Deputatul Alexandru Popa, șeful PNL Brăila și candidat la președinția Consiliului Județean Brăila, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook două videoclipuri electorale în care apare mai întâi la grădinița, apoi la școala din comuna brăileană Cireșu, unde tatăl politicianului este primar de mai multe mandate. Contactat de HotNews.ro, politicianul spune că apariția însemnelor electorale „a fost o greșeală a băieților de grafică”.

Capturi din videoclipul deputatului Alexandru Popa, filmat în grădinițăFoto: Captură video

Filmulețele au sigla PNL și sloganul de campanie al candidatului Popa iar în ele apar elevi, dar și fosta lui învățătoare care își amintește vremurile când deputatul îi era elev. „Mai mult pe partea de științe, de matematică. Avea atracție pe partea aceasta”, îl descrie ea în filmulețul postat de politician pe 29 aprilie.

Fosta învățătoare a lui Popa, acum educatoare la grădinița din comuna Cireșu, este filmată în sala de clasă, iar preșcolarii se joacă în spate în timpul dialogului ei cu fostul elev.

„Ca orice băiat la vremea aceea a copilăriei și a învățământului primar… cu zbenguială, cu joacă, cu teme. Mai mult pe partea de științe, de matematică. Avea atracție pe partea aceasta, dar conștiincios și cu interes pentru toate disciplinele”, spune educatoarea despre președintele PNL Brăila.

De față cu fosta sa învățătoare, în sala din grădiniță, Alexandru Popa anunță că urmează să își termine „și ultima etapă a studiilor”, doctoratul. „Pe data de 22 iunie, am examenul de doctorat la USAMV București pe protecția plantelor”, afirmă Popa în clip.

Videoclipul din grădiniță se încheie cu poza de campanie a candidatului la președinția CJ, sloganul „Hotărât. Muncitor. De cuvânt!” și sigla PNL.

Următorul clip, postat a doua zi, a fost filmat în Școala cu clasele I-VIII din comuna Cireșu, unde și Alexandru Popa a fost elev în ciclul primar și gimnazial. Acesta spune pe filmare că „nu a mai intrat în clasa asta de peste 20 de ani”.

„Mi-aduc aminte că undeva pe aici, în a treia bancă, stăteam și eu. Când am intrat în această sală mi-am adus aminte, cândva acum 20 de ani, aveam o sobă, cum îi spunem în limbaj popular, un godin”, povestește șeful liberalilor brăileni în timp ce se află în mijlocul unei săli de curs.

În filmuleț, care, la fel ca și primul, se încheie cu sigla PNL, poza și sloganul de campanie, apar și mai mulți elevi aflați în curtea școli.

Inspectoratul ceruse interzicerea propagandei politice în școli

În urmă cu o lună, pe 4 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a trimis o adresă către directorii unităților de învățământ din județ în care erau avertizați că „în toate unitățile de învățământ preuniversitar sunt interzise orice activități cu caracter politic, manifestările și propaganda de natură politică”. Potrivit adresei, nerespectarea prevederilor anti-politică din Legea Educației „constituie abatere disciplinară și se sancționează conform legii”.

Cătălin Canciu, șeful Inspectoratului, este membru PNL și deci subalternul politic al lui Popa, dar și candidat la Primăria Brăila.

Postările lui Popa au fost redistribuite pe Facebook și de inspectorul general adjunct Cici Mihaela Bolovan, șefa Organizației de Femei a PNL și, totodată, candidat pentru un fotoliu de consilier județean pe lista deschisă de Alexandru Popa.

Contactat de HotNews, Alexandru Popa susține că apariția siglei PNL și a afișului electoral a fost o greșeală, dar nu a lui ci a „băieților de la grafică”.

„A fost o idee a mea să filmez, am vrut să descriu tot traseul meu. Filmarea s-a făcut după orele de curs, iar singurii copii care apar sunt copiii mei. Nu trebuiau puse siglele partidului și nici afișul meu. Eu am dat filmarea și băieții de la grafică le-au pus. A fost o greșeală, nu a fost intenționat”, a declarat Alexandru Popa.

HotNews.ro a solicitat atât IȘJ Brăila, cât și ministrei Educației, Ligia Deca, un punct de vedere cu privire la situația candidatului Popa care s-a filmat în instituțiile de învățământ, însă până la publicarea articolului nu am primit un răspuns.