturii, iar celălalalt este directorul general al AFIR, unul este de la PSD, iar celălalt de la PNL.
Fonduri-europene-agricultura
Foto: Dreamstime.com

​Rată de absorbție de 85% la fondurile UE pentru proiecte de agricultură și dezvoltare a satelor

de CZ HotNews.ro
Joi, 23 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Fermierii, antreprenorii cu afaceri non-agricole în mediul rural și autoritățile care au derulat proiecte europene pentru dezvoltarea satelor au primit peste 8 miliarde de euro de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), până în acest moment, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, reprezentând o rată de absorbție de 85%.
fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

​Fondurile UE de max. 1 milion Euro pentru firme: Ghidul propus de MIPE pentru Măsura 4.1.1., în consultare publică de Crăciun și Revelion. Descarcă documentul PDF

de CZ HotNews.ro
Marţi, 21 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii cu microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, precum și consultanții pentru finanțări nerambursabile au parte de un Crăciun și un Revelion încărcat: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos, marți, în consultare publică, până pe 4 ianuarie 2022, propunerea sa oficială de Ghid al solicitantului pentru așteptata Măsură 4.1.1 - Investiții în activități productive”, prin care se vor acorda fonduri europene de maximum 1 milion de euro pe întreprindere, ca ajutor de redresare din criza COVID-19.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Veste rea pentru firmele care așteptau ajutoarele din Schema HoReCa să se aprovizioneze pentru Crăciun: Obiectivul ministrului este să termine plata primei tranșe „până la finalul anului 2021”

de CZ HotNews.ro
Marţi, 21 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) are ca obiectiv să finalizeze plata primei tranșe de ajutoare de stat către beneficiarii schemei HoReCa, în valoare totală de 1 miliard de lei, până la finalul anului 2021, plățile începând cu firmele care au optat pentru conturi la Trezoreria Statului.
plati masura 2
Foto: Hotnews

Măsura 2: Guvernul a pus 117 milioane Euro pentru plățile restante, în proiectul de buget 2022 trimis la Parlament, fără posibilitate de decontare de la Uniunea Europeană

de CZ HotNews.ro
Marţi, 21 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Proiectul de buget pe anul 2022, adoptat de Guvern și intrat în dezbatere la Parlament pentru aprobarea finală, cuprinde și suma de 570 de milioane de lei (117 milioane euro la cursul folosit în program), credite bugetare, pentru a putea fi plătite granturile de capital de lucru de maximum 150.000 euro fiecare pentru cele aproximativ 2.800 de firme rămase admise în lista de așteptare la Măsura 2 a Schemei de ajutoare de stat COVID-19.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

​Măsura 2: Ministerul Antreprenoriatului vrea să cheltuiască 570 milioane lei din bugetul de stat pentru plata ultimelor firme în așteptare

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) vrea să cheltuiască 570 de milioane de lei din bugetul de stat pentru a plăti ultimele 2.800 de firme admise în așteptare, în afara bugetului disponibil momentan, la Măsura 2 - granturi de capital de lucru de cîte 2.000 - 150.000 euro din cadrul Schemei de ajutoare de stat COVID-19.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation se întoarce în 2022: Ediția a treia cu bani promiși, fără plăți alocate. Lista celor 12 programe propuse pentru antreprenori (Buget 2022)

de CZ HotNews.ro
Duminică, 19 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Guvernul ar urma să deschidă în anul 2022 ediția a treia a vechiului program Start-Up Nation, rebotezat acum Start-upTech-Nation, dar numai cu credite de angajament, adică bani promiși, care să permită doar lansarea unui eventual apel, dar fără niciun ban de plată, cel puțin deocamdată. Altfel, vedem dărnicie mai multă pe zona turismului, având în vedere probabil și sursa sprijinului politic al ministrului Cadariu.
.lumen
Foto: Hotnews

Startup-ul românesc dotLumen - 9 milioane Euro finanțare de la Uniunea Europeană

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Startup-ul românesc dotLumen, care dezvoltă un dispozitiv purtabil care ajută nevăzătorii să se orienteze când se deplasează, a obținut o finanțare de 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană.
Dolari
Foto: pixabay.com

​Startup românesc de inteligență artificială - 1,17 milioane dolari, printr-o metodă de finanțare crypto

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Startup-ul românesc Humans.ai, care dezvoltă prima platformă pentru generarea de modele de inteligență artificială și guvernarea lor prin tehnologia blockchain, anunță, luni, că a obținut 1,17 milioane de dolari, în urma vânzării publice de tokeni pe platforma Polkastarter.
Fonduri
Foto: Pixabay

Guvernul a adoptat reglementările naționale de accesare a celor 29,2 miliarde euro prin PNRR

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Guvernul a adoptat vineri Ordonanța de urgență care reglementează cadrul instituțional, fluxurile financiare și modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență, discuțiile din executiv având loc în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene avea o ședință de consultări cu organizațiile neguvernamentale și alți parteneri sociali privind acest document.
bancnote si monede euro
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: S-au mai plătit 1,88 milioane Euro din redistribuiri. A coborât linia plăților în lista RUE - situația la zi

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Dec 2021 Economie | EuROfonduri
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a mai plătit ajutoare de stat de 1,88 milioane euro către beneficiarii care erau admiși în lista de așteptare, la Măsura 2 - granturi de capital de lucru pentru firmele afectate de criza COVID-19.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by