BĂNCI
Ponturi pentru dosarul perfect de credit pentru Noua Casă
Foto: Hotnews

7 ponturi pentru dosarul de credit perfect pentru Noua Casă

de DP HotNews.ro
La ce să mă uit mai atent când compar ofertele băncilor: la nivelul dobânzii? La DAE (Dobânda Anuală Efectivă)? La nivelul ratei lunare? Pe ce perioadă să mă împrumut? La ce e atentă banca atunci când îmi analizează dosarul de credit? Cât timp durează până obțin aprobarea? Oare n-ar fi mai bine să rămân în chirie și să nu mă împrumut? Vor crește dobânzile în perioada următoare? Toate aceste întrebări pe care și le pune un tânăr care vrea să își cumpere o locuință sunt absolut legitime. HotNews a stat de vorbă cu reprezentanții principalelor bănci comerciale și a încercat să sintetizeze în 7 întrebări esențiale principalele necunoscute atunci când vrei să-ți iei o casă. Azi, răspunsurile oferite de BRD-GSG.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică. Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu. ​Dacia Sandero şi Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranţă. Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”

de DP HotNews.ro
Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică ● Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu care asigura întreținerea ventilatoarelor de la „ Babeș”: Sute de contracte anul trecut, profit de peste 1 milion de euro ● Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”: un Ordin dat peste noapte a pus industria pe jar ● Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse ● ​Dacia Sandero şi Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranţă Euro NCAP. Ce lipseşte mărcii româneşti ● Companiile din cadrul CFR ar putea recurge la disponibilizări, pentru a reduce din pierderile uriașe ● Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare ● Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz ● Adrian Vasilescu, BNR: Ce alarme trage PIB-ul pe 2020 ● Suspendarea permisului: Instanțele nu mai pot reduce perioadele sau decide înlăturarea măsurii.
Operele NFT in voga
Foto: Pixabay

Colecţionarul care a cumpărat cu un preţ record o operă de artă digitală dezvăluie culisele fenomenului "NFT"

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Vignesh Sundaresan, un antreprenor care a făcut avere din tranzacţii cu criptomonede şi care a plătit suma record de 69,3 milioane de dolari pentru o operă de artă digitală a dezvăluit unele dintre secretele care se află în spatele fenomenului "NFT" într-un interviu acordat pentru AFP, citat de Agerpres. La prima vedere, Vignesh Sundaresan nu pare să deţină atributele unui colecţionar bogat. Tânărul asiatic, în vârstă de 32 de ani, poartă pantaloni şi tricouri obişnuite şi locuieşte într-un apartament standard din Singapore. Cunoscut şi sub pseudonimul Metakovan, el nu deţine nicio proprietate imobiliară, nu are niciun automobil, iar cele mai multe dintre investiţiile lui au fost realizate în spaţiul virtual.
taxarea bogatilor
Foto: Dreamstime.com

Taxarea bogăției nu va funcționa, pentru că mulți o vor ocoli cumva, spune un economist premiat cu Nobel

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Taxarea bogăției a revenit în discuție la nivel mondial, în contextul în care pandemia a accentuat diferențele dintre săraci și cei avuți, precum și dintre companiile foarte profitabile (chiar și în vremuri de criză) și cele care abia mai supraviețuiesc. Însă un economist premiat cu Nobel consideră că o astfel de idee nu ar avea efectul scontat pentru simplul motiv că cei vizați vor găsi metode să nu plătească această taxă - așa cum au făcut și cu alte ocazii.

Sindicatele protestează mâine în Piața Victoriei. Motivul: refuzul dialogului social

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația Națională a Sindicatelor Libere-Frăția, Confederația Sindicatelor Democratice din România, Confederația Sindicală Națională Meridian organizează simultan acțiuni de protest miercuri, 14 aprilie 2021, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în Piața Victoriei, conform unui comunicat de presa al acestora.
Aproape 22.000 de cereri de amanare a ratelor bancare
Foto: Pixabay

Băncile au primit în acest an aproape 22.000 de solicitări de la clienți pentru suspendarea ratelor

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor de la clienții persoane fizice și juridice, în perioada 1 ianuarie-15 martie 2021, potrivit datelor Asociației Române a Băncilor, transmise marți. Aproximativ 96% dintre aceste solicitări au fost depuse de persoanele fizice, restul de aproape 4% fiind înaintate de companii, respectiv 800 de cereri.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

​Datoria publică a ajuns la 48% din PIB, în februarie

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Datoria publică va continua să crească anul acesta, deja în februarie a ajuns la 48% din PIB, de la 35,3% în 2019 și 47,3% în 2020, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Având în vedere că e posibil să avem un deficit de 80 miliarde lei, așa cum reiese din bugetul aprobat pentru 2021, e clar că va urca. Spunem „este posibil” deoarece mai vin rectificări anul ăsta și putem vedea alta cifră după fiecare.
Banca Nationala a Romaniei BNR
Foto: Hotnews

Importurile de bunuri au adâncit deficitul balanței comerciale la 1,62 miliarde de euro în primele două luni

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
În perioada ianuarie - februarie 2021 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 1,62 miliarde de euro, comparativ cu 431 milioane euro în perioada ianuarie - februarie 2020, arată datele transmise marți de Banca Centrală. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 485 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 265 milioane euro, balanța veniturilor primare și-a redus excedentul cu 463 milioane euro. Balanța veniturilor secundare (care prezintă transferurile curente dintre rezidenţi şi nerezidenţi) s-a încheiat cu un deficit de 358 milioane euro, comparativ cu un excedent de 155 milioane euro în perioada similară a anului 2020.
Bitcoin
Foto: Pixabay

Bitcoin a ajuns la un nou preț record pe fondul creșterii generale a pieței cripto

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Prețul bitcoin a atins un nou nivel record marți, continuând trendul ascendent de la începutul acestui an, anunță Reuters.
Industria ospitalității sufera in pandemie
Foto: IntegralEdu

Patronatele din Industria Ospitalității: Solicităm guvernului deconectarea HoReCa de la rata incidenței de orice fel de la 1 iunie 2021. Cele 7 solicitări adresate autorităților

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) solicită Guvernului României deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenței de orice fel de la 1 iunie 2021, în condițiile în care până la această dată vor fi vaccinați 90% dintre angajații din domeniu, iar la nivel național vor fi 5 milioane de persoane vaccinate, arată un comunicat transmis marți de membrii Federației. ”Industria ospitalității trece printr-un moment de cotitură. După ce s-a ratat sprijinirea sectorului după perioada de lockdown şi restricționarea discreţionară a activităţii timp de 1 an, este foarte important pentru mediul antreprenorial ca redeschiderea să se facă în cele mai bune condiţii. În acest spirit, susținem necesitatea redeschiderii în condiţii de siguranţă a industriei prin programul naţional de vaccinare. În acelaşi timp, solicităm guvernului să analizeze posibilitatea scoaterii sectorului HoReCa de sub incidența numărului de infectări la mia de locuitori, principala nevoie şi dorinţă a întregului sector”, a declarat Corina Macri, președintele Federaţiei Patronale a Industriei Ospitalităţii (FIO).
Benzinarie
Foto: Stirile ProTV

Pe ce ni se duc banii: Top 10 produse din coșul de consum calculat de INS și ce schimbări au avut loc în ultimii doi ani

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Benzina, țigările și energia electrică sunt primele 3 ca pondere în coșul de consum pe care îl utilizează Statistica atunci când calculează rata inflației. Primele 10 produse ”înghit” aproape jumătate din bugetul pe o lună- 44%. pe lângă cele 3 produse menționate anterior, regăsind medicamentele, pâinea, cheltuielile cu abonamentul telefonic și altele. Față de acum doi ani, au ieșit din top 10 cheltuielile cu apa și au intrat cele cu produsele de uz casnic. Ponderile utilizate pentru calculul IPC sunt obţinute din Ancheta Bugetelor de Familie (ABF) şi rezultă din structura cheltuielilor medii lunare efectuate de o gospodărie pentru cumpărarea bunurilor şi pentru plata serviciilor necesare satisfacerii nevoilor de trai. Anual se analizează și actualizează structura cheltuielilor efectuate de populaţie. Astfel, începând din ianuarie 2021, în calculul IPC se utilizează ponderile rezultate din structura cheltuielilor medii efectuate de o gospodărie în anul 2019
Alimente
Foto: Captura video

Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Energia electrică, fasolea boabe, uleiul și produsele de igienă s-au scumpit cel mai puternic în ultimele 12 luni, potrivit datelor transmise marți de Institutul Național de Statistică. Practic, în cazul energiei electrice, dacă factura din martie 2020 era de 100 de lei, în martie 2021 pentru același consum ați fi achitat aproape 117 lei. Un kilogram de fasole luat anul trecut cu 10 lei, acum face 12,5 lei. De ieftinit, cel mai puternic s-au ieftinic cartofii, al căror preț e mai mic cu 35% față de martie 2020, mai arată datele INS. Per total, preţurile de consum în luna martie 2021 comparativ cu luna martie 2020 au crescut cu 3,1%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,5%.
Multe exceptii fiscale = buget sarac
Foto: Pixabay

Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Partidelor le plac specialii și nu e vorba doar de PSD (care transformat mult Codul fiscal), ci și de PNL, USR-Plus (probabil și celelalte, dar acum ne referim la principalele). S-a vorbit, mai mereu, doar de pensiile speciale și cum sunt partidele împotriva lor. În aceeași găleată se află și alți speciali: creați în fiscalitate – oameni care nu plătesc taxe. Nu se vorbește despre ei pentru că multora, când aud cuvântul fiscalitate, li se pare ceva plictisitor, tehnic. Cuvântul creează un soi de repulsie. De ce nu sunt bani pentru sănătate și educație? Ăsta e unul din principalele motive. Așa a ajuns bugetul franjuri.
Bani
Foto: Stirile ProTV

IMM Invest 2021 și Agro: S-au publicat normele de aplicare în Monitorul Oficial

de CZ HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernul a publicat în Monitorul Oficial HG 422/2021 privind normele de aplicare a programului IMM Invest 2021 și a subprogramului Agro IMM Invest, prin care firmele românești vor putea obține credite bancare garantate de stat. Fermierii vor putea primi în plus și o subvenție de 10% din valoarea creditului garantat.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​În adâncurile pandemiei. Mafia deșeurilor, la Mediu: percheziții la directorul Alecu. Șoferii cărora li se ia permisul din cauza vitezei vor putea amâna aplicarea sancțiunii. UE poate cere banii înapoi - groapa de deșeuri de pe munte e inutilă

de DP HotNews.ro
Marţi, 13 Apr 2021 Economie | Finanţe & Bănci
În adâncurile pandemiei. Cum arată realitatea pe care am obosit s-o vedem ● Mafia deșeurilor, la Mediu: percheziții la directorul Florin Răzvan Alecu. ● Propunere: Șoferii cărora li se suspendă permisul din cauza vitezei vor putea amâna, în anumite condiții, aplicarea sancțiunii ● UE poate cere banii înapoi - groapa de deșeuri de pe munte e inutilă ● Au început negocierile informale cu Bruxelles-ul pe PNRR ● Cum dispar, cu acte, ultimele rămășițe din Codrii Vlăsiei: „Nu vom mai avea pădure, ci un boschet” ● Comisia Europeană s-a autosesizat pentru transferul terenurilor Romexpo în proprietatea Camerei de Comerț ● O companie își cataloghează angajații „mere stricate”. Apoi îi concediază ● Presa austriacă: directorul general OMV, Rainer Seele, a discutat despre posibila vânzare a Petrom cu fondul Mubadala din Abu Dhabi ● Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani ● Se va întoarce economia mondială la inflația din anii 1970? ● Subvențiile APIA pentru fermierii români - în pericol să fie tăiate de Comisia Europeană! ● ”Noua generație nu mai are aspirații de ierarhii, se ghidează după ideea de a avea un job interesant”
IMM Leasing
Foto: Pixabay

Operatorii de leasing se înscriu în programul IMM Leasing Echipamente și Utilaje 2021

de CZ HotNews.ro
Mai durează puțin până la deschiderea programului IMM Leasing Echipamente și Utilaje 2021: luni, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat perioada în care operatorii de leasing se pot înscrie în program.
Sergey Brin (stanga) si Larry Page (dreapta)
Foto: Flickr

Clubul „centimiliardarilor” s-a mărit cu două nume noi / Cine sunt cei mai bogați 8 oameni ai planetei, cu o avere individuală de peste 100 de miliarde de dolari

de S.J. HotNews.ro
Averea cofondatorilor Google Larry Page și Sergey Brin a crescut la peste 100 de miliarde de dolari în urma creșterii vertiginoase a prețurilor acțiunilor din domeniul tech, relatează Business Insider.
Nou nascut
Foto: Pixabay

Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă

de DP HotNews
Mitul potrivit căruia blocajele instituite pentru a ne proteja de extinderea pandemiei ar duce la o creștere a numărului de nașteri se spulberă de la o lună la alta și nu doar în România. Prima țară care a raportat o scădere a natalității a fost Franța, unde nașterile au scăzut cu 13%. Situații similare s-au întâlnit în Spania, Italia, Regatul Unit dar și în SUA. În Europa, doar Germania și-a păstrat pe plus natalitatea, dar cu un foarte fragil avans (puțin peste 0%). Luni, Institutul Național de Statistică a publicat datele pe primele două luni din acest an. Nu numai că decesele sunt mai numeroase, dar și nașterile se împuținează. Scăderea numărului de nașteri este de circa 10%, în vreme ce decesele au urcat cu 15%.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

​INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

de Florin Barbuta HotNews.ro
Eu consider că sistemul fiscal din România este inechitabil și nu pe ici pe colo… Este profund inechitabil, a declarat profesorul Daniel Dăianu, într-un interviu acordat HotNews.ro, precizând că trebuie să creștem veniturile bugetului. „Nu merge numai prin restrângere de cheltuieli. Lărgirea bazei de impozitare și o colectare mai bună pot aduce probabil câteva procente din PIB în plus în câțiva ani”, a spus el. Am discutat în cadrul interviului pornind de la unele teorii economice, precum cea ricardiană, din care reiese că o creștere a datoriei astăzi se va vedea în taxare în viitor. Ce ar fi dacă piețele ar pierde încrederea în politica bugetară văzând deficite mari persistente?
business report
Foto: Colaj foto

​Business report: ​Afacerea Seringa. Most wanted de România. Și totuși, cine mai muncește la stat? Restructurarea TAROM: Niciun angajat concediat. Cum să trăiești o zi bună. Și să îți pui întrebările care contează

de DP HotNews.ro
Afacerea Seringa ● Most wanted de România. Urmăriţi internaţional, dar liberi. De ce scapă unii infractori și inculpați ● România după un an de pandemie: Centrul Național de Sănătate Mintală e condus de o contabilă ● Cercul vicios: facilitățile fiscale din anii buni vs. ajutoarele acordate companiilor în anii de criză ● Rabla pentru electrocasnice: Se vor schimba valorile voucherelor acordate, în funcție de clasa de eficiență energetică ● Restructurare la TAROM: Niciun angajat nu a fost concediat, au fost doar plecări voluntare ● Și totuși, cine mai muncește la stat? ● Speranţa de viaţă la naştere din Europa Centrală şi de Est a scăzut cu aproape un an în 2020 ● Cum să trăiești o zi bună. Și să îți pui întrebările care contează ● Titlurile scandaloase sunt un afront la adresa cititorilor. Ce soluții avem pentru a nu ne transforma în produse de marketing.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by