Auto
Masini Tesla
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

VIDEO Tesla a dat spre testare unui număr mic de șoferi noul update care permite mașinii să se conducă singură. Ce știe să facă soft-ul

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Oct 2020 Economie | Auto
Tesla Motors a dat spre testare unui număr de șoferi cel mai nou update ”Full Self-Driving” care permite soft-ului mașinii să facă singur și mai multe lucruri, inclusiv să ia virajele fără intervenția șoferului. Câțiva dintre cei care au testat programul au pus filmulețe pe YouTube în care se arată încântați, uimiți și uneori speriați de ce poate face mașina. Multe voci din SUA spun însă că Tesla greșește punând un soft în variantă beta la dispoziția unor șoferi care îl testează și forțează apoi pe drumurile publice.
Dacia Sandero 3
Foto: Hotnews

Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35% la nouă luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Oct 2020 Economie | Auto
Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35% la nouă luni din cauza pandemiei, dar trimestrul trecut a fost ceva mai bun, cu un declin de 9%, arată raportul financiar al Groupe Renault. Dacia a lansat recent noile generații Sandero și Logan și va aduce la anul modelul electric Spring. Reamintim că francezii au anulat investiția de extindere a uzinei și se va opri producția Sandero și Logan MCV.
Interior ID3
Foto: 0-100.ro
Material realizat cu sprijinul Volkswagen România

​VIDEO Volkswagen ID.3. Livrarea. A treia mașină electrică în familie

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 23 Oct 2020 Economie | Auto
.Livrările Volkswagen ID.3 către clienții din România au început deja de mai bine de o lună, iar în acest articol puteți vedea cum decurge vizita la dealer pentru livrarea mașinii. În cazul nostru, este a treia mașină electrică de la firmă și din familie, după BMW i3 (2018) și Volkswagen e-up! (2020).
Masina electrica Dacia Spring
Foto: Dacia

Sindicatele franceze de la Renault sunt furioase că Dacia Spring va fi produsă în China

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Oct 2020 Economie | Auto
Sindicatele Renault din Franța critică dur faptul că grupul auto va produce la o uzină din China primul model electric al Dacia, spunând că este de neconceput și că amprenta de carbon va fi mare, dat fiind că modelul este adus de atât de departe. Dacia Spring are o autonomie promisă de 225 km, viteza maximă este de 125 km/h, iar prețul va porni de la aproximativ 17.000 de euro (înainte de aplicarea subvențiilor).
Dacia Duster Pick-Up
Foto: Dacia

Dacia lansează versiunea Duster Pick-Up. Prețul este de 22.500 euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia a anunțat că lansează în țară o versiune de Duster Pick-Up ce are o benă de 1,65 metri lungime, sarcină utilă de până la 500 kg și motor dCi de 115 CP. Prețul este de 22.546 euro, iar mașina este dezvoltată împreună cu carosierul Romturingia.
BMW 540i Sedan
Foto: BMW
Material realizat cu sprijinul Bavaria Mobility

Abonament de mobilitate BMW. Bavaria Mobility se reinventează în pandemie

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 21 Oct 2020 Economie | Auto
Piața de închirieri auto trece prin transformări semnificative în 2020, din cauza pandemiei COVID-19, iar una dintre ideile constructive vine de la Bavaria Mobility: abonament de mobilitate BMW, numit xChange. Practic, în baza unui abonament sau a unei forme de plată prepay un client poate schimba lunar mașinile din pachetul de mobilitate ales. Astfel, un client poate conduce într-un an mai multe modele BMW și MINI, în funcție de preferințe, sezon sau nevoi.
Spring electric
Foto: Hotnews

Dacia Spring - Primul preț a fost anunțat în Ungaria. Cât costă mașina electrică

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 20 Oct 2020 Economie | Auto
​Primul model electric al Dacia, despre care compania a dat pe larg detalii săptămâna trecută, costă 17.800 de euro în Ungaria, înainte de aplicarea subvențiilor. Este prima țară în care se comunică un preț pentru mașina care va ajunge la companiile de ride-sharing în primăvara lui 2021 și la clienții persoane fizice în toamnă.
Uzina Ford Craiova
Foto: Ford

Producția auto Dacia și Ford a scăzut cu 14% la nouă luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Oct 2020 Economie | Auto
​Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni în țară, după ce uzinele Dacia și Ford nu au funcționat mai bine de o lună în primul val al pandemiei, arată datele ACAROM. Septembrie a adus însă o producție net mai bună decât în luna similară din anul trecut, iar întreg 2020 s-ar putea încheia cu o producție totală de peste 450.000 de unități.
Dacia Spring
Foto: Dacia

Dacia Spring - Cât ar putea fi autonomia în cele mai rele condiții de condus și care vor fi diferențele față de SUV-ul electric Renault care se fabrică deja în China

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia Spring, primul model electric al mărcii, are o autonomie medie de 225 km, dar în condiții de frig extrem sau de condus la viteză maximă autonomie ar putea scădea sub 150 km, au spus reprezentanții Groupe Renault, într-o discuție cu presa din România. Spring va fi produs în China la uzina unde este construit în prezent micul SUV K-ZE al Renault, dar cei de la Dacia spun că Spring este structural diferit și ranforsat, pentru a fi conform cu regulile europene, inclusiv la capitolul teste de siguranță EuroNCAP.
Elevator auto Reihmann
Foto: webPR.ro

[P] Cum să eviți accidentele într-un atelier de reparații auto: 3 reguli importante

de Smile Media
Vineri, 16 Oct 2020 Economie | Auto
Munca într-un service auto poate fi interesantă și chiar captivantă, oferindu-le celor care aleg această meserie un grad crescut de stabilitate financiară și un mediu de lucru interesant, lipsit de monotonie sau rutină. Cu toate acestea, proprietarii de ateliere de reparații auto trebuie să se asigure că își iau toate precauțiile necesare pentru a-și ține angajații în siguranță în timp ce aceștia lucrează, iar această sarcină este mai dificilă decât poate părea la o primă vedere.
Dacia Spring
Foto: Dacia

Dacia confirmă că mașina electrică va fi produsă în China. De ce a fost numită Spring?

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia confirmă faptul că prima sa mașină electrică va fi produsă în China, unde este produs și micul SUV Renault K-ZE ce are multe în comun cu Spring. Numele mașinii a fost ales fiindcă este scurt și ușor de reținut, spun cei de la companie care se referă la mașină ca fiind ”a treia revoluție de la Dacia”, după Logan și Duster. Mașina va fi lansată în prima parte din 2021 pentru car-sharing și va ajunge în toamna anului viitor la clienții persoane fizice. Viteza maximă este 125 km/h, autonomie promisă este 225 km.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Septembrie a fost prima lună din acest an în care piața auto europeană a crescut. Efectele pandemiei se resimt însă puternic

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Economie | Auto
În septembrie înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 3% față de luna similară din 2019, fiind prima creștere din acest an. Însă dacă luăm datele la nouă luni, piața auto europeană a scăzut cu 29%, iar în România, cu 32%. Luna trecută vânzările Dacia au crescut cu 35%, dar la nouă luni scăderea a fost de 35%.
Renault Megane eVISION Concept
Foto: Renault

Renault a prezentat un concept de Megane 100% electric. Mașina va fi produsă de la final de 2021

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 16 Oct 2020 Economie | Auto
Renault a prezentat la evenimentul unde a fost lansată Dacia Spring, un concept de Megane 100% electric care va fi produs la o uzină din Franța, peste un an. Autonomia promisă este de 450 km. Megane electric va concura în special cu modelele de la Volkswagen. Renault a vândut 300.000 de mașini electrice în zece ani, dar acum are mulți concurenți și trebuie să lanseze modele de clasă mai mare și cu marjă mai mare de profit.
Dacia Spring de serie
Foto: HotNews

FOTO VIDEO Dacia prezintă prima sa mașină electrică, Spring. Autonomia promisă este de 225 km. Mașina va ajunge la clienți în toamna lui 2021. Cum arată mașina care poate atinge maxim 125 km/h

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 15 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia a prezentat într-un eveniment online versiunea de serie a conceptului Spring arătat în primăvară. Modelul electric cu autonomie de 225 km va putea fi comandat de la vară și va ajunge la clienți în toamnă, urmând a deveni cea mai ieftină mașină electrică din UE. Sub sigla Renault a fost prezentat și un concept de Megane electric ce va fi produs din 2021. Motorul Megan-ului va avea echivalentul a 220 CP, în timp ce la Dacia Spring va fi de 45 CP.
  • HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO TEXT lansările Dacia și Renault.
Dacia Spring
Foto: Dacia

Dacia va prezenta joi prima sa mașină electrică. De ce momentul este unul istoric

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia va prezenta joi versiunea de serie a modelului electric Spring, la șapte luni după ce a prezentat primele poze cu conceptul. Va fi cea mai ieftină mașină 100% electrică de pe piața auto europeană, cu un preț de pornire undeva pe la 14-16.000 de euro care va putea scădea sub 10.000 de euro după aplicarea subvențiilor. Din mai multe motive este un moment cu totul special. La același eveniment de joi, Renault va prezenta un concept de SUV electric pe platforma CMF-EV.
Dubita amazon
Foto: Amazon's press release on businesswire.com

Amazon a prezentat prima furgonetă pentru livrare 100% electrică

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Economie | Auto
Amazon a prezentat prima furgonetă pentru livrare 100% electrică. Gigantul de e-commerce speră să aibă 10.000 de maşini până în 2022, potrivit Mediafax. Amazon nu a dezvăluit detalii despre autonomia bateriei, dar a anunțat că furgoneta are tehnologii de ultimă generaţie.
Volkswagen electric
Foto: Dreamstime.com

Investitorii germani, invitați în România să facă baterii pentru mașini electrice

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Auto
Ambasadorul României la Berlin i-a invitat miercuri pe investitorii germani să ridice în România o fabrică de baterii pentru mașini electrice, în condițiile în care țara noastră dispune de rezerve strategice de cadmiu și litiu, două metale folosite în această industrie.
Masini
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Cum arată piața auto la nouă luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 2 Oct 2020 Economie | Auto
​Anul acesta a fost cel mai ciudat din istoria pieței auto: părea să înceapă bine, apoi a venit pandemia și vânzările s-au prăbușit și apoi vânzările și-au revenit parțial, dar au urmat noi scăderi, dar și noi creșteri. Este foarte probabil că piața mașinilor noi va scădea cu 25-30% pentru întreg anul 2020, iar cea a mașinilor SH din import va avea un declin mai redus.

Dacia va prezenta la mijloc de octombrie versiunea de serie a mașinii electrice Spring

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 2 Oct 2020 Economie | Auto
Dacia va prezenta la jumătatea lui octombrie versiunea de serie a modelului electric Spring, dar mașina va fi comercializată din 2021, unele surse spunând că din primăvară, iar altele, că din toamna anului viitor. Conceptul a fost anunțat în martie, dar nu a mai putut fi văzut pe viu, fiindcă salonul auto de la Geneva s-a anulat din cauza pandemiei. Dacia a lansat recent noile generații Logan și Sandero, iar la anul va urma reînnoirea Lodgy și Dokker, și posibil un Duster facelift. Informația legată de data prezentării este furnizată de publicația franceză caradisiac.com.
Badger, Nikola Motors
Foto: youtube.com

Nikola amână lansarea Badger, primul pick-up cu pile de combustie pe bază de hidrogen

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 30 Sept 2020 Economie | Auto
Nikola a amânat miercuri un eveniment în cadrul căruia producătorul de camioane electrice și cu hidrogen urma să prezinte cu mare fanfară noul său pickup Badger, fapt care reprezintă un nou eșec pentru tânăra companie, aflată în frământări timp de câteva săptămâni, potrivit AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by