Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, joi, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD și alianța îi cer acest lucru, după dezvăluirile HotNews.ro privind incompatibilitatea medicului, în contextul în care oferea consultații la clinica privată a familiei în timp ce avea funcția de manager al Spitalului Universitar.

Cătălin Cîrstoiu, Robert Negoiță și Marcel Ciolacu Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Negoiță a declarat joi, la Realitatea Plus, că a avut mai multe discuții la guvern pe subiect și că „nu se mai opune unei nominalizări din partea alianței”.

„Aș fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL”

  • „Nu pot să vă confirm acum. Cert este că e un moment important, Bucureștiul a suferit de subdezvoltare în ultimii 4 ani și noi trebuie să ne luptăm cu toate forțele pentru București. Dacă partidul o va face, nu voi mai refuza, deși până acum am tot refuzat. Am avut mai multe discuții, chiar și luni, la guvern, dar nu vreau să dau detalii.
  • Eu nu mă mai opun unei nominalizări din partea alianței, deci, aș fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL. Au fost discuții, inclusiv în alianță, nu e o decizie luată, vor mai fi discuții. Nu sunt decizii pe care le iau eu, ci doar îmi arăt disponibilitatea de a candida din partea alianței. Eu nu am fost implicat, dar mi-au fost prezentate analize nefavorabile, pentru că de aceea ne-am tot întâlnit ca să găsim o soluție la problema Cîrstoiu”, a declarat Robert Negoiță.

Întâlnire în coaliția PSD-PNL privind eventuala retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Capitală

Declarația acestuia vine după ce preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a spus joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţă.

„Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie, care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (...) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere - n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară”, a spus Firea.

Ea a negat informaţiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

Explicațiile Gabrielei Firea vin în contextul în care PSD și PNL au anunțat public că așteaptă din partea lui Cătălin Cârstoiu o conferință în care să dea explicații presei despre activitățiile sale la clinica privată a familiei în timp ce deținea funcția de manager al spitalului Universitar.

Cătălin Cîrstoiu a susținut din nou, miercuri seară, că nu este în stare de incompatibilitate, că nu este în nicio relație contractuală cu clinica Anemona deținută de soția sa și că nu a încasat niciun ban de acolo. Pe de altă parte, el a admis, la B1TV, că a consultat pacienți la clinica privată, spunând însă că a făcut-o la solicitarea medicilor de acolo, fără a fi plătit. Mai mult, el a criticat legea conform căreia un manager nu are voie să presteze și la stat și la privat, spunând că „are nuanțe de neconstituționalitate” și că a creat haos în sistem și i-a împiedicat pe unii medici manageri să-și facă datoria.

Medicul Cîrstoiu a spus că are tot sprijinul coaliției, că PSD și PNL îl susțin în continuare în cursa pentru Primăria Capitalei și că nu intenționează să se retragă.

Despre conferința de presă pe care liderii Coaliției i-au cerut să o organizeze pentru a lămuri acuzațiile lansate la adresa sa, Cîrstoiu a spus că aceasta va avea loc săptămâna viitoare, după ce luni își va depune candidatura la Biroul Electoral Central.

Amintim că HotNews.ro a scris că în timp ce era manager la Spitalul Universitar de Urgență București Cîrstoiu a continuat să ofere consultații la clinica privată deținută de soția sa.

Patru pacienți au povestit pentru HotNews.ro cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți. Un altul îl căutase pe medic la stat și a fost îndrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toți patru mărturisesc că, ajunși la Anemona, au fost consultați sau tratați de dr. Cătălin Cîrstoiu. Ei au oferit redacției mesajele și documentele de plată.