ENERGIE
Cristina Pruna
Foto: Facebook

USR solicită premierului și ministrului Economiei includerea României în inițiativa europeană „Alianța Bateriilor”

de CP HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Economie | Energie
Deputatul USR Cristina Prună le-a adresat o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă și ministrului Economiei Niculae Bădălău pentru a le cere să susțină integrarea României în „Alianța Bateriilor”, o inițiativă europeană, lansată la finalul anului 2017, al cărei obiectiv este de a dezvolta producția de baterii la nivelul Uniunii Europene. Această inițiativă europeană este susținută inclusiv de comisarul Corina Crețu.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz: Lucrările pentru gazoductul Ungheni-Chișinău au fost inaugurate oficial

de CP HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Economie | Energie
Transgaz a anunță printr-un comunicat de presă inaugurarea oficială a lucrărilor la proiectul de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău Faza a II-a, obiectiv declarat de interes național în Republica Moldova. Faza a doua presupune construirea unui gazoduct între Ungheni și Chișinău. Gazoductul este construit de Vestmoldtransgaz SRL, companie achiziționată de Transgaz prin filiala sa Eurotransgaz.
Electricitate
Foto: Hotnews

Cum mai face rost Guvernul de bani la bugetul de stat: Sute de controale la marile companii din energie s-au lăsat cu amenzi de multe milioane de lei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se laudă, printr-un comunicat de presă, că în 2018, activitatea sa de control a vizat, cu prioritate, marii operatori din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale. Anul trecut, au fost sute de controale, în urma cărora ANRE a aplicat amenzi de 19,7 milioane de lei, în mare parte la marile companii, bani care s-au dus în totalitate la bugetul de stat.
Romgaz
Foto: Romgaz

Profitul Romgaz a scăzut cu 22% anul trecut

de CP HotNews.ro
Vineri, 15 Feb 2019 Economie | Energie
Producătorul de gaze Romgaz, companie de stat, a obţinut anul trecut un profit net de 1,4 miliarde de lei, în scădere cu 22% faţă de anul precedent, a declarat, vineri, Andrei Boban, directorul economic al companiei, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
Captura Ministerul Energiei
Foto: Hotnews

Ce mesaj transmite Ministerul Energiei de Valentine's Day: Stinge lumina!

de CP HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Energie
Ministerul Energiei a postat pe pagina sa de Facebook mesajul "Stinge lumina...", insoțit de o poză cu un bec în formă de inimă. Mesajul este neinspirat, mai ales că sintagma este des folosită în context negativ, cum ar fi plecările masive ale românilor în străinătate. UPDATE Ministerul Energiei a șters postarea.
Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileț, Ministerul Energiei: OUG 114 a fost solicitată de cei care câștigă din ea/ În energie, marii câștigători sunt furnizorii de pe piața reglementată

de CP HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Energie
Furnizorii care livrează energie şi gaze consumatorilor casnici sunt marii câștigători ai OUG 114/2018. "Ordonanța a fost solicitată de cei care câștigă din ea", a declarat, joi, Niculae Havrilet, consilier al ministrului Energiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Agerpres. Reamintim că OUG 114/2018 privind suprataxarea mediului de afaceri prevede, printre altele, revenirea consumatorilor casnici pe piața reglementată și înghețarea prețurilor la gaze și energie electrică.
Mike Pompeo
Foto: Flickr / Gage Skidmore

Statele Unite vor face totul pentru a opri proiectul gazoductului Nord Stream 2 (Mike Pompeo)

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Economie | Energie
Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat marți seara, la Varșovia, că Statele Unite vor face tot ce le stă în putere pentru a stopa proiectul gazoductului Nord Stream 2 care ar urma să lege Rusia de Germania, scrie AFP.
Ruta Nord Stream 2
Foto: Gazprom

Compromis UE: Proiectul gazoductului Nord Stream 2 va continua, însă cu respectarea unor reglementări europene mai stricte

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Economie | Energie
Statele membre UE au încheiat, marți seara, un acord provizoriu cu Parlamentul European şi Comisia Europeană pentru reglementarea gazoductului Nord Stream 2, construit în prezent între Rusia şi Germania, au declarat miercuri pentru DPA surse din cadrul delegaţiei germane, potrivit Agerpres. În principiu, acordul nu blochează controversatul proiect, poate doar îl întârzie puțin. În schimb, prevede introducerea unor noi norme astfel încât principiile europene să fie respectate inclusiv în cazul proiectului rusesc. Acordul este văzut ca un compromis.
Ministrul energiei Anton Anton
Foto: Ministerul Energiei

Ministrul Energiei are o „idee în premieră în lume”: Vrem să acumulăm energie electrică în depozitele de gaze

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Energie
Ministerul Energiei intenţionează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume, a declarat marţi ministrul Energiei, Anton Anton, în timpul audierilor pentru bugetul Ministerului Energiei din cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.
Traseul Nord Stream
Foto: Wikipedia

Germania face un mare pas către gazul american lichefiat / Diplomat european: SUA au făcut o presiune enormă în ultimele zile pentru a împiedica Nord Stream 2

de Anamaria Apostoiu HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Energie
După criticile puternice ale Statelor Unite legate de gazoductul rusesc Nord Stream 2, Germania a promis marți să importe, începând cu anii următori, gaz natural lichefiat din America și să construiască infrastructura corespunzătoare, scrie AFP.
Energie
Foto: Hotnews

Autoritatea pentru reglementare în energie: Distribuitorii de energie și-au propus investiții de 1,6 miliarde lei în 2019

de CP HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Energie
Cei opt operatori de distribuție a energiei electrice concesionari în România și-au asumat pentru 2019 investiții de circa 1,6 miliarde lei, planurile de lucrări fiind transmise către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Vezi în text cât și-a propus fiecare distribuitor să investească.
Ruta Nord Stream 2
Foto: Gazprom

UPDATE Berlinul și Parisul au ajuns la un foarte interesant compromis în disputa privind gazoductul Nord Stream / Guvernul României: Președinția României la Consiliul UE a obținut mandat pentru inițierea negocierilor pe revizuirea Directivei privind gazele naturale

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Vineri, 8 Feb 2019 Economie | Energie
În disputa asupra conductei de gaz din Marea Baltică, Nord Stream 2, Germania și Franța au ajuns la un compromis, relatează prima televiziune germană, ARD, pe pagina sa online. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a înregistrat astăzi "un progres remarcabil" obținând mandatul pentru inițierea negocierilor cu Parlamentul European pe unul dintre cele mai sensibile și mai importante dosare legislative ale agendei europene - revizuirea Directivei privind Gazele Naturale. Demersul inițiat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a beneficiat de o largă susținere din partea statelor membre, a transmis Guvernul.
Traseul Nord Stream
Foto: Wikipedia

Franța anunță că susține o directivă care ar complica proiectului gazoductului ruso-german Nord Stream 2 / Merkel admite că există o dimensiune "politică" a dosarului

de R.M. HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Energie
Franța va susține o directivă europeană care va complica, dacă va fi adoptată, proiectul gazoductului ruso-german Nord Stream 2, a anunțat joi ministerul francez al Afacerilor Externe, adăugând astfel noi tensiuni diplomatice legate de acest dosar foarte controversat, scrie AFP.

Noi membri în Consiliul de Administraţie al Electrica: Unul dintre ei este Niculae Havrileț, fostul șef al ANRE

de CP HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Energie
Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA a ales, joi, trei noi membri în Consiliul de Administrație, pentru ocuparea posturilor vacante de administratori. Noii membri ai Consiliului de Administrație al Electrica sunt: Radu Mircea Florescu, Dragoș Andrei și Niculae Havrileț, fost șef al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Mazarine Energy a noi zăcăminte de țiței și gaze de la OMV Petrom

de CP HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mazarine Energy România SRL preia noi câmpuri petrolifere aparținând OMV Petrom SA. În septembrie, OMV Petrom a anunțat că a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy Romania.
Marea Neagra
Foto: pixabay.com

Black Sea Oil & Gas anunță că a aprobat investiția de 400 mil. dolari de la Marea Neagră. Decizia a fost luată pornind de la premisa că se va renunța la noile taxe și la orice restricții

de G.S. HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Energie
Black Sea Oil & Gas anunță că a aprobat investiția de 400 milioane de dolari în proiectul Midia , însă spune că este nevoie de renunțarea la noile taxe și de eliminarea restricțiilor de pe piață pentru ca proiectul să fie viabil și pentru a fi dezvoltate și alte proiecte în Marea Neagră. Anunțul vine la doar o zi după ce OMV Petrom a spus că ”mediul legislativ nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde”.
Energie
Foto: Hotnews

ANRE a aprobat blocarea timp de trei ani a prețului la energie furnizat consumatorilor casnici

de CP HotNews.ro
Miercuri, 6 Feb 2019 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, miercuri, metodologia de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienților finali. Potrivit metodologiei, timp de trei ani, tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanță (Enel, CEZ, E.On, Electrica) nu vor crește.
energie electrica
Foto: Max Pixel

Fondul Proprietatea, despre cât de dăunătoare sunt deciziile autorităților: Prețul energiei pe piața liberă va crește/ Consumatorii casnici vor fi afectați de scumpiri la diferite produse/ Companiile de stat vor avea pierderi de sute de milioane de lei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 6 Feb 2019 Economie | Energie
Fondul Proprietatea își exprimă îngrijorarea majoră cu privire la impactul foarte dăunător asupra companiilor și investițiilor din sectorul energetic, a securității energetice a României și, în final, a consumatorilor, dacă se va implementa un Ordin al Autorității Naționale pentru Reglementarea Energiei (ANRE) prin care producătorii de energie sunt obligați să vândă la prețuri mici.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere, cu mandat de patru ani

de CP HotNews.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Economie | Energie
Acționarii Hidroelectrica au decis în ședința de marți numirea unui nou Consiliu de Supraveghere al companiei, în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere vor avea un mandat de patru ani. Vezi în text cine sunt.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica: Obligarea producătorilor de a vinde energie cu un profit de maxim 5%, în regim reglementat, este neconstituțională, ilegală și încalcă directivele europene

de CP HotNews.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Economie | Energie
Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care prevede că producătorii trebuie să vândă energie către populație la un preț reglementat care să le asigure un profit de maxim 5% din suma costurilor justificate, îngrădește libertățile constituționale de exercitare a activității economice, fiind încălcată Constituția României, consideră Hidroelectrica, una dintre cele mai afectate companii. De asemenea, încalcă legislația națională, dar și directivele europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version