Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a aprobat, vineri, cererea de transfer pe un post de director in cadrul regiei formulata de directorul general Gheorghe Aron. In urma aprobarii cererii lui Gheorghe Aron, la conducedrea RATB a fost numit Adrian Crit, fost director tehnic la Registrul Auto Roman, au declarat pentru Mediafax surse din Consiliul General.

UPDATE - Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, pentru Mediafax ca este surprins de "lovitura de palat" in cazul schimbarii lui Gheorghe Aron data de catre reprezentantii CGMB in Consiliul de administratie al RATB, precizand ca luni va verifica legalitatea deciziei de inlocuire.

"Sunt surprins de "lovitura de palat" data de reprezentantii Consiliului General al Municipiului Bucuresti la Regia Autonoma de Transport Bucuresti in decizia schimbarii directorului general al RATB, Gheorghe Aron, avand in vedere ca regia se afla in subordinea Consiliului si a Primariei Municipiului Bucuresti", a spus Sorin Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a afirmat ca asteapta explicatii de la consilierii municipali membri ai Consiliului de administratie al RATB.

"Luni dimineata voi verifica legalitatea acestui act unilateral de inlocuire a directorului general RATB", a mai spus Sorin Oprescu.

Totodata, primarul general a mai spus ca pe rolul instantei Tribunalului Bucuresti se afla dosarul 22893/3/2009 care are ca obiect contestatia facuta de municipalitate fata de noul Consiliu de administratie al Regiei imediat dupa preluarea mandatelor de catre actualii consilieri generali.

Directorul RATB, Gheorghe Aron, a fost schimbat din functie, vineri, in locul lui fiind numit Adrian Crit, fost director tehnic la Registrul Auto Roman.

Gheorghe Aron a fost director general al RATB din 2004, anterior el ocupand, timp de trei ani, functia de director adjunct.

In 6 martie 2009, Consiliul General al Municipiului Bucuresti l-a desemnat pe Adrian Crit (PDL) reprezentant in Consiliul de Administratie al RATB.

Primarul general Sorin Oprescu a atacat atunci in instanta hotararile pentru desemnarea reprezentantilor in consiliile de administratie ale unor regii si societati, intre care RATB, REBU, RADET si Apa Nova, aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Oprescu spunea atunci ca numiri au fost facute fara respectarea legii, acestea nefacand obiectul unor proiecte introduse pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinare a CGMB.