Zvonurile despre un concert al raperului american Kanye West la Moscova nu sunt adevărate, scrie miercuri agenția de stat TASS, la scurt timp după ce informații în acest sens au început să se viralizeze pe rețelele de socializare din Rusia.

Kanye West in timpul unui concertFoto: Charles Sykes / Associated Press / Profimedia Images

Eduard Ratnikov, directorul general al agenției de concerte TCI, care organizează spectacolele vedetelor străine în Rusia, a negat informația pentru TASS după ce ea a fost anunțată miercuri dimineața de Mash, unul dintre cele mai populare canale rusești de știri de pe Telegram.

Serviciul de presă al Stadionului Lujniki, cel mai mare din Rusia, a respins la rândul său această informație în condițiile în care administratorii canalului Mash afirmau că West urmează să susțină un concert aici în data de 8 iunie, ziua sa de naștere.

Ratnikov a declarat că în urmă cu câteva luni Kanye West și-a anunțat dorința de a cânta în Rusia, dar că „nu s-a concretizat nimic”, chiar dacă diverși promotori l-au contactat, inclusiv TCI și o altă agenție rusească de top.

„Când am văzut această știre falsă astăzi, am verificat pentru orice eventualitate cu conducerea [stadionului] Lujniki și, desigur, au negat această știre”, a spus Ratnikov, adăugând că pe 8 iunie este programat să aibă loc un alt concert pe stadionul din capitala rusă.

Kanye West a spus că vrea să țină concerte în Rusia înainte de începerea războiului din Ucraina

În pofida comentariilor lui Ratnikov, informația privind intenția exprimată de West „în ultimele luni” de a concerta la Moscova apare doar în mass-media rusă, nu și cea americană.

Însă revista Billboard a scris într-adevăr în ianuarie 2022, citând surse din anturajul său, că raperul intenţionează să călătorească în Rusia pentru a susţine concerte şi a-l întâlni pe Vladimir Putin.

„Va petrece mult timp” în Rusia, care va fi „a doua lui casă”, a declarat unul dintre consilierii şi producătorii artistului american, Ameer Sudan, la momentul respectiv.

„Kanye ştie mai bine decât omul de rând ceea ce se întâmplă şi este la curent cu evoluţia lucrurilor. Nu face acest lucru împotriva Statelor Unite sau pentru a cauza conflicte, însă Ye este Ye - el nu poate fi controlat”, a declarat Ameer Sudan pentru revista Billboard, referindu-se la raper cu numele pe care acesta l-a adoptat în august 2021.

Însă la doar o lună după aceste comentarii ale producătorului lui West președintele Vladimir Putin declanșa războiul din Ucraina și orice planuri privind concerte ale raperului în Rusia par să fi fost anulate.