Auto
Volkswagen I.D. Concept
Foto: Volkswagen

Anunț neașteptat al Porsche România: investește masiv în infrastructură pentru mașini electrice

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Cel mai mare importator de automobile din țară, Porsche România, a anunțat că investește masiv, împreună cu partenerii săi, în infrastructura de încărcare pentru mașini electrice. Astfel, în perioada 2019-2021 vor fi instalate cel puțin 77 de stații, cu puteri de minimum 75 kW fiecare, unele fiind capabile să livreze și 150 kW către un vehicul, a declarat directorul general al Porsche România, Brent Valmar, într-o discuție restrânsă cu presa.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

Economist bulgar: Concurăm cu România și alte state din zonă pentru o fabrică Volkswagen

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Auto
"În mod evident suntem concurenţi, atât în ceea ce priveşte celelalte state din UE, cum e România, cât şi state din afara UE, cum este Serbia", a spus, în cadrul emisiunii "Faţă în faţă" de pe postul bTv, economistul Gheorghi Anghelov, legat de şansele Bulgariei de a fi aleasă de compania Volkswagen pentru noua sa uzină auto, scrie 24chasa, citat de Rador.
Gareth Dunsmore
Foto: Nissan

Gareth Dunsmore, Nissan: următoarea mare miză este să avem și infrastructură de putere mică pentru mașinile electrice

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Auto
Nissan comercializează deja de aproape zece ani mașini electrice, iar experiența câștigată pe parcurs arată cât de importantă este în definitiv pentru client implicarea producătorului auto în crearea de infrastructură de încărcare, dar și în a găsi cele mai bune soluții de încărcare. În acest sens următoarea mare miză este crearea unei infrastructuri de putere mică pentru încărcarea mașinilor electrice, astfel încât oricând mașina stă, să fie conectată la o priză banală, priză care se va dovedi suficientă pentru utilizatorul mașinii și, în același timp, ușor și ieftin de instalat în parcări, a declarat Gareth Dunsmore, director în cadrul Nissan responsabil de autovehicule electrice, în cadrul unei mese rotunde, la Salonul Auto de la Geneva (5-17 Martie).
Nissan LEAF
Foto: Hotnews

Cât costă bateriile pentru mașini electrice în 2019. Studiu de caz, Nissan LEAF: 1 kWh capacitate = 272 Euro

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Auto
Bateriile litiu-ion de tracțiune folosite de mașinile electrice încă reprezintă o mare parte din costul autovehiculului în sine, iar cu ocazia unei discuții cu Jean-Pierre Diernaz, vicepreședinte în cadrul Nissan responsabil de marketing, la Salonul Auto de la Geneva (5-17 Martie), am aflat și cât mai costă 1 kWh capacitate a bateriei pentru un Nissan LEAF: 272 Euro cu tot cu TVA. Astfel, în cazul unui LEAF cu baterie de 40 kWh prețul pe care clientul îl plătește doar pentru baterie este de 10.909 Euro cu tot cu TVA, iar pentru versiunea LEAF e+, cu baterie de 62 kWh, prețul bateriei este de 19.909 Euro cu tot cu TVA.
Martin Winterkorn
Foto: Volkswagen

Fostul șef al Volkswagen, Martin Winterkorn, inculpat pentru fraudă în Germania, în scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Auto
Fostul șef al Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost inculpat pentru fraudă de procurorii germani în scandalul emisiilor mașinilor diesel, scrie AFP. Winterkorn a demisionat în septembrie 2015, imediat după izbucnirea uriașului scandal. Alți patru directori au fost inculpați de procurorii din Braunschweig.
Vehicule conectate Volvo
Foto: Volvo

Mașinile Volvo din Europa vor putea comunica între ele pentru a avertiza șoferii când drumul este alunecos sau când apar alte pericole

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Auto
Volvo Cars va extinde tehnologia care le permite mașinilor să comunice între ele prin cloud, astfel că mașinile Volvo din Europa se vor putea avertiza una pe alta când drumul este alunecos sau când apar alte pericole. Tehnologia a fost introdusă pe seria 90 a companiei, în Suedia și Norvegia acum trei ani, iar Volvo o va implementa pe toate modelele noi, în toată Europa. Tehnologiile vor putea fi puse și pe unele modele mai vechi.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

Un tribunal din Tokyo extinde perioada de detenție a lui Carlos Ghosn până pe 22 aprilie

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Auto
Tribunalul Districtual din Tokyo a anunțat vineri că a extins cu opt zile periaoda de detenție a lui Carlos Ghosn, dându-le procurorilor răgaz până pe 22 aprilie pentru a aduce acuzații formale împotriva fostului director al companiei Nissan Motors sau să îl elibereze, relatează Mediafax citând Reuters.
Rable
Foto: AGERPRES

Programul Rabla începe oficial vineri - Care sunt condițiile și ce se schimbă

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Auto
Pe 12 aprilie începe oficial programul Rabla care ajunge la a 15-a ediție și cuprinde și componenta care încurajează cumpărarea de mașini electrice. Majoritatea lucrurilor rămân neschimbate față de 2018, dar vin și câteva modificări. Suma alocată este de 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei. Ea se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km, iar în Rabla Plus ecobonusul maxim este de 10.000 euro pentru cei care cumpără mașini 100% electrice.
Rable
Foto: AGERPRES

Programul Rabla a fost lansat oficial - Înscrierile încep pe 12 aprilie, iar bugetul permite casarea a 35.000 de mașini vechi

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Auto
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat miercuri, la Titu, lansarea programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţiile din 2019, înscrierile urmând să înceapă în 12 aprilie. Suma alocată este de 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km.
Carlos Ghosn
Foto: YouTube

VIDEO Carlos Ghosn acuză directorii Nissan de ”jocuri murdare” și spune că declinul său a fost rodul unui complot

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2019 Economie | Auto
”Dacă vedeți acest mesaj înseamnă că nu am reușit să țin conferința programată pentru 11 aprilie”. Așa începe un video pe care Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, l-a înregistrat pentru orice eventualitate. Și într-adevăr, nu a ajuns la conferință, fiindcă a fost arestat pentru a patra oară, pe 4 aprilie. În mesajul de 7 minute, Ghosn i-a atacat pe directorii Nissan și a spus că nu vede cu optimism viitorul alianței. Reamintim că Ghosn a fost arestat pentru fraudă fiscală.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

FT: Nissan a tăiat oficial orice legătură pe care o mai avea cu Carlos Ghosn

de DP HotNews.ro
Luni, 8 Apr 2019 Economie | Auto
Acționarii Nissan au votat luni eliminarea lui Carlos Ghosn din boardul companiei, înlăturând în mod oficial pe omul care a salvat și a condus constructorul japonez în ultimele două decenii, scrie Financial Times. Într-o întâlnire care a durat circa trei ore și s-a desfășurat la un hotel din Tokyo și la care au participat mai mult de 4.000 de acționari, Hiroto Saikawa, directorul general al Nissan, și-a cerut scuze pentru ceea ce el a numit "un comportament fără precedent al unui executiv".
SEAT Tarraco
Foto: Seat

SEAT Tarraco, lansat în România: frate cu Tiguan Allspace și Skoda Kodiak, rival pentru Hyundai Santa Fe și KIA Sorento

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 8 Apr 2019 Economie | Auto
Cel mai mare SUV de până acum al mărcii spaniole SEAT, Tarraco, a fost lansat oficial în țară, iar importatorul local, Porsche România, estimează că va livra 400 de astfel de mașini în 2019. SEAT Tarraco este „frate” cu Volkswagen Tiguan Allspace și Skoda Kodiaq, iar printre principalii rivali se numără mașini precum Hyundai Santa Fe, KIA Sorento, Nissan X-Trail.
Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Fiat - Chrysler se asociază cu Tesla pentru a evita amenzi de ”sute de milioane de euro”

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 8 Apr 2019 Economie | Auto
Fiat-Chrysler s-a înțeles cu Tesla Motors și va plăti acestei companii multe milioane de euro pentru ca emisiile medii de CO2 ale gamei Fiat-Chrysler să fie, în medie, mai mici, scrie Financial Times. Noile reguli obligă companiile auto din Europa să aibă un nivel mediu scăzut al emisiilor și companiile care nu le respectă riscă amenzi mari.
-
Foto: Emissions Analytics

Comisia Europeană acuză BMW, Daimler și Volkswagen că s-ar fi înțeles între ele pentru a evita să concureze în domeniul tehnologiilor care reduc emisiile poluante

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2019 Economie | Auto
La trei ani după declanșarea scandalului Volkswagen, CE spune, într-o anchetă preliminară că BMW, Daimler și Volkswagen s-au înțeles între ele pentru a evita să concureze în domeniul tehnologiilor care reduc emisiile poluante și au afectat în acest mod companiile rivale. Ancheta vizează o periodă lungă: 2006-2014.
Taxi zburator de la eHAng
Foto: urban-air-mobility.io

VIDEO Premieră europeană - La Viena a fost testat un taxi zburător fără pilot

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Auto
O companie chineză a făcut la Viena în premieră europeană un scurt test cu un taxi zburător autonom care poate zbura cu viteza de 150 km/h, scrie Reuters. De ani de zile se vorbește de mașini zburătoare și de taxi-uri zburătoare, mai multe companii mari având în plan să lanseze servicii. Un obstacol ține însă de legislație, fiindcă nu multe orașe au curaj să lase pe cer sute de mici aeronave. În plus ar mai fi și prețul, astfel de vehicule costând peste 200.000 de euro și în unele cazuri peste 400.000 euro.
Numarul de decese in accidente rutiere raportat la populatie
Foto: Comisia Europeana

România continuă să stea cel mai rău în UE la raportul dintre populația totală și numărul deceselor în accidente rutiere

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Auto
În țările UE au murit 25.000 de oameni în accidente rutiere în 2018 și, deși față de 21010 scăderea este de 21%, suntem departe de obiectivul stabilit atunci: înjumătățirea numărului deceselor într-un deceniu. România stă în continuare cel mai rău la raportul dintre populație și numărul celor care mor în accidente pe șosele, în timp ce Regatul Unit și Danemarca sunt exemple pozitive, cu indicatori de peste trei ori mai buni decât România.
Carlos Ghosn
Foto: Hotnews

Ghosn și ”telenovela” fără sfârșit - A patra arestare, două tabere, revoltă, ilegalități și opulență

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Auto
Carlos Ghosn, până acum câteva luni cel mai influent om al industriei auto, a fost din nou arestat în Japonia, unde i s-au adus noi acuzații de natură financiară. Ghosn primește lovitură după lovitură și există două mari scenarii care încearcă să explice această cădere. În plus, este clar că fostul CEO, mai puternic decât mulți șefi de stat, iubea viața opulentă și considera că nu poate fi vreodată ”detronat”.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

Carlos Ghosn a fost arestat pentru a patra oară - NHK

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Auto
Procurorii japonezi au decis joi arestarea pentru a patra oară a fostului preşedinte al grupului Nissan, Carlos Ghosn, după ce mass-media japoneză a anunțat că autoritățile au construit un nou caz împotriva lui în legătură cu plățile efectuate către un dealer din Oman, relatează Mediafax citând Reuters.
Ford Puma 2019
Foto: Ford

Ford confirmă un nou model pentru Craiova: noul Ford Puma, un SUV mai mare decât EcoSport

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Miercuri, 3 Apr 2019 Economie | Auto
Ford a anunțat oficial că al doilea model pe care îl va produce în uzina auto din Craiova se numește Ford Puma și este un SUV care va fi poziționat între Ford EcoSport și Ford Kuga. Modelul Ford Puma va intra în producție în a doua parte a acestui an și va fi disponibil în showroom-uri până la final de 2019. Va avea inclusiv o versiune de motorizare hibridă. Momentul are o importanță uriașă pentru uzina auto din Craiova, anul 2019 fiind primul în care Ford va produce două modele diferite - EcoSport și Puma - pe aceeași linie de fabricație.
Noul Ford Kuga prezentat in Sugar City - Amsterdam - la evenimentul Go Further
Foto: Adrian Mitrea

Ford, dezlănțuit în Europa: electrificare masivă a întregii game și modele noi. Printre ele: noul Kuga, noul Explorer, versiuni hibride ale Focus și Fiesta

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Economie | Auto
Producătorul auto american Ford pare dezlănțuit în Europa, începând cu 2019, pe partea de electrificare a gamei de modele și a noilor generații pe care le lansează. Practic orice model Ford va avea și o versiune hibridă de acum încolo, pe măsură ce va primi o nouă generație sau un facelift. Unele vor fi disponibile doar cu motorizare hibridă. Pe partea de autovehicule comerciale Ford aplică aceeași strategie și adaugă servicii telematice integrate care să lucreze în tandem cu aplicații de mobil. Marea surpriză este noul Ford Kuga (premieră mondială), model care va putea fi cumpărat cu trei tipuri de tehnologie hibridă, au anunțat oficialii Ford Marți seară, 2 Aprilie, cu ocazia unui eveniment exclusiv pentru presă – #GoFurther – organizat în Amsterdam, Olanda.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version