IMOBILIAR
A.Nuntu
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anuntul.ro

O țară de proprietari în căutarea chiriașilor​

de A.Nuntu Smile Media
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | Imobiliar
​Încheiem ciudatul an 2020 cu un număr record de apartamente de închiriat în București, chirii mai mici cu 10% și perspective pentru o rubrică de imobiliare internaționale pe www.anuntul.ro

Când scriam, la începutul acestui an, despre dilemele imobiliare ale vecinei mele - care nu știa dacă să-și vândă apartamentul sau nu - și ale nepotului meu - care nu știa dacă să-și înhame viața la rate sau să rămână chiriaș - habar nu aveam, niciunii, că anul 2020 urma să ne dea peste cap viețile și că vom ajunge la finele anului să ne dorim să mai avem dilemele alea de la început.
La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament?
Foto: Aqua City
Articol susținut de Aqua City

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi un apartament?

de Smile Media
Marţi, 24 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Contextul pandemiei nu a afectat apetitul românilor pentru achiziția de noi locuințe, însă a adus modificări în ceea ce privește alegerile pe care aceștia le fac. Lucrările în construcții au crescut cu 17,6% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată datele unui studiu furnizate de Institutul Național de Statistică. Cumpărătorii nu doar că se informează mai riguros, dar se observă o creștere a cererii pentru spații mai mari, cu terase sau spații comune de petrecere a timpului liber cât mai variate. Semnalele din piață determină dezvoltatorii din sectorul rezidențial să ofere soluții de locuire adaptate cererii cumpărătorilor în acest nou context.
Asigurarea UNICASA
Foto: UNIQA Asigurari

[P] Proprietatea la români: între achiziție emoțională și investiție rațională

de Smile Media
Joi, 19 Nov 2020 Economie | Imobiliar
​"Ți-ai luat casă? Bravo, să o stăpânești sănătos! Cât ai dat?" este o replică pe care românii o spun cel puțin o dată în viață unui prieten sau coleg. A fi proprietarul casei sau apartamentului în care locuiești este un fenomen comun la noi în țară, aproape un dat cultural. Dar, dincolo de atașamentul emoțional față de spațiul în care își petrec o mare parte a timpului, câți dintre noi reușesc să aprecieze corect latura investițională a locuinței? Suntem, oare, pregătiți să trecem cu bine peste un cutremur, un incendiu sau o inundație? Astfel de evenimente ne pot afecta major bugetul, de aceea este bine să fim întotdeauna conștienți de valoarea proprietății noastre și de cheltuielile pe care le implică - atât în mod curent, cât și în situații excepționale.
Iulius Town
Foto: Iulius Town
Articol susținut de Iulius Grup

Modelul IULIUS de revitalizare urbană – investiții în conectivitatea ansamblurilor mixte

de Smile Media
Vineri, 6 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Proiectele de revitalizare urbană câștigă teren în România. Ele nu înseamnă doar noi clădiri sau schimbări de destinație a unei zone din oraș, ci sunt investiții solide și sustenabile, care înfrumusețează orașele, aduc un nou suflu și stimulează creșterea economică.
Complex imobiliar
Foto: Aqua City
Articol susținut de Aqua City

Este un moment bun să cumperi o locuință ACUM? Ce spun experții

de Smile Media
Joi, 5 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Ne amenință o criză economică? Va scădea prețul la locuințe sau va crește? Are sens să cumpăr acum un apartament sau să mai aștept? Sunt întrebări pe care și le pun toți cei interesați de achiziția unei noi locuințe. Ce spun însă statisticile? După scăderea consemnată în trimestrul 2 din 2020, pe fondul pandemiei, cererea pentru proprietăți rezidențiale a revenit pe creștere în perioada iulie- septembrie. Datele publicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară arată nu doar o stabilizare, ci chiar o ușoară creștere comparativ cu rezultatele din 2019. În acest context, experții în domeniu apreciază această perioadă ca fiind optimă pentru achiziția unui apartament.
Mercurial Anunțul - luna octombrie 2020
Foto: Anuntul Telefonic
​​Articol susținut de Anuntul.ro

Anunțuri de București: Locuri de muncă tot mai puține, o piață imobiliară blocată

de Smile Media
Marţi, 3 Nov 2020 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în octombrie 2020. Un fenomen interesant - numărul anunțurilor de vânzări a scăzut față de 2019, însă numărul anunțurilor de închiriere a explodat. Ca urmare, și chiriile continuă să scadă, atât comparativ cu luna precedentă, cât și cu valorile din octombrie 2019. Creșterea prețului caselor începe să reducă din viteză, doar 4% față de anul trecut, cu ușoare scăderi pe segmentul de lux, care părea de neatins de criză.
Palas Iași
Foto: Iulius
​Articol susținut de Iulius Grup

Ansamblul mixt Palas Iași, al companiei IULIUS, singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrală și de Est

de Smile Media
Vineri, 30 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Ansamblul urbanistic Palas Iași, o investiție de regenerare urbană inaugurată în 2012 de compania IULIUS, în valoare de peste 310 milioane de euro, este singurul proiect din Europa Centrală și de Est care a primit certificarea LEED® Neighborhood Development pentru impactul pozitiv asupra comunității și pentru modul sustenabil în care au fost concepute și construite clădirile integrate. Amplul proces de certificare a durat șapte ani și a fost coordonat de compania de consultanță Colliers International.
Kalle Salmi
Foto: StartupCafe.ro

„Agentul imobiliar al viitorului”: finanțare de 100 milioane Euro pentru Kodit.io

de CZ HotNews.ro
Joi, 29 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Startup-ul finlandez de imobiliare Kodit.io, pe care StartupCafe.ro l-a vizitat anul trecut, la Helsinki, a obținut joi o nouă finanțare, în valoare de 100 de milioane de euro, de la un mare investitor imobiliar.
Ansamblu rezidential
Foto: Aqua City
Articol susținut de Aqua City

Ce doresc românii să știe atunci când își cumpără un apartament

de Smile Media
Joi, 22 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Piața imobiliară din România a avut o creștere spectaculoasă în ultimii ani, înregistrând în 2019 cel mai mare avans din UE la nivelul lucrărilor de construcții. Dinamica pieței a încetinit însă în luna aprilie a acestui an când, pe fondul pandemiei de coronavirus și a stării de urgență, au reînceput discuțiile legate de o eventuală criză a sectorului imobiliar.
Pipera Gardens
Foto: Pipera Gardens

[P] Descoperă Pipera Gardens, cel mai nou și exclusivist ansamblu rezidențial din nordul Capitalei

de Smile Media
Marţi, 20 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Pipera Gardens, cel mai nou și exclusivist ansamblu rezidențial din nordul Capitalei, a fost inaugurat la finalul acestei veri. Complexul modern este format din 36 de case și se află în imediata apropiere a autostradei A3, oferindu-i un avantaj major din punct de vedere al locației în comparație cu alte cartiere.
cheie casa
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Digi24: ANALIZĂ Lovitură fără precedent pentru Cluj, București sau Iași. Proprietarii nu mai au cui închiria locuințele

de Digi24 Digi24.ro
Duminică, 11 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Piața închirierilor de locuințe a scăzut cu până la 20% anul acesta din cauza pandemiei. Cei mai mulți tineri alocă un buget cuprins între 150 și 300 de euro pentru chirie, însă nu toți vor reveni în centrele universitare. Pentru că multe facultăți fac cursuri online, cel puțin în primul semestru, unii aleg să rămână acasă. Din acest motiv, tabloul imobiliar în Cluj-Napoca, București, Iași sau Timișoara arată cu totul altfel decât în anii anteriori.
Mercurial Anunțul - luna septembrie 2020
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Chirii mai mici, case mai scumpe

de Smile Media
Marţi, 6 Oct 2020 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în septembrie 2020. Chiriile sunt ușor mai scăzute față de septembrie 2019, dar nu par să reflecte încă lipsa studenților din campusuri. Prețurile caselor au crescut în medie cu 5% față de anul trecut iar locurile de muncă - 29.280 de anunțuri - în creștere față de luna trecută, însă puține comparativ cu septembrie 2019 - 44.470 de anunțuri - semnele crizei economice.
A.Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Vechiul București la preț de nou

de A.Nuntu Smile Media
Miercuri, 30 Sept 2020 Economie | Imobiliar
Cum e să vinzi o casă de 5 milioane de euro în pandemie, cum de am ajuns noi înaintea lui Google la metroul din Drumul Taberei și alte fleacuri imobiliare. S-a vorbit mult în campania asta electorală despre nou versus vechi, în clasica, sfânta dihotomie care ne guvernează viețile în ultimii ani. Unde nou este musai mai bun decât vechi, pentru că, nu-i așa, schimbarea e benefică, mai ales când e promisă în campania electorală.
Jean Fabre TOTEM
Foto: USER UPLOADED

S-a decis Capitala Europeană a Inovării 2020. Cluj-Napoca a pierdut în finală

de CZ HotNews.ro
Vineri, 25 Sept 2020 Economie | Imobiliar
Cluj-Napoca trebuie să se mulțumească în 2020 cu premiul de 100.000 de euro câștigat ca finalistă, pentru că titlul de Capitală Europeană a Inovării a revenit unui oraș din Belgia.
idealista
Foto: Hotnews

Un site de anunțuri imobiliare din Spania a fost vândut cu 1,3 miliarde de euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 10 Sept 2020 Economie | Imobiliar
Tranzacție majoră în business-ul online din Europa: un site de anunțuri imibiliare din Spania a fost cumpărat cu 1,3 miliarde de euro de către o un fond de investiți suedez, valoarea platformei crescând astfel de aproape 9 ori în 5 ani.

CCIR reacționează la comunicatul NEPI Rockcastle spunând că e acționar majoritar al ROMEXPO. Istoricul terenului

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Imobiliar
Într-un comunicat de presă transmis joi, Grupul NEPI Rockcastle spunea că-și exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la ROMEXPO sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată. În acest sens, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) spune că toate clădirile, pavilioanele construcțiile anexe și platformele aferente Complexului Expozițional Romexpo se află în patrimoniul privat al Romexpo, societate al cărei acționar majoritar este CCIR, cu o participație de 91,26%.

NEPI Rockcastle, interesată să ofere un preț pentru terenul de la ROMEXPO

de F.B. HotNews.ro
Joi, 3 Sept 2020 Economie | Imobiliar
​Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la ROMEXPO sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial, se arată într-un comunicat de presă.
Mercurialul lunii august 2020
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Multe case de vânzare, puține locuri de muncă

de Smile Media
Joi, 3 Sept 2020 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic – ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în august 2020.
  • 146.503 anunțuri au fost publicate în august pe www.anuntul.ro, și 102.457 de anunțuri au apărut în ziarul Anunțul Telefonic;
  • Imobiliarele (vânzări și închirieri) au ajuns în august la 84.619 anunțuri, depășind considerabil numărul de anunțuri din august 2019 – 78.662 de anunțuri;
Andreea Hamza
Foto: Positive Communication

[P] Apetitul pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat; 1 din 3 potenţiali clienţi caută vilă; confortul şi spațiile de locuit mai mari câştigă teren în detrimentul locaţiei, iar parcurile, grădinile şi terasele sunt un must

de Smile Media
Luni, 17 Aug 2020 Economie | Imobiliar
Este piaţa rezidenţială din Bucureşti pregătită să răspundă cererii de vile? Apetitul pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat, în condițiile în care peste 80% dintre cei care voiau să își cumpere o casă sau un apartament înainte de pandemie își mențin această intenție, punând însă accent pe confort, un spațiu mai mare de locuit și pe existenţa grădinilor, a teraselor şi a parcurilor, în defavorea locației, arată un studiu realizat de JLL.
Anunțuri de București
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțuri de București: Apartamente cu miros de nou și bărbați însurați greșit

de Smile Media
Marţi, 4 Aug 2020 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic - ce s-a vândut, cumpărat, închiriat, angajat, căutat în Iulie 2020. 142.364 de anunțuri au fost publicate în iulie pe www.anuntul.ro, și 112.764 de anunțuri au apărut în ziarul Anunțul Telefonic. Sunt cifre mai mari decât cele din februarie 2020, înainte de începerea pandemiei. Imobiliarele (vânzări și închirieri) au ajuns în iulie la 75,594 de anunțuri, față de 58.957 anunțuri publicate în februarie 2020, o situație apropiată de luna iulie 2019 - 80.056 anunțuri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by