Autoritățile anti-terorism din Franța au arestat un adolescent în vârstă de 16 ani, după ce acesta a afirmat pe rețelele sociale că vrea să moară ca un martir la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, a precizat miercuri o purtătoare de cuvânt, confirmând o informație difuzată anterior de postul BFMtv, relatează Reuters.

Politia francezaFoto: Tom Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„A fost arestat după ce a anunțat public pe rețelele de socializare că plănuia să confecționeze o centură explozivă, pentru a deveni martir”, a explicat purtătoarea de cuvânt, adăugând că o anchetă este în curs pentru a se stabili dacă tânărul a avut intenții reale de a comite un act terorist.

Conflictele din Orientul Mijlociu și Ucraina, precum și amenințarea unor atacuri ale militanților islamiști, au determinat Franța, care va găzdui Jocurile Olimpice în această vară, să ridice alerta de securitate la cel mai înalt nivel.

Guvernul francez a cerut unui număr de aproximativ 45 de țări străine să contribuie cu câteva mii de militari, polițiști și personal civil suplimentar pentru a ajuta la asigurarea protecției în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, au declarat luna trecută mai multe surse citate de Reuters.