BĂNCI
Imagine din Coreea de Sud
Foto: Hotnews

Oficial sud-coreean: Redeschiderea Parcului Industrial Kaesong, cheia pentru cooperarea economică inter-coreeană

de Florin Barbuta HotNews.ro
Un oficial sud-coreean însărcinat cu promovarea investițiilor în Complexul Industrial Kaesong din Coreea de Nord susține că redeschiderea acestui parc industrial reprezintă primul pas în reluarea cooperării economice inter-coreene, informează agenția Yonhap.
Brexit
Foto: Stirile ProTV

Marea Britanie, discuții cu sud-coreenii pentru un deal comercial în urma Brexit

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Marea Britanie și Coreea de Sud poartă discuții pentru un nou deal comercial pentru momentul când va ieși din Uniunea Europeană, informează agenția sud-coreeană de presă Yonhap.
Anglia va publica lunar date privind PIB
Foto: sxc.hu

Marea Britanie a anunțat că va trece la publicarea lunară a datelor privind PIB, fiind primul stat din lume care adoptă noua metodologie

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Oficiul pentru Statistică Națională (ONS) din Marea Britanie va introduce din iulie un nou model de publicare a produsului intern brut (PIB), arată un comunicat publicat pe site-ul instituției. Practic, Anglia va publica lunar datele privind evoluția economiei (PIB-ul), fiind prima națiune care trece la asemenea metodologie. Această mișcare a fost ca răspuns la recomandările recente ca ONS să depună eforturi pentru estimarea PIB-ului în timp util pentru a ajuta factorii de decizie politică. Datele lunare privind PIB se vor publica la 6 luni de la încheierea lunii.
E vremea pentru putina relaxare, zic
Foto: sxc.hu

​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: De ce avem tendința de a ne supra-interpreta visele? Cât valorează Cupa Mondială?  De ce nu mai poartă bărbații tocuri? De unde vine numele jocului de poker?

de Dan Popa HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!
Ploile recente au provocat pagube agricole insemnate
Foto: sxc.hu

Inundațiile recente, culturile de grâu și îngrijorarile lui Isărescu. Cât de complicată poate fi ploaia românească

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”Suprafețele estimate afectate de inundațiile recente nu sunt definitive, deoarece nu sunt încheiate procesele verbale de constatare a pagubelor la nivel național. Principalele zone afectate de inundații au fost în judetele Covasna, Teleorman, Bacău, Brașov, Mehedinti, Olt, Dolj, Prahova, Botoșani, Arad. Principalele culturi agricole afectate sunt culturile păioase, rapiță, floarea soarelui, soia, mazăre, legume în câmp (sublinierile ne aparțin - n.r.)”, arată reprezentanții Ministerului Agriculturii într-un răspuns la solicitarea HotNews.ro. Acestea ar putea fi și primele la care vom vedea creșteri de prețuri în toamnă, ceea ce ar putea să-i încurce calculele Guvernatorului Isărescu în lupta cu inflația.
Depunere Declaratia unica 2018 internet
Foto: ANAF

Declarația Unică 2018: depunerea pe internet pe o aplicație ANAF dedicată

de CZ HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu dividende, activități intependente, chirii pot depune Declarația Unică pe internet, într-o nouă aplicație pusă la dispoziție de ANAF începând de vineri. Termenul de depunere este 31 iulie 2018, după ce a fost amânat.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

MFP: Propunerea de reducere a cotelor de TVA pentru publicațiile electronice ar putea fi rediscutată la umătoarea reuniune ECOFIN

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
România susține propunerea de directivă prin care să fie posibilă reducerea cotelor de TVA pentru publicațiile electronice, iar acest aspect ar putea fi rediscutat la o următoare reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).
Radu Craciun
Foto: Hotnews

Radu Crăciun: România - blestemată sau binecuvântată cu gaze naturale?

de Radu Crăciun HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Sigur, este o întrebare care la prima vedere li se va părea multora absurdă. Cum e posibil că o țara care beneficiază de resurse naturale semnificative să se teamă de faptul că acestea i-ar putea în final crea probleme? Aceste preocupări nu sunt noi și există o întreagă literatură de analiză a acestui fenomen care poartă diferite denumiri metaforice, scrie Radu Crăciun pe blogul personal.
Euro
Foto: Pexels

Miniștrii de Finanțe din zona euro salută cererea Bulgariei de a adera la ERM-2 și uniunea bancară

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Miniștrii de Finanțe din zona euro au salutat cererea Bulgariei de a adera la Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM-2) și la uniunea bancară până în iulie 2019, relatează site-ul EUObserver.eu, citat de Mediafax. Cu toate acestea, minștrii de Finanțe ai statelor care se află află deja în zona euro au avertizat autoritățile din Bulgaria să implementeze reforme pentru sistemul judiciar și să găsească soluții la problemele privind corupția sau crima organizată.
Dividendele pot fi platite si trimestrial
Foto: Dreamstime.com

Legea care permite plata trimestrială a dividendelor a fost publicată în Monitorul Oficial

de DP HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Începând cu data de 15.07.2018 societățile înființate în baza Legii nr. 31/1990 pot să distribuie trimestrial dividende ce provin din profitul exercițiului financiar în curs. ”Repartizarea  profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale. Repartizarea trimestrială a profitului către acționari sau asociați se poate efectua opțional, în cursul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate și sume retrase din rezerve­ disponibile în acest scop, din care se scad orice pierderi reportate și sume depuse în rezerve”, se arată în document.
Captura de pe site-ul CEROPE
Foto: CEROPE

CEROPE și băncile comerciale chestionează clienții ca-n „BD în acțiune”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 13 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Organizația non-guvernamentală CEROPE a realizat o aplicație prin care clienții băncilor să fie testați din punct de vedere al cunoștințelor în ceea ce privește educația financiară. Aceasta a fost anunțată, recent, de Valentin Lazea, economistul șef al BNR și președinte al comitetului director al ONG-ului. O privire asupra întrebărilor ne arată că mare parte dintre acestea țin mai degrabă de moralitatea cetățenilor, decât de educație financiară, iar altele par că se dresează absolvenților de ASE, fiind vorba despre aspecte tehnice din piața bancară. Conform unor surse bancare, întrebările încearcă să inducă în dificultate clienții, exact ca la examen, iar unele sunt de o dificultate ridicată.
Declaratia Unica 2018
Foto: ANAF

Declarația Unică 2018: Câteva răspunsuri ale ANAF pentru PFA și alte persoane

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Declarația Unică, al cărei termen de depunere a fost amânat de Guvern până pe 31 iulie 2018, ridică încă multe întrebări din partea românilor care trebuie să o depună. Persoane fizice autorizate (PFA), cei cu drepturi de autopr sau cu chirii au pus întrebări pe pagina de Facebook a ANAF, zilele trecute, și au primit anumite clarificări. Câteva merită puțină atenție:
Avem 4 indicatori economici care ne plaseaz fie la coada UE, fie înafara ei
Foto: sxc.hu

Patru indicatori care ne plasează la limitele inferioare ale economiilor europene sau chiar în afara acestora / Viitoarea  recesiune ar putea lovi România cel mai probabil în 2020

de Dan Popa HotNews.ro
Deficitul bugetar, cheltuielile cu salariile (ca pondere în PIB), investițiile publice și veniturile la buget (tot ca pondere în PIB) ne plasează fie la coada UE, fie înafara ei, potrivit datelor prezentate joi la o conferință a OTP Asset Management. România are de departe cele mai mari cheltuieli cu salariile în PIB, iar acest lucru se va vedea în deteriorarea altor indicatori. ”Nu dăm salarii foarte mari, dar problema noastră este că veniturile bugetare ne permit foarte greu să plătim acest nivel al salariilor. Iar cum piața muncii e într-o situație foarte favorabilă, nu e loc de foarte multe opțiuni”, explică Csaba Balint, macroeconomist al OTP Bank. Potrivit scenariului de bază cu care lucrează OTP, o posibilă recesiune ar putea urma cel mai probabil în 2020. Acest scenariu este similar celor cu care lucrează și alte bănci, calculele indicând faptul că România ar mai avea doar doi ani de creștere economică.
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

UPDATE Guvernul a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declarației unice, până pe 31 iulie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care a fost prelungit, până pe 31 iulie, termenul de depunere a declarației unice de către contribuabili, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.
Scumpiri 2018
Foto: Pixabay

​DOCUMENT Comisia Europeană estimează noi scumpiri în România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Românii ar urma să suporte noi creșteri de prețuri, iar boom-ul economic al României a început deja să înceteze pe fondul scăderii consumului populației, estimează Comisia Europeană, în prognoza intermediară de vară, emisă joi, la Bruxelles.
Csaba Balint, OTP Bank
Foto: Hotnews

ROBOR-ul la trei luni ar putea scădea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de creştere, putând ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor

de DP HotNews.ro
ROBOR-ul la trei luni ar putea scădea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de creştere, putând ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor şi spre 4% în 2020, susţine Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank România. ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive: lichiditatea a dispărut, condiţiile externe s-au înrăutăţit, de aceea ne aşteptăm să vedem pe termen scurt corecţii. Putem să vedem scăderi. Pentru decembrie, având în vedere că statul cheltuieşte mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni să scadă chiar și la 3,1%", a explicat Csaba Balint, la o conferinţă de presă.
Corina Mindoiu Director_EYRomania
Foto: Hotnews

Corina Mîndoiu Senior Manager EY discuta online cu cititorii HotNews.ro pe tema declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, vineri, de la ora 12:00

de Dan Popa HotNews.ro
Luni, 16 iulie, e data limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Nu e clar pentru toată lumea cine trebuie să o depună și cine nu, cum se completează, dacă trebuie incluse eventualele dividende ș.a. Sunt foarte multe întrebări pe care doar specialiștii le pot clarifica. De aceea, HotNews.ro a invitat vineri un asemenea specialist: Corina Mîndoiu Senior Manager, People Advisory Services. Corina va discuta vineri online începând cu ora 12 cu cititorii HotNews.ro și le va răspunde la întrebări. Intalnirea s-a încheiat.
Imagine de la conferinta OTP AM de joi
Foto: Hotnews

Inflația ar putea coborî la 3.6% la finalul anului / Dobânda cheie ar putea ajunge la 2,75% la sfârșitul anului / Creșterea PIB poate atinge 4,0% în acest an, dar va încetini în 2019 (raport OTP AM)

de Dan Popa HotNews.ro
După dezamăgirea înregistrată în trimestrul I, se așteaptă ca economia României să își revină mai târziu în acest an, deoarece condițiile pieței forței de muncă oferă sprijin pentru consum; dar rezultatele ”stelare” ale anului 2017 sunt greu de atins, se arată în Raportul macroeconomic lansat joi de OTP Asset Management. Argumentele bancherilor de investiții țin de condițiile economice externe care au devenit mai puțin favorabile, de impactul măsurilor de stimulare fiscală care se estompează, politica monetară care devine mai strictă, iar recolta excelentă a agriculturii de anul trecut este puțin probabil să se repete. Creșterea PIB-ului în România în anul 2018 poate atinge nivelul de 4% și este de așteptat să încetinească ușor în anul 2019, mai spun autorii Raportului.

Programul Tezaur - editia Centenar
Foto: Captura video de pe pagina de Youtube a MFP

Finanțele se gândesc la certificate Tezaur cu scadența la trei ani (surse)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ia în calcul lansarea unor emisiuni de certificate, în cadrul Programului Tezaur, cu scadența la trei ani, după ce s-a încheiat pe 6 iulie cea cu termenul de cinci ani, au declarat pentru HotNews.ro surse din instituție.

Ministrul Finanțelor anunță că pe 31 iulie va avea loc rectificarea bugetară

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Iul 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Rectificarea bugetară va avea loc la sfârșitul acestei luni, urmând a fi asigurate fondurile pentru toate proiectele în derulare sau care urmează să fie lansate, a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version