EUROFONDURI
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Ghidul propus: Start-Up Nation 2018, de la A la Z. Înființare firmă, înscriere online, deconturi, acte și alte proceduri

de CZ HotNews.ro
Antreprenorii români care vor să se înscrie în programul Start-Up Nation 2018, prin care statul promite fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (aproape 43.000 de euro) pentru mici afaceri, vor putea folosi un Ghid al solicitantului, care enumeră și explică o serie întreagă de procedur, de la înființarea unei firme, depunerea planului de afaceri online și până la procedurile de monitorizare și, în cazurile nedorite, recuperare de cître stat a ajutorului acordat unor solicitanți care ar încălca regulile.Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation 2018: Nu se vor da bani pentru video-chat, zodiac, softuri și site-uri pentru programatori. Se vor finanța dronele, echipamentele de fitness, achiziţia de spaţii de lucru

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Noul program Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va oferi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei unui număr de 10.000 de firme, va interzice explicit finanțarea achiziției de softuri specifice pentru afacerile de creare de softuri la comandă (CAEN 6201) și nu va finanța deloc afaceri din domenii ca video-chat, astrologie, spiritism. În schimb, vor fi finanțate achiziționarea de spații de lucru, drone, echipamente pentru săli de fitness și altele. Prevederile sunt cuprinse în proiectul procedurii schemei de minimis pentru ediția 2018, care se va implementa de fapt mai mult în 2019, scos în dezbatere publică vineri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
Bill Gates
Foto: Comisia Europeana

Miliardarul Bill Gates și UE - fond de investiții de 100 milioane Euro pentru firme de energie verde

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Firmele inovatoare europene, inclusiv românești, vor putea obține finanțări pentru dezvoltarea de tehnologii în energiile nepoluante, printr-un nou fond de 100 de milioane de euro, care va fi format printr-o înțelegere între Uniunea Europeană și o coaliție inițiată de miliardarul american Bill Gates, fondator al companiei Microsoft.
Start up Nation
Foto: Dreamstime

Start-Up Nation 2018-2019: Industriile creative, inclusiv programarea IT, vor crește în punctaj în programul de 430 de milioane de euro al Guvernului

de CZ HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a scos marți în dezbatere publică o variantă actualizată a propunerii de modificare a programului Start-Up Nation, ediția a doua, în care serviciile creative, inclusiv crearea de programe de calculator, cresc în punctaj față de grila propusă în urmă cu două săptămâni, care a stârnit nemulțumirea unor consultanți și unor antreprenori.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE 2018: S-au epuizat banii pentru fermele mici înainte de termen

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Fermierii români au cerut în număr mare fondurile europene de câte 15.000 de euro fiecare pentru ferme mici, bugetul alocat în apelul de proiecte de anul acesta fiind epuizat cu două luni și jumătate înainte de termen, a informat,  luni, Agenția pentru Finanțări Rurale, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Protest - Moldova vrea autostrada
Foto: Facebook

ANALIZĂ Insultă pe banii noștri: Cele mai slabe programe românești de fonduri UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
PSD-ista Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a uimit, la începutul săptămânii care tocmai s-a încheiat, prin duritatea criticilor aduse guvernării PSD în privința fondurilor europene: „Anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”. Pornind de la această declarație publică, făcută de Crețu la Bruxelles, HotNews a strâns câteva cifre și alte informații privind absorbția fondurilor UE de către România.

Start-Up Nation 2018-2019: Ce se mai modifică și ce nu, în programul de 2 miliarde de lei promis de Guvern

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a fost de acord să renunțe la o aberație din programul Start-Up Nation 2018, reclamată de consultanții pentru finanțări, vineri, la reuniune Comitetul Consultativ pentru Dezvoltarea IMM, după cum au relatat pentru StartupCafe.ro, participanți la discuții. Alte probleme reclamate au rămas însă în propunerea ministerului.
SUN 2018
Foto: Hotnews

Am avut dreptate? Oficial: Lista județelor depunctate și a celor favorizate la Start-Up Nation 2018. Timișul a trecut

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Așa cum a arătat StartupCafe.ro în articolul publicat în urmă cu o săptămână, afacerile din București și județele Cluj și Ilfov vor fi depunctate masiv la programul Start-Up Nation, ediația a doua, dacă se păstrează proiectul de ordonanță de urgență scos în dezbatere de Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Instituția a publicat lista oficială cu ponderea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) pe județe, care ar urma să determine depunctarea masivă a unor județe.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Antreprenorii semnează petiția împotriva “shaormizării” programului Start-up Nation

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Aproape 500 de persoane au semnat petiția online care critică modificările aduse programului Start-up Naţion 2018. Potrivit inițiatorilor, modificările aduse programului de stat încurajează mai degrabă afacerile de genul: restaurante, shaormerii, pizzerii, servicii de închiriere echipamente, servicii de înfrumusețare, spălătorii — în detrimentul domeniilor legate de producție și industriilor creative.
StartUp Nation
Foto: StartupCafe.ro

Patronii IMM cer schimbarea grilei de punctaj a Start-up Nation 2018

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Proiectul de act normativ pentru programul Start-up Nation 2018 abia a fost pus în dezbatere publică, iar potrivit președintelui Consiliului Național pentru IMM-uri, Florin Jianu, acesta necesită modificări. Acest lucru înseamnă că nu mai există timpul necesar pentru ca programul de stat să înceapă în acest an.
Programator
Foto: Pixabay

Un IT-ist s-a întors în România și ar fi vrut să-și deschidă o afacere prin Start-Up Nation 2018, dar ministrul Oprea l-a trimis la alte ministere

de CZ HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Modificările propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri pentru ediția 2018 a programului Start-Up Nation, prin care până la 10.000 de firme noi ar urma să obțină ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, a stârnit revolta unora dintre antreprenorii aspiranți, mai ales acelora din sectorul IT. Ministrul Radu Oprea a încercat să-și explice modificările.
Agricultori romani
Foto: AGERPRES

Agricultorii vor primi în avans subvențiile

de CP HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Agricultorii din sectoarele vegetal şi zootehnic vor primi un avans din sumele aferente plăţilor directe pe suprafaţă, a anunțat joi premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.
Densitatea IMM-urilor
Foto: CNP

Start-Up Nation 2018: Județele depunctate. Avem situația de la INS

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii care vor să-și deschidă mici afaceri în București și județele Ilfov și Cluj, cu fonduri nerambursabile, vor fi depunctați puternic în programul Start-Up Nation 2018, fiind aproape sigur excluși de la finanțarea de maximum 200.000 de lei de la stat, dacă modificările propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor fi aplicate. StartupCafe.ro vă prezintă lista județelor după numărul de IMM-uri la suta de locuitori, în urma calculelor noastre pe baza situației primite miercuri de la Institutul Național de Statistică.
Sorin Nicolau si Nagy-Imecs Peter
Foto: Colaj foto

[P] Antreprenorul cu 5 proiecte pe bani europeni. Ce consultanți l-au ajutat să obțină fondurile

de Smile Media StartupCafe.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii care vor să obțină fonduri europene nerambursabile între 200.000 și 1 milion de euro au ultima ocazie în această toamnă, când este așteptat un ultim apel pe POR 2.2, o linie de finanțare pentru investiții în dezvoltarea firmelor mici și mijlocii. Goodwill Consulting îți explică ce firme pot depune proiecte, ce condiții trebuie să îndeplinească și prezintă un exemplu de succes pe un proiect POR 2.2 aprobat la un apel precedent.
Computer Games
Foto: Facebook

Programul Guvernului de aproape 430 milioane Euro, criticat dur: Programatorii IT și bucureștenii, defavorizați. „Nu punem pe picior de egalitate o linie de procesare a alimentelor cu o frizerie”

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii din București și județul Ilfov vor fi principali pierzători ai programului Start-Up Nation 2018, dar și clujenii, timișorenii și antreprenorii din alte orașe dezvoltate vor suferi. Afacerile în servicii IT și industrii creative vor fi și ele defavorizate. Toate acestea sunt reclamate de consultanți care s-au plâns StartupCafe.ro de propunerea de modificare a programului de finanțare, avansată de Minsterul pentru Mediul de Afaceri. Și Florin Jianu, fostul ministru, care a inițiat programul prin care statul ar urma să ofere finanțări de până la 200.000 de lei fiecare unor firme noi, are critici față de forma propusă acum de minister.
StartUp Nation
Foto: StartupCafe

DOCUMENT Start-Up Nation 2018: Descarcă noua grilă de punctaj propusă oficial. Când se poate deschide programul

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
În Programul Start-Up Nation 2018, prin care firmele noi ar urma să primească ajutoare de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare, în anumite condiții, grila de punctaj se va modifica față de ediția 2017 a aceluiași program. Perioada de consultare durează 30 de zile, ceea ce împinge deschiderea programului 2018 în noiembrie, cel mai devreme.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation: Modificare de ultim moment la ediția 2017

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a modificat schema de finanțare Start-Up Nation, ediția 2017, pe finalul perioadei de implementare, pentru decontarea unor cheltuieli, potrivit unui ordin de ministru publicat miercuri în Monitorul Oficial.
Rezultate Comert 2018
Foto: StartupCafe.ro

Rezultate Comerț 2018: Câți oameni trebuie să angajezi ca să ai șanse la fondurile de max. 250.000 lei fiecare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | EuROfonduri
Statul a publicat vineri rezultatele intermediare în programul Comerț-Servicii 2018, prin care firmele private pot obține fonduri nerambursabile de maximum 250.000 de lei (aproape 54.000 euro) fiecare, iar primele 200 de aplicanți în ordinea punctajului promit minmum 6 locuri de muncă nou create.
Fonduri
Foto: StartupCafe.ro

S-a prelungit înscrierea firmelor în programul prin care pot primi max. 25.000 lei de la stat pentru promovare externă

de CZ HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | EuROfonduri
Firmele private românești mai primesc timp la dispoziție să se înscrie în programul Internaționalizare 2018, prin care pot primi fonduri nerambursabile de la stat de maximum 25.000 de lei fiecare, pentru a merge în strinătate la târguri și expoziții.
Start up Nation
Foto: Dreamstime

Start-Up Nation: Termenul până la care se cer ultimii bani pe 2017

de CZ HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | EuROfonduri
Firmele care au intrat în ediția 2017 a programului Start-Up Nation mai pot să depună ultima cerere de decont pentru cheltuielile efectuate până la 1 octombrie 2018, atrage antenția, vineri, Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version