Suspendat pe o perioadă de 10 luni de Federația Italiană pentru pariuri, internaționalul Sandro Tonali este anchetat și de Federația Engleză de Fotbal, după ce a încălcat de 50 de ori regulamentul.

Sandro TonaliFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sandro Tonali a pariat de 50 de ori după transferul la Newcastle

Problemele lui Sandro Tonali nu s-au încheiat, deși a fost suspendat pentru zece luni de FIGC pentru pariuri ilegale.

Federația Engleză de Fotbal a descoperit că fotbalistul lui Newcastle a pariat de 50 de ori între 12 august și 12 octombrie 2023, în cele două luni de la transferul în Anglia și până la suspendare, scrie Gazzetta Dello Sport.

Tonali are timp până în data de 5 aprilie să își pregătească apărarea și să răspundă acuzațiilor, care i-ar putea aduce o prelungire a suspendării deja existente.

Ancheta Federației din Albion a început după încheierea celei italiene, care a dus la suspendarea internaționalului italian până la data de 27 august 2024.

Comunicatul FA nu precizează dacă mijlocașul a pariat pe meciurile echipei sale, limitându-se la noțiunea de „meciuri de fotbal”.

„Suntem la curent cu acuzațiile oficiale la adresa lui Tonali cu privire la presupusele încălcări ale regulilor privind pariurile.

Sandro continuă să coopereze în toate investigațiile și are sprijinul deplin al clubului. Deoarece este o investigație în curs, Newcastle nu intenționează să ofere alte comentarii” – a anunțat și clubul Newcastle.