BĂNCI
Din 17 ianuarie se aplica noi norme privind protectia consumatorului
Foto: sxc.hu

Cooperarea în materia protecției consumatorilor - din 17 ianuarie se aplică noi norme care să protejeze consumatorii

de Calu Monica Asociatia Consumers United
Începând din 17 ianuarie, noi norme se aplică în întreaga Uniune, pe baza actualului mecanism de cooperare privind protecția consumatorilor. Scopul noilor reglementări este de a îmbunătăți modul în care Comisia și autoritățile statelor membre pot colabora pentru a pune capăt practicilor necorespunzătoare împotriva consumatorilor, de a le permite autorităților să detecteze neregulile și să ia măsuri.
Posta Romana
Foto: MCSI

Poșta Română a finalizat distribuirea pensiilor/ Grigorescu: Lipsesc bancomate în 70% din comune

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Compania Naţională Poşta Română a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat oficial, distribuirea drepturilor băneşti reprezentând pensii din sistemul public, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Inspectori ANAF
Foto: anaf

ANAF preferă să rămână mioapă/ Pregătirea personalului: trei probleme

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să facă angajări doar la nivel de debutanți, nu și la nivel de cercetători, înseamnă că instituția preferă să rămână mioapă, reiese dintr-un studiu realizat de Cornel Ban, lector în economie politică la Copenhagen Business School (Danemarca) și Alexandra Rusu, economistă specializată în probleme fiscale și achiziții publice la Erasmus University Rotterdam (Olanda). De precizat că, în acest moment, există un proiect care circulă prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP) prin care se dorește tăierea a 2000 de posturi, care oricum nu sunt ocupate de câțiva ani. După tăierea acestora, tot mai rămân 1.500 libere. HotNews.ro a scris despre acest subiect. Un studiu recent al Georgianei Camelia Georgescu, membru al Consiliului Fiscal, arată că angajații Fiscului bulgar au un nivel al studiilor mai înalt, comparativ cu cei din România în ceea ce privește diplomele.
Sebastian Bodu
Foto: Agerpres

Fost şef ANAF despre lipsa digitalizării: Mi-a spus premierul că „merge şi aşa”/ Cum să fiscalizezi țuica omului de acasă? Iese cu toporul

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Sebastian Bodu, fost şef al ANAF în perioada 2005-2007, a susţinut într-o conferință de specialitate că el a dorit să înceapă digitalizarea Fiscului. În acea perioadă, spune el, încasările mergeau bine, iar când a dorit să facă digitalizarea, premierul de la acea vreme a spus: „lasă, că merge și așa”. Fiind rugat să spună numele premierului care i-a zis asta, el afirmat: „domnul Tăriceanu”. După pronunțarea numelui, multe persoane au zâmbit, iar una chiar a râs ușor.
munca
Foto: Pixabay

Cornel Ban: Angajații ANAF din teritoriu lucrează în condiții foarte grele: spații improprii, conflicte, nemulțumire de sine

de F.B. HotNews.ro
ANAF trebuie să fie un corp de elită al statului român, comparabil cu BNR, o instituţie relativ independentă instituţional, cu carierele îndelungate, a declarat Cornel Ban, de la Copenhagen Business School, într-o conferință organizată de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung.
Daniel Daianu
Foto: Agerpres

Dăianu: Digitalizarea ANAF va arăta cine nu achită datoriile la stat. Nu întâmplător s-a renunțat la programul cu Banca Mondială

de F.B. HotNews.ro
Dacă Fiscul va fi digitalizat, atunci s-ar transparentiza fluxurile economice și ar fi clar cine nu plătește sau cât nu plătește, reiese din declarațiile lui Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal. El a precizat că astfel ar fi bani pentru sănătate, asistență medicală etc.
Cei mai bogați 0,01% dintre români ascund de Fisc un sfert din veniturile lor
Foto: sxc.hu

ANAF a auditat în 3 ani 96 de români cu venituri mari, recuperând de la aceștia 35 milioane lei, echivalentul a două vile în centrul Bucureștiului (Studiu)

de F.B. HotNews.ro
Cei mai bogați 0,01% dintre români ascund de Fisc un sfert din veniturile lor, iar restul ascund mai puțin de 5%, reiese din studiul ”Pauperitatea Fiscala a României”, realizat și lansat joi de Cornel Ban de la Copenhagen Business School și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung. "Este un fapt demonstrat științific ca datorita influenței lor politice și accesului la servicii profesioniste în materie fiscală și de gestionare a activelor, cetățenii cu cele mai mari averi dintr-o societate sunt mai dificil de impozitat în comparație cu cetățenii care au venituri medii sau scăzute. Este greu de crezut că România ar putea fi o excepție de la aceastã legitate socio-economica", arată studiul.
Cristian Bichi, consilierul Guvernatorului BNR
Foto: Hotnews

Pachetul de legi anticămătărie: Uuups, sucursalele instituțiilor de credit străine din UE au rămas pe afară!

de Cristian Bichi Banca Nationala a Romaniei
Un pachet de legi anticămătărie a fost transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere. Trei dintre cele patru proiecte de lege din pachet păcătuiesc însă prin definirea defectuoasă a noțiunii de creditor financiar, ceea ce duce la neincluderea în sfera lor viitoare de aplicabilitate a sucursalelor băncilor străine din UE ce operează pe teritoriul României. Și uite așa, dintr-o greșeală ce relevă o slabă cunoaștere a legislației bancare europene și naționale, se poate ajunge, în absența corecțiilor, la discriminarea instituțiilor de credit persoane juridice române, unele dintre ele cu capital majoritar românesc, prin crearea de condiții competitive inegale.
Spalarea banilor, varianta traditionala
Foto: sxc.hu

Bâlbâiala Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Cum protestau online experții contabili, dar ONPCSB nu-i auzea, că era offline

de DP HotNews.ro
În ultimele zile, telefoanele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) sunau încontinuu, pe grupurile de pe Facebook discuțiile între experții contabili se inflamaseră și ele, iar cei de la Camera Consultanților Fiscali au intervenit în numele celor pe care îi reprezintă, solicitând clarificări. Ce se întâmplase, de fapt?
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Cinci ani de la explozia CHF. ​Și azi, cursul francului elvețian e tot sus

de Calu Monica Asociatia Consumers United
Ieri, 15 ianuarie, s-au împlinit 5 ani de la izbucnirea crizei francului elvețian și, totodată, a fost marcată o zi tristă pentru milioane de consumatori din Uniunea Europeană. În România, în jur de 19.000 de debitori persoane fizice încă se mai află înregistrați ca fiind în posesia creditelor denominate în această valută, recunoscută ca fiind una de refugiu în situațiile de criză. În ceea ce privește numărul debitorilor cu credite în franci elvețieni care au solicitat și acceptat conversii sau restructurări ale creditelor, numărul acestora nu poate fi cunoscut cu precizie, deoarece BNR spune că metodologia de raportare nu permite identificarea datei de la care s-a realizat conversia creditelor. Totuși este vorba de cel puțin 20.000.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanţele revin cu un proiect de pe vremea lui Teodorovici. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nedotarea cu noile case de marcat

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finanţelor a revenit cu proiectul prin care operatorii economici ce nu s-au dotat cu noile aparate de marcat electronice fiscale primesc amendă între 8.000-10.000 lei. Acelaşi proiect prevede şi confiscarea sumelor nejustificate sau suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Despre acest proiect, când a fost pus în dezbatere de Finanţe, în vara anului trecut, HotNews.ro a scris aici.
Bogdan Glavan
Foto: Hotnews

Fondul Român de Contragarantare: Pleacă apropiații PSD, vin cei ai PNL. Glăvan preia postul lui Socol

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Fondul Român de Contragrantare (FRC) are un nou Consiliu de Supraveghere, după ce unele posturi au devenit vacante la finalul anului trecut. S-a păstrat un singur membru, un apropiat al lui Dacian Cioloș: Bogdan Pușcaș, care este și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Mihai Mandreș revine ca secretar de stat la Finanțe. Fost arbitrajist șef la ING, el a mai lucrat în cadrul Eximbank și CEC Bank

de DP HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Mihai Eleodor Mandreș a fost numit miercuri secretar de stat la Ministerul Finanțelor printr-o decizie semnată de premierul Ludovic Orban care a și apărut în Monitorul Oficial. Mandreș nu este un necunoscut în lumea finanțelor, el ocupând și anterior funcția de secretar de stat, chiar dacă numai pentru două săptămâni (în 2014).
munca
Foto: Pixabay

3 din 5 companii din România oferă angajaților telefoane de serviciu. Care e situația în Europa

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Tot mai multe companii oferă angajaților telefoane mobile, tablete și laptopuri pentru a le folosite în scopul muncii pe care o desfășoară, când nu sunt la birou, conform Eurostat. La nivel european, în 2019, circa două din trei companii făcea acest lucru, iar în România aproape 3 din 5 (procentual ar fi 58%). De precizat că este vorba de firmele care au cel puțin 10 angajați.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Bomba cu ceas demografică a Europei. Război comercial: consecințe politice încă incerte pentru Trump. Iranul încă nu a răzbunat moartea lui Soleimani

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
The Financial Times: Bomba cu ceas demografică a Europei. Europa se confruntă cu o criză demografică, una care i-ar putea lovi creșterea economică și finanțele publice ● Les Echos: Război comercial: consecințe politice încă incerte pentru Trump ● The Atlantic: Iranul încă nu a răzbunat moartea lui Soleimani. Uciderea lui Qassem Soleimani a reprezentat o imensă lovitură dată ambiţiilor regionale ale Iranului. În riposta sa, ţara ar putea reveni la vechile sale obiceiuri ● Știri pe scurt.
MFP - BNR - buffer
Foto: Hotnews

Cum a făcut Guvernul PNL rost de bani la finalul anului trecut: din rezervele BNR

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a avut o declarație interesantă în conferința de presă de săptămâna trecută. El a spus, referindu-se la bugetul de stat pe anul 2019, că a conlucrat cu Guvernul pentru a nu exploda nici cursul și nici dobânzile. Pe lângă împrumuturile, în plus, pe care le-a făcut ministerul Finanțelor, s-a mai întâmplat un fenomen.
Imagine din conferinta Euromoney
Foto: Twitter

Florin Cîțu, la conferințele Euromoney (Viena): Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil

de DP HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
”Bugetul pentru 2020 a fost unul dificil. Am moștenit o poziție „neclară”. Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Pentru 2020, prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, marți la conferința Euromoney care are loc azi și mâine la Viena. Cîțu a participat în această dimineață la un panel alături de ministrul bulgar adjunct al Finanțelor Marinela Patrova, secretarul de stat Gabor Gion din Ministerul maghiar de Finanțe și Nina Angelovska, reprezentanta Macedoniei de Nord.

Inflația a urcat în decembrie la 4%, dar ar putea coborî la 3% în primul trimestru (analiști)

de DP HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
După ce a ajuns la 4% (ritm anual) în decembrie, inflația ar putea să scadă până la 3% în primul trimestru din 2020, arată un raport destinat investitorilor publicat marți dimineața de economiștii BCR. ”Presiunile din partea ofertei venite din partea noilor niveluri ale accizelor la tutun, carburanți auto și produse energetice vor fi limitate odată cu recenta eliminare a accizei suplimentare la combustibilii auto de 7 euro cenți/litru”, arată raportul citat.
Florin Citu si Gheorghe Pecingina
Foto: radioinfinit

Gheorghe Pecingină, numit secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Avocat, 39 de ani, el a trecut pe la 5 formațiuni politice

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Gheorghe Pecingină (39 de ani) în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Copii
Foto: Wikipedia

Alocaţiile pentru copii cresc cu 5,7 lei

de F.B. HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | Finanţe & Bănci
Alocaţiile pentru copii cresc cu 3,8%, având în vedere datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), asta în condiţiile în care în noiembrie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care prevede creşterea alocaţiilor cu rata medie anuală a inflaţiei. Astfel, în februarie copiii vor lua banii pe ianuarie cu 5,7 lei în plus, respectiv cu 11,4 lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by