IMOBILIAR
Blocuri in New York
Foto: Alamy / Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari lumina din casă (sau ce înseamnă blocuri cât mai mari pe suprafețe cât mai mici)

de Radu Negoiță HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Nov 2021 Economie | Imobiliar
Am vorbit, într-un articol precedent al seriei „Zona de confort” despre importanța luminii naturale directe. Tema razelor solare care ajung sau nu în casă este foarte des abordată când vine vorba de calitatea locuirii din blocurile noi. Evident că nu de hatârul scenariilor de principiu, ci pentru că și aici apar probleme. La cererea cititorilor acestei rubrici vom trata acum și acest subiect.
Mercurialul vieții pentru luna octombrie
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Luna asta în Anunțul: Ceaușescu, Nadia, Kamasutra și un ardelean dornic de corespondențe culturale, la pușcărie

de Smile Media
Miercuri, 3 Nov 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Închirieri - 22.624 anunțuri, cu o treime mai puține față de octombrie 2020 (32.178 anunțuri). Suntem o țară de proprietari fără chiriași. Vânzări - 57.456 anunțuri, mai puține față de octombrie anul trecut, cu prețuri vizibil crescute la toate categoriile de locuințe, comparativ cu anul trecut. Oare începe mult anunțata criză imobiliară? Dintre sutele de mii de anunțuri de luna asta ne-au amuzat două în mod special: ardeleanul distins care dorește corespondență despre cultură, la penitenciar, și comoara unui bucureștean care îi vinde la pachet pe Ceaușescu, Nadia, Eminescu, Maupassant…, plus un pic de Kamasutra.
Ansamblu rezidential, zona de confort
Foto: Panthermedia / Profimedia Images
​ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (5): Legătura dintre locuințele noi din România și Squid Game-ul coreean plus cum arată un apartament comunist „de lux”

de Radu Negoiță HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Un articol din HotNews.ro citit recent, care explică similarități între povestea distopică „Squid Game” și viața tinerilor din Coreea de Sud ce trăiesc în apartamente de 14 metri pătrați, m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva aceasta va fi și soarta tinerilor români, peste 10-20 de ani, în condițiile în care standardul de confort mediu al noilor locuințe continuă să scadă.
Arbo Residence Mogoșoaia
Foto: Arbo Residence

[P] Arbo Residence Mogoșoaia: confort, design exclusivist și Avantaj Client de până la 18.963€

de Smile Media
Miercuri, 27 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Spațiu. De la noua ta locuință îți dorești mai mult spațiu, mai mult confort, mai multă intimitate și dacă se întâmplă să fie și în apropiere de natură, de pădure sau de un lac, atunci toată lista dorințelor pentru apartamentul ideal este bifată. Definiția lui “acasă” în viziunea ta se apropie de cele de mai sus? Vino si descoperă Arbo Residence - Cartierul Nou Mogoșoaia, locul în care confortul se îmbină cu design-ul exclusivist pentru a crea un lifestyle ideal.
fondatorii Proportunity
Foto: Facebook

Doi tineri antreprenori români au obținut 150 milioane dolari de la investitori, pentru dezvoltarea startup-ului lor în UK

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Doi tineri antreprenori români, stabiliți în Marea Britanie, au obținut o finanțare de 150 de milioane de dolari de la fonduri de investiții, pentru dezvoltarea startup-ului lor pe piața britanică a creditelor imobiliare accesibile, potrivit unui comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.
Zona de confort, blocuri Bucuresti
Foto: Alamy / Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (4): Câteva exemple care arată că multe din apartamentele construite azi nu respectă nici măcar standardele din comunism

de Radu Negoiță HotNews.ro
Joi, 7 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Pentru că unii dintre cititorii acestei rubrici ne-au cerut să dăm și exemple pozitive de apartamente, nu doar să le criticăm pe cele proaste, astăzi, în seria „Zona de confort”, vom arăta de ce locuințele făcute în perioada comunistă ofereau un standard de confort locatarilor peste ceea ce se construiește astăzi în multe ansambluri rezidențiale noi din România.
Anunțurile lunii septembrie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Cât mai e metrul patrat în cimitir și ce caută bărbații

de Smile Media
Marţi, 5 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Închirieri - 23.133 anunțuri, mult mai puține față de septembrie 2020 (31.938 anunțuri) - creșterea chiriilor, anunțată luna asta, a fost un fake news. Vânzări - 56.915 anunțuri, mai puține față de septembrie anul trecut (61.125 de anunțuri), iar prețurile sunt ușor mai crescute la garsoniere și apartamente cu 4 camere, față de luna trecută.
1.200 de euro e prețul unui mp de cavou în Cimitirul Bellu, la egalitate cu apartamentele de 2 și 3 camere din Capitală (vezi anunțul lunii) Până la urmă și pe lumea cealaltă e nevoie de confort și finisaje.
Constructii in China
Foto: Dreamstime.com

​Afacerile imobiliare din România și criza chineză Evergrande (analiză)

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Sept 2021 Economie | Imobiliar
„Prăbușirea colosului imobiliar chinez Evergrande ridică semne de întrebare în privința sustenabilității pieței imobiliare din România” - cred analiștii firmei românești de consultanță Frames, care nu reușesc să indice o legătură directă între compania din China și piața românească, dar susțin că oricum există un „risc mare și foarte mare de insolvență” în rândul celor mai mulți dezvoltatori imobiliari din toată țara.
A. Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Mai bine exotic la Mamaia dacât banal în Dubai...

de A.Nuntu Smile Media
Luni, 20 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Sub semnul cash-ului a stat primul Târg Național Imobiliar organizat în ultimii doi ani. A fost o ediție curajoasă, chiar dacă mai timidă, comparativ cu târgurile de altă dată. În spatele măștilor de protecție, expozanți și vizitatori și-au încrucișat din nou dorințele și putințele, sub cupola Casei Poporului. Adică tot acolo unde, la finele lui 2019, părea că stăteau toți cu grija crizei iminente deasupra capului.
Ansamblu rezidential, zona de confort
Foto: Panthermedia / Profimedia Images
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (Episodul 3): 6 exemple de apartamente unde „open-space” înseamnă, în realitate, mai puțin spațiu util

de Radu Negoiță HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Economie | Imobiliar
După ce în episodul trecut al seriei „Zona de confort” am vorbit despre bucătăriile neconforme din multe ansambluri rezidențiale și despre necesitatea ca acestea să fie aerisite natural, astăzi arătăm ce se ascunde de multe ori în spatele noțiunii de „apartamente open-space”.
Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească
Foto: Ecovillas Company
Articol susținut de Ecovillas Company

Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească după finalizarea proiectului LOFT green apartments și promite lansarea unui nou concept unic: locuințe cu mentenanță minimă

de Smile Media
Joi, 16 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Proiectul LOFT green apartments este vândut deja în proporție de 90%, iar în luna decembrie a acestui an cele trei blocuri din cadrul complexului vor fi finalizate în întregime. Cererea pentru acest tip de locuințe a determinat dezvoltatorul să găsescă noi oportunități de investiții pe piața imobiliară din România.
Pretul chiriilor creste
Foto: pxhere.com

Chiriile au început să crească în București. Care sunt cele mai scumpe zone

de Clarice Dinu HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Preţul mediu al chiriilor din Capitală a început să crească, în trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an şi jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară.
Nordis Mamaia 5**** își deschide porțile cu un eveniment Open House
Foto: Nordis
​Articol susținut de Nordis Group

Nordis Mamaia 5***** își deschide porțile cu un eveniment Open House: publicul este invitat să descopere cel mai ambițios ansamblu de pe litoral

de Smile Media
Joi, 2 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, lansează un nou format de eveniment pentru piața imobiliară din România. În acest weekend, ansamblul își deschide porțile la mare și găzduiește un eveniment de tip "open house". În cadrul acestui eveniment, clienții vor avea ocazia de a vedea exact cum s-a concretizat investiția lor și modul în care a evoluat întregul proiect. De asemenea, vizitatorii vor putea să descopere și să exploreze cel mai rafinat ansamblu de pe litoral.
Ansamblu rezidential nou, Zona de confort
Foto: Leonid Eremeychuk/ Panthermedia/ Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (Episodul 2): 6 exemple de bucătării pe care să le eviți când îți cumperi locuință

de Radu Negoiță HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Imobiliar
​În primul episod al seriei „Zona de confort” am încercat să explicăm care sunt cele patru metode principale prin care dezvoltatorii imobiliari reduc suprafețele apartamentelor, fără ca viitorii proprietari să-și dea seama decât în momentul în care s-au mutat. Astăzi vom da câteva exemple concrete de bucătării neconforme și vom explica de ce este nevoie ca acestea să fie aerisite natural (nu cum se întâmplă de multe ori în realitate).
Incendiu Suceava
Foto: Captura video

DOCUMENT Incendiile și accidentele tehnice, incluse de Guvern în categoria riscurilor naturale. Vor fi acordate despăgubiri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Guvernul a adoptat luni o Ordonanță care aduce modificări la derularea Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), printre acestea și reglementarea definiției lucrărilor în primă urgență, astfel că, la categoria riscuri naturale existente, se adaugă incendiile și accidentele tehnice. Așadar, în contextul în care acest tip de calamități provoacă prejudicii la nivelul autorităților locale, acestea vor primi finanțări pentru despăgubiri, a anunțat Ministerul Dezvoltării.
Lucrător construcții
Foto: Pixabay

DOCUMENT Cât au crescut prețurile materialelor de construcții și soluția adoptată de Guvern: Ajustarea contractelor de lucrări publice pe baza datelor INS

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Guvernul a aprobat în ședința de luni un proiect de act normativ care oferă o soluție la problema creșterii prețurilor materialelor de construcții din cauza căreia proiectele de investiții ar putea fi blocate. Constructorii vor putea ca, prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețul materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS, a anunțat Ministerul Dezvoltării.
Ansamblu rezidențial
Foto: Andrey Sitnikov/ Alamy/ Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (ca să construiască mai multe apartamente). Episodul I

de Radu Negoiță HotNews.ro
Joi, 19 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Vi s-a întâmplat cumva ca după ce ați cumpărat un apartament nou să constatați că nu aveți loc să vă ridicați de la masa din bucătărie, fără să răsturnați castroanele cu ciorbă ale celorlalți? Sau că nu aveți suficient spațiu în living pentru a așeza canapeaua la o distanță optimă de televizor? În primul episod al seriei „Zona de confort”, explicăm de ce se întâmplă aceste lucruri.
Lucratori constructii-Depositphotos
Foto: DepositPhotos.com

​Creștere în construcții în prima jumătate a anului 2021

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Luni, 16 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele 6 luni ale lui 2021 ca serie brută cu peste 6%, față de aceeași perioadă a anului 2020, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu aproape 4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Aviației Park
Foto: Forte Partners

[P] Forte Partners își pune amprenta pe nordul Capitalei prin proiectul Aviației Park

de Smile Media
Miercuri, 4 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Proiectul rezidențial dezvoltat de Forte Partners în cartierul Aviației este complet. 195 de noi apartamente finalizate în a doua etapă întregesc acum complexul, devenit o oază “verde”, atât la propriu, cât și la figurat, în cea mai activă și dezvoltată zonă de afaceri a Bucureștiului.
Mercurialul vieții în Capitală - luna iulie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro​

Pulsul crescut al imobiliarelor: Se cumpără vile, se închiriază garsoniere

de Smile Media
Marţi, 3 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Judecând după cele mai accesate anunțuri ale lunii – la vânzări s-au căutat vilele, iar la închirieri – garsonierele. Locuri de muncă – 38.294 anunțuri, cu o treime mai mult față de iulie anul trecut (28.250 de anunțuri) – economia s-a redeschis, deci revine în forță și criza de forță de muncă. Anunțul lunii este dat de un agent imobiliar care face portretul robot al românului pretențios în căutarea unei locuințe. Omul vinde o garsonieră cu „cei mai liniștiți vecini” - lângă cimitir. Face cinste și cu coliva, la vizionare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by