BĂNCI
Ionut Simion, Presedinte AmCham
Foto: AmCham

Ionuț Simion, AmCham: D-le Orban, viteza marfarelor întărâtă orice melc/ Infrastructura nu este nici a PNL, nici a PSD, nici a UDMR, USR sau a PMP. E a noastră, a românilor

de DP HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
”Directorii generali sunt cel mai îngrijorați de calitatea infrastructurii din România. Toți ne dorim o Românie prosperă și competitivă. Însă în ultimii ani am dat în folosință doar câțiva zeci de kilometri de autostradă, iar viteza de deplasare a vagoanelor de marfă pe căile ferate pentru transportul de mărfuri întărâtă orice melc competitiv să-și dovedească performanțele”, a spus vineri președintele Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham), Ionuț Simion.
Cristian Paun
Foto: Facebook

Cristian Păun (ASE), despre "șopârla" din sistemul de pensii și trei scenarii dacă banii s-ar vira la bancă

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Astăzi, dacă ne uităm pe toate calculatoarele de pensii, pe toate calculele făcute pe pensie, în principal, la un salariu mediu brut corespunde un punct de pensie, susține Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice (ASE). Potrivit acestuia, iei un punct de pensie dacă toată viața ta activă ai fost remunerat cu salariul mediu brut.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu anunță că taxa bancară introdusă prin “Ordonanța lăcomiei” va dispărea din 2020

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
​Din OUG 114 dispare taxa bancară, a anunțat vineri, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, care a precizat că trebuie modificate atât OUG 114/2018, cât și OUG 14/2019.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Cîțu: Dacă veneam cu informația privind deficitul de peste 4% în februarie, la execuție, ar fi fost mult mai rău

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Când am venit eu cu informația referitoare la estimarea de buget pentru anul acesta, deficitul bugetar, a fost un șoc pentru toată lumea, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, la o conferință organizată de CFA România.
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu
Foto: Hotnews

Florin Cîțu: În 20 de ani o să fie un efort foarte mare pentru a susține pensiile noastre

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Problema demografică bate la ușă, iar siste​mul de pensii a fost o preocuparea a mea personală, dar și a noastră, susține Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, la o dezbatere organizată de CFA România.
Imagine de la conferinta de vineri
Foto: Hotnews

Orban: A trebuit să luăm decizia rapidă de a efectua plata (în cazul Romatsa). Legea trebuie respectată de Guvern, chiar și atunci când nu ne convine

de DP HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
”Azi noapte la ora 1 am decis să convocăm o ședință de Guvern la ora 9 dimineață întrucât trebuia să rezolvăm imediat o problemă urgentă. Suntem confruntați cu un titlu executoriu ca urmare a unei decizii a Curtii de Arbitraj. Suma inițială era de 84 de milioane care s-a rostogolit. Romatsa risca să rămână fără bani ceea ce ar arunca in aer transportul aerian roman si european. A trebuit să luam decizia rapidă de a efectua plata chiar astăzi ca să arătăm că am plătit. Sigur, nu trebuia să se ajungă aici. Dar legea, contractul și hotărârile judecătorești trebuie respectată de Guvern, chiar și atunci când nu ne convine”, a spus vineri premierul Orban la o întâlnire organizată de Coaliția pentru Dezvoltarea României.
Cum se va schimba piața muncii în urmatorii ani
Foto: sxc.hu

​Analiză În următorii 30 de ani două activități din economie se vor înjumătăți, una aproape va dispărea iar trei își vor dubla angajații. Vezi cum vor evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activități.

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
În decurs de 30 de ani două activități ale economiei naționale își vor înjumătății efectivele, una aproape va dispărea complet iar trei își vor dubla numărul de angajați, se arată într-o analiză a firmei de resurse umane Adecco, transmisă vineri HotNews.ro. Agricultura și industria au suferit și vor suferi cele mai mari transformări din cauza automatizării și digitalizării. Vezi în text ce industrii vor pierde locuri de muncă, unde se vor apărea joburi și cum ar putea evolua salariile în 2020 pe diferitele tipuri de activități.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Ludovic Orban anunță a treia rectificare bugetară din acest an/ Legea responsabilității fiscale permite doar două pe an

de CP HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri, într-o ședință de Guvern fulger, a treia din această săptămână, că luni va avea loc o nouă rectificare bugetară, pentru a fi realimentat fondul de rezervă al Guvernului și pentru plăți către autorități locale. Ar fi a treia rectificare bugetară din acest an, însă Legea responsabilității fiscale nu permite decât două, ambele în a doua jumătate a anului.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

​Financial report Ușurare la Bruxelles după victoria conservatorilor în alegerile din UK. Despre ciudata fotografie a lui Trump cu Lavrov. Culmea tupeului. Reforma pensiilor din Franța

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Financial Times: Ușurare la Bruxelles pe măsură ce conservatorii se îndreaptă spre o victorie convingătoare în alegeri ● Kommersant.ru: Același cadru. Despre ciudata fotografie a lui Donald Trump cu Serghei Lavrov ● Haaretz: Culmea tupeului (editorial) ● France 24: Reforma pensiilor: a 8-a zi de grevă. Sindicatele contra guvernului
Consiliul fiscal
Foto: Consiliul Fiscal

Consiliul fiscal, după ce a văzut strategia fiscal-bugetară: Veniturile din TVA par supraestimate, iar cele din accize - optimiste

de F.B. HotNews.ro
Starea bugetului public, așa cum sugerează și noua Strategie Fiscal-Bugetară (despre care HotNews.ro a scris aici), rămâne foarte încordată având în vedere puținătatea resurselor publice în raport cu presiuni mari pe buget, inclusiv din perspectiva asumării aplicării unor active normative (aplicarea legii pensiilor potrivit calendarului în vigoare), se arată într-un punct de vedere al Consiliului Fiscal (CF).
Principalii indicatori macroeconomici
Foto:

​​Cinci lucruri din strategia fiscal-bugetară 2020 - 2022: De la investițiile care scad ca procent din PIB, la „riscurile interne pozitive” sau relansarea Fidelis

de F.B. HotNews.ro
Guvernul Orban a elaborat și adoptat Strategia fiscal-bugetară 2020 – 2022, care însoțește bugetul. Aici se găsesc și exprimări vechi, ce se regăsesc și în documentele similare anterioare.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

​Cresc accizele, cresc prețurile. Un plin de benzină va fi mai scump cu 3-4 lei/ Lucrurile s-ar putea schimba dacă Iohannis promulgă eliminarea supraaccizei

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat nivelul accizelor aplicabil în anul 2020. Acestea au crescut, iar asta se va reflecta în prețuri. Momentan, proiectul de eliminare a supraaccizei, adoptat de Parlament, se află la promulgare la Klaus Iohannis. De asemenea, va fi nevoie de o modificare a Codului fiscal pentru a fi corelate cele două, potrivit specialiștilor în fiscalitate.
CEC Bank împlinește 155 de ani
Foto: CEC Bank

[P] Tu ce cadouri faci de ziua ta? CEC Bank premiază cu 155 euro brut fiecare copil născut pe 24 noiembrie 2019

de Smile Media
La 155 de ani de la lansarea CEC Bank, banca vrea să continue o tradiție începută încă din 1937 și oferă cadou 155 euro fiecărui copil născut în data de 24 noiembrie 2019.
  • Vezi în articol date despre campania "Continuând tradiția, la aniversarea a 155 de ani, premiem copiii născuți în 24 noiembrie 2019" și un timeline cu cele mai importante momente din istoria CEC Bank
Valentin Lazea
Foto: Hotnews

Lazea: Noi vrem să trăim pe consum ca să compensăm, probabil, anii de restriște de sub Ceaușescu. Suntem total defazați și în altă lume

de F.B. HotNews.ro
Poți să trăiești cu deficite bugetar și extern mare cât timp ele sunt finanțabile, adică cât timp e liniște și pace în lume, susține Valentin Lazea, economist șef al Băncii Naționale a României. Potrivit acestuia, în momentul în care se strică lucrurile în lume, indiferent din care motiv: Brexit, China sau orice altceva, a trăi cu deficite bugetar și extern mare te pune într-o situație extrem de periculoasă. Atunci ai două alegeri de făcut.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

Fed menţine nivelul dobânzii de politică monetară în Statele Unite

de I.B. HotNews.ro
Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, miercuri după-amiază, menţinerea actualei rate a dobânzii de politică monetară, semnalând că ar putea să nu existe modificări în 2020, dat fiind că va fi an electoral iar starea economiei este solidă, relatează Mediafax citând agenţia de presă Bloomberg.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

De la Taifasuri, la Ministerul Finanțelor: Mironel Panțuroiu, numit secretar de stat

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
​Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Penitenciar
Foto: Pixabay

Împrumut de 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea de penitenciare, aprobat de Guvern prin lege

de CP HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Guvernul a aprobat marți un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în vederea construirii a două penitenciare, unul judeţul Prahova şi altul în judeţul Buzău. Împrumutul este în valoare de 177 de milioane de euro, iar costul proiectului este de 221,5 milioane euro.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Cîțu, despre rating-ul S&P: Suntem în aceastã situație pentru cã Guvernul anterior a ignorat toate avertismentele primite

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Schimbarea perspectivei de rating de la stabilă, la negativă, se datoreazã creșterii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilitãții politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani, susține Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.
Legume si fructe in supermarket
Foto: pixabay.com

Inflația a fost de 3,8%, în noiembrie. S-au scumpit carnea de porc, fructele și ouăle. Ieftiniri la fructe meridionale, apa caldă, transport aerian

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
Rata anuală a inflației se situează la 3,8%, în luna noiembrie, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,7%.
Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon
Articol actualizat

Perspectiva României, revizuită de Standard & Poors de la stabilă la negativă / Una dintre cauze, creșterea de pensii de anul viitor / Ce consecințe are

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Economie | Finanţe & Bănci
S&P Global Ratings și-a revizuit perspectiva asupra României la negativă, de la stabilă, anunță agenția de rating, precizând că menține ratingul creditului suveran în monedă străină și pe termen scurt la „BBB- / A-3”. Această decizie va duce la împrumuturi mai scumpe pentru stat. În următorii doi ani, agenția ar putea să scadă ratingul dacă nu se iau măsuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by