La trei luni de când și-a anunțat plecarea la finalul acestui sezon de la cârma Barcelonei, Xavi Hernandez a fost întors din drum de către Deco și Joan Laporta și va continua încă un an pe banca tehnică a catalanilor.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Xavi s-a răzgândit – Va antrena FC Barcelona și în sezonul viitor

Pe 27 ianuarie, după o înfrângere cu scorul de 5-3 în fața celor de la Villarreal, Xavi anunța că va părăsi FC Barcelona la finalul sezonului, argumentând că echipa are nevoie de o schimbare.

Între timp, antrenorul a părut că cedează puțin câte puțin, iar inevitabilul s-a produs miercuri, după o discuție lungă cu directorul sportiv Deco și președintele Joan Laporta, anunță Marca.

Conform spaniolilor, Xavi și Deco s-au întâlnit la baza de pregătire a catalanilor și după mai multe discuții au mutat întrevederea acasă la Joan Laporta.

Atât antrenorul, cât și președintele, au avut diverse cerințe pentru continuarea colaborării, printre obiectivele rămase în acest final de sezon fiind calificarea în Supercupa Spaniei.

Odată luată decizia, Barcelona și Xavi vor începe să creioneze strategia pentru sezonul viitor, când vor încerca să cucerească titlul cu numărul 27 în LaLiga.

Ca jucător, Xavi a evoluat timp de 17 ani pentru FC Barcelona, adunând 505 partide și 58 de goluri. A preluat banca tehnică în 2021, după experiența de la Al-Sadd, iar contractual său se întinde până în vara anului viitor.

Cu șase etape înaintea finalului de sezon în Spania, Barcelona ocupă poziția secundă a clasamentului cu 70 de puncte, cu 11 mai puțin decât liderul Real Madrid.