Auto
Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2018
Foto: Adrian Mitrea
Material susținut de Premium Expo

​VIDEO În vizită la Salonul Auto București & Accesorii 2018. Prezentarea noutăților POV

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Auto
Salonul Auto București & Accesorii (11-21 Octombrie) aniversează odată cu această ediție 25 de ani de la primul eveniment de acest gen ținut în România (în 1993), iar în clipul aveți un tur complet al evenimentului, cu video de tip POV (Point Of View / Person View). La fel ca și edițiile anterioare ale SAB & A, organizatorul este compania Premium Expo, prin Albert Kiss și Sorin Rădăcineanu – acesta din urmă fiind chiar fiul celui care a organizat în 1993 prima expoziție auto din România.
Evolutia inmatricularilor in UE in ultimele 12 luni
Foto: ACEA

Scăderi record pe piața auto europeană la cei care nu au fost pregătiți pentru noua procedură de testare a vehiculelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Auto
Luna septembrie a fost cu totul specială pe piața auto europeană, mărci precum Audi și Alfa Romeo înregistrând și scăderi de 60% la înmatriculările de mașini noi, piața totală scăzând cu 23%. Anomalii au apărut din cauză că toată lumea s-a grăbit să înmatriculeze mașinile până la 1 septembrie când au intrat în vigoare noile norme de omologare WLT, mult mai exigente. Grupul Volkswagen este cel mai nepregătit, în timp ce luna trecută Peugeot-Citroen a fost în premieră numărul unu la livrări.
Bord de Audi
Foto: Audi

Audi a acceptat să plătească 800 milioane euro amendă în Germania pentru ilegalitățile din scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Auto
Audi, parte a concernului Volkswagen, este de acord să plătească amenda de 800 milioane euro în Germania în cadrul scandalului motoarelor ”trucate”. Audi a acceptat amenda aplicată de parchetul de la Munchen și își recunoaște responsabilitatea, spune compania. Fostul șef, Rupert Stadler, a fost reținut în iunie.
Logo Opel
Foto: Opel

Percheziții la Opel, ca parte a anchetei în scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Auto
Sediul Opel din Russelsheim a fost pecheziționat luni, anchetatorii căutând probe legate de o eventuală păcălire a testelor de emisii pentru mașinile diesel, scrie AFP, care citează surse din Poliție. Reuters citează publicația Bild care scrie că și sediul din Kaiserslautern a fost percheziționat. Opel confirmă perchezițiile și spune că va coopera în totalitate cu autoritățile.
Motor BMW 2 litri diesel
Foto: BMW

RAR îndeamnă românii să-și cumpere mașini Euro 6 și Euro 5. Și să le întrețină corespunzător, altfel ar putea fi scoase din parc

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Auto
Registrul Auto Român, prin vocea directorului tehnic Cristian Bucur, recomandă românilor să-și cumpere mașini la mâna a doua Euro 6 și Euro 5, iar apoi să le întrețină corespunzător, deoarece există riscul ca mașinile neconforme pe partea de emisii poluante să fie scoase din parcul auto național. Bucur n-a precizat prin ce mijloace vrea RAR să facă acest lucru, dar reiese o clară aplecare a controalelor spre partea de emisii a mașinilor din România.
Sin Cars - Prime Motors
Foto: Adrian Mitrea

Atracțiile de la Salonul Auto București & Accesorii. Deschis publicului între 11-21 Octombrie

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Auto
Peste 350 de autovehicule sunt expuse la Salonul Auto București & Accesorii, eveniment deschis publicului între 11-21 Octombrie 2018, la Romexpo. Printre petele de culoare de la eveniment se numără un prototip electric creat de o firmă care face conversii ale mașinilor tradiționale în automobile electrice, precum și inventatorul Adrian Roșca, creatorul unui concept de mobilitate care poate deplasa un vehicul cu o forță de până la 6 G, în orice direcție. Pe lângă acestea multe automobile de serie elecrice, hibride, pe benzină și diesel. Prin cele mai recente modele prezentate publicului la acest eveniment se numără noul Ford Focus, Jaguar I-PACE (electric), Hyundai Ioniq Electric și Nissan Leaf (electric). Sunt expuse și multe automobile istorice, românești și străine. Prețul unui bilet este de 35 Lei, iar copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.
Herbert Diess
Foto: Volkswagen

Șeful Volkswagen spune că propunerile stricte de reducere a emisiilor de CO2 pun în pericol 100.000 de locuri de muncă la companie

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Auto
Noul proiect de reducere a emisiilor de CO2 pentru mașinile noi pune în pericol 100.000 de locuri de muncă la grupul Volkswagen, ceea ce reprezintă un sfert dintre lucrătorii din fabricile gigantului german, a spus șeful companiei, Herbert Diess. Și asociația industriei auto germane, VDA, a spus că este nerealistă ținta de reducere cu 35% a emisiilor de CO2 până în 2030, în timp ce Asociația Constructorilor Europeni de Automobile spune că cele agreate recent de țările europene vor afecta atât angajații din industrie, cât și clienții.
Test consum si emisii cu DS 3
Foto: PSA Peugeot Citroen

Țările UE au ajuns, după 13 ore de negocieri, la un acord pentru reducerea cu 35% a emisiilor medii de CO2 ale mașinilor noi

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Economie | Auto
Țările UE au ajuns marți la un acord pentru o scădere cu 35% a emisiilor medii ale mașinilor noi, acordul final fiind un compromis între țările care voiau ținte mai dure și cele care le considerau prea ambițioase. 20 de țări au votat în favoarea noului acord, iar reducerea emisiilor de CO2 va fi de 35% până în 2030, mai mult față de cât propusese UE, dar mai puțin decât voia Parlamentul European. Pentru stabilirea textului de lege urmează să se poarte negocieri.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Noua taxă auto Teodorovici: Ce au bulgarii de oamenii își înmatriculează mașinile în cealaltă parte? Să vedem dacă putem repatria mașinile

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | Auto
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că poartă discuții cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pentru a vedea care sunt cele mai bune variante pentru noua taxă auto, existând șanse să fie evitată introducerea acesteia de la începutul anului viitor, potrivit Mediafax.

Comisarul european pentru Industrie, către constructorii auto germani: Nu exportați diesel-urile vechi în Europa de Est

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018 Economie | Auto
Comisia Europeană se teme că producătorii auto germani vor exporta în țările din Europa de Est cât mai multe mașini diesel vechi și poluante, spune Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru industrie, citată de Tagesspiegel și Reuters. Anul trecut Germania a exportat peste 250.000 de mașini diesel second-hand, România fiind pe locul șapte în topul țărilor, cu 11.500 mașini.
Peter Altmaier
Foto: Olaf Kosinsky / kosinsky.eu

Peter Altmaier afirmă că este pregătit să discute despre tarife egale la importuri auto cu SUA

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Oct 2018 Economie | Auto
Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, este pregătit să discute despre tarife egale la importurile auto cu Statele Unite, a declarat acesta vineri pentru postul ORF, relatează site-ul agenției Reuters.
Trafic Bucuresti
Foto: pxhere.com

Noua taxă auto. Ministrul Mediului: Căutăm o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni

de CD HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Auto
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce pregătește, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanțe de către români.
Masina electrica la incarcat
Foto: Volkswagen

Constructorii auto sunt foarte îngrijorați de votul Parlamentului European pentru reducerea emisiilor: Votul de azi va avea un impact negativ asupra locurilor de muncă din industria auto/Consumatorii nu pot fi forțați să cumpere mașini electrice

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
Votul de miercuri din Parlamentul European, care aprobă reducerea medie a emisiilor auto cu 40% până în 2030, este criticat de industria auto care spune că ținta este agresivă și va duce la concedieri masive în domeniu. Oamenii nu pot fi forțați să cumpere mașini electrice, mai ales cât timp nu există destule stații de încărcare, spune ACEA - Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Supărarea companiilor vine mai ales de la obligația ca mașinile electrice și hibride să reprezinte 35% din vânzările totale de autoturisme în 2030 și 20% în 2025, imens față de nici 2% în prezent.
Incarcare masini electrice
Foto: Parlamentul European

Parlamentul European a aprobat propunerea prin care emisiile de CO2 provenite de la autovehiculele noi să fie reduse cu 40% până în 2030

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
Parlamentul European a votat propunerea prin care emisiile de CO2 provenite de la autovehicule să fie reduse cu 40% până în 2030, legea propunându-și să accelereze adoptarea mașinilor electrice. Noile reguli mai cer și ca 35% dintre mașinile noi vândute în 2030 să fie electrice sau hibride. Acum, acestea au sub 2% din piață.
Autostrada in Danemarca
Foto: Wikimedia Commons

Danemarca propune interzicerea din 2030 a vânzărilor de mașini noi pe benzină și motorină și din 2035 a hibridelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
Danemarca a propus interzicerea din 2030 a vânzării de mașini noi pe benzină și motorină și din 2035 a hibridelor, țara nordică dorind să promoveze puternic mașina electrică. Interesant este că în 2016, când 3% dintre mașinile noi vândute erau electrice, Danemarca a renunțat la subvenții și vânzările au scăzut, scrie Automotive News. În primele șase luni ale anului s-au înmatriculat în Danemarca 524 de mașini full-electrice și 1.652 hibride plug-in.
Mazda MX-5 2019
Foto: Mazda
Test Drive 0-100.ro

​VIDEO/FOTOGALERIE Mazda MX-5 facelift - rafinarea celui mai bun concept de roadster din lume

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
Cel mai vândut roadster din lume, Mazda MX-5, a primit pe final de 2018 un facelift care să îl facă mai atragător pentru clienții care vor să-i prindă anul 2019 cu un MX-5 mai bun ca niciodată: motorul vârf de gamă are 24 CP în plus, opțiunile de tapițerie sunt mai variate, iar volanul este acum reglabil nu doar sus/jos, ci și în adâncime. Este un facelift discret, dar de substanță. Testele internaționale pentru presă au avut loc pe Transfăgărășan. Este pentru prima dată când o marcă auto organizează un astfel de eveniment în România.
BMW Seria 3 G20
Foto: BMW Group
Salonul Auto de la Paris 2018

​VIDEO/FOTOGALERIE Noul BMW Seria 3 Sedan, a șaptea generație. Premieră mondială la Paris, lansare în România pe 9 Martie 2019

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
A şaptea generaţie a celui mai de succes model BMW din toate timpurile, BMW Seria 3 Sedan, a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Paris (2-14 Octombrie 2018), urmând să fie lansată pe piață anul viitor, mai concret pe 9 Martie 2019 (inclusiv în România). BMW a prezentat deocamdată versiunea de caroserie Sedan (cod G20), iar anul viitor este așteptată și caroseria Touring, conform tradiției BMW de a lansa decalat cele două siluete. Gama de motorizări include pentru început motoare pe benzină și diesel, dar va apărea și o versiune hibridă (BMW iPerformance).
Drapelul Uniunii Europene
Foto: Parlamentul European

Reducerea emisiilor poluante ale mașinilor, în centrul unei uriașe controverse - Constructorii auto spun că oamenilor li se ”bagă pe gât” mașinile electrice. Asociațiile de mediu spun că reduceri drastice ale emisiilor sunt necesare urgent

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Auto
Votul din Parlamentul European pe tema reducerii emisiilor de CO2 la automobile scoate la iveală două tabere care vin cu argumente solide. Asociațiile de mediu spun că producătorii auto trebuie să se îndrepte către mașini mai puțin poluante și citează studii care arată cât de rău ne afectează sănătatea mașinile de pe șosele. Constructorii auto spun că măsurile propuse îi forțează să scoată cât mai multe mașini electrice și hibride, dar acest lucru va duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă, fiindcă mașinile electrice au mult mai puține componente.
-
Foto: Parlamentul European

UE vrea mașini mai puțin poluante. Întrebarea este dacă acestea nu vor fi mult prea scumpe pentru clienții europeni

de Redactia Economic HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Auto
Trecut cu vederea în România din cauza polemicii referitoare la referendumul pentru definirea familiei, în această miercuri are loc în Parlamentul European (PE) un vot referitor la emisiile de dioxid de carbon care ar putea ”dinamita” piața auto globală, prin restricții drastice în privința mașinilor cu motor clasic. Propunerile sunt foarte controversate și mulți spun că nu vor rezolva problema poluării. Mai mult, asociațiile din industria auto au atras de multe ori atenția că trecerea pe scară largă la producția de mașini electrice va duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă în industria de componente auto.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Carlos Ghosn, șeful Renault-Nissan spune că guvernele au condamnat mașinile diesel și clienții nu prea le mai cumpără fiindcă se tem că nu le vor putea vinde

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Auto
Politicile schimbătoare ale autorităților au condamnat mașinile diesel și oamenii se gândesc de două ori înainte să cumpere acest tip de vehicule, fiindcă s-ar putea să nu le mai poată vinde, a spus Carlos Ghosn, considerat cel mai puternic director din industria auto. El se referă la faptul că între 2000 și 2015 guvernele din marile țări europene au încurajat cetățenii să cumpere mașini diesel, dar după scandalul Volkswagen au introdus o mulțime de interdicții.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version