Auto
Donald Trump
Foto: Captura YouTube

Presiunile lui Trump dau rezultate: China va suspenda trei luni suprataxele vamale pentru mașinile importate din SUA

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | Auto
China va suspenda de la 1 ianuarie, pentru trei luni, suprataxele vamale pentru mașinile și piesele auto importate din Statele Unite, în cadrul armistițiului comercial decis de primele două superputeri economice ale lumii, a anunțat vineri guvernul chinez, citat de AFP.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

Renault: Compensațiile financiare primite de Carlos Ghosn ca director general au fost conform legii

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | Auto
Renault a anunțat, după o întâlnire a consiliului de conducere, că remunerația primită de Carlos Ghosn ca președinte director-general al companiei nu încalcă legea. Reamintim că Ghosn, care conduce alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie pentru posibile fraude fiscale și se află în arest la Tokyo. Atitudinea Renault este mult diferită față de cea a Nissan care l-a revocat rapid pe Ghosn din funcția de CEO.
Christophe Dridi, seful Dacia
Foto: Dacia

Automobile Dacia are un nou director general: francezul Christophe Dridi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | Auto
Groupe Renault anunță numirea lui Christophe Dridi în funcția de director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, de la 1 ianuarie 2019. El preia această responsabilitate de la Jerôme Olive care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an. Reamintim că în septembrie, Antoine Doucerain, directorul de atunci, a anunțat în mod surprinzător că se retrage, iar în locul lui a revenit Olive, cel care a mai condus Dacia între 2010 și 2013.
-
Foto: World Health Organisation

România pe primul loc în UE la numărul de decese în accidente rutiere raportat la populație

de A. Th. C. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Auto
Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că țările din blocul estic au drumuri mai periculoase decât cele din occident și din nord. România stă cel mai rău din țările UE, cu 10,3 decese la 100.000 de locuitori, la polul opus fiind Suedia cu numai 2,8. În clasamentul european România stă totuși mai bine decât țări precum Rusia, Albania, Turcia sau Ucraina.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Fostul președinte al Nissan a fost pus sub acuzare pentru nereguli financiare

de A.Z. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Auto
Carlos Ghosn, fostul președinte al companiei Nissan Motor, a fost pus sub acuzare luni de procurorii din Tokyo pentru nereguli financiare și ar putea fi arestat din nou în baza unor acuzații noi, relatează BBC, citat de Mediafax.
Skoda Scala
Foto: Skoda

VIDEO Skoda Scala, cum arată cel mai nou model al mărcii din Cehia

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Economie | Auto
Skoda a prezentat cel mai nou model al mărcii, Scala, hatchback compact care înlocuiește Rapid în gama mărcii și va fi lansat în prima parte din 2019. Skoda are 4,6% din piața auto a UE și a vândut 600.000 de mașini în zece luni.
Wrangler si Panda la EuroNCAP
Foto: EuroNCAP

VIDEO Fiat Panda a primit zero stele la testele EuroNCAP, iar Jeep Wrangler, doar o stea din cinci

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Dec 2018 Economie | Auto
Fiat Panda nu a primit nici măcar o stea la celebrele teste de siguranță auto, iar SUV-ul Jeep Wrangler a primit o singură stea, arată cele mai noi rezultate EuroNCAP. Cele două modele sunt produse de același grup auto, Fiat-Chrysler. Organizația a testat nouă mașini, iar șapte dintre ele au primit cinci stele. De câțiva ani testele sunt mult mai dure și în afară de rezultatele la impact, contează mult și diverse sisteme de asistență care să fie prezente în varianta standard.
Volkswagen Ford Logo
Foto: 0-100.ro

Volkswagen ar putea asambla mașini la uzine Ford din SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Dec 2018 Economie | Auto
După o întâlnire la Casa Albă, șeful Volkswagen a spus că se poartă discuții avansate pentru ca mașini ale grupului german să fie produse la uzine Ford din SUA. ”Trump are un punct de vedere valid când încearcă să ne convingă să investim mai mult și suntem pregătiți să facem asta”, a spus Herbert Diess, CEO Volkswagen, citat de USA Today.
Uzina Volkswagen din Wolfsburg
Foto: Wikimedia Commons

Miniștrii UE renunță la conferința Dieselgate din cauza răspunsului apatic

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 30 Nov 2018 Economie | Auto
Răspunsul apatic a forțat Comisia Europeană să anuleze evenimentul la nivel ministerial și să invite în schimb funcționari de rang inferior din cele 28 de state membre. Întrunirea, conform Comisiei, va fi reprogramată pentru prima jumătate a lui 2019, sub președinția rotativă românească, potrivit New Europe, citat de Rador.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

WSJ: Arestarea lui Carlos Ghosn ridică semne de întrebare privind planul fuziunii Nissan-Renault

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 28 Nov 2018 Economie | Auto
Carlos Ghosn , fostul director general al companiei Nissan, se află în arest preventiv în Japonia deşi nu a fost încă inculpat, o situaţie ce ridică semne de întrebare privind procedurile judiciare, scrie publicaţia The Wall Street Journal, evocând ipoteza unui plan de blocare a fuziunii cu Renault.
Masini in trafic
Foto: Pixabay

Taxa auto 2019: Schimbări anunțate - cine plătește și când ar putea intra în vigoare

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 27 Nov 2018 Economie | Auto
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că viitoarea taxă pe care proprietarii de mașini o vor plăti se va aplica tuturor autovehiculelor poluante, nu numai celor mai vechi de zece ani. Forma finală a noii taxe auto va avea mai multe "componente", însă acestea nu vor intra concomitent în vigoare la 1 ianuarie 2019, potrivit ministrului.
Uzina Mercedes din Ungaria
Foto: Daimler

Ungaria mizează pe cercetare în dorința de a rămâne în continuare atractivă pentru marii producători auto germani

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Nov 2018 Economie | Auto
Viktor Orban a fost intens criticat în Europa pentru derapajele sale, însă un capitol la care Ungaria stă foarte bine și ne-a dat clasă în ultimii ani este cel al noilor investiții auto. În Ungaria nu doar că se produc mașini premium, dar autoritățile încurajează companiile să deschidă centre de cercetare și a fost inaugurat și un centru de testare. Ungaria are un sector auto de 25 miliarde dolari și dacă Skoda chiar va deschide o uzină în regiune, țara are șanse să o găzduiască.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

De la o viață prosperă, la celula austeră - Cum este arestul pentru Carlos Ghosn, directorul comparat de presa franceză cu ”Regele Soare”

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Auto
Pentru Carlos Ghosn, un om obișnuit cu luxul și cu case de milioane de euro, contrastul cu greu poate fi mai mare. De luni, când a fost arestat pentru că a declarat venituri mult mai mici decât cele încasate, stă în arest la un centru de detenție, într-o celulă mică și cu o mulțime de restricții, scriu cei de la AFP. Un editorialist Le Monde îl compară pe Ghosn cu Regele Soare (Roi-Soleil) pentru gustul pentru bogăție și lux, iar decăderea a fost fulgerătoare și cu atât mai mult surprinzătoare.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Nissan și-a alungat salvatorul. Board-ul companiei l-a revocat pe Carlos Ghosn

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Auto
Consiliul de conducere al Nissan a votat joi să-l revoce pe Carlos Ghosn din funcția de președinte al companiei, ca urmare a arestării acestuia la început de săptămână, scrie presa japoneză, citată de Reuters. Surse citate de Financial Times spun că totul a pornit de la directorii Nissan care consideră că grupul japonez are o poziție defavorabilă în raport cu colega de alianță, Renault. Aceștia vor ca Nissan să recâștige terenul pierdut. UPDATE Nissan a confirmat revocarea și spune că alianța cu Renault rămâne intactă.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

Carlos Ghosn va sta încă 10 zile în arest. Presa japoneză scrie că mandatul i-a fost prelungit

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Economie | Auto
Carlos Ghosn, puternicul șef al alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, va sta în arest cel puțin până la 30 noiembrie fiindcă mandatul i-a fost prelungit cu încă 10 zile, scrie presa japoneză, citată de AFP. Surprinzătoarea ”cădere” a lui Ghosn a fost interpretată în multe feluri, iar cel mai recent scenariu înaintat este că Ghosn ar fi vrut cu orice preț o fuziune a celor trei companii, însă directorii de la Nissan se opuneau.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Carlos Ghosn și ”căderea” sa fulgerătoare - Teorii ale consiprației, lovituri și pericolul puterii fără limite

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Economie | Auto
Carlos Ghosn era considerat de mulți ca fiind cel mai influent director din industria auto, dar arestarea sa a schimbat lucrurile cu 180 de grade în doar câteva ore și a ridicat o mulțime de întrebări. Cum de s-a putut întâmpla atât de repede și dacă a fost un fel de lovitură din interior a unor directori nemulțumiți? Apoi, tot scandalul arată că și cei mai influenți directori trebuie supravegheați și că trebuie să existe un echilibru în conducerea unui grup mare, fiindcă tirania nu este bună.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Hiroto Saikawa, CEO al Nissan, despre mentorul său, Carlos Ghosn: Este o problemă faptul că atât de multă autoritate a fost acordată unei singure persoane. Ghosn a fost arestat preventiv, suma nedeclarată este de 37 milioane euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Economie | Auto
Uluit și stăpânindu-și cu greu supărarea, CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, și-a criticat mentorul, Carlos Ghosn, care fusese cu câteva ore înainte arestat preventiv în Japonia. Saikawa a spus că prea multă putere a fost concentrată în mâinile unui singur om și a vorbit despre ”partea întunecată a erei Ghosn”. Parchetul din Tokyo a confirmat că Ghosn a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a declarat autorităților fiscale cu 37 de milioane de euro mai puțin decât câștigase timp de cinci ani.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Declinul lui Cost Killer - Cine este Carlos Ghosn, carismaticul șef al Renault care a fost arestat luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Nov 2018 Economie | Auto
Anunțul că respectatul Carlos Ghosn a fost arestat pentru fraude fiscale a uimit multă lume, fiindcă era considerat ca fiind cea mai influentă personalitate a industriei auto. Ghosn este celebru pentru metodele sale de a readuce pe linia de plutire companii cu mari probleme, iar pentru măsurile sale a fost supranumit Le Cost Killer. Sub bagheta lui Ghosn vânzările Logan, Sandero și Duster au crescut puternic, iar el a vizitat de câteva ori România, pentru a vedea cum decurg lucrurile la Dacia.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

UPDATE Carlos Ghosn, șeful Renault-Nissan, a fost arestat - presă. Nissan confirmă că Ghosn a ascuns de Fisc o parte dintre veniturile realizate și cere demiterea sa

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Nov 2018 Economie | Auto
Acțiunile Renault au scăzut cu 12% luni după ce presa japoneză a scris că șeful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat pentru fraudă în Japonia, relatează AFP. Nissan a confirmat că Ghosn este audiat și că a ascuns de Fisc venituri realizate, urmând să-i solicite demisia. Nissan a confirmat luni că Ghosn ”a declarat timp de mai mulți ani venituri inferioare celor reale”. Compania mai spune că au fost descoperite multe alte ilegalități, inclusiv folosirea bunurilor companiei în scop personal. Nissan a spus că va propune consiliului de administrație să-l demită cât mai rapid posibil.

Știrea se actualizează.
Inaugurare MINI Auto Cobalcescu
Foto: BMW Group Romania

FOTOGALERIE Auto Cobălcescu a devenit și dealer MINI. Acum reunește sub același acoperiș Dacia, Renault, Nissan, BMW și MINI​

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 14 Nov 2018 Economie | Auto
Marca britanică MINI are un nou dealer în București, compania locală Auto Cobălcescu, consacrată încă din 2009 ca fiind cel mai mare dealer din România, ca suprafață construită. Activitățile dealerului au fost concentrate pe mărcile Dacia, Renault și Nissan, dar în timp a încercat să comercializeze și mărci precum Saab (marcă defunctă), SsangYong și Suzuki. În cele din urmă, în spațiul din clădire pe unde s-au perindat fără succes toate aceste mărci, Auto Cobălcescu a obținut licența pentru a deveni dealer BMW (din Decembrie 2015), apoi și pentru BMW i (din 2018), iar mai nou și pentru MINI (tot o marcă a BMW Group).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version