BĂNCI
Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres

Ministrul Muncii promite că suspendarea contribuțiilor la Pilonul II nu se va întâmpla: Este o soluție a Comisiei de Prognoză. Nu suntem de acord cu ea

de CD HotNews.ro
Duminică, 20 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susține că varianta suspendării contribuțiilor la Pilonul II de pensii este „o soluție a Comisiei de Prognoză”, cu care nu este de acord și care „nu se va întâmpla”.
Pilonul II ar putea deveni o amintire
Foto: sxc.hu
​Reacție rapidă

SURSE Finanțele, despre suspendarea contribuțiilor la Pilonul II: Nu știm nimic. Noi ne luăm după ce spune vicepremierul Viorel Ștefan / La Finanțe nu există niciun proiect și nu se lucrează la nimic legat de Pilonul II

de Florin Barbuta HotNews.ro
Duminică, 20 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
“Noi nu stim nimic despre modificări la Pilonul II de pensii. Noi ne luăm după ce spune vicepremierul Viorel Ștefan. Și, din cate am înțeles, nu se schimbă nimic în acest sens. La Finanțe nu există niciun proiect și nu se lucrează la nimic legat de Pilonul II. Acum aflăm și noi că este un proiect inițiat de Secretariatul General al Guvernului”, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul de Finanțe.
E vremea pentru putina relaxare, zic
Foto: sxc.hu

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: Care e adevărata origine a cuvantului "OK"? Prima amendă pentru depășirea vitezei din SUA. De ce nu se mai fac westernuri? Influența anturajului dispare în 3 zile

de Dan Popa HotNews.ro
Sâmbătă, 19 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!
Posta Romana, sediu central
Foto: Posta Romana

Finanțele se pregătesc de autorizarea Poștei Române pentru Programul Tezaur (proiect)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice va autoriza Poșta Română în vederea intermedierii vânzării certificatelor Tezaur către populație, fiind vorba de un plafon de 4 miliarde lei, pentru acest an, reiese dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul instituției.

Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Ministerul Finanțelor propune întârzierea cu trei luni a termenului până la care operatorii economici se pot dota cu aparate de marcat electronice

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Operatorii economici se pot dota cu aparate de marcat electronice fiscale cu trei luni mai târziu decât termenul prevăzut inițial, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat, vineri seară, de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).
ANAF
Foto: ANAF

Antifrauda a identificat un circuit comercial ilicit cu produse din China, constatând un prejudiciu de peste 20 milioane lei

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Inspetorii antifraudă au identificat un circuit comercial ilicit cu produse importate din China, prejudiciul estimat fiind de peste 20 milioane lei, sumă care reprezintă TVA și impozit pe profit, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).
Melania Hancila
Foto: Hotnews

Melania Hăncilă, ALB: O firmă de leasing care ia în plată un bun, trebuie să vină cu bani de acasă/O plafonare a dobânzilor la DAE de 18%  nu e sustenabilă

de DP HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”Practic, o firmă de leasing care ia în plată un bun, trebuie să mai aducă niște bani de acasă ca să acopere diferența dintre ceea ce ar obține din valorificarea bunului respectiv și ceea ce a mai rămas de plătit. Gândiți-vă că rata de depreciere în primul an al unui autoturism este de 30%, iar avansul mediu era de 10%, nu de 30-50% așa cum se susținea. Dealtfel, ca prima reacție la această inițiativă (darea în plată la leasing-n.red), companiile de leasing au crescut deja avansurile solicitate clienților”, a declarat Melania Hăncilă, secretarul general al ALB România în cadrul unui eveniment organizat de Finmedia.
Cererea poate fi depusa chiar daca nu va amintii valoarea taxei pltite
Foto: sxc.hu

Restituirea taxei de primă înmatriculare explicată în cinci elemente cheie

de DP HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
În Monitorul Oficial  a apărut Ordinul nr. 1937/2018 ce aprobă formatul cererii de restituire a taxei de primă
înmatriculare. Acesta aprobă formatul tipizat al cererii de restituire, având în vedere ultimele modificări normative din acest domeniu. În esență nu se mai solicită documente justificative de la contribuabilul care solicită restituirea taxei, procedura prevăzând doar depunerea cererii de restituire.
Radu Craciun
Foto: Hotnews

Radu Crăciun: Iluzii din care se moare

de Radu Craciun HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
​În ultimii 25 de ani statul român a oferit numeroase exemple în care a fost un administrator lamentabil al activelor pe care le avea în gestiune, scrie Radu Crăciun pe blogul lui. Companii de stat care au fost incapabile să se reinventeze după 1989 și au sfârșit prin a fi închise, companii cu potențial sau cu o situație financiară foarte bună care au fost devalizate sub ochii acționarului pentru că apoi să fie vândute pe 2 lei, iar exemplele ar putea continua. Partea proastă este că, înainte de a fi supuse legislației UE, în astfel de companii s-au pompat bani cu nemiluita în speranța deșarte că vor fi restructurate și aduse pe linia de plutire pentru ca, ulterior, fie procesul să eșueze, fie, odată încununat de succes, profiturile să fie apoi șifonate înapoi spre mediul privat.
Ella Kallai
Foto: Conso.ro

Ella Kallai, Alpha Bank: Nu ne confruntăm cu o bulă imobiliară, dar nu suntem nici foarte departe/ Anul trecut, pentru o locuință de 3 camere în București era nevoie de 13-14 ani de salariu mediu față de 33-34 ani în 2008

de DP HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”Prețul proprietăților rezidențiale în 2017 a fost cu 16% mai scăzut decât în 2009, după 3 ani în care trendul a fost de creștere, a spus Ella Kallai, economistul șef al Alpha Bank la o conferință pe teme financiare organizată de Finmedia. În 2015 prețul imobiliarelor a urcat cu 3.6%, în 2016 cu 6.4% și în 2017 cu 6%. Banca centrală are în vizor această evoluțiae pe care o consideră ca având un risc sistemic (chiar dacă redus) începând din mai 2017, a mai adăugat Kallai. În opinia economistului șef Alpha Bank, chiar dacă nu avem în acest moment o bulă imobiliară, nu suntem nici foarte departe. ”În mecanismul de alertă timpurie de la CE care monitorizeaza și prețul locuințelor se arată că dacă rată reală de creștere a prețului locuințelor depășește 6%, putem să ne pregătim de o bulă. ”Noi am avut 6% în 2017, dar cu inflație negativă. Ceea ce înseamnă că respectivul prag a fost depășit”, mai spune Kallai.
Imagine de la conferinta Finmedia de joi
Foto: Hotnews

Jumătatea goală a execuției bugetare pe primele luni. Cheltuieli mai mari decât cele bugetate și venituri mai mici decât așteptările

de Dan Popa HotNews.ro
”Pe scurt, avem venituri pe care nu le colectam și cheltuieli deja făcute mult peste ceea ce se bugetase. Evident că apare un risc la adresa asumării țintei de deficit” a spus joi Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, la o conferință organizată de Finmedia.  Cheltuielile de personal (date cumulate) în martie față de martie anul trecut au avut o dinamică de 18%. În aprilie, aceeași dinamică a urcat la 20.4%. Ceea ce s-a bugetat pentru tot anul e 16,6%!,a mai spus Dumitru.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Certificatele Tezaur pentru populație ar putea fi lansate în iunie (surse)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) se pregătește de lansarea certificatelor Tezaur pentru populație, acest lucru urmând a se întâmpla până la finalul lunii iunie, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din instituție.
Taxa auto a fost si motiv de mitinguri in 2008
Foto: Agerpres

Comisia Europeană cere Guvernului României să le ramburseze cetățenilor taxa auto integral

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
​Comisia Europeană amenință autoritățile române cu sanțiuni, într-o procedură de infringement, pentru a le determina să le ramburseze integral cetățenilor taxa auto.
Serviciul datoriei
Foto: Ministerul Finantelor Publice

România mai are de plătit circa 2 miliarde euro, din împrumutul contractat în 2009 (date MFP)

de Florin Barbuta HotNews.ro
România mai are de plătit peste 2 miliarde euro către Uniunea Europeană și Banca Mondială, din împrumutul stand-by contractat în 2009, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Liviu Voinea
Foto: gov.ro

Liviu Voinea: Când eram copil, îmi doream să devin pompier dar, lucrând la Banca Centrală, nu sunt departe de această profesie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Liviu Voinea, le-a mărturisit celor de la Fondul Monetar Internațional (FMI) că și-a dorit să devină pompier, când era mic, dar faptul că lucrează la Banca Centrală nu este departe de această profesie, având în vedere vremurile incerte.
Imagine de la conferinta de miercuri
Foto: Hotnews

Florian ​Libocor: Românii pot cumpăra mai puţine decât acum un an, deşi salariile s-au mărit

de Dan Popa HotNews.ro
​Românii nu înţeleg că acum pot cumpăra mai puţine decât acum un an, chiar dacă salariile lor au fost majorate, ceea ce îi va face ţinta perfectă pentru capcane populiste, a declarat, miercuri, Florian Libocor, la conferinţa "Banca viitorului", potrivit Agerpres. Libocor a ținut să precizeze că vorbește nu în calitatea de economist șef al BRD ci ca ”economist român și contribuabil cu toate taxele plătite la zi”. "Din păcate (...) oamenii vor fi întotdeauna ţinta perfectă pentru o capcană populistă. Țara înţelege că i-a crescut salariul cu 40% spre exemplu, de la 1.000 la 1.400 de lei, dar nu înţelege că acum cu 1.400 de lei nu mai este în măsură să cumpere aceleaşi bunuri şi servicii pe care le cumpăra acum un an cu o mie de lei", susţine Libocor.
Noul Cod Fiscal ar trebui sa dea mai putina bataie de cap consultantilor
Foto: sxc.hu

Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu o modificare la impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aplicând o singură modificare, în raport cu proiectul pus în dezbatere inițial, referitoare la impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Ministerul Finanțelor Publice: Declarația Unică se poate depune online

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea, de astăzi, să le declare online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Cristian Paun
Foto: Arhiva personala

Profesor ASE: Bancherilor, începeți să contribuți mai mult la economia reală/ Există în Parlament oameni care se ocupă de tăiatul cu bomfaierul la piedestalului  sistemului financiar bancar din România

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”Asistăm la un atac cu efect asupra sectorului bancar. Poate vi se va părea ciudat ca un liberal clasic profesor de economie, libertarian chiar, sare în sprijinul băncilor. Pentru că și în sectorul bancar sunt destule probleme, dar mă simt obligat să o fac. Băncile de la noi sunt supuse unui tir politicianist și populist extraordonar de mare. Venit pe fondul crizei și a unei înțelegeri greșite a rolului băncilor în economie. Unii dintre noi am scos greșit în fața lucruri despre ticăloșia și lăcomia băncilor. Există în Parlament oameni care se ocupă de tăiatul cu bomfaierul la piedestalului  sistemului financiar bancar din România”, a spus miercuri profesorul ASE Cristian Păun.
Inflatia a urcat la 5.2%
Foto: sxc.hu

România a înregistrat cea mai mare inflație din UE, în aprilie, de trei ori media europeană

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Economie | Finanţe & Bănci
România a înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în aprilie, de trei ori mai mare decât media europeană, reiese din datele publicate, miercuri, de Eurostat.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi