BĂNCI
Tariceanu
Foto: AGERPRES

Comunitatea bancherilor i-a scris președintelui Senatului despre impactul Ordonanței 114. Tăriceanu va discuta marți cu bancherii pe marginea scrisorii

de Dan Popa HotNews.ro
Într-o scrisoare-analiză transmisă Senatului, membrii Asociației Române a Băncilor și cei ai Consiliului Patronatelor Bancare din România atrag atenția asupra impactului uriaș pe care OUG 114/2018 l-ar putea avea asupra companiilor, Statului și bineînțeles asupra sistemului financiar, în cazul în care Ordonanța ar rămâne în forma actuală. Dealtfel, bancherii vor avea marți o întrevedere cu președintele Senatului, la sediul Parlamentului, întrevedere în cadrul căreia vor detalia datele transmise în scrisoare.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ministrul Finantelor Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Întâlnirea Comitetului Național pentru Supraveghere Macroprudențială s-a încheiat în coadă de pește. ”S-au identificat soluții de posibile scenarii...”

de DP HotNews.ro
”​În baza materialului prezentat, CNSM a identificat soluții de posibile scenarii de adaptare (subl.n.) a OUG 114/2018, cu respectarea legislației in vigoare”, se arată în comunicatul remis presei după încheierea întâlnirii de luni. Așa cum HotNews a anticipat, nu s-a tranșat nimic în cadrul acestei întâlniri, punându-se bazele unor viitoare discuții tehnice. Discuțiile. care au început cu peste o oră și jumătate întârziere, au fost destul de tensionate, fiecare dintre reprezentanții celor două tabere susținându-și punctul de vedere.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ministrul Finantelor Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială discută luni despre OUG 114. Care sunt scenariile de pe masă

de Dan Popa HotNews.ro
Luni la ora 11, membrii Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) se întâlnesc pentru a li se prezenta concluziile grupului tehnic de lucru creat în urmă cu două săptămâni pentru a face aplicabilă OUG 114/2018. Nu e clar dacă în discuțiile care vor avea loc luni se vor lua decizii finale sau se vor stabili doar liniile directoare pentru o variantă ”îmbunătățită” a celebrei Ordonanțe. Printre punctele în care părțile nu par încă a se fi înțeles sunt: categoria de active bancare care ar urma să fie taxate, baza de taxare (dez-ancorarea taxei de ROBOR și eventual legarea de un alt indicator) și nivelul efectiv taxei. După întâlnirea de luni probabil că vor urma și altele, în care să fie discutat impactul propunerilor care vor fi făcute luni.
Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews

Eugen Teodorovici a fost ales vicepreședinte al BERD

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, cel mai înalt reprezentant al României la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a obținut unul din cele două mandate de vicepreședinți, alături de ministrul Finanțelor din Lituania, a anunțat, duminică, ministerul de resort, potrivit Mediafax.
Viorica Dancila, sefa Comisiei de trecere la Euro
Foto: AGERPRES

Comisia de trecere la euro: Retailerii, poștașii și preoții- marii avocați ai adoptării euro. Care sunt micile plusuri și care sunt marile minusuri

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
​Pe site-ul Comisiei de Strategie și Prognoză a fost publicat Planul Național de Adoptare a Monedei Euro (PNAME), un document ambițios de 90 de pagini care analizează ce îmbunătățiri trebuie aduse sectoarelor economice pentru a putea adera la moneda unică. Documentul, conceput în proporție de 90% în laboratoarele BNR, în care academicianul Dăianu (membru în CA al Băncii Naționale) a avut un rol decisiv, a fost asumat de întreaga Comisie și făcut public, vineri. El include corecțiile care trebuie făcute și riscurile cu care țara noastră s-ar putea confrunta
Carduri Visa si Mastercard
Foto: Pixabay.com

WSJ: Visa şi Mastercard vor să majoreze comisioanele percepute la procesarea tranzacţiilor

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Visa şi Mastercard, companiile care oferă instrumente de plăţi digitale, pregătesc în aprilie majorarea anumitor comisioane legate de procesarea tranzacţiilor în SUA, a anunţat vineri Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.
Bani
Foto: Photoxpress.com

DOCUMENT Aderarea la zona euro, în 2024 sau 2026, nu se poate realiza fără Pilonul II

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Un document al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) privind planul național de adoptare a monedei europene are un capitol privind măsurile specifice pentru acest lucru. Astfel, sunt precizate și acţiunile ce trebuie pornite privind piaţa pensiilor private, înainte de adoptarea monedei euro. Cu alte cuvinte, este puțin probabil să trecem la euro în intervalul 2024-2026, dacă nu se dezvoltă în continuare sectorul.

Firma germana de rating Scope: ​Taxa bancară din România riscă să taie din independența băncii centrale/ Guvernul a compromis capacitatea băncii centrale de a combate creșterea anticipațiilor inflaționiste

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Banca centrală a României joacă un rol esențial în utilizarea independenței sale pentru a proteja economia națională de incertitudinea creată de noua taxă bancară neortodoxă a băncii, afirmă Scope Ratings, o companie privată de rating, cu sediul în Berlin și cu birouri în Frankfurt, Londra, Madrid, Milano, Oslo și Paris. Noua taxă a guvernului social-democrat pusă asupra bilanțului bancar se activează atunci când ratele de pe piața monetară depășesc 2%. Ratele interbancare reprezintă un instrument al politicii monetare. La un nivel de 3%, această taxă ar putea duce la venituri de 5,3 miliarde de Ron (1,1 miliarde de euro), echivalentul a peste 90% din profiturile băncilor pe 2018.
Banca Transilvania. Primii 25 de ani
Foto: Banca Transilvania
Articol susţinut de BT

Banca Transilvania. Primii 25 de ani

de HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Acum 25 de ani, fără fast, dar cu mult curaj şi cu un capital de 2 milioane de dolari, 46 de antreprenori puneau bazele uneia dintre cele mai de succes poveşti de dezvoltare a capitalului românesc – Banca Transilvania, astăzi, cel mai mare grup financiar din România, cu peste 31.000 de acționari.
Ministerul Muncii
Foto: Hotnews

Guvernul va da Ordonanță pentru dublarea alocațiilor copiilor, în funcție de votul din Parlament pe buget

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Muncii a venit cu un punct de vedere în această dimineață vizavi de votul de joi din Parlament cu privire la mărirerea alocațiilor copiilor. Asta pentru că este nevoie de modificarea Legii 61/2003. Astfel, în funcție de votul de vineri pe Legea bugetului, Guvernul va trebui să vină cu o Ordonanță de urgență.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report la înălțime: Cum l-a răpus Boeing pe uriașul cerurilor; Lufthansa dă în judecată un pasager care a renunțat la un zbor; British Airways va avea proprietari din UE după Brexit

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
A380: mărimea nu contează mereu, mai important este să ajungi peste tot • „Destinația ascunsă”, o metodă de zbura mai ieftin care mânie companiile de zbor • În context Brexit, British Airways este... în aer
CA al BNR la discutiile din Parlament
Foto: Hotnews

BNR: Este esențial ca OUG nr. 114/2018 să renunțe la legarea taxei pe activele financiare de ROBOR

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Consiliul de Administrație (CA) al Băncii Naționale a României (BNR) susține că este esențial ca Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 să renunțe la legarea taxei pe activele financiare ale băncilor de ROBOR, deoarece înseamnă legarea acestei taxe de politica monetară, potrivit Mediafax.

23 de ţări sunt incluse pe "lista neagră" a UE cu privire la spălarea de bani

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Includerea Puerto Rico, a Insulelor Virgine Americane şi a altor teritorii americane offshore pe lista UE cu ţările în care există un risc ridicat de spălare a banilor "negri" şi de finanţare a terorismului a generat ieri reacţia Statelor Unite. Lista celor 23 de ţări mai include Samoa Americană şi Guam, precum şi Arabia Saudită, Panama şi Nigeria, potrivit Rador.
Avalansa de bani de acasa nu se potriveste cu cea din targ
Foto: sxc.hu

Piața liberă roagă ministrul de finanțe să n-o mai iubească

de Daniel Oanță HotNews.ro
OUG 114 are un caracter profund antieuropean și încalcă vădit Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE). Scrisoarea BCE adresată ministrului de finanțe cu informarea șefului serviciului juridic al Comisiei Europene, datată 5 februarie 2019 spune direct acest lucru. Urmează infringementul. Și UE este tot un club. Dar este unul de gentlemeni care trebuie să-și onoreze semnătura pusă sub setul de reguli.
C.A. al Bancii Nationale
Foto: Hotnews

Cele 6 îngrijorări ale conducerii Băncii Naționale

de DP HotNews.ro
Cel puțin 6 avertismente privind riscurile care ar putea afecta economia rezultă din minuta discuțiilor membrilor Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 7 februarie. De la riscul scăderii investițiilor, la presiunile salariale, OUG 114/2018, la perspectivele creșterii economice, discuțiile celor 9 membri ai CA al BNR au abordat principalele îngrijorări din economie.
Gabriel Biris
Foto: Hotnews

Biriș: Trebuie să fii nebun să-ți duci contribuția ta din Pilonul II în Pilonul I, care se mănâncă ieri. În Pilonul I e zero, nu e nimic

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pilonul II a fost mutilat, după ce inițial au redus contribuția de la 4,4%, cât ar fi trebuit să fie pe brutul ajustat, la 3,75%, a declarat avocatul și specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, într-o conferință organizată de EY România.
Harta digitalizarii Fiscurilor
Foto: EY Romania

Jocul “World of ANAF”: o mică recenzie. Ar trebui să fie ușor de avansat, dar tot la nivelul 1 am rămas. Harta Fiscurilor informatizate

de Florin Barbuta HotNews.ro
Primul pas pentru a te juca un joc pe calculator, de exemplu, este să intri pe site-ul dedicat acestuia. Există atât jocuri de tip browser, cât și unele care se descarcă, iar apoi instalează. În acest joc, scopul este de a aduce mai mulți bani la buget. La nivelul 1 ai instrumente rudimentare și încerci să colectezi cât mai mulți bani folosind resursele existente, adică hârtii și oameni. În această lume virtuală ești în competiție cu alte Fiscuri din lume. Pentru a avansa și a fi mai productiv am luat decizia de a mări numărul de controale, în timp ce competitorii mei au început să aloce resurse pentru dezvoltare, precum sisteme IT și soft-uri. În scurt timp ei au ajuns la nivelul 2, 3, 4, 5, dar eu am rămas tot la 1. Adică ei au început să colecteze enorm, eu tot cu instrumente rudimentare am continuat, iar banii au venit făcând controale mai multe și dând amenzi.
Economia a crescut anul trecut cu 4.1%
Foto: sxc.hu

INS: În 2018, economia a crescut cu 4,1%, aproape la jumătate din ritmul de creștere din 2017

de DP HotNews.ro
Produsul intern brut în trimestrul IV 2018 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,7% comparativ cu trimestrul III 2018, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% pe seria brută şi de 4,0% pe seria ajustată sezonier, a anunțat joi Institutul Național de Statistică. Evoluția de anul trecut confirmă decelerarea la aproape jumătate față de ritmul din 2017 și face greu plauzibilă o revenire la creșterea pe care se bazează coaliția de guvernare- 5.5% pentru acest an, în condițiile în care principalii parteneri comerciali ai României trec printr-o perioadă de încetinire a economiilor lor.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Prima pagină a presei străine: Procurorul anticorupție dat afară în România e favorit la șefia noului parchet european ● Impactul devastator al Brexit ● Ghosn își schimbă avocatul ● UE arată ca Uniunea Sovietică în 1991

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Procurorul anticorupție dat afară în România e favorit la șefia noului parchet european ● Prim-ministrul olandez avertizează cu privire la impactul "devastator" al Brexit ● Les Echos: Ghosn își schimbă avocatul și strategia de apărare ● The Guardian: UE arată ca Uniunea Sovietică în 1991 - în pragul colapsului (articol de George Soros) ● Sega: Kövesi vine, Ţaţarov pleacă, iar Borisov încotro? ● Lectură plăcută!
Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews

Teodorovici: Modificarea OUG nr. 114/2018 va trebuie să fie discutată, în primul rând, în Coaliţie

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut, miercuri seara, la Digi 24, că o modificare a OUG nr. 114/2018 va fi decisă doar după o discuţie în Coaliţia de guvernare, după care în Guvern.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version