Auto
Noul Renault Megane
Foto: Renault

Renault, ”penalizată” de Moody’s după un an foarte slab, primul din ultimii zece în care a înregistrat pierderi. Rating-ul a ajuns în zona ”junk”

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Auto
Agenția de rating Moody’s a scăzut cu o treaptă rating-ul Renault până la categoria ”junk”, reflectând faptul că grupul francez a avut un an slab în 2019, cu pierderi de 141 milioane euro și afaceri în scădere cu 3%. Presa internațională notează că rentabilitatea Renault a scăzut anul trecut și că lucrurile nu merg bine pe fondul scandalului uriaș ce-l are ca subiect pe fostul șef Carlos Ghosn. De precizat că Dacia a avut cel mai bun an din istoria sa, cu livrări de 730.000 de mașini. Întregul grup Renault a înregistrat o scădere de 1% a vânzărilor.
Cele mai vandute 20 de marci si top de modele in Europa, anul trecut
Foto: JATO

Ce mașini noi cumpără europenii - Niveluri record la SUV-uri, electrice, mașini pe benzină și la marca Dacia

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Auto
Piața europeană a mașinilor noi a continuat să se schimbe în 2019: SUV-urile au atins un record de 38%, vânzările de mașlni 100% electrice au depășit 350.000 de unități, iar dieselul a coborât la o cotă scăzută, de doar 31% din total, arată datele JATO pentru 27 de țări europene. Dacia s-a plasat foarte bine, Sandero fiind al șaptelea cel mai bine vândut model european, iar Duster a fost pe 12. Tesla Model 3 a fost numărul unu la electrice, cu 95.000 de mașini.
In uzina Dacia
Foto: Hotnews

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Feb 2020 Economie | Auto
Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș de pe piață, 100% electrică”. Va fi doar un concept, iar până la versiunea de serie va mai trece ceva timp. Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor. De mulți ani de zile se vorbește despre Dacia electrică, iar modelul ar putea fi lansat în 2021 sau 2022. Cu siguranță la mașină se lucrează cel puțin din 2017, fiind nevoie de mulți ani până la aducerea pe piață, mai ales că vorbim de un model cu totul nou pentru gama Dacia.
Padurea de la Gruneheide
Foto: Captura YouTube

Ecologiștii germani, un mic triumf în fața Tesla, care plănuiește o mega-uzină auto într-o pădure la 40 de km de Berlin

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 16 Feb 2020 Economie | Auto
Curtea Administrativă Superioară din Berlin-Brandenburg a oprit lucrările de defrișare din pădurea de lângă localitatea Grünheide, unde ar urma să se ridice fabrica Tesla. Astfel, instanța de judecată a dat curs unei plângeri venite de la Liga Verde a Brandenburgului, după cum a anunțat aceasta, sâmbătă seara. În Brandenburg, Tesla ar urma să construiască o mega-uzină de automobile electrice, fapt care a stârnit multe proteste ale ecologiștilor și ale localnicilor, care își văd amenințate comunitatea, natura și rezervele de apă din zonă.
Ford Puma ST Line X
Foto: Ford
Review 0-100.ro

VIDEO/FOTOGALERIE ​Test Drive cu Ford Puma, felina din inima Olteniei

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 14 Feb 2020 Economie | Auto
Ford Puma, fabricat exclusiv în Craiova, este un SUV (sau crossover) de segment B, la fel ca și „fratele de uzină”, Ford EcoSport. Puma se remarcă printr-un design neobișnuit în gama curentă a Ford și prin tehnologii moderne, incluzând aici și motorizare mild hybrid, instrumente de bord complet digitale, încărcare wireless pentru telefonul mobil și funcții de asistență avansate pentru șofer. Am realizat un prim test drive cu Ford Puma în Spania, în zona Malaga-Marbella, cu ocazia testelor internaționale pentru presă, iar acest clip video extins ar trebui să vă răspundă la majoritatea curiozităților pe care le aveți despre Puma, atât versiunea Titanium X, cât și ST Line X.
Dacia Electrica
Foto: Renault

Dacia electrică, în 2021-2022. Anunț oficial

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 14 Feb 2020 Economie | Auto
Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 și va fi o mașină mică, de oraș, reiese dintr-un anunț oficial al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E., programată spre lansare în 2020 (o nouă generație). Cel mai probabil acest model Dacia Z.E. va fi prezentat la final de 2021, iar comercializarea efectivă va demara în 2022, după cum reiese din anunțul grupului auto francez (vezi foto).
Ford Puma in uzina auto din Craiova
Foto: Ford

Producție record la Ford Craiova: 1.000 de mașini pe zi. Ford Puma ajunge și în Australia

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 11 Feb 2020 Economie | Auto
Producția auto a uzinei Ford din Craiova a crescut semnificativ în ultimele luni și va ajunge în acest an la o cadență maximă de 1.000 mașini pe zi, respectiv un automobil produs la fiecare 67 de secunde, a anunțat producătorul auto american. Totodată, uzina de motoare ajunge la o cadență de 1.700 de motoare pe zi, respectiv un motor fabricat la fiecare 42 de secunde. Mulțumită celui de-al doilea model produs la Craiova, Puma, automobilele Ford produse în România vor fi livrate inclusiv în Australia. În total, 50 de țări vor primi automobile Ford fabricate la Craiova.
Programul Rabla
Foto: 0-100.ro

Ministrul Mediului: Programul Rabla va fi lansat în luna martie la Craiova

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 7 Feb 2020 Economie | Auto
Programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova, la Ford, iar pentru anul 2020 Guvernul vrea să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla clasic, cât şi pentru programul Rabla plus, a susținut vineri ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Agerpres.
Varsta medie a masinilor SH nou intrare in fiecare judet anul trecut
Foto: APIA

Vârsta medie a mașinilor second-hand intrate în țară în 2019 a fost de 11,2 ani. Cum diferă pe județe

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Auto
Anul trecut au intrat în parcul auto 606.000 de mașini, dintre care 444.000 au fost mașini second-hand din import, iar vârsta medie a acestora din urmă a fost de 11,2 ani, față de 11,4 ani în 2018, arată o analiză APIA. Vechimea medie a tuturor autoturismelor nou-intrate în parcul auto, deci și a celor noi, a fost de 8,3 ani, mai bine decât media de 9 ani din 2018.
Incarcare masini electrice
Foto: OpenLV

În România s-au înmatriculat 1.500 de mașini electrice anul trecut. Cum stăm față de alte țări și cât a scăzut diesel-ul

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Auto
În România s-au înmatriculat anul trecut 1.500 de mașini 100% electrice, mai mult decât dublu față de 2018, iar totalul pentru UE este 290.000, arată datele ACEA. La nivelul UE înmatriculările de mașini electrice aproape s-au dublat, benzina a crescut cu 5%, iar diesel-ul a scăzut cu 14%, arată cifrele pentru mașinile noi. În articol puteți vedea cum stă România față de alte țări și puteți afla cine este noul lider la capitolul mașini electrice.
Ford Focus hibrid autonom
Foto: Ford

Peste 1.500 de vehicule electrice înmatriculate anul trecut în România, creștere de 148,9%

de S.J. HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Auto
În România, în 2019, au fost înmatriculate 1.506 vehicule electrice noi (un plus de 148,9% față de 2018) și 7.467 hibride (o creștere de 94,2% față de 2018).
Tesla Cybertruck
Foto: Tesla Motors

Cum a ajuns Tesla Motors să fie evaluată la peste 160 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 5 Feb 2020 Economie | Auto
​Acțiunile Tesla Motors au crescut fantastic de mult, fiind la o cotație de peste trei ori mai mare decât în iulie, iar în ultimele două zile avansul a fost de 36%. Tesla este printre cele mai apreciate, dar și printre cele mai criticate companii din lume și foarte mulți au spus că Elon Musk nu va reuși. Ei bine, mai mulți factori au contribuit la creșterea Tesla, inclusiv faptul că anul trecut au fost livrate 350.000 de mașini, a fost deschisă fabrica din China, iar cea din Germania este și ea o certitudine. Acum 3-4 ani cei mai mulți râdeau la obiectivul de 500.000 de mașini/an, în prezent pare fezabil și că Tesla ar putea ajunge la 2 milioane de mașini peste un deceniu.
Hyundai Kona Hybrid
Foto: Hyundai Motor Co

Hyundai suspendă producția în Coreea de Sud după ce au apărut mari probleme cu fluxul de componente chinezești, din cauza epidemiei apărute în regiunea Wuhan

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Economie | Auto
Hyundai a anunțat că-și întrerupe câteva zile producția în Coreea de Sud din cauză că oprirea producției la furnizorii din China face imposibilă construcția de mașini. Multe companii și-au întrerupt producția din cauza răspândirii coronavirusului și mai mulți producători auto și-au suspendat producția din lipsă de componente.
Alimentare cu hidrogen
Foto: Renault

Britanicii vor să interzică din 2035 vânzarea de mașini pe benzină, motorină și hibride, cu cinci ani mai repede decât era prevăzut

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Economie | Auto
Interdicția de a vinde mașini noi cu motoare cu combustie internă ar trebui mutată în Regatul Unit cu cinci ani, din 2040 în 2035, va anunța marți premierul Boris Johnson care va prezenta planurile pentru summit-ul COP26 despre schimbările climatice. Mai multe țări vor să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină și motorină, cel mai des fiind menționat intervalul 2035-2040. Summit-ul ONU se va ține în noiembrie, la Glasgow.
Masini
Foto: Hotnews

Cum arată parcul auto național - Aproape jumătate dintre mașini sunt mai vechi de 16 ani, 47% sunt diesel

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 3 Feb 2020 Economie | Auto
Parcul de autovehicule a crescut cu peste jumătate de milion de mașini anul trecut, la 8 milioane de unități, iar 86% dintre acestea sunt autoturisme. Aproximativ 4% dintre mașini au mai puțin de doi ani vechime, iar 22% sunt mai vechi de 20 de ani. Diesel-ul și-a crescut ponderea, fiindcă 76% dintre mașinile SH intrate folosesc acest tip de combustibil, iar la mașini noi ponderea a fost de 27%. Datele au fost prezentate de APIA
Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Tesla consemnează al doilea trimestru pe profit cu livrări record, acțiunile urcă la noi maxime

de G.S. HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Auto
Constructorul auto american Tesla a raportat, miercuri, cel de-al doilea profit trimestrial la rând pe fondul unor livrări record de autovehicule și a anunțat că va produce peste 500.000 de unități în acest an, cu o treime mai mult față de cele 367.500 de mașini livrate anul trecut, transmite Reuters, preluată de Mediafax.
Atilla si Kinga Bertici
Foto: Hello Siberia Expedition

Sătmărenii care au ajuns cu Duster-ul la polul siberian al frigului s-au întors acasă: La -55 de grade nu supraviețuiesti mai mult de jumătate de oră. Care au fost momentele critice

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 29 Ian 2020 Economie | Auto
Attila și Kinga Bertici au ajuns cu bine la Satu Mare după ce au parcurs 24.000 km în 48 de zile cu Duster-ul și au atins cele mai reci zone locuite de pe glob, cu temperaturi de -60 de grade. "Am simțit că mașina se rupe în două", spune Attila Bertici despre cea mai grea parte a drumului, singura porțiune unde mașina părea să cedeze, din cauza frigului extrem. "Primarul de la Oimiakon când ne-a întâlnit a spus că așa idioți ca noi nu a mai văzut, fiindcă până și localnicii când merg în alt sat merg cu măcar două mașini. S-a uitat la noi așa urât și nu în glumă ne-a zis: domnilor voi sunteți conștienți de ce-ați făcut?!", a spus Attila Bertici, într-un interviu pentru HotNews.ro.
Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Auto
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.
Toyota Corolla sedan hybrid
Foto: Toyota

Toyota recheamă 3,4 milioane de vehicule din cauză că airbag-urile s-ar putea să nu se deschidă la impact. România nu este vizată

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Auto
Toyota va rechema 3,4 milioane de mașini la nivel mondial din cauza unei probleme electronice care poate face ca airbag-urile să nu se deschidă în caz de impact, scrie Automotive News. Mașinile sunt produse între 2011 și 2019 și cele mai multe sunt în SUA. recall-ul este unul dintre cele mai mari din istoria companiei. UPDATE Nu sunt mașini vizate în România.
Logo Mitsubishi
Foto: Wikimedia Commons

Germania: Percheziții pentru posibile fraude la soft-urile de pe motoarele diesel ale mașinilor Mitsubishi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 21 Ian 2020 Economie | Auto
Justiția germană a făcut marți zece percheziții ca parte a unei anchete pentru posibile fraude în legătură cu motoarele diesel ale mașinilor Mitsubishi, scrie AFP, care citează surse judiciare. UPDATE Sunt vitzate motoare Euro 5 și 6 de 1,6 litri și 2,2 litri. Perchezițiile au fost făcute la Frankfurt, Hanovra și Regensburg , fiind vizate și trei sit-uri ale Continental.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by