IMOBILIAR
Constructii
Foto: Pexels

Consiliul Concurenței investighează creșterea prețurilor la materialele de construcții

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Imobiliar
Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a demarat o analiză pe piața materialelor de construcții pentru a identifica eventualele disfuncționalități și cauzele care au condus la majorarea prețurilor. "Există riscul apariţiei unor disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu materii prime pentru investiţiile în curs, iar în ceea ce priveşte noile investiţii antreprenorii ar putea avea rezerve în a se prezenta la licitaţii, putând avea dificultăți în a întocmi oferte corecte şi competitive din cauza depășirii bugetului", susține Bogdan Chirițoiu, președintele autorității.
Andrei Diaconescu si Victor Căpitanu
Foto: Hotnews

Compania românească de imobiliare One United Properties anunță că a atras 52 milioane euro de la investitori

de CZ HotNews.ro
Vineri, 2 Iul 2021 Economie | Imobiliar
Compania imobiliară românească One United Properties S.A., în care și miliardarul român Daniel Dines deține o participație de 5%, anunță, vineri, că a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital, capitalizarea anticipată a firmei fiind de 2,86 miliarde de lei, prin oferta sa publică primară de actiuni (IPO).
ANL
Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Apartamentele ANL se ieftinesc. Prețul calculat de Ministerul Dezvoltării pentru o locuință de 84 mp la Bacău și una de 77 mp la Timișoara

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 24 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile de vânzare ale locuințelor ANL vor scădea în acest an la nivelul celor din 2019, potrivit unei modificări legislative inițiate de ministerul Dezvoltării și adoptate joi de Guvern. Mai exact este vorba de o Ordonanță de urgență care modifică legea ANL, stabilind că prețul de vânzare a locuințelor pornește nu de la costul construirii unui nou imobil, ci de la costul de construcție al imobilului în cauză, redusă cu amortizarea, chiria plătită, cu o pondere conformă gradului de indice al localităților.
Braiconf
Foto: Facebook

Acționarii majoritari Braiconf anunță că au cumpărat terenuri pentru relocarea fabricii

de CZ HotNews.ro
Joi, 24 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Fabrica Braiconf, un brand românesc legendar pe piața cămășilor de calitate înaltă, ar urma să fie relocată, tot în Brăila, au anunțat, joi, acționarii majoritari ai companiei. Ei spun că au cumpărat cu 500.000 de euro terenuri pentru viitoarea fabrică, după ce, recent, încercaseră să vândă cu 7 milioane de euro terenul pe care se află acum fabrica fondată în anul 1950.
Asgabat este cel mai scump oras din lume pentru expati in 2021
Foto: Robert Preston Photography / Alamy / Profimedia Images

Cel mai scump oraș din lume în 2021 se află într-o țară surprinzătoare

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 22 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Un oraș din Asia Centrală este cel mai scump oraș din lume pentru expați, relatează CNN.
Camera de receptie are o vedere cu Parcul Hyde
Foto: Candy London

FOTO Cum arată cel mai scump penthouse din Londra, scos la vânzare pentru aproape 250 de milioane de dolari

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 16 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Nu există niciun anunț public pentru apartamentul Penthouse B din vârful imobilului de lux One Hyde Park din Londra. Mega-apartamentul de 1.670 de metri pătrați din districtul ultra-exclusivist Knightbridge al capitalei britanice este oferit spre vânzare printr-o listare discretă, relatează CNBC.
S Residence - noul complex rezidențial de lux de pe plaja stațiunii Mamaia
Foto: S Residence

[P] S Residence - noul complex rezidențial de lux de pe plaja stațiunii Mamaia

de Smile Media
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | Imobiliar
S Residence este noul complex rezidențial de lux din inima stațiunii Mamaia, cu o poziționare strategică și toate elementele esențiale confortului suprem, imobilul aduce în prim-planul cumpărătorilorDraf un real etalon al eleganței și rafinamentului. În total, complexul integrează 18 apartamente, cu 2 sau 3 camere dar și de tip penthouse, într-o zonă ferită de tumultul cotidian, chiar pe plajă, cu o vedere spre mare ce îndeamnă la reflecție și calm.
Dan Bunescu, Managing Partner Espaco
Foto: Espaco

[P] Piața imobiliară în 2021 - Miraj sau oportunitate?

de Smile Media
Luni, 7 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Dacă anul trecut piața de imobiliare a fost oarecum constantă, volumul de tranzacții fiind cu circa 12% peste cel din 2019, la momentul actual se observă un trend semnificativ crescător al investițiilor în acest domeniu. Piața imobiliară locală este extrem de atractivă și, la fel ca în celelalte domenii, din ce în ce mai mulți investitori străini bat la ușă. România poate atrage companii străine cu un angajament de lungă durată, potențialul său fiind unul enorm și încă neexploatat.
Anunțul lunii mai
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

​​Anunțul.ro - locul în care găsești și Prima, și Ultima Casă

de Smile Media
Joi, 3 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. 201.936 anunțuri au fost publicate în mai 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul telefonic - comparativ cu mai 2020, când am avut 205.179 anunțuri. Închirieri - 21.914 anunțuri, mai puține față de mai 2020 (23.741 anunțuri), iar la secțiunea de Vânzări au fost 40.433 anunțuri, mai multe față de mai anul trecut (39.655 de anunțuri).
Liziera de Lac
Foto: Liziera de Lac

[P] Descoperă Liziera de Lac: proiect rezidențial de CASE la doar 15 minute de București

de Smile Media
Miercuri, 26 Mai 2021 Economie | Imobiliar
De la stația de metrou Anghel Saligny mai mergi 15 minute cu mașina până ajungi în Liziera de Lac. Ajuns la destinație, ești în mijlocul naturii: într-o parte e lacul Tătaru, în cealaltă parte este pădurea, iar în spate ai frumoase câmpii. Ești foarte aproape de București și totuși liniștea, aerul de vacanță și ciripitul păsărilor țin la distanță agitația urbană. Ai ajuns în Liziera de Lac, un smart city unde ai putea să găsești viitoarea ta casă.
Constructii locuinte
Foto: Hotnews

Ne dezvoltăm, dar mai lent, că nu dau turcii. Anul trecut, un sfert din casele noi ridicate la țară erau fără canalizare

de DP HotNews.ro
Duminică, 16 Mai 2021 Economie | Imobiliar
În mediul rural, un sfert din locuințele noi, terminate în 2020 sunt fără canalizare, arată datele unui raport al Institutului Național de Statistică, consultat de HotNews.ro. La nivel general (urban+rural) ponderea locuințelor noi fără canalizare este de 15%, în scădere de la 20% câte erau cu un an înainte. Evident, suntem pe ultimul loc în Europa din acest punct de vedere, potrivit Eurostat. Una din 10 locuințe noi nu are apă curentă, mai arată datele INS. Față de acum 25 de ani , am evoluat mult, dar viteza cu care ne apropiem de media europeană e parcă prea lentă.
constructie CLT
Foto: finchbuildings.com

Finanțări de 60 milioane euro, pregătite pentru firme europene de tehnologie în imobiliare

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Mai 2021 Economie | Imobiliar
Firmele europene care dezvoltă tehnologii inovatoare pentru sectorul imobiliar (PropTech) vor putea obține investiții totale de 60 de milioane de euro, printr-un nou fond pan-european, lansat în Belgia.
Anuntul lunii aprilie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțul.ro: Cel mai scump apartament din București e în Cluj

de Smile Media
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. Prețurile medii ale garsonierelor și vilelor au crescut cu până la 10% față de anul trecut - iar cel mai scump apartament cu 2 camere din această lună nu se află la București, ci la Cluj. Locuri de muncă - 22.054 anunțuri, incomparabil cu situația existentă în aprilie anul trecut, când piața muncii se prăbușise (7.245 de anunțuri). 1.886 CV-uri au fost depuse pe site-ul www.anuntul.ro, iar cele mai căutate cuvinte au fost: șoferi, femei de serviciu și paznici.
Casa executata silit in SUA
Foto: Jake Wyman / Alamy / Profimedia images

Prețul locuințelor din SUA a ajuns la cel mai înalt nivel de după criza din 2008 / Ce spun economiștii despre situație

de S.J. HotNews.ro
Joi, 29 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile locuințelor din Statele Unite au ajuns la niveluri nemaiîntâlnite din 2006, provocând îngrijorări legate de o posibilă nouă bulă imobiliară precum cea care a îngenuncheat economia mondială în urmă cu 13 ani, scrie Business Insider.​
ANL
Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Apartamentele ANL se ieftinesc. Prețul calculat de Ministerul Dezvoltării pentru o locuință de 90 mp în sectorul 2 din București și una de 62 mp în Cluj Napoca

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 28 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile de vânzare ale locuințelor ANL vor scădea, potrivit unei modificări legislative propuse în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării , Lucrărilor Publice și Administrației. Mai exact, este vorba de o ordonanță de urgență care modifică legea ANL, stabilind că prețul de vânzare a locuințelor pornește nu de la costul construirii unui nou imobil, ci de la costul de construcție al imobilului în cauză, redusă cu amortizarea, chiria plătită, cu o pondere conformă gradului de indice al localităților.
Complex imobiliar
Foto: Aqua City

Prețurile apartamentelor au crescut în Europa. Cu cât s-au scumpit în România în ultimul an

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 23 Apr 2021 Economie | Imobiliar
​Preţurile apartamentelor oferite spre vânzare în Europa au crescut, în 2020, cel mai mare salt fiind înregistrat în Rusia (+16%), în timp ce în România majorarea a fost de 5%, conform unei analize realizate de o platformă online de anunţuri.
​Ion Dragne si Traian Cornel Briciu
Foto: Legal Marketing Media

[P] Ion Dragne și Traian Cornel Briciu - despre compatibilitățile dintre meseria de avocat și alte domenii

de Smile Media
Miercuri, 14 Apr 2021 Economie | Imobiliar
​În ceea ce privește compatibilitatea dintre meseria de avocat și activități din alte domenii, printre care protecția datelor, proiecte cu finanțare UE sau învățamantul preuniversitar, conform legislației în vigoare, avocații pot fi doar cadre didactice universitare, având posibilitatea de a susține cursuri doar în cadrul învățământului superior. Aceștia nu pot avea funcții de profesor educație juridică pentru liceu, ori clasele primare.
Mercurialul vietii - martie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

​Anunțuri de București: S-au scumpit casele, s-au ieftinit chiriile și se caută din nou menajere

de Anuntul Telefonic
Marţi, 6 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. 214.474 anunțuri au fost publicate în martie 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul telefonic – comparativ cu martie 2020, prima lună de carantină din viețile noastre, când am avut 186.647 anunțuri. Închirieri – 30.044 anunțuri, aproape o dublare față de martie 2020 (19.251 anunțuri). Unii se laudă că au și pisici, ca să găsească chiriași. Vânzări – 59.701 anunțuri, o creștere de 30% față de martie anul trecut (47.530 de anunțuri).
Casa executata silit in SUA
Foto: Jake Wyman / Alamy / Profimedia images

Déjà-vu? Companiile ipotecare americane, avertizate să ia măsuri împotriva unui „val de executări” ce se prefigurează la toamnă

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 2 Apr 2021 Economie | Imobiliar
Agenția americană de protecție a consumatorilor a amenințat cu sancțiuni companiile ipotecare care nu vor lua măsuri pentru a preveni un val de executări care amenință să lovească piața imobiliară din SUA mai târziu în cursul acestui an, relatează Bloomberg.
Ziarul Aqua City
Foto: Aqua City

[P] Premieră în Capitală: primul ziar al unei comunități urbane din București

de Smile Media
Luni, 29 Mar 2021 Economie | Imobiliar
Ansamblul rezidențial Aqua City propune locuitorilor sectorului 6 un proiect inedit. Este vorba despre redactarea și distribuția gratuită a primului ziar dedicat unei comunități urbane, care tratează subiecte de actualitate și relevante pentru cartierul Giulești. Demersul este o premieră pentru București, fiind primul de acest tip, gândit să ajute la construirea și dezvoltarea unei comunități moderne, conectate și implicate.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by