BĂNCI
bani
Foto: Dreamstime

Cele mai falsificate bancnote din România, anul trecut

de F.B. HotNews.ro
Falsurile de bancnote românești expertizate la BNR au totalizat 5.902 bucăți, anul trecut, în creștere cu 1.137 bucăți (+24 la sută față de anul 2017), se arată în raportul anual al Băncii Naționale a României.
venituri firme
Foto: oddsgk.com

Afacerile în România: 0,2% din firme realizează 50% din totalul veniturilor companiilor din țară

de CZ HotNews.ro
În România sunt aproximativ 500.000 de firme active, iar, dintre acestea, 1.000 de firme realizează jumătate dintre veniturile totale ale companiilor din țară, sunt analiștii financiari-bancari.
Libra
Foto: Facebook

Facebook: Criptomoneda Libra nu vrea să concureze cu banii statelor

de CZ HotNews.ro
Viitoarea criptomonedă Libra nu va fi lansată înainte să primească toate aprobările și să elimine îngrijorările și nu intenționează să intre în competiție cu monedele suverane, a declarat, luni, un director din Facebook, compania care a inițiat proiectul viitoarei monede virtuale.
transfer de bani pe Facebook
Foto: Hotnews

BT introduce posibilitatea de transfer de bani prin aplicaţiile de mesagerie ale reţelelor de socializare

de RA HotNews.ro
Banca Transilvania aduce în România Social Banking Solution, facilitate dezvoltată de compania PayKey (Israel), desemnată Best FinTech 2018 la Efma-Capgemini Best FinTech Award. Cele două companii oferă clienţilor o soluţie de social banking pentru a trimite şi primi bani, respectiv pentru a verifica banii din cont folosind butonul BT Pay din tastatura telefonului. Clienţii care au smartphone cu Android vor avea tastatura BT Pay, iar cei cu iPhone, extensia BT Pay.
Mirela Calugareanu, presedinte ANAF
Foto: Hotnews

ANAF anunță că în iunie a îndeplinit programul de colectare stabilit prin Legea bugetului

de F.B. HotNews.ro
Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a colectat venituri bugetare în sumã de 23,10 miliarde de lei, în iunie, și s-a îndeplinit programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 50/2019 și Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat nr. 47/2019, se arată într-un comunicat al instituției.
BNR
Foto: Hotnews

Deficitul de cont curent a crescut cu 32,6%, în primele 5 luni. Investițiile străine directe au scăzut cu 10%

de F.B. HotNews.ro
Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de peste 3,4 miliarde euro, în primele cinci luni din acest an, în creștere cu 32,6% comparativ cu perioada similară din 2018, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Naționale a României (BNR).
Iancu Guda
Foto: Hotnews

Iancu Guda (AAFBR): Companiile mari încearcă să-și ia banii din piață

de F.B. HotNews.ro
Companiile mari au scăzut semnificativ investițiile în anul 2018 – astfel, ponderea activelor imobiliate (mașini, echipamente, construcții, utilaje, investiții financiare pe termen lung, licențe, brevente, aplicații software etc.) în total active a scăzut la doar 52%, minimul ultimului deceniu, reiese dintr-o analiză realizată de Iancu Guda, președinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
Postare Florin Citu
Foto: Florin Citu - facebook

Cât ar fi fost deficitul bugetar în 2018 dacă statul rambursa TVA-ul la timp și cum se întâmplă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Senatorul PNL Florin Cîțu a publicat săptămâna trecută o pagină a unui document european din care reiese că statul s-a încadrat în ținta de deficit bugetar datorită amânării rambursărilor de TVA către firme. De altfel, conform specialiștilor în fiscalitate cu care am discutat, se întâmplă frecvent acest lucru. Ei spun că ANAF are un plan de încasări. Pentru a se încadra în țintă la finalul lunii sau trimestrului, nu va face decontarea către firme în timp util. Așteaptă ca pe hârtie situația să arate bine, iar a doua sau a treia zi după raportare face decontările. Astfel, situația prezentată de Finanțe privind deficitul bugetar arată mai bine decât e în realitate.
Deutsche Bank
Foto: Hotnews

Șefii de la Deutsche Bank probau costume de 1.800 de dolari când au concediat 18.000 de angajați

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, susţine că a mustrat mai mulţi directori din cadrul băncii, pentru că şi-au comandat costume în valoare de 1.800 de dolari duminica trecută, atunci când banca a anunţat că va disponibiliza 18.000 de oameni din filiale ale băncii germane din New York, London şi Tokyo, relatează Mediafax.
Piata - fructe
Foto: Hotnews

Inflația pe înțelesul tuturor. Ți-a crescut salariul cu cel puțin 3% de la începutul anului? Nu? Nasol!

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 12 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Dacă știi ce este inflația, nu mai citi acest text. Te vei plictisi. Îl scriu pentru că am văzut mereu în discursul public cum se laudă politicienii și simpatizanții acestora cu inflația atunci când aceasta este în scădere, chiar și insesizabil. Este prezentată fals, ca și cum scad prețurile. Vedem în presă titluri de genul: „Veste bună pentru toți românii!”. O fi bună vestea, nu o fi bună? Hai că e la mijloc, până la urmă.
Bogdan Puscas, presedinte ANAP
Foto: ANAP

Experții în achiziții publice din administrație nu prea sunt experți. Ei trebuie pregătiți. Bogdan Pușcaș (ANAP): Vrem să facem o profesie în sine

de F.B. HotNews.ro
În momentul de față, o persoană devine expert în achiziți publice după un curs de 40 de ore și apoi greșește de trei ori până nimerește cum să facă o licitație, susține Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Stire actualizată

​DOCUMENT Finanțele vor să înființeze Autoritatea Vamală Română, în subordinea MFP. La nivelul ANAF se reduce numărul de vicepreședinți de la 4 la 2

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finantelor Publice a elaborat un proiect de act normativ care prevede înființarea Autorității Vamale Române, ca instituție de specialitate a administrației publice centrale în domeniul vamal, cu personalitate juridică, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Noile criptomonede si denationalizarea banilor
Foto: Pixabay

Poate e SF, dar putem denaționaliza banii. Utopia lui Hayek poate deveni realitate. Moneda Facebook se apropie mult de idee

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ar trebui să emită monede și entitățile private. Nu mă refer aici neapărat la criptomonede, ci la bani în sensul pe care îl știm cu toții. De ce trebuie să fie monopolul statului emiterea de monedă și să nu alegem noi ce e mai bun? E adevărat că s-au dezvoltat în ultimii ani aceste criptomonede, dar volatilitatea le face nefolositoare pentru scopul pe care îl voi descrie în următoarele rânduri. Acestea ar trebui să aibă în spate un activ. Dacă nu au, după părerea mea, valoarea e zero. Ce a scris Friedrich Hayek în „Denaționalizarea banilor” și mi se părea o utopie acum mulți ani, azi pare realizabil.
Florin Balcan
Foto: Hotnews

Un IFN oferă o reducere de 10 puncte procentuale la dobândă clienților care știu să răspundă la 4 întrebări de educaţie financiară

de DP HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Cunoștințele financiare le pot aduce clienţilor care solicită până în 6 august un împrumut la Provident o reducere de 10 puncte procentuale la dobândă, indiferent de suma împrumutată sau perioada de creditare. Pentru a putea primi reducerea de dobândă, clienții trebuie să răspundă corect la 4 întrebări din domeniul financiar și să îndeplinească condițiile normale de eligibilitate pentru un împrumut. Întrebările au fost dezvoltate împreună cu experții Finzoom și validate de către Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și au un grad de dificultate scăzut spre mediu. Instituția respinge circa 7 din 10 dintre solicitările de împrumut pe care le primește, iar cea mai mare parte a veniturilor reprezentanților lor de vânzări vine din ceea ce încasează, nu din ce vând.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Noul mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării popririlor (ANAF și MFP)

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființãrii și ridicãrii popririlor bancare de cãtre organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silitã, se arată într-un comunicat de presă al MFP.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews

Cele 6 reguli ale unuia dintre cele mai discrete comitete din Banca Națională- Comitetul de Administrare a Rezervelor Internaționale. Cum au reușit cei 11 să facă un profit record pentru BNR în 2018

de DP HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Sunt 11, toți numiți de Guvernator. Ședințele lor nu durează mai mult de un ceas, iar operațiunile pe care le fac nu utilizează instrumente derivate. Ei formează unul dintre cele mai discrete comitete din BNR- Comitetul de Administrare a Rezervelor Internaționale. Pe scurt, CARI. Cei 11 au reușit să ducă profitul BNR pe 2018 la peste 1,18 miliarde de lei. În bancă, angajații le spun celor 11 ”brilianții”, termen utilizat și de Guvernatorul Isărescu miercuri, atunci când s-a referit la ei.
Cash is king
Foto: sxc.hu

Cu banii aflați în afara sistemului bancar s-ar putea înființa încă aproape 2.000 de bănci

de DP HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
În anul 2018, valoarea numerarului aflat în afara sistemului bancar s-a majorat cu 7,1% (până la 72,25 miliarde de lei la finele anului), se arată în Raportul Anual publicat miercuri de Banca Națională. Întrucât, potrivit Regulamentului 5/2013 (art. 249, băncile, persoane juridice române, trebuie să dispună la momentul autorizării de un nivel al capitalului inițial de minimum 37 milioane lei, înseamnă că banii aflați în afara sistemului bancar ar ajunge pentru înființarea a aproape 2000 de noi instituții de credit.
Eugen Teodorovici
Foto: Digi24.ro

Programul "Cornul și laptele" ar putea fi înlocuit de "Masă caldă în școli". Teodorovici: E un set de măsuri ce trebuie discutat

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Măsurile sociale precum "Cornul și Laptele" vor fi analizate în Guvern și în Coaliție pentru a vedea dacă și-au realizat scopul, susține ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici
Foto: AGERPRES

Teodorovici mai vrea să împrumute anul acesta de pe piețele externe. Susține că Isărescu i-a spus: "Foarte bună ieșirea pe 30 de ani. Super!"

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
România trebuie comparată cu alte țări din regiune în privința costurilor la care se împrumută de pe piețele externe, susține ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, precizând că trebuie comparate "mere cu mere". El a făcut referire la împrumuturile de marți de 2 miliarde euro.
Bani
Foto: Dreamstime.com

DOCUMENT Comisia Europeană: Prețurile cresc, leul scade, economia crește în România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Comisia Europeană și-a revizuit în sus estimarea de creștere economică pentru România, pe anul 2019, însă avertizează asupra scumpirilor din țară și a devalorizării leului, potrivit Prognozei economice de vară emise miercuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version