Auto
Juncker si Trump
Foto: Colaj foto

Juncker: Donald Trump a promis că nu va impune tarife suplimentare la importurile auto din Europa

de I.B. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a promis că nu va impune taxe suplimentare la importurile de automobile din Europa, a declarat luni președintele Comsiei Europene Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenției Reuters.
Uzina Honda din UK
Foto: Honda

Honda va închide uzina din Marea Britanie - surse

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Economie | Auto
Honda ar urma să anunțe că în 2022 va închide uzina de la Swindon (Regatul Unit), unde este produs modelul Civic, a anunțat Sky News. Ca urmare, 3.500 de locuri vor fi puse în pericol. Honda produce mașini din 1992 la Swindon, unde a început cu modelul Accord.
Masini in SUA
Foto: Hotnews

UE promite un răspuns pe măsură dacă SUA decide suprataxarea automobilelor europene

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 18 Feb 2019 Economie | Auto
Comisia Europeană a promis un răspuns ”rapid și adecvat” dacă SUA pun în practică amenințările de a suprataxa automobilele importate din Europa, scrie AFP. Ministrul american al comerțului a trimis duminică la Casa Albă un raport despre industria auto care ar putea duce la creșterea taxelor pentru mașinile europene ce ajung în SUA și va duce și la noi tensiuni între cele două părți. SUA este principala destinație de export pentru mașinile din UE.
Donald Trump
Foto: Flikr

Washingtonul apreciază că importurile de mașini amenință securitatea națională (surse auto europene)

de R.M. HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Auto
Administrația Trump consideră că importurile de mașini reprezintă un risc pentru securitatea națională, prin faptul că slăbesc industria auto americană, ceea ce ar putea deschide calea unor noi taxe vamale, a declarat joi pentru AFP o sursă din industria auto europeană.
Masina de la Waymo
Foto: Waymo

California rămâne raiul mașinilor care se conduc singure. Tot mai multe companii s-au înscris, numărul de kilometri a crescut puternic, iar Google are cele mai bune rezultate

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Auto
California a dat autorizație unui număr tot mai mare de companii pentru a testa mașinile autonome pe drumurile publice, iar în total 48 de firme au acest drept. Anul trecut câteva sute de mașini au parcurs peste 3,2 milioane km în mod autonom, iar cele mai bune rezultate le-au obținut Waymo (divizie a Google) și Cruise Automation (divizie a General Motors). Datele includ și numărul de ori în care șoferii au fost nevoiți să intervină, iar aici tot Waymo stă cel mai bine, urmată de GM și Zoox. Amănunt important: conform legii în mașină trebuie să fie o persoană care să intervină în caz de urgență.
Statie ABB Terra 53 CT 50 kW DC
Foto: ABB

„Confesiunile” unei stații de 50 kW: cum și cât încarcă un român mașina electrică

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Auto
A doua stație de 50 kW destinată încărcării mașinilor electrice inaugurată în București furnizează date interesante despre modul în care șoferii utilizează infrastructura de alimentare: cum și cât încarcă, cum a evoluat consumul la stație în raport cu creșterea pieței de mașini electrice (și plug-in hybrid).
Productia mondiala de automobile va ajunge la 85 milioane unitati in 2014
Foto: World Fleet Show

UE este "convinsă" că Trump nu va introduce deocamdată noi taxe vamale asupra automobilelor

de I.B. HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Auto
Uniunea Europeană este "convinsă" că Donald Trump nu va impune noi taxe vamale asupra automobilelor importate atât timp cât continuă negocierile comerciale între Bruxelles şi Washington, a afirmat miercuri ambasadorul european în Statele Unite, David O'Sullivan, cu câteva zile înainte de o scadenţă crucială, relatează AFP.
Carlos Ghosn
Foto: Renault

Renault a anunțat anularea unor plăți în valoare de 30 milioane euro către Carlos Ghosn

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 13 Feb 2019 Economie | Auto
Consiliul de administrație al Renault a anunțat că nu îi va mai vărsa în conturi fostului CEO Carlos Ghosn indemnizația de non-concurență pe doi ani și va suprima și indemnizația corespunzătoare acțiunilor pentru perioada 2015-2018. Carlos Ghosn este în arest din noiembrie și a demisionat și din funcția de CEO Renault, în timp ce de la șefia Nissan a fost înlăturat la câteva zile după arestare.
Trafic
Foto: Hotnews

Pe mașinile noi ar putea fi instalate sisteme automate de frânare de urgență din 2020 - Țările UE au semnat un acord preliminar în acest sens

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Auto
Țările UE, Japonia și alte 11 state au căzut de acord asupra unei înțelegeri preliminare la ONU pentru a fi introduse reguli prin care, de la început de 2020, mașinile noi să aibă sisteme care le permit frânarea automată de urgență. Reuters scrie că, dacă înțelegerea va fi ratificată în primăvară, aceste sisteme ar putea deveni obligatorii pe mașinile noi. În UE se vând anual aproximativ 15 milioane de mașini noi.
Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Primele Tesla Model 3 ajung la clienții din România în Martie. De la 57.900 Euro în sus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 11 Feb 2019 Economie | Auto
Tesla a început oficial livrările mașinii electrice Tesla Model 3 în Europa în data de 7 Februarie 2019, când primul client din Europa și-a primit mașina. Livrările vor continua cu rapiditate către clienții europeni din mai multe țări, iar primii românii care și-au comandat acest model vor intra în posesia lui în primele zile din Martie. Prețurile pornesc de la 57.900 Euro în sus – departe de prețul de 35.000 dolari promis – pentru că în Europa sunt disponibile deocamdată doar versiunile apropiate de vârful gamei Model 3, nu și cele de bază.
Fabrica Star Assembly a Daimler de la Sebes
Foto: Star Assembly

Daimler inaugurează la Sebeș producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Auto
Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial la Sebeș producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru integrarea acestui nou produs, Daimler a construit la Sebeș două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an.
Dacia Sandero
Foto: Dacia

Dacia recheamă câteva sute de mașini în România, pentru posibile defecte la baterie

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Auto
Automobile Dacia recheamă în țară 323 de mașini din mai multe modele, pentru posibile defecte la baterie, arată un document publicat pe site-ul ANPC. La mijlocul lui ianuarie Dacia a demarat un recall masiv, de 13.000 de mașini, pentru posibile probleme cu airbag-urile.
Hakim Boutehra
Foto: Renault

Renault România, după un 2018 fructuos: în 2019 lansăm Duster Pick-Up, ediții speciale Dacia și noul Renault Clio

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Auto
Grupul Renault România – cu mărcile Dacia, Renault și Nissan – a încheiat un an 2018 cu rezultate foarte bune, iar 2019 va fi un an cel puțin la fel de interesant pentru că se va lansa oficial Duster Pick-Up, vor fi introduse ediții speciale pentru unele modele Dacia, va începe comercializarea pentru a cincea generație Renault Clio, iar electricul Nissan LEAF va beneficia de un an complet de vânzări – an 2019 în care se păstrează ecobonusul de 10.000 Euro acordat de stat la achiziția unei mașini electrice noi. Despre toate acestea poți citi în acest articol realizat în urma unei discuții cu Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie, divizia de vânzări a Grupului Renault România.
Productie de masini electrice
Foto: Nissan

În România s-au înmatriculat 605 mașini electrice anul trecut/ În UE totalul a fost de 150.000, în Norvegia, de 46.000

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Auto
2018 a fost cel mai bun an pentru mașinile electrice în România, cu 605 unități full-electrice înmatriculate, creștere de peste 200% față de 2017. În UE înmatriculările de mașini electrice au crescut cu 53 de procente, iar ca și volume țara noastră reprezintă 0,4% din piața totală a UE unde Germania stă cel mai bine, cu 24% din total. Dieselul a avut un an dezastruos în UE, cu scădere de 18% a numărului de mașini noi înmatriculate, însă în Europa Centrală și de Est au fost și țări în care vânzările au crescut, iar la noi a fost un -1%.

Fiat-Chrysler cheamă în service 882.000 de vehicule, pentru remedierea unor defecţiuni

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Economie | Auto
Grupul auto Fiat-Chrysler a anunţat, marţi seară, că va chema în service aproximativ 882.000 de camionete, pentru remedierea unor defecţiuni, informează site-ul agenţiei Reuters.
Volvo XC60 Plug-In Hybrid
Foto: Volvo

Mașina hibridă: între soluție optimă și… inutilitate

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Economie | Auto
Mașina hibridă poate fi soluția optimă de mobilitate pentru cei mai mulți clienții care doresc un automobil nou. Chiar și second hand. Dacă informația e puțină, clientul deschis la nou și venit din afara industriei auto, mai mult ca sigur va crede că o mașină hibridă este potrivită pentru el. Pe de altă parte, mașina hibridă este complet inutilă: e complicată, scumpă, grea și lentă. În acest articol vei găsi informațiile necesare să înțelegi un pic mai bine fenomenul numit mașina hibridă.
Puzzle autoDNA.ro
Foto: autoDNA.ro

Mașinile second hand, mai ușor de verificat online în 2019 decât în reprezentanțe

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 4 Feb 2019 Economie | Auto
Aproximativ 15% dintre mașinile la mâna a doua au istoricul verificat înainte de achiziție, iar cele mai multe tranzacții se fac pe ochi frumoși – este realitatea pieței auto second hand din 2018, arată datele autoDNA.ro, care spune că a generat 45.000 de rapoarte pentru mașini rulate, anul trecut. Odată cu intrarea în vigoare a GDPR informațiile pe care le pot furniza reprezentanțele sunt și mai restrânse, avertizează autoDNA.ro. Singura soluție rămâne verificarea istoricului auto online, iar dacă mașina trece cu brio de acest filtru este recomandată apoi o vizită la service, înainte de achiziție, pentru ca un tehnician specializat să constate care este starea mașinii inclusiv la momentul tranzacției.
Cele mai vandute marci si modele auto in 2018 in Europa
Foto: JATO

Diesel-ul a ajuns la cea mai redusă cotă de piață din ultimii 18 ani la capitolul mașini noi vândute în Europa

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Auto
Cota de piață a mașinilor diesel a atins cel mai mic nivel din 2001 încoace, în timp ce segmentul SUV, dar și mașinile electrice au avut cel mai bun an din istorie, arată datele companiei de cercetare JATO care includ 30 de țări europene. În topul pe modele, Dacia Sandero a fost la doar câteva sute de unități de top 10, iar Duster a atins un nou record de vânzări.
Elon Musk
Foto: Flickr

Musk spune că lasă la liber brevetele Tesla pentru a salva Terra

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Auto
Elon Musk a anunțat joi că toate brevetele de la Tesla, compania producătoare de vehicule electrice pe care a înființat-o, ar fi acum în domeniul public, deoarece dorește să lupte împotriva schimbărilor climatice, potrivit AFP.
Dacia Duster 1.3 TCe
Foto: Dacia

Dacia Duster 1.3 TCe: costă între 15.250 Euro și 17.500 Euro cu TVA și poate atinge 200 km/h

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 31 Ian 2019 Economie | Auto
Dacia Duster 1.3 TCe, cu versiuni de putere de 130 și 150 CP, este disponibil pe piața din România la prețuri cu TVA cuprinse între 15.250 și 17.500 Euro – referințe de preț care pot urca în funcție de dotările opționale selectate de clienți. Dacia Duster TCe 150 GPF, cel mai puternic și mai rapid Duster de până acum, atinge 100 km/h în 10,4 secunde și are o viteză maximă constructivă de 200 km/h.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version