ENERGIE
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Energie
Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic National, anunţă Nuclearelectrica.
Delegatie SUA la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Oficial al Departamentului pentru Energie din SUA, în vizită la Cernavodă / Scopul: Construirea reactoarelor nucleare 3 și 4

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Energie
O delegație a Departamentului de Stat pentru Energie din Statele Unite ale Americii, conduse de dr. Kathryn D. Huff, Secretar Adjunct in functie si Secretar Adjunct pentru Energie Nucleara din cadrul Departamentului pentru Energie, a fost vineri în vizită la centrala nucleară de la Cernavodă. Vizita are în vedere continuarea cooperarii în baza Acordului Interguvernamental Romania-SUA parafat la Washington în octombrie 2020 și ratificat recent de statul roman, inclusiv a demarării în timp util a realizării Proiectului Unitatilor 3 si 4.
Centrala nucleara de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost deconectată de la sistem, pentru a doua oară în ultima lună, din cauza unei avarii

de C.P. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Economie | Energie
Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 28 iulie, ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică, fara a fi afectate funcțiile de securitate nucleară ale unității. Este pentru a doua oară în luna iulie când este deconectată Unitatea 2. Aceasta în condițiile în care Unitatea 2 abia a trecut prin programul de mentenanță.
Electrica
Foto: Tradeville

Electrica a cumpărat două parcuri fotovoltaice și un parc eolian de la Monsson

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
Grupul Electrica a anunțat miercuri achiziția unui portofoliu de 207MW de energie regenerabilă de la compania Monsson. Au fost semnate cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea.
Christina Verchere
Foto: Oilandgascouncil

Verchere (OMV Petrom): Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an

de DP HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, miercuri, directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres. Ea a precizat că se aşteaptă ca Legea offshore să fie modificată până la finele anului, conform declaraţiilor publice ale autorităţilor, şi nu are informaţii suplimentare. "Ştiu ce ştiţi şi voi, că ministrul Energiei a spus că Legea offshore va fi modificată în acest an. A devenit foarte crucial ca acest lucru să se facă anul acesta. De ce? Pentru că tranziţia energetică are nevoie de gaz şi riscăm să pierdem ultimul tren, deci trebuie să ne mişcăm. Şi ştim că acest proiect este important pentru România", a spus şefa Petrom.
Eurohold, sediul central
Foto: Eurohold

Tranzacție de 335 milioane de euro: Eurohold, proprietarul Euroins România, a finalizat achiziția activelor CEZ Bulgaria

de A.V. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
Eurohold, cel mai mare holding din Bulgaria și proprietarul companiei de asigurări Euroins România, a anunțat miercuri că a finalizat achiziționarea activelor grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane de euro. Noile active vor fi deținute în totalitate de Eastern European Electric Company (EEEC). Pasul următor pentru Eurohold este transformarea într-un jucător regional pe piața energiei, inclusiv în România, spune grupul bulgar.
Conducta Ungheni-Iasi
Foto: AGERPRES

Consiliul Concurenței a aprobat operațiunea prin care BERD a cumpărat o parte din compania deținută de Transgaz în Moldova

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Economie | Energie
​Consiliul Concurenței a dat undă verde operațiunii prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL. În urma acestei tranzacții, Vestmoldtransgaz SRL va fi deținută de Eurotransgaz SRL și BERD.
ELCEN
Foto: Hotnews

​Opt proiecte din domeniul energiei pentru care România cere bani europeni / Pentru Elcen ar putea primi 18 milioane euro

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 27 Iul 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei Virgil Popescu a aprobat constituirea unui grup de lucru în vederea implementării prevederilor Directivei 87/2003 revizuită în ceea ce privește Mecanismul 10 C – faza IV, care presupune acordarea unor fonduri pentru proiecte cu o valoare mai mică de 12,5 milioane euro. România a comunicat Comisiei Europene ”Lista investițiilor cu o valoare sub 12,5 milioane euro”, proiectele fiind depuse pentru Articolul 10c care depășeau acest prag urmând a accesa Fondul de Modernizare / Articolul 10D.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz rămâne cu banii de investiții / Acționarii exceptează compania de la distribuirea a 90% din profit

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Economie | Energie
Acționarii Transgaz, în frunte cu Secretariatul General al Guvernului, au aprobat în ședința de luni distribuirea unei cote de 50% la repartizarea profitului de anul trecut, sub formă de dividende. Practic a fost menținută decizia luată în luna martie de către acționari. În luna mai, Guvernul a decis, însă, ca societățile cu capital majoritar de stat să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor, pentru a-l transforma în dividende. Consiliul de Administrație al Transgaz a arătat că în astfel de condiții, ar fi compromise investiții strategice.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

Externalizarea unor servicii de către OMV Petrom a fost autorizată de Consiliul Concurenței

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 20 Iul 2021 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom S.A. externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Facilitatea privind amânarea plății facturilor la gaze și electricitate va fi eliminată / Furnizorii au de recuperat 249 milioane de lei de la consumatori

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O ordonanță de urgență aprobată anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, permitea consumatorilor de gaze și energie electrică să-și amâne plata facturilor până la încetarea stării de alertă. În acest timp, furnizorii de gaze și energie nu au avut dreptul să debranșeze/ deconecteze astfel de consumatori. Însă, în ultimul an, circa 209 mii de clienți casnici și non-casnici de gaze și energie nu și-au plătit facturile, înregistrând plăți restante către furnizori de 249 milioane de lei. Acum, Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență prin care să elimine posibilitatea de a nu plăti factura fără a fi debranșat, furnizorii având dreptul să-și recupereze banii.
Gaze
Foto: AGERPRES

Prețul gazelor de pe bursă a crescut de peste patru ori în ultimul an / Toate produsele se vor scumpi în lanț - Asociația Energia Inteligentă

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 20 Iul 2021 Economie | Energie
O analiză a Asociației Energia Inteligentă scoate în evidență o creștere de 4,43 ori a prețului gazelor naturale marfă în ultimul an, gaze vandute pe BRM. Această creștere a prețului gazelor naturale va aduce scumpiri în lanț la toate produsele, creșteri care probabil vor fi cuprinse între 10 – 30%.
Cum a fost impartita Europa
Foto: ENTSO-E

Raportul final privind cauzele incidentului care a lăsat nord-vestul României fără curent în ianuarie / A fost un fenomen în cascadă pornit din Croația

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Energie
Asociația Operatorilor de Transport și de Sistem din Europa (ENTSO-E) a fãcut public raportul final referitor la evenimentul care a avut loc în rețeaua de transport continental – europeanã în data de 8 ianuarie 2021, care a afectat mai multe țări europene, iar în România județele din nord-vest, informează Transelectrica. Atunci, zona sincronă din Europa continentală a fost separată în două din cauza întreruperilor de pe rețeaua de transport produse într-un timp foarte scurt.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Miercuri și joi, consumuri record de energie electrică din cauza caniculei

de DP HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Energie
Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, valorile consumului național de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depășindu-le pe cele înregistrate la sfârșitul lunii iunie, a transmis vineri Transelectrica. În zilele de miercuri, 14 iulie 2021, şi joi, 15 iulie 2021, s-au înregistrat noi recorduri privind consumul maxim brut de energie electrică.
Termocentrala Mintia
Foto: AGERPRES

Vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat în producția de energie a fost redusă - lege promulgată

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Energie
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede că angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică să beneficieze de o reducere a vârstei standard de pensionare, transmite Agerpres.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Noile ambiții ale Comisiei Europene: Taxe verzi pe produsele energetice poluante, ceea ce înseamnă scumpiri masive, inclusiv la încălzire / Cotă și mai mare de energie regenerabilă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Energie
Planurile Comisiei Europene în ceea ce privește tranziția verde au fost schimbate, fiind propuse miercuri ținte și mai dure decât până acum. De exemplu, vrea ca 40% din energie să fie produsă din surse regenerabile până în 2030. Ținta de până acum era de 32%. Pentru România nu este o veste tocmai bună, având în vedere că și vechiul obiectiv era greu de atins, motiv pentru care își asuma o țintă de doar 30,7% până în 2030. Acum va fi obligată să revizuiască mult în sus această cifră. Noile ambiții ale Comisiei Europene se vor resimți puternic și la nivelul buzunarelor fiecărui cetățean, în condițiile în care sunt plănuite taxe pe produse energetice care nu sunt verzi. Altfel spus, produse precum centralele de apartament vor fi taxate.
Centrala nucleara de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost reconectată la sistem / A avut loc o avarie după nici o lună de la lucrările de mentenanță

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 13 Iul 2021 Economie | Energie
Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic National în seara zilei de 12 iulie. Unitatea se deconectase automat de la sistem pe 10 iulie, în urma unei avarii, în ciuda faptului că nu au trecut decât trei săptămâni de la programul de mentenanță.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi24: Cum se fură românii unii pe alții la facturile de energie electrică. Expert: Metodele sunt tot mai rafinate

de ​Digi24 Digi24.ro
Luni, 12 Iul 2021 Economie | Energie
Aceste furturi se regăsesc în facturile celorlalți consumatori, deci înseamnă în primul rând pagube pentru aceștia, a explicat la Digi24 expertul în energie Dumitru Chisăliță.
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Lege promulgată: Se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece

de V.M. HotNews.ro
Luni, 12 Iul 2021 Economie | Energie
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care vizează modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, pentru modificarea alin. (5) al art. 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică şi pentru completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Reactorul 2 de la Centrala de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, în urma unei disfuncţionalităţi

de C.V. HotNews.ro
Sâmbătă, 10 Iul 2021 Economie | Energie
Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, a anunţat, sâmbătă seară, că reactorul 2 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by