EUROFONDURI
Situatie plati ajutoare stat 2021 dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat IMM: 16.000 de aplicanți admiși și neplătiți, la Măsura 1 și Măsura 2

de CZ HotNews.ro
Un număr de 16.085 de aplicanți care au fost admiși nu au fost și plătiți la Măsura 1 și Măsura 2 din schema de ajutoare de stat pentru IMM, PFA și alți beneficiari, în vederea redresării din criza COVID-19, potrivit datelor la zi comunicate de Ministerul Economiei pe 5 martie 2021.Modul raportare cheltuieli
Foto: Pixabay

Măsura 2: Beneficiarii se împotmolesc în birocrație. Un restaurant trebuie să raporteze în sistem 200 de facturi a câte 50 de linii de cheltuieli pentru o lună

de CZ HotNews.ro
Marţi, 2 Mar 2021 Economie | EuROfonduri
O serie de antreprenori și consultanți s-au plâns în perioada aceasta de modulul de raportare a cheltuielilor efectuate în cadrul Măsurii 1 și Măsurii 2 de ajutoare de stat pentru IMM-uri, gestionate de Ministerul Economiei.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa ar putea crește la 2,5 miliarde lei prin rectificare bugetară

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Schema HoReCa are alocat 1 miliard de lei pentru plăți, dar bugetul total va putea crește până la 2,5 miliarde de lei, cu creditele de angajament prevăzute, a anunțat, vineri, ministrul Economiei, însă majorarea se va putea face eventual din luna iulie încolo, prin rectificare bugetară, în Guvern.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Măsura 2: Doar 72 de firme plătite în ultima săptămână

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Un număr de 72 de beneficiari și-au primit banii de la stat în ultima săptămână, în cadrul Măsurii 2-de granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, din schema de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM.
Fonduri
Foto: Pixabay

Măsura 3 încotro? Ce vrea guvernul să facă acum

de CZ HotNews.ro
Joi, 25 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Premierul Florin Cîțu a explicat ce planuri are Guvernul cu Măsura 3- granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro, precum și cu plățile din Măsura 1 și Măsura 2.
OUG 10 2021
Foto: Hotnews

Ajutoarele de stat HoReCa: Noul termen pentru plățile către firme

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
S-a stabilit un nou termen până la care statul va plăti ajutoare firmelor HoReCa drept despăgubiri pentru scăderea activității din anul 2020. Ordonanța de urgență 10/2021 mai prevede și că beneficiarii ajutoarelor de stat HoReCa vor trebui să apeleze, pe cheltuiala lor, la contabili CECCAR sau auditori financiari pentru a putea aplica.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene 2021: 1,9 miliarde Euro pentru cercetare de frontieră

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Oamenii de știință care fac cercetare de frontieră vor putea să acceseze fonduri europene de 1,9 miliarde de euro, printr-o serie de apeluri de proiecte care vor fi deschise începând din 25 februarie 2021, de Consiliul European pentru Cercetare (ERC).
Fond forestier
Foto: PublicDomainPictures.net

Ministerul Fondurilor Europene vrea să aloce un miliard de euro pentru împăduriri

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislației.
Ajutoare Horeca
Foto: Dreamstime.com

Schema HoReCa: Mai puțini bani, dar pentru toți aplicanții eligibili

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Guvernul a modificat schema de ajutoare pentru restaurante, pensiuni și alte firme HoReCa, astfel încât bugetul redus se va împărți tuturor aplicanților eligbili.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Ajutoare de stat „cu pipeta”, în lipsa bugetului 2021: Situația la zi, pe Măsura 1, Măsura 2, Măsura 3

de CZ HotNews.ro
Vineri, 19 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Am trecut de jumătatea lunii februarie fără un buget de stat aprobat pentru anul 2021 și plățile la ajutoarele de stat pentru firmele mici și mijlocii (IMM), PFA și alți beneficiari, de redresare din criza COVID-19, se fac „cu pipeta”.
Tutorial masura 1 masura 2
Foto: Hotnews

Tutorial PDF pentru raportarea cheltuielilor în Măsura 1 și Măsura 2 - ajutoare de stat IMM

de CZ HotNews.ro
Joi, 18 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele, PFA și alți beneficiari ai ajutoarelor de stat din Măsura 1 și Măsura 2 au la dispoziție un turtorial în format PDF pentru raportarea cheltuielilor efectuate, prin portalul de granturi IMM.
Logo-ul Google
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Google oferă 20,5 milioane de euro pentru finanțarea IMM-urilor din Uniunea Europeană

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 17 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea obține noi finanțări printr-un mecanism UE susținut de gigantul IT Google cu 20,5 milioane de euro.
fermieri
Foto: DepositPhotos.com

Subvenții APIA 2021: Fermierii își vor înregistra online cererile, în perioada 1 martie -15 mai

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Fermierii vor face online demersurile pentru înregistrarea cererilor unice de plată la hectar pe anul 2021, în perioada 1 martie – 15 mai, fără să se deplaseze la sediile APIA, a informat luni Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, printr-un comunicat transmis StartupCafe.ro .
Situatie plati ajutoare 2021-dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Cât a plătit statul din ajutoarele de stat COVID promise IMM-urilor

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Suntem aproape la jumătatea lunii februarie și nu avem încă un buget pe anul 2021 în vigoare, necesar plății ajutoarelor promise de stat firmelor mici și mijlocii (IMM) pentru redresarea din criza COVID-19. Să vedem ce plăți s-au făcut până acum din banii promiși IMM-urilor.
Fonduri europene
Foto: Dreamstime.com

Suplimentare de buget la fondurile pentru studenți-antreprenori Innotech

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Programul de finanțare Innotech Student, prin care studenții, masteranzii și doctoranzii din România vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro fiecare, pentru mici afaceri, urmează să fie suplimentat, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri de până la 1,5 milioane de euro pentru firme inovatoare în sănătate

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Firmele românești inovatoare care dezvoltă tehnologii în domeniul sănătății se pot înscrie, până pe 15 martie 2021, la un program european în care sunt puse la bătaie două finanțări de până la 1,5 milioane de euro fiecare.
Fonduri
Foto: Pixabay

Propunere de buget: Plățile Start-Up Nation și fondurile europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 10 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Un draft de buget pentru Ministerul Economiei, publicat de Antena 3, prevede anumite alocări pentru proiectele europene precum și pentru programul Start-Up Nation, probabil pentru firmele care au depus deconturi din ediția 2018.
fonduri
Foto: Pixabay

Reprezentanți ai patronilor IMM cer suplimentarea bugetului Măsurii 3, să ajungă și la firmele cu 30% cofinanțare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 8 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
O organizație de patroni de firme mici și mijlocii cere Guvernului să suplimenteze bugetul Măsurii 3 de ajutoare de stat, astfel încât firmele care au obținut 100 de puncte și au cel puțin 30% cofinanțare proprie la investițiile din proiect să obțină granturile de 50.000-200.000 de euro.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fondurile UE de reziliență pentru antreprenori vor fi mai ales sub formă de credite garantate

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii români vor putea să acceseze viitoarele fonduri europene din Mecanismul UE de Redresare și Reziliență preponderent sub formă de credite bancare garantate de stat și mai puțin ca fonduri nerambursabile, au declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, surse guvernamentale implicate în procesul de negociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Fonduri - dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Noi finanțări de 250.000-2,5 milioane Euro pentru startup-uri IT europene

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Feb 2021 Economie | EuROfonduri
Startup-urile IT europene vor putea obține finanțări de capital de risc de 250.000-2,5 milioane de euro dintr-un nou fond de investiții, de 70 de milioane de euro, lansat, vineri, în Irlanda, cu susținerea Uniunii Europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by