EUROFONDURI
Fonduri UE
Foto: Pixabay

Consultant: Firmele vor avea nevoie de scrisori de garanție pentru accesarea avansului la Start-Up Nation 2018-2019

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Firmele în programul Start-Up Nation 2018-2019, atrage atenția un important consultant pentru accesarea fondurilor nerambursabile.Start-Up Nation
Foto: MMACA

Start-Up Nation 2018-2019: Guvernul insistă se depuncteze antreprenorii din anumite județe, dar va acorda avansuri din finanțarea de 200.000 de lei

de CZ HotNews.ro
Guvernul adoptă vineri ordonanța de urgență de modificare a programului Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul va acorda unor mici afaceri private fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei fiecare, însă vor fi depunctați din start antreprenorii din județele care au o densitate mai mare de firme mici și mijlocii, a anunțat prim-ministrul la începutul ședinței executivului.
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Start-Up Nation 2018-2019: Fondurile nerambursabile de câte 200.000 RON de la stat promise micilor afaceri private. Dezamăgire la Bitcoin și alte criptomonede. Descarcă procedura și planul de afaceri, forma finală

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Dec 2018 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat luni o procedură și un model de plan de afaceri și îi îndeamnă pe antreprenori să le folosească pentru a-și pregăti înscrierea în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul ar urma să acorde fonduri nermbursabile de maximum 200.000 de lei fiecare unor firme mici și mijlocii private, noi. Ministrul Radu Oprea a precizat, anterior, pentru StartupCafe.ro că procedura publicată luni este cea care se va aplica, deși momentan este tot un draft. Când se deschide programul?
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Start-Up Nation 2018-2019. Când spune Ministrul Oprea că se deschide programul de 430 milioane Euro al Guvernului

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Dec 2018 Economie | EuROfonduri
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, spune că va deschide în anul 2018 ediția a doua a programului Start-Up Nation, prin care o serie de firme mici și mijlocii ar urma să primească de la stat fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, pentru investiții.
StartUp Nation
Foto: StartupCafe.ro

Patronii IMM: Creșterea salariului minim ar putea duce la închiderea unor afaceri deschise prin StartUp Nation

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 26 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Începand cu 1 decembrie 2018, firmele din România ar putea fi obligate să acorde angajaților cel puțin salariul minim pe economie în mod diferențiat - la un nivel superior angajaților cu studii superioare și celor care au o anumită vechime în muncă. Patronii de IMM-uri sunt de părere că această schimbare i-ar afecta pe participanții la programul StartUp Nation, iar unele startup-uri românești ar putea dispărea de pe piață. Mai exact, antreprenorii susțin că 90% din joburile create prin StartUp Nation au salariul minim, iar creșterea salariului minim ar putea afecta direct aceste startup-uri.
Fonduri
Foto: Pixabay

Peste 3.000 de antreprenori români primesc fonduri europene pentru afaceri neagricole la sate

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Un număr de 3.025 de afaceri neagricole deschise la sate au semnat contracte de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a primi în total fonduri nerambursabile de 271 de milioane de euro din submăsurile 6.2 și 6.4 ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
Start-up Nation
Foto: Hotnews
Corespondență StartupCafe.ro din Austria

Cine a „bătut” Start-Up Nation, programul de peste 300 de milioane de euro al guvernului român

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
România Start-Up Nation, programul de 360 de milioane de euro cu care se laudă de doi ani guvernul român, a fost învins, marți, de un proiect spaniol mult mai mic, la un concurs european ce premiază instituțiile care sprijină antreprenoriatul. Ce fac spaniolii?
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Start-Up Nation 2018-2019: S-a anunțat când s-ar putea deschide înscrierile pentru max. 200.000 RON de la stat. Principalele prevederi

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunțat data la care susține el că s-ar putea deschide aplicația online în care firmele se vor putea înscrie în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune că va oferi ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei (aproape 43.000 euro) fiecare unor firme mici și mijlocii noi.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2018-2019: Mai sunt bani de luat pentru afaceri ca morăritul sau producția de lactate

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii români mai au la dispoziție fonduri europene importante pentru investiții eligibile la decontare de până la 2,5 milioane de euro fiecare pentru afaceri în procesarea produselor agricole, cum ar fi cele de morărit sau lactatele, au anunțat, vineri, autoritățile.
Rovana Plumb
Foto: Facebook/ Rovana Plumb

Plumb: Pentru perioada actuală, România nu a pierdut niciun euro din fondurile europene alocate

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 6 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a detaliat, marți seara, stadiul de absorbție al fondurilor europene care îi sunt alocate României pentru perioada 2014 - 2020, potrivit Mediafax.
wifi
Foto: Pixabay

S-a anunțat când se fac înscrieri: Internet wireless gratis, pe fonduri europene. Lista de firme de net este deschisă

de CZ HotNews.ro
Luni, 5 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Municipalitățile din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, se vor putea înscrie la Comisia Europeană, într-un nou apel de proiecte pentru a putea obține fonduri europene pentru a introduce în piețe și alte în spații publice internet wireless, oferit gratuit populației. Între timp, și firmele private care oferă servicii de acces la internet se pot înscrie pe o listă orientativă deschisă online de Comisia Europeană, pentru a putea, eventual, să fie contractate de orașe în programul WiFi4EU.
Jocuri video
Foto: Pixabay

Fonduri UE de max. 150.000 Euro pentru firme care fac jocuri video. Descarcă apelul

de CZ HotNews.ro
Joi, 1 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Firmele europene, inclusiv cele din România, care produc jocuri video pot obține fonduri UE între 10.000 și 150.000 de euro fiecare, printr-un apel de proiecte lansat de Comisia Europeană.
proiecte finantate prin Erasmus
Foto: Hotnews

INFOGRAFIC Peste 200.000 de români au participat la proiecte Erasmus+. România a primit 320 de milioane de euro. Cum se împarte bugetul pentru anul următor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 1 Nov 2018 Economie | EuROfonduri
Peste 200.000 de români au beneficiat, în ultimii patru ani, de programul Erasmus+ și au participat la aproape 4.000 de proiecte de mobilitate, parteneriat strategic și dialog structurat, finanțate de Uniunea Europeană. România a avut o rată de absorbție a fondurilor de 98,7%, bugetul pentru aceste proiecte fiind de peste 320 de milioane de euro.
Arhivele Naionale
Foto: AGERPRES

Guvernul va aloca un milion de euro pentru cofinanțarea unui proiect de consolidare a sediului Arhivelor Naționale

de CP HotNews.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri proiectul Legii arhivelor, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a mai spus că Executivul va aloca un milion de euro pentru cofinanţarea proiectului Restaurarea sediului central - monument istoric al Arhivelor Naţionale. Dăncilă a spus că valoarea totală a proiectului este de 5 milioane de euro, iar 80% din această sumă reprezintă bani europeni. Proiectul prevede lucrări de intervenţie arhitecturale şi de consolidare.
Corina Cretu 3
Foto: Hotnews

Corina Crețu: România va beneficia în perioada 2021-2027 de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul Politicii de Coeziune

de CP HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
România va beneficia în perioada 2021 - 2027 de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor prin Politica de Coeziune, ceea ce înseamnă peste 300 de euro pe cap de locuitor, a declarat, marţi, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
Viorica Dancila si politica de coeziune
Foto: Hotnews

Viorica Dăncilă comentează propunerile Comisiei Europene în privința fondurile de coeziune: Acțiunile de control ar trebui să se bazeze pe conformitate, nu pe detalii financiare/ Nu susținem transferul a 10 miliarde de euro către facilitatea 'Conectarea Europei'

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
"Considerăm că România trebuie să fie tratată în mod egal cu toate statele membre ale Uniunii Europene", a declarat marți premierul Viorica Dăncilă cu ocazia unei conferințe privind politica de coeziune. Cu această ocazie, premierul a comentat, citind de pe foaie, mai multe propuneri de obiective stragice ale Comisiei Europene. Printre altele, a spus că în ceea ce privește acțiunile de control ale Comisiei, acestea ar trebui "să se bazeze pe conformitate, și nu pe detalii financiare". "Auditul ar trebui să se bazeze mai mult pe încredere, să fie preventiv, previzibil și fără opinii contradictorii", a mai afirmat premierul. Viorica Dăncilă a mai spus că România nu susține propunerea privind transferul a 10 miliarde din fondul de coeziune către facilitatea "Conectarea Europei".
Fonduri
Foto: Dreamstime

Rezultate: LISTELE firmelor calificate la ajutoare nerambursabile de la stat în programele Comerț și Microindustrializare 2018

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Sute de firme românești s-au calificat la fonduri nerambrsabile de până la 250.000 de lei în Programul Comerț 2018 și de până la 450.000 de lei în programul Microindustrializare 2018, potrivit listelor cu rezultate afișate vineri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Fonduri UE
Foto: Pixabay

O nouă piedică în Start-Up Nation 2018-2019: Facilitatea promisă de ministrul Oprea se lovește de lege și de abandonul din ediția 2017

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
O facilitate promisă de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, pentru aplicanții la viitorul program Start-Up Nation 2018-2019, avansul de 30% din finanțare ca sumă forfetară, este, de fapt, greu de aplicat în realitate. Și asta are legătură și cu rata de abandon din ediția 2017 a programului, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse guvernamentale.
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Ghidul propus: Start-Up Nation 2018, de la A la Z. Înființare firmă, înscriere online, deconturi, acte și alte proceduri

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii români care vor să se înscrie în programul Start-Up Nation 2018, prin care statul promite fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (aproape 43.000 de euro) pentru mici afaceri, vor putea folosi un Ghid al solicitantului, care enumeră și explică o serie întreagă de procedur, de la înființarea unei firme, depunerea planului de afaceri online și până la procedurile de monitorizare și, în cazurile nedorite, recuperare de cître stat a ajutorului acordat unor solicitanți care ar încălca regulile.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation 2018: Nu se vor da bani pentru video-chat, zodiac, softuri și site-uri pentru programatori. Se vor finanța dronele, echipamentele de fitness, achiziţia de spaţii de lucru

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Noul program Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va oferi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei unui număr de 10.000 de firme, va interzice explicit finanțarea achiziției de softuri specifice pentru afacerile de creare de softuri la comandă (CAEN 6201) și nu va finanța deloc afaceri din domenii ca video-chat, astrologie, spiritism. În schimb, vor fi finanțate achiziționarea de spații de lucru, drone, echipamente pentru săli de fitness și altele. Prevederile sunt cuprinse în proiectul procedurii schemei de minimis pentru ediția 2018, care se va implementa de fapt mai mult în 2019, scos în dezbatere publică vineri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version