Auto
Alexander Simionescu
Foto: Renault

Centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie are un nou director general

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 19 Apr 2018 Economie | Auto
​Alexander Simionescu este, de la începutul lunii aprilie, noul director general al Renault Technologie Roumanie (RTR). Pascal Candau, cel care a deţinut această funcţie timp de trei ani, va prelua alte misiuni în cadrul Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie asigură activitatea de dezvoltare a gamei Entry, în cooperare cu celelalte centre de inginerie ale Renault din Franța și din lume. Proiectul a fost creat în 2006 și își desfășoară activitatea în trei amplasamente: la București, la Titu și la Mioveni.
Peugeot 3008
Foto: Peugeot

Franţa urcă din nou pe podiumul european al producţiei de automobile

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Economie | Auto
Franţa a urcat din nou pe podiumul european al producţiei de automobile, fiind devansată doar de Germania şi Spania. Anul trecut, Hexagonul a produs 1,675 milioane de maşini (în afară de vehicule utilitare), potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din Europa. Zece mii de unităţi în plus faţă de 2016, care au permis automobilelor tricolore să o ia înaintea celor din Regatul Unit, care şi-a diminuat producţia cu 50.000 vehicule, potrivit Rador, care citeaza Les Echos.
O prezentare a planurilor Volkswagen
Foto: Volkswagen

Decizie istorica în China. Vor fi ridicate restricțiile care împiedicau grupurile străine să aibă peste 50% din acțiuni în companiile producătoare de mașini

de Vlad Barză HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Auto
China ridică treptat în următorii patru ani restricțiile care nu permiteau constructorilor auto străini să dețină pachetul majoritar de acțiuni în joint-venture-urile producătoare de mașini, au anunțat autoritățile chineze, citate de AFP. Interdicția a fost văzută de multe companii mari ca un mare obstacol comercial, iar ridicarea ei este un moment istoric. În trecut interdicția a fost considerată ca instrument principal prin care companiile chineze ”fură” tehnologie de la grupurile occidentale.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

Logo-ul Volkswagen va fi modificat pentru prima oară în ultimii șase ani

de Vlad Barză HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Auto
Grupul Volkswagen va modifica logo-ul mărcii VW, pentru prima oară din 2012, în cadrul pregătirilor pentru era automobilelor electrice şi refacerii imaginii afectate de scandalul manipulării testelor de emisii, transmite Bloomberg, citată de News.ro. Noul logo va fi prezentat anul viitor, la timp pentru planurile producătorului auto german de lansare agresivă a vehiculelor electrice, a declarat luni directorul de marketing al mărcii VW, Jochen Sengpiehl, într-o conferinţă de presă susţinută la Berlin.
Yves Caracatzanis
Foto: Renault

Istoria se repetă - Fostul CEO Dacia devine șef al Lada

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Economie | Auto
În martie 2016 grupul Renault anunța că Nicolas Maure, fost șef al Dacia, va conduce Lada-AvtoVAZ, compania rusă la care francezii sunt acționari majoritari. Acum, istoria se repetă, iar Yves Caracatzanis trece de la conducerea Dacia, la cea a AvtoVAZ. Nicolas Maure rămâne în board-ul de conducere AvtoVAZ, dar funcția principală va fi de președinte al regiunii Eurasia la grupul Renault.
Antoine Doucerain
Foto: Renault

Dacia are un nou director general. Antoine Doucerain lucrează la Renault din 1993 și a coordonat crearea unei uzine Nissan în Brazilia

de Vlad Barză HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Economie | Auto
Groupe Renault anunță nominalizarea lui Antoine Doucerain în funcția de Director General al Automobile Dacia și Director General al Groupe Renault România, de la 1 mai 2018. Acesta îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte şi România. Doucerain îl înlocuiește pe Yves Caracatzanis care conduce Dacia din aprilie 2016.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

Volkswagen Group are un nou șef și anunță restructurarea activităților

de Vlad Barză HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Economie | Auto
​Matthias Muller, cel care a fost numit șef al Volkswagen după izbucnirea scandalului Dieselgate, nu mai este la conducerea grupului, urmând a fi înlocuit de Herbert Diess, cel care în ultimii trei ani a condus brand-ul Volkswagen. Grupul care produce peste 10 milioane de automobile/an anunță crearea a șase noi divizii de business și își va împărți portofoliul compus din 12 mărci în trei categorii, scrie The Guardian.
Matthias Muller
Foto: Porsche

Grupul Volkswagen este pe cale să-și schimbe CEO-ul instalat după izbucnirea scandalului Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 11 Apr 2018 Economie | Auto
Spre finalul săptămânii este foarte posibil ca Volkswagen Group să aibă un nou șef, presa scriind pe larg despre faptul că Matthias Muller va fi înlocuit de Herbert Diess, cel care acum este șef pentru marca Volkswagen. Deși Muller a reușit să preîntâmpine o cădere a vânzărilor, el nu a avut succes în a reforma compania. Mulți au spus în toamna lui 2015, când scandalul Dieselgate a izbucnit, că Volkswagen poate fi reformată doar de un CEO venit din afara companiei.
Numarul de victime in accidente rutiere intre 2001 si 2017
Foto: Politia Romana

România stă cel mai rău din UE la raportul dintre populație și decesele în accidente rutiere

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 10 Apr 2018 Economie | Auto
România stă cel mai rău din UE la capitolul decese din accidente rutiere când se ține cont de raportul dintre numărul de victime și populația totală, arată datele Comisiei Europene. Cel mai bine stau Suedia și Marea Britanie. În România au murit anul trecut 1.951 de oameni în accidente rutiere, iar anul 2008 a fost cel mai rău din ultimii 17, cu 3.000 de morți. În UE au murit pe șosele 25.500 de oameni anul trecut, în timp ce în 2001 erau 54.000 de victime.
Masini Dacia la Tanger
Foto: Hotnews

Uzina Renault din Tanger ar putea depăși în acest an uzina de la Mioveni, ținta de producție fiind de 330.000 de unități

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Economie | Auto
Estimările Renault sunt că în acest an vor fi produse la Tanger 330.000 de automobile Dacia și Renault, cu 10% mai multe decât anul trecut, scrie AFP. Dacia a produs la Mioveni 313.000 de unități anul trecut și, dacă nu va avea loc o creștere spectaculoasă, 2018 va fi primul an în care Tanger afișează cifre mai mari decât Mioveniul. La Tanger numărul de angajați a ajuns la 8.600, iar jumătate dintre componentele utilizate sunt produse local, ținta fiind ca ponderea să ajungă la 65% în 2023. La Tanger sunt produse modelele Lodgy, Dokker, Dokker Van, Sandero și Sandero Stepway. atât sub brandul Dacia, cât și Renault.
Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Tesla Motors spune că este pe drumul cel bun fiindcă a produs peste 2.000 de mașini Model 3 în ultima săptămână

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Economie | Auto
Tesla Motors a ținut să contrazică scenariile pesimiste din ultimele zile și spune că nu are nevoie de o infuzie uriașă de capital anul acesta, adăugând și că a produs peste 2.000 de mașini în ultima săptămână din martie, de trei ori mai mult decât acum trei luni. Tesla a fost intens criticată pentru că a ratat obiectivele de producție și pentru că ar avea probleme financiare tot mai grave care i-ar pune viitorul la îndoială.
Masina electrica la incarcat
Foto: Electric Nation

O mină din Suedia se redeschide datorită cererii pentru materiale necesare bateriilor de pe mașinile electrice

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Economie | Auto
​O mină din Suedia care s-a închis acum 17 ani se pregătește să-și reia operațiunile datorită cererii de grafit care să fie folosit la fabricația bateriilor pentru mașini electrice, scrie Bloomberg. În mai multe locuri din Europa se pregătesc noi mine, iar cererea pentru materiale precum cobalt și litiu schimbă peisajul industrial, În prezent sunt trei milioane de mașini electrice în lume, dar estimările arată că vor fi sute de milioane în 2040.
Jaguar I-Pace
Foto: Jaguar

​VIDEO Prim contact cu Jaguar I-PACE, SUV 100% electric. BONUS: discuție cu pictorul Adrian Mitu despre designul mașinii

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Economie | Auto
Jaguar I-PACE, primul model 100% electric al mărcii premium britanice Jaguar, a fost adus în România preț de câteva zile pentru a fi prezentat presei și potențialilor clienți. Am sintetizat acest prim contact cu mașina într-un clip de prezentare statică (fără test drive) pe care sperăm să-l găsiți util și informativ. Pe piața din România livrările vor începe în luna Septembrie, 2018. Pe lângă apariția-surpriză a lui Ilie Năstase în cadru, l-am întâlnit lângă I-PACE și pe pictorul Adrian Mitu.
Jaguar I-PACE
Foto: 0-100.ro

Mișcare surpriză de la Jaguar: I-PACE devine primul SUV electric care se comercializează oficial în România

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Economie | Auto
Jaguar I-PACE, SUV-ul 100% electric prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (8-18 Martie), a ajuns și în România, iar importatorul a anunțat că începe să preia comenzi pentru acest model, livrările urmând să fie onorate din toamnă. Jaguar I-PACE devine astfel primul SUV electric care se va vinde în România. Tesla încă nu are o reprezentare oficială la noi în țară, iar Audi, BMW și Mercedes-Benz vor lansa SUV-urile lor electrice din 2019 încolo.
Tesla Model S
Foto: Tesla Motors

Viitorul Tesla Motors, pus din nou la îndoială din cauza promisiunilor neîndeplinite și a veștilor rele care se înmulțesc

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Economie | Auto
Tesla Motors, celebrul producător de mașini electrice, este foarte popular, dar cresc și îndoielile legate de viitorul companiei, mai ales că noi ținte de producție pentru Model 3 au fost ratate. Investitorii au mai multe motive de pesimism: compania va avea nevoie de 2 miliarde de dolari, a anunțat o rechemare de proporții și entuziasmul investitorilor pare să scadă.
Masini Volkswagen stocate in SUA
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată uriașele parcări în care Volkswagen stochează sutele de mii de mașini răscumpărate în SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Economie | Auto
Volkswagen a răscumpărat 335.000 de mașini în scandalul Dieselgate din SUA și le păstreaza în 37 de locuri, până când află ce are voie să facă. În Europa legislația este mai puțin dură și răscumpărările sunt mai greu de obținut de către clienți, însă Volkswagen a anunțat că va cumpăra în Germania mașinile afectate de viitoarele interdicții care vor fi impuse diesel-urilor de diverse orașe, scrie BBC.
Sigla Renault
Foto: Renault

Renault și Nissan discută fuziunea - Rezultatul ar fi o companie de peste 60 miliarde euro, scrie Bloomberg

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Auto
Renault și Nissan - companiile auto care se află într-o alianță strategică din 1999 - sunt în discuții pentru a fuziona, urmând să rezulte o companie cu vânzări anuale de peste 10 milioane de mașini, scrie Bloomberg. Totuși, fuziunea nu va fi ușor de realizat, mai ales din cauză că statul francez s-ar putea opune.
Model Volvo modificat de Uber
Foto: Uber

Uber și mașinile autonome - Senzori mai puțini, probleme mai multe

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Auto
Accidentul mortal cu o mașină a Uber în Arizona a dat o lovitură puternică programului de aducere pe străzi a mașinilor care se conduc singure și a scos la iveală detalii neplăcute din trecut. Se pare că Uber a renunțat la câțiva senzori esențiali pentru modul în care o mașină autonomă ”vede” drumul și a luat și alte măsuri care au afectat eficiența programului de teste. În plus, se aud tot mai puternic vocile care spun că Uber nu este o companie de tehnologie de talia Google sau Amazon și nu ar trebui să aibă planuri atât de îndrăznețe cu aceste mașini.
Sigla Volkswagen
Foto: Volkswagen

VIDEO Volkswagen a răscumpărat 335.000 de mașini în SUA în scandalul Dieselgate și le păstrează în zeci de parcări uriașe

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Auto
Volkswagen AG a răscumpărat 335.000 de mașini în scandalul Dieselgate din SUA și le păstreaza în 37 de locuri, până când află ce are voie să facă, scrie Reuters. Răscumpărările au costat peste 7 miliarde dolari și arată cât de diferită este legislația față de Europa. unde doar în cazuri izolate clienții au obținut în instanță acest drept.
Noutati SIAB 2018
Foto: 0-100.ro
SIAB 2018

​VIDEO Tur prin Salonul Internațional Auto București. Prezentarea noutăților

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Auto
Circa jumătate dintre mărcile comercializate oficial în România sunt prezente și la SIAB 2018, după 11 ani în care Salonul Internațional Auto București a lipsit din peisajul evenimentelor auto de la noi din țară. Deși jumătate dintre mărci lipsesc, cele care au venit, prin importator sau prin dealeri, s-au străduit să ofere publicului cele mai bune condiții de până acum, iar în afara luminii mai neinspirate de la unele standuri, SIAB 2018 este chiar decent. Totul este marcat de o decență cum n-am mai văzut, de la vestimentația pentru hostess și până la calitatea publicului vizitator. V-am pregătit un tur video POV (Point Of View / Person View) al SIAB 2018, pe la toate standurile și scurte explicații despre mașinile expuse.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version