Auto
Ford Puma
Foto: Ford

Ford prelungește suspendarea producției la fabrica din Craiova până cel puțin pe 4 mai

de Vlad Barza HotNews.ro
Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford la nivel european se prelungește până cel puțin pe data de 4 mai, spune compania. Ford anunța pe 19 martie că suspendă activitatea la unitățile de productie din Europa, inclusiv la Craiova. Ford are o capacitate de producție de peste 1.000 de mașini/zi la Craiova (modelele Puma și EcoSport).
Dacia Duster
Foto: Dacia

Dacia spune că întreruperea activității de fabricație la Mioveni va fi prelungită. NU a fost comunicată data reluării

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Auto
În contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare, Groupe Renault România, în acord cu partenerii sociali, prelungește perioada de întrerupere a activității de producție de la uzinele din Mioveni. Reamintim că Dacia anunțase inițial că activitatea va fi întreruptă până la 5 aprilie, iar angajații sunt în șomaj tehnic.
In uzina Dacia
Foto: Hotnews

Dacia ar putea relua producția în a doua parte din aprilie, spune ministrul economiei. În ce condiții speciale se poate face acest lucru

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Auto
Reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie, a declarat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres. ”Ei doresc să pornească lucrurile, dar sunt oarecum dependenţi de industriile din ţările europene, de producătorii mari, de lanţul de aprovizionare”, a mai spus ministrul.
Compa Sibiu
Foto: Compa

Coronavirus - Unul dintre cei mai importanți producători de componente auto suspendă în aprilie contractele de muncă pentru o mare parte a salariaților și reduce drastic activitatea

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Auto
Compa Sibiu, producător de componente auto cu afaceri anuale de peste 750 milioane lei, își reduce puternic activitatea în luna aprilie din cauza crizei sanitare și a problemelor pe care le au alte companii partenere, anunță compania, într-o comunicare pe BVB. Compa a avut venituri de 772 milioane lei anul trecut, are 2.000 de angajați și profitul net a fost de 33,2 milioane lei.
Alfa Romeo Giulia GTA
Foto: Alfa Romeo

Italia: Vânzările de mașini noi în martie au fost de șase ori mai mici decât acum un an, într-una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă a țării

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Economie | Auto
Vânzările de mașini noi în Italia au scăzut cu 86% în martie, lună în care activitatea economică a încetat aproape total în țara europeană unde coronavirusul a făcut cele mai multe ravagii, scrie Automotive News. Cea mai pesimistă prognoză indică o scădere de aproape 50% a pieței auto pentru întreg anul. Epidemia de COVID-19 a făcut peste 12.000 de morți în Italia și bilanțul este mai ”negru” cu fiecare zi.
Peugeot 2008
Foto: Peugeot

Franța dă o idee despre prăbușirile ce vor urma pe piețele auto europene - Vânzările de mașini noi au scăzut cu 72% în martie, unele mărci au înregistrat -85%

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Economie | Auto
Vânzările de mașini noi au scăzut în Franța cu 72% în martie, în condițiile în care restricțiile de circulație sunt dure și dealerii au închis după jumătatea lunii. Este foarte posibil ca astfel de scăderi să se înregistreze în multe dintre țările cu carantină generală. Vânzările Dacia au scăzut cu 80%, cele ale Opel cu 90%, iar Jeep a scăzut cu 85%.
Intr-o uzina auto
Foto: Seat

Peste un milion de locuri de muncă sunt afectate de închiderile temporare ale uzinelor auto din UE. Cu cât a scăzut producția și cum stă România

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Economie | Auto
În total, 1,1 milioane de oameni de la uzinele producătoare de mașini din UE nu mai lucrează din cauza crizei COVID-19 și se pierde în aceste condiții o producție totală de cel puțin 1,2 milioane mașini, arată datele asociației de profil ACEA. În România sunt afectați 20.000 de angajați (la Dacia și Ford) și se va pierde o producție de cel puțin 26.000 de mașini. Unele uzine au anunțat că stau închise până în prima decadă din aprilie, altele până după 20 aprilie, dar intervalele vor fi cu siguranță mai mari, fiindcă pandemia nu a atins maximul în multe țări.
Salonul Auto de la Paris
Foto: Wikimedia Commons

Coronavirus - A fost parțial anulat salonul auto de la Paris care era programat în octombrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Auto
Salonul Auto de la Paris, cel mai important eveniment al industriei organizat în toamnă, va fi anulat din cauza crizei COVID-19, dar organizatorii speră să poată menține o parte dintre evenimentele secundare. Este al patrulea salon auto care se anulează, după saloanele de la Geneva, Detroit și Beijing, scrie BFMTV.
La o reprezentanta auto
Foto: Endeavour Automotive

An dezastruos pentru vânzările de mașini noi - Cele mai pesimiste prognoze indică și scăderi de peste 20 de milioane unități la nivel mondial

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Auto
În contextul în care peste trei miliarde de oameni sunt sub restricții de circulație și zeci de milioane nu mai au loc de muncă din cauză că multe business-uri sunt închise, nu este de mirare că va fi un an dezastruos pentru vânzarea de mașini noi. Estimările sunt că în unele piețe vânzările vor scădea cu 50%, în lume vor scădea cu 15-25 milioane de mașini, iar în Europa, cu peste trei milioane unități, scrie Automotive News.
Kuga ST Line-X EcoBlue Hybrid
Foto: Ford

Ford Kuga, primul automobil lansat în România pe timp de pandemie

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Auto
Noul Ford Kuga – a treia generație – a fost lansat oficial în România, devenind astfel primul automobil care are parte de un eveniment de lansare, online, pe timp de pandemie. Ford avea inițial planuri mai mari pentru lansarea noii generații Kuga: un test drive în Spania (acolo unde lansează de obicei noile modele pe piața europeană) și un test drive regional în Cluj (pentru România și Ungaria), însă evoluția pandemiei COVID-19 a determinat compania să se reorienteze la o prezentare online.
Ford Puma
Foto: Ford

Ford România anunță că se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Auto
Ford România a anunțat vineri retragerea companiei din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), motivând existența unor neînțelegeri pe tema unor anumite aspecte semnalate de-a lungul anilor de companie. La început de 2017 se retrăgea din APIA și Automobile Dacia.
Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).
Dezinfectle la RAR
Foto: Registrul Auto Roman

Ce se întâmplă cu ITP-urile care expiră în perioada de carantină națională? - Autoritățile nu au reușit să lămurească problema și oamenii riscă amenzi

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Cei care erau programați la ITP (Inspecția tehnică Periodică) în această perioadă sunt puși în fața unei dificultăți fiindcă prelungirea ITP-ului mașinii nu figurează printre cele zece motive din declarația ce trebuie completată de oricine vrea să părăsească domiciliul. Astfel, cei care merg la programarea făcută la RAR sau la un atelier autorizat riscă să fie amendați, iar autoritățile NU au anunțat prelungirea valabilității ITP-ului, cum s-a făcut pentru alte documente. Cei de la Registrul Auto Român spun că toate reprezentanțele din țară funcționează după programul normal.
Intr-o uzina auto
Foto: Fiat

În timp ce Europa a închis aproape toate uzinele auto, China revine la normal

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Producția auto din China, grav afectată de criza coronavirusului, revine la normal și unele uzine se apropie de capacitatea maximă, după ce au stat închise și peste o lună. Daimler, Ford, Volvo, Toyota și Nissan se numără printre companiile care sunt aproape de nivelul normal sau chiar la acel nivel. În Europa unele uzine auto au anunțat suspendări ale producției până la început de aprilie, iar altele până în a treia decadă a lunii, dar cel mai probabil cele mai multe nu-și vor reveni decât în mai.
Masina electrica la incarcat
Foto: Volkswagen

S-a lansat programul Rabla Plus, pentru achiziționarea de mașini electrice și hibride. Bugetul este de 140 milioane lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Economie | Auto
Ministerul Mediului demarează miercuri prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), programul Rabla PLUS. Astfel, persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validați începând cu ziua de azi. Prima de casare este de maximum 10.000 euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculului. ”Am crescut bugetul pentru că ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe șoselele României aproximativ 3000 de mașini nepoluante”, spune ministrul Mediului.
Intr-o fabrica Bosch
Foto: Bosch

Bosch și Continental suspendă producția la câteva dintre uzinele europene

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 19 Mar 2020 Economie | Auto
Cei mai mari doi producători europeni de componente auto încep să suspende producția la unele uzine, în contextul în care aproape toți marii constructori de automobile au închis temporar uzine și cererea a scăzut, scrie Automotive News. Uzinele din România ale acestor companii funcționează.
La fabrica Pirelli Slatina
Foto: Hotnews

Pirelli suspendă temporar activitatea fabricii din Slatina

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Economie | Auto
Pirelli Slatina anunță suspendarea activității fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspândirea COVID-19, dar și a încetinirii solicitării produselor, pe piața auto. Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înființat compania „Pirelli Tyres Romania”. Construcția fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006. Pirelli are aproximativ 4.000 de angajați în țară.
BMW i4 Concept
Foto: BMW Group

BMW va închide până pe 19 aprilie uzinele europene

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Economie | Auto
BMW a anunțat că suspendă producția la uzinele europene și la cea din Africa de Sud din cauza pandemiei de coronavirus. Totul va dura cel puțin până la 19 aprilie și compania spune că așteaptă ca livrările auto să fie mult sub nivelul din 2019, scrie AFP.
In uzina Dacia
Foto: Hotnews

La Dacia se discută dacă să fie oprită producția. Uzina funcționează până acum în parametri normali

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Economie | Auto
Deşi în unele zone din Europa, producţia auto a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus, la Mioveni până marți s-a lucrat în parametri normali. Totuşi, ultimele zvonuri venite dinspre uzină indică faptul că patronatul şi sindicatele se vor întâlni pentru a discuta oprirea producţiei în contextul în care Renault a anunţat închiderea mai multor fabrici, iar la nivel global alţi producători auto au făcut acelaşi lucru, scrie publicația Curierul Zilei din Argeș.
Intr-o fabrica de componente auto
Foto: Agerpres

Majoritatea producătorilor europeni de componente auto au uzinele deschise, dar au luat o serie de măsuri de siguranță

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Economie | Auto
Câțiva dintre cei mai mari producători de componente auto continuă producția în mod normal, chiar dacă o serie de constructori de automobile au decis să oprească uzinele. Alții au anunțat închideri și situația se poate înrăutăți oricând, dacă restricțiile impuse transportului vor fi și mai dure și dacă piața auto se va prăbuși, scrie Automotive News. Marea necunoscută este cât va ține criza și când va fi apogeul ei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by