Auto
Emblema Dacia (centru) si logotip-ul (dreapta sus)
Foto: Dacia

Dacia va pune pe mașini noua sa emblemă și va produce modele în culori noi: kaki, portocaliu și verde intens

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 17 Iun 2021 Economie | Auto
Dacia anunță o nouă identitate vizuală și va pune din 2022 pe showroom-uri și pe mașini noul logotip și noua emblemă. Compania va scoate și mașini în culori care nu erau până acum în gamă: kaki, culoarea nisipului, portocaliu, verde intens și culoarea teracotei. Dacia va lansa spre final de an versiunea restilizată a lui Duster, la anul ar putea veni crossover-ul de șapte locuri care înlocuiește Logan MCV și peste 3 sau 4 ani va veni pe piață Bigster, cel mai mare, sofisticat și scump model din gamă.
Land Rover Defender
Foto: Wikimedia Commons

Jaguar Land Rover a anunțat că dezvoltă o mașină alimentată cu hidrogen pe baza modelului Defender

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | Auto
Jaguar Land Rover a anunțat marți că lucrează la un prototip al unui automobil electric cu celule de combustibil pe hidrogen, urmând să înceapă testarea conceptului mai târziu în cursul acestui an, relatează CNBC.
Porsche Engineering a deschis un centru la Timisoara
Foto: Porsche

Porsche Engineering deschide la Timișoara al doilea său centru tehnologic din România

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | Auto
Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută în totalitate de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România. În 2015 compania a deschis centrul de la Cluj, iar acum s-a deschis filiala din Timișoara. Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în orașul de pe Bega în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo.
O fabrica Draxlmaier
Foto: Dreamstime.com

Germanii de la Draxlmaier au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro la Timișoara

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Auto
Germanii de la Draxlmaier care au 15.000 de angajați în țară au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro pe următorii șase ani. Un punct foarte important constă într-un sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022, scrie publicația ziuadevest.ro.
Citroen
Foto: Sylvain Robin / Alamy / Profimedia Images

Scandalul Dieselgate se extinde în Franța: Citroen, ultima companie inculpată

de S.J. HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Economie | Auto
Compania-mamă a Citroën, a anunţat joi, după Renault, marţi, şi Peugeot şi Volkswagen, miercuri, că a fost incuplată în Franţa în scandalul „Dieselgate”, cu privire la ”înşelătorie”, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro
Porsche Macan
Foto: Porsche

Porsche este investigată în Germania pentru posibile date incorecte legate de consum

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 10 Iun 2021 Economie | Auto
Autoritatea germană KBA a deschis o anchetă împotriva Porsche suspectând posibile date incorecte privind consumul unor mașini pe benzină, scrie Reuters. Porsche spune că nu există neconformități la marea parte a vehiculelor și că numărul de mașini afectate a fost de cel mult sub 1% din flota totală.
Intr-o uzina Renault
Foto: Renault

Renault combină activitatea a trei uzine din nordul Franței pentru a crea un pol industrial care să producă 400.000 de mașini electrice pe an

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Economie | Auto
​Renault Group și reprezentanții sindicatelor au semnat un acord care a dat naștere Renault ElectriCity, o nouă entitate juridică ce reunește trei fabrici din nordul Franței. ”Cu ambiția de a produce 400.000 de vehicule pe an, Renault ElectriCity va fi cel mai important și competitiv centru de producție al vehiculelor electrice din Europa”, spun cei de la Renault. Uzinele vor fi grupate începând cu 1 ianuarie 2022, vor fi salvate 5.000 de locuri de muncă și vor fi create 700 de noi locuri între 2022 și 2024.
Sigla Renault
Foto: Renault

Grupul Renault a fost pus sub acuzare în Franța pentru că ar fi încercat să înșele testele de emisii

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 9 Iun 2021 Economie | Auto
​Renault a fost pusă sub acuzare în Franța în scandalul fraudei cunoscute sub numele Dieselgate, relansând în Hexagon o temă care a fost discutată ani de zile și viza și companii precum Peugeot-Citroën, Volkswagen și Fiat-Chrysler. Renault a negat că ar fi comis vreo ilegalitate. Reamintim că Volkswagen a recunoscut în 2015 că a trucat software-ul motoarelor pentru a înşela testele de emisii ale motoarelor diesel în SUA, un scandal care a costat grupul mai mult de 30 de miliarde de euro.
Mihai Bordeanu
Foto: Groupe Renault

Mihai Bordeanu, noul președinte ACAROM

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marţi, 8 Iun 2021 Economie | Auto
Mihai Bordeanu, directorul general al Dacia, a fost ales președinte al ACAROM începând cu 4 Iunie 2021. ACAROM este Asociația Constructorilor de Automobile din România. Pe lângă interesele contructorului Dacia, lui Mihai Bordeanu îi revine și sarcina să reprezinte alte aproximativ 170 de companii din industria auto românească. Acestea generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi asigură peste 113.000 locuri de muncă. Aproximativ 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.
Sediul Daimler din Stuttgart
Foto: Wikimedia Commons

Daimler și pulsul său actual: reduceri de posturi, compensații salariale semnificative, vânzări de reprezentanțe în Europa și expansiune a producției în China

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Luni, 7 Iun 2021 Economie | Auto
Într-un an, concernul auto german Daimler are cu 7.500 de angajați mai puțini. Lăsându-i la o parte pe cei pensionați sub diferite forme, „3.500 de angajați ai Daimler au acceptat programul generos de compensare a concedierii”, care poate ajunge și la 400.000 de euro, relatează Businessinsider.de. Compania din Stuttgart strânge șurubul la locuri de muncă, vinde reprezentanțe în Europa, crescându-și însă masiv capacitățile de productie din China.
Ford la incarcat
Foto: Ford

Imperiul contraatacă? Ford a depășit Tesla pentru prima dată în ultimii doi ani

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 28 Mai 2021 Economie | Auto
Un trend de doi ani în care prețul acțiunilor Tesla a avut un randament mai bun decât cel al Ford a început să se inverseze pe măsură ce investitorii au început să acorde mai multă atenție eforturilor de electrificare a producătorului auto fondat în urmă cu 117 ani, relatează Market Insider.​
Rolls Royce va produce doar 3 automobile Boat Tail
Foto: Adrian Dennis / AFP / Profimedia Images

VIDEO Rolls Royce și-a dezvăluit noua mașină de lux Boat Tail, „cel mai ambițios automobil creat vreodată”

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 28 Mai 2021 Economie | Auto
Rolls-Royce Motor Cars a prezentat joi vehiculul de lux Boat Tail, pe care l-a numit ”cel mai ambiţios automobil creat vreodată”, relatează CNBC citat de News.ro.
O fabrica Bosch din Romania
Foto: Bosch

Bosch a investit 100 milioane euro în creșterea capacității de producție în România

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 25 Mai 2021 Economie | Auto
Grupul german Bosch a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ trei procente în comparație cu anul precedent. Compania a investit 100 milioane euro pentru creșterea capacității de producție la fabricile din Jucu și Blaj.
Papamobil electric
Foto: Instagram/ fiskerinc

Papa Francisc va primi primul „papamobil” electric

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 21 Mai 2021 Economie | Auto
Compania Fisker Inc cu sediul în Los Angeles, Statele Unite, a anunţat vineri că va furniza Papei Francisc, anul viitor, primul automobil electric, dotat cu acoperiş solar şi mochetă produsă din sticle de plastic colectate din ocean şi reciclate.
Blocaj in trafic
Foto: Tobias Arhelger, Dreamstime.com

Germania face primii pași pentru a permite vehicule autonome pe drumurile publice

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 21 Mai 2021 Economie | Auto
Germania, cea mai mare piață auto europeană, face primii pași concreți pentru a permite pe drumurile publice vehicule care se pot conduce singure. Primul pachet de legi a fost aprobat și la anul se pot concretiza primele proiecte. Companii precum Volkswagen sau Continental lucrează la astfel de tehnologii de ani buni, dar le-au testat în circuit închis.
Masini
Foto: Presse750, Dreamstime.com

Vânzările de mașini noi în UE au fost de peste trei ori mai mari decât în aprilie 2020 când era carantină aproape peste tot

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Mai 2021 Economie | Auto
Luna trecută s-au înmatriculat în UE 862.000 de mașini noi, creștere de peste 200% față de aprilie 2020 când aproape toate statele UE erau în carantină și vânzările au atins minime istorice. La patru luni piața mașinilor noi a fost cu 24% peste perioada similară din 2020, tot din cauză că aprilie 2020 a fost extrem de slabă.
Lamborghini Aventador
Foto: Lamborghini

Lamborghini va lansa mai întâi modele hibride, iar primul supercar full-electric va veni aproape de 2030

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Mai 2021 Economie | Auto
Lamborghini va investi 1,5 miliarde euro pentru a avea în gamă doar modele hibride în 2024, iar un model complet electric va veni spre finalul acestui deceniu, spune compania. În Europa s-au vândut anul trecut aproape 2.000 de mașini ale mărcii, iar cel mai bun an a fost 2019. În România sunt înmatriculate 105 mașini Lamborghini.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Ce mașini au cumpărat românii în primele patru luni ale anului

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Mai 2021 Economie | Auto
În primele 4 luni ale acestui an piața mașinilor noi a scăzut cu 14%, dar mărci precum Toyota și Ford au fost pe plus, în timp ce Dacia și Renault au avut scăderi mult peste media pieței, arată datele APIA. Segmentul SUV a ajuns să aibă 45% din piață, iar la combustibil, dieselul a scăzut spre 26%, iar electricele au atins un nou maxim.
Tesla Model 3 configurator in romana
Foto: Tesla Motors

Tesla Motors are de acum site în limba română, dar și un mic punct de vânzare la București

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Economie | Auto
Tesla Motors, celebra companie fondată de Elon Musk, are de acum site în limba română și un mic punct oficial de vânzare într-un mall din București. Model 3 costă de la 42.990 euro, iar Model S, de la 89.900 euro. Cea mai scumpă versiune de Model S este 150.000 de euro. Tesla a deschis stații de încărcare rapidă în Timișoara și București și își va extinde activitățile în țară.
Intr-o uzina auto
Foto: Skoda

Producătorii auto vor face cu aproape 4 milioane de mașini mai puțin din cauza crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 14 Mai 2021 Economie | Auto
Producătorii auto vor face cu 3,9 milioane de mașini mai puțin și vor pierde vânzări totalizând 110 miliarde dolari din cauza crizei microprocesoarelor care va mai persista cel puțin câteva luni, arată o analiză AlixPartners. Și din vina lor constructorii se confruntă cu aceste probleme, iar una dintre lecțiile pe care trebuie să o învețe din tot ce se întâmplă este că nu pot negocia de pe poziții de forță cu furnizorii de procesoare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by