BĂNCI
CFA Romania
Foto: CFA Romania

Curs de peste 5 lei/euro peste 12 luni, iar rata inflației - peste 4%

de F.B. HotNews.ro
Analiștii CFA România sunt de părere că rata inflației pentru orizontul de 12 luni va fi de 4,11%, în următoarele 12 luni. În ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 93% dintre ei prevăd o depreciere a leului în urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9741, în timp ce pentru orizontul de 12 luni - 5,0261 lei pentru un euro.
Criptomonede
Foto: pixabay.com

​Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele vor coexista

de F.B. HotNews.ro
Monedele digitale ale băncilor centrale și criptomonedele vor coexista o perioadă, în ciuda reglementărilor guvernamentale pentru contracararea monedelor virtuale, au spus mai mulți experți în cadrul unui webinar, conform The Korea Herald.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​​Cât mai costă să faci o nuntă în România. Noua firmă de salubritate din S1, legături cu Piedone. Cercul ignoranței. Povestea lui Sir Thomas Johnstone Lipton. Recoltele lumii, ameninţate de secetă, inundaţii şi îngheţ

de DP HotNews.ro
Noua firmă de salubritate din sectorul 1, legături cu Piedone. Din ce postură a luat primarul bani de la Brai-Cata ● Povestea omului care a reuşit să transforme un simplu magazin alimentar într-un lanţ de mii de magazine, cunoscut astăzi în toată lumea ● Cât mai costă să faci o nuntă în România. Alin Caraman: Noi am estimat la 8.000-9.000 de euro ● Cercul ignoranței: cum îi condamnă statul român la sărăcie pe cei deja excluși de societate ● Scandalul Romprest. Daniel Ciungu (PNL), replică dură pentru Clotilde Armand ● Deschiderea minelor de aur de la Rovina, din ce în ce mai aproape ● Recoltele lumii, ameninţate de secetă, inundaţii şi îngheţ. Cum vor fi afectate preţurile alimentelor ● Chirie în Constanța. Cu o căutare pe net a început coșmarul ● Cei care lucrează la mai mulți angajatori și intră în concediu medical doar la unul dintre ei vor risca amendarea.
vaccinare in Romania
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Cum își motivează alte țări indecișii să se vaccineze: de la gogoşi la lingouri de aur. De la ouă la mașini electrice Tesla

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Gogoşi şi lingouri de aur. Dar și loterii, ouă, puști de vânătoare și o mașină electrică Tesla. Acestea sunt câteva dintre inițiativele puse în aplicare în întreaga lume pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze, scrie Il Messaggero. Un val de încercări, mai mult sau mai puțin reușite, culminând cu ceea ce a fost deja supranumit „efectul Macron” în campania de imunizare a Franței. La puţin mai mult de o săptămână după anunțul obligativităţii certificatului verde pentru a accesa baruri, restaurante, cinematografe, trenuri și avioane, 4,3 milioane de francezi și-au făcut programarea pentru a primi o primă doză de vaccin.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

BCE va ridica după luna septembrie interdicţia plăţii dividendelor şi a răscumpărării de acţiuni

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va ridica după luna septembrie interdicţia plăţii dividendelor şi a răscumpărării de acţiuni, renunţând la o măsură de criză care a forţat creditorii să-şi păstreze capitalul în timpul pandemiei, transmit Bloomberg, Reuters și Agerpres. În primăvara anului trecut, BCE a cerut băncilor pe care le supervizează să înceteze să mai plătească dividende, pentru a-şi păstra fondurile proprii şi a-şi folosi profiturile în vederea sprijinirii economiei afectată de pandemie.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Luni este ultima zi pentru înscrierea firmelor din HoReCa pentru compensașia de 20% din diferenţa dintre cifrele de afaceri din 2019 şi din 2020

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Perioada de înscriere a firmelor din HoReCa în schema de ajutor care acordă o compensare de 20% din diferenţa dintre cifrele de afaceri din 2019 şi din 2020 a fost prelungită cu o săptămână, mâine fiind ultima zi pentru înscriere. Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021 şi urma să se închidă marţi, 20 iulie, cu posibilitate de prelungire, însă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis un ordin care extinde această perioadă, pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.
BMW
Foto: Dreamstime.com

BMW reduce producţia din cauza deficitului de semiconductori / Următoarele victime- producătorii de smartphone-uri

de DP HotNews.ro
Duminică, 25 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Deficitul global de microcipuri a forţat Bayerische Motoren Werke (BMW) să oprească temporar producţia la fabrica sa din Regensburg, în sudul Germaniei, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al producătorului auto, transmit DPA și Agerpres. Planul prevede oprirea producţiei timp de o săptămână, începând din 26 iulie. Din 2 august va intra în vigoare o săptămână de vacanţă, astfel încât producţia va fi reluată din 9 august.
Banca Naționala a României
Foto: Hotnews

Pentru a susţine echilibrul pe piaţa muncii, este esenţială eficientizarea sistemului educaţional (raport BNR)

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Tensiunile pe piaţa muncii sunt amplificate de îmbătrânirea accentuată a populaţiei, împreună cu creşterea ponderii persoanelor în vârstă dependente de populaţia activă (17,3% din populaţie are peste 65 ani), precum şi de tendinţa continuă de scădere a populaţiei rezidente (-0,5% în 2021 vs. 2020), arată un raport publicat de BNR și citat de Agerpres. În plus, pandemia COVID-19 a dus la creşterea mortalităţii (+14% în anul 2020 comparativ cu 2019) şi diminuarea numărului de nou-născuţi (-5% în anul 2020 faţă de anul 2019), astfel sporul negativ s-a deteriorat de la o medie lunară de 5.900 de persoane în anul 2019 la 9.880 de persoane în anul 2020.
Schema Ponzi
Foto: YouTube

Visual Capitalist: Cele mai mari scheme Ponzi din istoria modernă

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Unele lucruri sună pur și simplu prea bine pentru a fi adevărate, dar atunci când e vorba de bani, uneori judecata noastră se clatină, scrie Visual Capitalist. Acesta este și cazul schemelor Ponzi, un tip de fraudă financiară care atrage investitori promițând randamente anormal de mari. Cum a fost la noi jocul Caritas, dacă vă mai amintiți. Banii cu care vin noii înscriși în jocul piramidal sunt folosiți pentru plata membrilor veniți anterior. Schemele de acest tip poartă numele lui Charles Ponzi, un italian care promitea în anii 1920 că va dubla banii clienților săi în termen de 90 de zile. De la el încoace, numeroase scheme Ponzi s-au derulat pe tot globul.
Plaja Firiplaka
Foto: Arhiva personala

​Weekend report ​O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka. Cu Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare. Grecia: Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
O plimbare prin Univers cu astronomul Adrian Șonka ● Tudor Chirilă, despre politică, muzică și vaccinare: „Nu-mi place ce face acest Guvern, nu știe să comunice nimic” ● Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19 ● Cum te va monitoriza doctorul atunci când intri în concediu medical ● Idei simple și caraghioase pentru a vă ține copiii ocupați ● Jocurile Olimpice: Problema sportivelor care poartă echipament „inacceptabil” ● Vaccinarea în Grecia, faultată de Biserică. Oficial, preoții ortodocși o susțin, însă tot ei conduc mișcarea antivaccinistă ● Mesajul lui V. Voiculescu către N. Dan: „Fără hoție înseamnă fără concursuri aranjate. Nu ai respectat cuvântul dat” ● Aur și noroaie la Roșia Montană ● USR-iștii, prinși la mijloc în războiul taberelor din PNL. Ghinea: „Suntem folosiți ca sac de box” ● Tatiana Țîbuleac: „În America Latină sunt mai populară decât în România”
bitcoin
Foto: Unsplash.com

60% din familiile super-bogate ale planetei dețin deja sau sunt interesate de criptomonede

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Firmele de investiții ale super-bogaților planetei investesc tot mai mult în criptomonede, 15% dintre acestea achiziționând deja monede digitale și alte 45% afirmând că analizează să facă acest lucru în viitor, relatează Markets Insider.
Margrethe Vestager
Foto: Dursun Aydemir / Pool / AFP / Profimedia

Ajutoare de stat: Comisia simplifică normele privind ajutoarele de stat combinate cu sprijin din partea UE/ Noi posibilități de aplicare a măsurilor

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Comisia Europeană a adoptat vineri o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei. Normele revizuite se referă la ajutoarele acordate de autoritățile naționale pentru proiecte finanțate prin intermediul anumitor programe ale UE gestionate la nivel central în temeiul noului cadru financiar multianual și la anumite măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea tranziției verzi și a celei digitale, precum și pentru redresarea în urma efectelor economice ale pandemiei de COVID-19.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Datoria publică e la pragul de sustenabilitate. Trebuie să ne asigurăm că achitarea datoriilor se va face fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Datoria publică a crescut cu 12 puncte procentuale în anul 2020 și cu încă 2,6 puncte procentuale în primele patru luni din 2021, ajungând la 49,9% din PIB, arată un raport al BNR publicat joi. Aceasta reprezintă cea mai abruptă tendință ascendentă din ultimii 9 ani și plasează datoria publică aproape de pragul de sustenabilitate (care e de 50-55% din PIB). Sustenabilitatea datoriei nu are în vedere doar menținerea ei sub un anumit nivel, ci și asigurarea că îndatorarea suplimentară își are corespondent în active sau schimbări structurale ale economiei care să permită pe viitor achitarea datoriilor, fără sacrificii deosebite pentru generațiile viitoare, mai precizează raportul citat. În condițiile în care cheltuielile cu asistența socială și cu personalul au ajuns la 94% din valoarea veniturilor fiscale și a contribuțiilor de asigurări, este îndoielnic că respectivele criterii de sustenabilitate și de bună guvernanță sunt îndeplinite.
Claudiu Nasui
Foto: Hotnews

Ministrul Economiei: Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor și pensiilor speciale / Din fiecare 100 lei câştigaţi de un român, statul ia aproape jumătate

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că, în fiecare an, un român munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat, astfel că, practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului. "Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani", a declarat ministrul, pe Facebook.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

Noutăți pe Măsura 2 privind acordarea unui capital de lucru, în Monitorul Oficial. Adrian Bența explică noul ordin

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor“ a fost modificată printr-un ordin al ministrului Economiei ce a fost publicat, vineri, în Monitorul oficial (OMEAT nr. 1146/2021). Consultantul fiscal Adrian Bența explică noutățile pe care le aduce acest act normativ.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI anunţă reforme în programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine ţările cu venituri scăzute

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va reorganiza programele sale de creditare pentru a sprijini mai bine ţările cu venituri scăzute pe parcursul pandemiei de coronavirus şi al redresării şi a menţionat posibilitatea unor vânzări limitate de aur al FMI pentru sporirea capacităţii de împrumut, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)
Foto: AGERPRES

ONRC: Aproape 3.100 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul semestru al anului

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu peste 30% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, fiind înregistrate 3.076 de insolvenţe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Agerpres. Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 604, în creştere cu 42,79% faţă de intervalul ianuarie - iunie 2020.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi. Radiografia influenței românești în instituțiile europene. Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor. Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților?

de DP HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Tehnologie sau tehno-doping? Cum sunt schimbate Jocurile Olimpice de gadgeturi și algoritmi ● Radiografia influenței românești în instituțiile europene ● Şefii Protecţiei Valorilor din BNR dezvăluie pentru prima dată cum a operat Banca Naţională în criză ● Proiect: Cei pensionați anticipat vor putea să se angajeze în sectorul privat, fără a-și pierde pensia ● Departamentul de Stat, despre climatul investițional din România: calitate instituțională scăzută, instabilitate și corupție ● Ministerul Finanțelor a avertizat Ministerul Culturii că riscăm despăgubiri mari, dacă introducem Roșia Montană în UNESCO ● Mai sunt utile facilitățile fiscale acordate salariaților? O întrebare la care guvernul va trebui să răspundă în curând ● Mioara Costin renunță la postul de consilier al premierului ● Blue Air pregătește lansarea unei noi companii aeriene în România ● Revolut are serviciu de rezervare a cazărilor ● Luarea unei decizii. Exemplul cărților de joc măsluite.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

BNR: Această criză poate fi și o ocazie de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță (raport)

de DP HotNews.ro
Companiile au intrat în criza curentă cu o serie de vulnerabilități care vor îngreuna posibilitățile acestora de răspuns, se arată în Raportul BNR privind stabilitatea financiară, publicat joi. Companiile cu un grad ridicat de îndatorare au o importanță semnificativă în economie (41% din total firme). Această criză poate fi și o oportunitate de a scoate din economie firmele care nu au reușit să aibă un management adecvat al activității de-a lungul timpului, multe fiind ținute în viață pentru motive mai puțin legate de performanță, mai precizează autorii raportului.
Sediul BCE
Foto: Martti Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia

BCE menţine nemodificate dobânzile dar promite un sprijin mai îndelungat pentru economia zonei euro

de DP HotNews.ro
Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar şi-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni şi-a stabilit ţinta de inflaţie la 2% pe termen mediu, transmit Reuters și Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by