ENERGIE
Marcel Bolos
Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Marcel Boloș: Avem aprobarea Comisiei Europene pentru programul de racordare la rețeaua de gaze

de C.P. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Energie
Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuției de gaze în România, a anunțat joi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la începutul ședinței de Guvern. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.
Celule fotovoltaice
Foto: Pixabay

Viitorul energiei în UE / Tehnologiile pe bază de hidrogen regenerabil ar putea fi folosite la scară largă începând cu 2030

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Energie
Comisia Europeană a aprobat miercuri două strategii pentru sistemul energetic al viitorului și pentru hidrogenul curat. Pentru a deveni neutră climatic până în 2050, Europa trebuie să își transforme sistemul energetic, care generează 75 % din emisiile de gaze cu efect de seră din UE. Cele două strategii prezintă o nouă agendă privind investițiile în energie curată, în conformitate cu pachetul de măsuri al Comisiei privind redresarea economică Next Generation EU și cu Pactul verde european.
Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileț, despre alegerea furnizorilor de gaze: I-am sfătuit pe prieteni să aleagă oferta cu prețul cel mai mic

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Energie
Furnizorii de gaze ar trebui aleși în funcție de tarifele pe care le practică, consideră Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei. Acesta spune că sunt în piață tarife mai mici cu 10-15% față de cele practicate de furnizorii actuali. Reamintim că de la 1 iulie, piața gazelor a fost liberalizată, ceea ce înseamnă că tarifele nu mai sunt reglementate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Gazelor, iar consumatorii pot schimba cum doresc furnizorii.
Răzvan Nicolescu
Foto: Deloitte Romania

Răzvan Nicolescu, despre un posibil proiect de lege privind energia eoliană offshore: Suntem pe cale să ne grabim și să ne dăm cu stângul în dreptul

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Energie
Mai mulți deputați vor să introducă în procedura legislativă un proiect de lege privind acordarea de subvenții pentru devoltarea de eoliene offsore în largul Mării Negre. Răzvan Nicolescu, fost ministru, actual partener Deloitte România, critică această intenție, spunând că nu e în interesul României să adopte o legislație în acest domeniu înaunte de finalizarea unei directive UE. Nicolescu vorbește și de anumite interese, cum ar fi vânzarea unor terenuri.
Conducta de transport gaze
Foto: Hotnews

Compania energetică ungară MVM țintește România pentru extinderea activității

de C.P. HotNews.ro
Joi, 2 Iul 2020 Economie | Energie
Compania energetică controlată de statul ungar MVM Zrt. analizează mai multe achiziţii în statele din regiune, printre care și România, a declarat directorul general Gyorgy Kobor într-un interviu acordat Bloomberg, potrivit Agerpres. Gyorgy Kobor nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora MVM se numără printre firmele care au făcut oferte pentru activele din România are grupului ceh CEZ.
Energie
Foto: HotNews / C.P.
 documente
(01 Iul 2020) PDF, 322KB

Planul de relansare economică: Investiții de peste 12 miliarde euro în energie / Cel puțin un reactor va fi construit până în 2030

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Energie
Pentru următorii cinci ani sunt programate în sectorul energetic investiții estimate la 12,48 miliarde de euro, potrivit planului de relansare economică. În mare parte sunt investiții în producerea de energie curată. Actualul executiv a renunțat la proiectele megalomane, vechi de zeci de ani, nefezabile și imposibil de făcut, rostogolite de fiecare guvernare, cum ar fi Hidrocentrala cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești sau Complexul Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole. Vezi proiectele plănuite.
Centrala de la Cernavoda
Foto: AGERPRES

Încă un pas pentru retehnologizarea reactorului 1 de la Cernavodă: Nuclearelectrica a alocat peste 1,1 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Energie
Nuclearelectrica vrea să știe care este valoarea maximă a investiției pentru care Unitatea 1 retehnologizată de la Cernavodă să rămână competitivă pe piața de energie, în noul ciclu de operare de 30 de ani, și să realizeze și un studiu de fezabilitate pentru acest proiect de retehnologizare. Pentru aceasta, Nuclearelectrica a demarat în această săptămână o licitație deschisă, contractul având o valoare estimată de peste 1,17 milioane de euro.
eolian
Foto: USER UPLOADED

Niculae Havrileț: România are un potenţial eolian offshore uriaş și ar putea ajunge la nivelul Marii Britanii

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 30 Iun 2020 Economie | Energie
România are un potenţial eolian offshore uriaş, de peste 70.000 de MW, şi ar putea ajunge în cinci ani la nivelul Marii Britanii în acest sector, a declarat, marţi, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
Santier BRUA
Foto: Transgaz

Cum a ajuns BRUA în umbra intereselor rusești

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 30 Iun 2020 Economie | Energie
În urmă cu cinci-șase ani, Comisia Europeană vorbea insistent despre reducerea dependenței de gazul rusesc, aveau loc tot felul de întruniri în care se desenau proiecte, iar România era văzută ca unul dintre cei mai importanți viitori actori. Între timp, narațiunile despre reducerea dependenței s-au dovedit a fi doar simple povești, Europa îmbogățindu-se cu noi conducte de gaze rusești: Nord Stream și TurkStream. Practic, Rusia pătrunde nestingherită în Europa cu aceste conducte. Chiar zilele trecute, Ungaria a decis să se alăture proiectului TurkStream, printr-o interconectare cu Serbia. În aceste condiții, care mai este rolul proiectului "strategic" BRUA?
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Tarifele reglementate la energie electrică scad cu aproape 2%

de C.P. HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni deciziile privind stabilirea preţului reglementat pentru energia electrică livrată și a cantităţilor de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate în perioada 1 iulie -31 decembrie 2020 de către producătorii Nuclearelectrica, Hidroelectrica, OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia. Au fost aprobate și ordinele de reglementare de energie electrică aplicate clienților casnici în perioada 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020 de către furnizorii de ultimă instanță.
Termocentrala Mintia
Foto: AGERPRES

Orașul Deva rămâne fără apă caldă timp de cel puțin patru zile / Lider sindicat: Termocentrala Mintia se va opri la noapte din lipsă de cărbune

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 27 Iun 2020 Economie | Energie
Termocentrala Midia se va opri din lipsă de cărbune, iar orașul Deva va rămâne fără apă caldă, avertizează liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, potrivit Mediafax.
Casa cu panouri fotovoltaice
Foto: Hotnews

Greenpeace România reclamă Administrația Fondului pentru Mediu la Avocatul Poporului

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 26 Iun 2020 Economie | Energie
Programul Casa Verde Fotovoltaice este, în continuare, în impas, susține Greenpeace România, motiv pentru care sesizează Avocatul Poporului. Greenpeace spune că cetățenii respinși recent, peste 11.000, pe motivul documentelor „expirate” au depus contestații. Însă, cei declarați admiși în program nu au semnat contractele de finanțare, deși președintele AFM, Andreea Kohalmi Szabo, anunțase pe 10 iunie că „în următoarele zile” le va transmite beneficiarilor spre semnare primele contracte.
Contor de gaze
Foto: Distrigaz Sud

Modificări pe piața gazelor: Un furnizor va putea vinde oriunde în țară, fără a mai fi obligat să dețină puncte de lucru / Producătorii vor trebui să vândă 40% din gaze pe bursă

de C.P. HotNews.ro
Joi, 25 Iun 2020 Economie | Energie
Guvernul a aprobat joi un proiect de act normativ care permite furnizorilor de gaze să vândă oriunde în țară, fără a deține puncte de lucru în locul de comercializare. Potrivit ministrului economiei Virgil Popescu, furnizorii pot vinde oriunde dacă au un punct virtual de informare a clienților. Practic, un furnizor din sudul țării va putea vinde consumatorilor din nord.
Facturi gaze
Foto: Stirile ProTV

Capcanele contractelor de gaze pentru populație

de C.P. HotNews.ro
Joi, 25 Iun 2020 Economie | Energie
Asociația Energia Inteligentă a analizat condițiile din ofertele de furnizare gaze naturale și câteva din contractele propuse spre a fi semnate după data de 1 iulie 2020 de către consumatorii casnici. Asociația a constatat că doar 5 din cei 68 de furnizori care oferă gaze populației (au prezentat oferte pe comparatorul de preț al ANRE) au publicat și contractele în baza cărora se va face livrarea gazelor naturale.
Gaze
Foto: AGERPRES

Ministerul Economiei obligă Petrom și Romgaz să vândă 40% din gaze pe bursă, de la 1 iulie, în baza reglementărilor ANRE

de C.P. HotNews.ro
Joi, 25 Iun 2020 Economie | Energie
Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede că marii producători de gaze să vândă obligatoriu pe bursă 40% din cantitățile de gaze, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2020. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar urma să stabilească modul de vânzare. Practic, pentru 40% din producție, companii ca Petrom și Romgaz se vor afla la mâna ANRE.
TurkStream
Foto: Hotnews

Bulgaria: Gazul din Grecia și România îl înlocuiește temporar pe cel din Turk Stream

de I.B. HotNews.ro
Joi, 25 Iun 2020 Economie | Energie
De marți au fost oprite pentru revizie livrările de gaz rusesc prin gazoductul Turk Stream, iar aceasta va dura până la data de 29 iunie. În prezent combustibilul albastru pentru Bulgaria se importă din Grecia și România, a anunțat operatorul de gaze din Bulgaria – Bulgartransgaz, scrie Mediapool.
Facturi gaze
Foto: Stirile ProTV

Petiție a Asociației Energia Inteligentă: Eliminarea stabilirii unilaterale a prețurilor de către furnizorii de gaze / Stabilirea unei formule de preț corect

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Iun 2020 Economie | Energie
Este necesară eliminarea impunerii unui preț stabilit unilateral de furnizor consumatorilor casnici și trebuie stabilită o formulă de preț corect, care să permită consumatorilor casnici să aibă prețuri mai mici la gaze conform tendințelor actuale ale pieții, se arată într-o petiție a Asociației Energia Inteligentă, către președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și avocatul poporului Renate Weber.
Virgil Popescu
Foto: Guvern

Virgil Popescu a criticat din nou E.ON și ENGIE, din cauză că refuză să reducă prețurile: Nu putem să rămânem așa!

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Iun 2020 Economie | Energie
Ministrul Energiei Virgil Popescu a lansat miercuri noi critici la adresa marilor furnizori de gaze, ENGIE și E.ON, pe motiv că nu vor să reducă facturile către consumatori, de la 1 iulie când se liberalizează piața, în condițiile în care prețul la producători este foarte scăzut, anunțându-se prețuri mici chiar și în iarnă. De câteva săptămâni încoace, ministrul face constant declarații dure la adresa acestor furnizori, însă aceștia insistă să mențină prețurile ridicate.
Acord exploatare
Foto: LARICS
 documente
(24 Iun 2020) PDF, 1MB

Grafice Peste trei sferturi dintre români sunt de acord cu exploatarea gazelor din Marea Neagră- Sondaj

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Iun 2020 Economie | Energie
Liberalizarea gazelor este necunoscută pentru jumătate dintre români, arată Barometrului Securității Energetice - 2020 realizat de INSCOP Research la comanda Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS). O informație importantă care reiese din sondaj este că peste trei sferturi dintre români (78,9%) sunt de acord cu exploatarea rezervelor de gaz natural din ţărmul românesc al Mării Negre. De asemenea, cei mai mulți consideră că este important și foarte important ca România să nu mai importe gaz rusesc.
Cristina Pruna
Foto: Facebook

Cristina Prună (USR) spune că va iniția modificarea legislației pentru ca numirile la ANRE să nu mai fie făcute fără audieri în Parlament

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Iun 2020 Economie | Energie
"Voi iniția o propunere legislativă de modificare a OUG 33/2007 pentru a preciza clar că selecția membrilor comitetului de reglementare al ANRE se va face în baza audierilor la Parlament", a spus pentru HotNews.ro Cristina Prună, deputat USR. Reamintim că marți, parlamentarii au decis să numească direct noi membri în comitetul de reglementare, după cum s-au înțeles partidele între ele, fără să mai audieze candidații.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by