ENERGIE
Gazprom
Foto: Gazprom

Gazprom a obținut un profit record în trimestrul al treilea. Acum un an, gigantul rus avea pierderi

de G.S. HotNews.ro
Grupul rus Gazprom PJSC a anunţat, luni, un profit net record de 581,8 miliarde ruble (7,8 miliarde de dolari), în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu pierderile de 251 miliarde de ruble, în perioada similară a anului trecut, după ce preţul gazelor naturale în Europa, principala sursă de venituri pentru grupul controlat de Kremlin, a doborât record după record, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
Energie electrica
Foto: Gulliver/ Getty Images via Digi24.ro

Bloomberg: Criza energetică din Europa se va agrava odată cu venirea iernii

de DP HotNews.ro
Duminică, 28 Nov 2021 Economie | Energie
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se va agrava pe măsură ce temperaturile vor începe să scadă, transmit Bloomberg și Agerpres. Luna trecută creşterea preţurilor la electricitate a forţat unele companii britanice să îşi reducă producţia şi să solicite ajutorul statului, un exemplu la ceea ce ar putea să se întâmple în întreaga Europă tocmai în momentul în care apare o nouă variantă de coronavirus. Pentru guvernele din regiune aceasta ar putea însemna tensiuni cu ţările vecine care vor încerca să îşi asigure aprovizionarea proprie, iar pentru gospodării ar putea însemna o situaţie în care li se cere să consume mai puţină energie şi chiar să se pregătească pentru întreruperi în aprovizionare.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

ANRE, amenzi de peste 2,36 de milioane de lei pentru distribuitori de energie și gaz. Neregulile descoperite la Hidrolectrica, Enel sau Engie

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat vineri că în perioada ianuarie – octombrie 2021 a sancționat principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, aplicând amenzi contravenționale în valoare totală de 2.365.000 lei.
Joe Biden, discurs la Casa Alba
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Petrol: exploatarea rezervelor, o „inițiativă majoră” care va face „diferența”, asigură Biden

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Economie | Energie
Exploatarea rezervelor strategice de petrol este o „inițiativă majoră” care va „face o diferență” la prețurile la benzină, care au crescut, a asigurat Joe Biden marți de la Casa Albă, citat de AFP.
Energie electrica
Foto: Gulliver/ Getty Images via Digi24.ro

Digi24: Este posibilă o pană de curent uriașă, la nivel european? Care ar fi cea mai vulnerabilă regiune a României

de DIgi24 Digi24.ro
Vineri, 19 Nov 2021 Economie | Energie
În toate țările Europei există riscul unor pene de curent de amploare, dar acestea ar fi în cel mai rău caz regionale și nu ar fi de durată. În niciun caz nu există un pericol iminent, însă astfel de accidente se pot întâmpla o dată la 30-40 de ani, a explicat joi seara, la Digi24, ministrul energiei, Virgil Popescu.
Intreruperi de curent in Austria, 2021
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Între „scenariu realist” și fake-news. Ce trebuie să înțelegem din avertismentele despre pana de curent care ar putea lăsa Europa în beznă​

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Joi, 18 Nov 2021 Economie | Energie
Fizicianul Cristian Presură și consultantul în securitate energetică Cosmin Păcuraru explică, pe scurt, cum ar trebui să interpretăm știrile venite din Austria (și nu numai) despre blackout, pana de curent care ar putea lăsa Europa în întuneric. Presură: „Pierdem adeseori din vedere lucrurile din imediata noastră apropiere și ne speriem de potențiale pericole de la mari depărtări”.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Prețul gazelor naturale a crescut brusc miercuri în Europa

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Economie | Energie
Preţul gazelor naturale a crescut din nou brusc miercuri în Europa după ce Germania a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream 2, anunță agenția Reuters, citată de Agerpres.
Virgil Popescu
Foto: Facebook

Ministrul Energiei acuză furnizorii de energie de comportamente incorecte în piață

de Mihai Bălan HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei s-a declarat “uimit” de nivelul prețurilor din piața energetică de ultimă instanță, considerându-le “prohibitive”. De asemenea, răspunzând întrebărilor cu referire la intenția Engie România de a renunța la statutul de furnizor de ultimă instanță, Virgil Popescu a precizat că nu există motive reale pentru această solicitare și că “nu este normal ca un furnizor mare să procedeze în acest fel când sunt turbulențe în piață”. De altfel, ministrul consideră că acest “cerc închis” al furnizorilor de ultimă instanță “trebuie spart” și a cerut reprezentanților ANRE să ia măsuri urgente. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferințelor Focus Energetic - “Provocările iernii 2021-2022 pentru sistemul energetic național”.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Unul din cei mai mari traderi de mărfuri din lume avertizează cu privire la întreruperi de curent în Europa în cursul iernii

de DP HotNews.ro
Miercuri, 17 Nov 2021 Economie | Energie
Directorul executiv al Trafigura, una dintre cele mai mari companii de mărfuri din lume, subliniază pericolul producerii unor întreruperi de curent în Europa, în condițiile unei perioade prelungite de ger în această iarnă, scrie Money Review, citat de Rador. Vorbind la conferința FT Commodities Asia, Jeremy Weir a spus că în continuare nu există suficient gaz în regiune, în ciuda promisiunilor de creștere a fluxurilor dinspre Rusia. Nu avem suficiente gaze naturale în acest moment, sincer. Nu facem stocuri pentru sezonul de iarnă”. Există o îngrijorare reală în acest sens... „Dacă o să avem o iarnă rece, există riscul unei pene de curent în Europa”.


Nord Stream 2
Foto: Nord Stream 2

Lovitură pentru Nord Stream 2: Germania a suspendat certificarea gazoductului și pune condiții

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 16 Nov 2021 Economie | Energie
Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania a declarat marți că a suspendat procesul de certificare pentru gazoductul Nord Stream 2, destinat pompării gazului rusesc, și a precizat că respectivul consorțiu cu sediul în Elveția trebuie să înființeze o companie conform legislației germane pentru a obține o licență de operare, transmite Reuters.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Tensiune pe piaţa gazelor. Mai mulţi furnizori se retrag

de DP HotNews.ro
Luni, 15 Nov 2021 Economie | Energie
Explozia preţurilor gazelor pe piaţa angro, care a majorat costurile de achiziţie ale furnziorilor peste nivelul facturat clienţilor, începe să se simtă şi pe piaţa autohtonă. Restart Energy a anunţat că renunţă, începând cu 2022, la activitatea de furnizare de gaze, iar surse din piaţă ale Profit.ro susţin că alte 3-4 companii, printre care şi Tulcea Gaz, cu peste 15.000 de clienţi, au solicitat, din proprie iniţiativă, operatorului de transport, Transgaz, rezilierea contractelor de echilibrare şi transport, adresându-se şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru retragerea licenţei de furnizare.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei anunţă că după martie 2022 "vom avea cu certitudine o scădere a preţului gazului natural" şi "un uşor declin" al tarifului energiei electrice

de I.B. HotNews.ro
Joi, 11 Nov 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că începând cu luna aprilie a anului viitor se prefigurează o reducere "abruptă" a tarifului la gaze naturale, dar şi un "uşor declin" al tarifului la energia electrică, potrivit News.
Calorifer rece
Foto: Hotnews

UPDATE Guvernul a aprobat banii către primării pentru subvenția la căldură: Peste 310,4 milioane de lei către 31 de primării / Ce primării primesc cei mai mulți bani și motivul pentru care Bucureștiului nu îi este alocat înca niciun ban

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 11 Nov 2021 Economie | Energie
​Guvernul a aprobat în ședința de joi seara alocarea a peste 310,4 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, potrivit surselor HotNews.ro. Este vorba de bani de la buget în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. UPDATE Guvernul anunțat ce bani vor primi cele 31 de primării: Timișoara, Iași și Drobeta Turnu Severin sunt în top. Vezi în articol de ce Bucureștiului nu i s-a alocat încă niciun ban.
Facturi
Foto: Guliver/GettyImages via Digi24

CEZ Vânzare anunță suspendarea temporară a facturării serviciilor de energie electrică și gaze naturale

de DP HotNews.ro
Miercuri, 10 Nov 2021 Economie | Energie
Pentru aplicarea măsurilor de compensare/ plafonare a prețurilor în sistemul informatic, conform cu noile prevederi impuse de Legea 259/2021 privind aprobarea OUG 118/2021, CEZ Vânzare anunță suspendarea temporară a facturării serviciilor de energie electrică și gaze naturale. Plafonarea și/ sau compensarea se vor aplica pentru consumul de energie electrică și/ sau gaze naturale realizat începând cu luna noiembrie. Clienții CEZ Vânzare care se încadrează în prevederile legislative vor primi facturile cu valorile compensate și la prețurile plafonate de legislația în vigoare, a transmis miercuri compania.
ROEF - vizită la Ploiești
Foto: România Eficientă
Articol susținut de România Eficientă​

România Eficientă: Corpul C10 al Liceului Tehnologic "Elie Radu" din Ploiești va fi în curând o clădire cu un consum aproape zero de energie

de Smile Media
Miercuri, 10 Nov 2021 Economie | Energie
În ciuda dificultăților generate de pandemie, lucrările de renovare aprofundată derulate prin proiectul România Eficientă la Corpul C10 al Liceului Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești continuă. Se lucrează intens ca această clădire să fie adusă la standarde de top europene, în ceea ce privește calitatea aerului interior, confortul termic, condițiile de iluminat și gradul înalt de eficiență energetică.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Energia nucleară a urcat duminică dimineaţă la un sfert din producţia de electricitate a României

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 7 Nov 2021 Economie | Energie
Centrala nucleară de la Cernavodă este principala sursă de producere a energiei, duminică dimineaţă, asigurând 25% din totalul naţional, potrivit datelor Transelectrica.
Gazoductul Yamal
Foto: Gazprom

Gazoductul Yamal ce aduce gaze rusești în Germania a inceput să meargă invers

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 7 Nov 2021 Economie | Energie
Un important gazoduct rusesc care alimentează Europa cu gaze naturale a rămas blocat ”în marșarier”, după ce solicitări de a transporta gaze în Germania au fost retrase brusc, arată datele de pe site-ul operatorului său german, potrivit Reuters.
Harta dificultatii de incalzire a locuintei
Foto: Eurostat

Eurostat: Românilor le este mai ușor să-și încălzească suficient locuința decât italienilor, portughezilor sau grecilor

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 5 Nov 2021 Economie | Energie
Un sondaj efectuat la nivelul Uniunii Europene în 2020 a concluzionat că 8,2% dintre locuitorii Uniunii Europene nu îşi permit să îşi încălzească în mod suficient locuinţa, procent în creştere faţă de nivelul de 7% din 2018, arată datele publicate joi de Eurostat.
Imagine de la semnarea contractului
Foto: Facebok - Virgil Popescu

Nuclearelectrica şi NuScale Power au semnat acordul de colaborare pentru construirea unui reactor modular mic în România/ Virgil Popescu: Țara noastră va deveni lider regional în furnizarea de energie curată

de DP HotNews.ro
Joi, 4 Nov 2021 Economie | Energie
Directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, şi preşedintele şi directorul general al NuScale Power, John Hopkins, au semnat joi, la Glasgow, documentele oficiale ale acordului pe baza cărora cele două companii vor coopera pentru construcţia unui reactor nuclear modular de mici dimensiuni (Small Modular Reactor - SMR) în România, notează Agerpres. Semnarea documentelor a avut loc după ce Administraţia SUA a anunţat, marţi, că firma americană NuScale Power va construi în România un reactor nuclear modular de mici dimensiuni.
Tevi gaze
Foto: OMV Petrom

Bulgaria a reluat furnizarea de gaze către Serbia, Ungaria și România

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Nov 2021 Economie | Energie
Bulgartransgaz a anunțat finalizarea unei revizii de urgență a unui segment al conductei din apropierea nodului Vetrino. Transportul gazelor naturale către Serbia și Ungaria a fost reluat la data de 2 noiembrie, la miezul nopții. În aceeași perioadă a fost crescut și transportul către România, potrivit Mediapool.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by