Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei (GUR) susține că a distrus un elicopter militar rusesc Ka-32 chiar pe aerodromul Ostafyevo din Moscova, relatează Ukrainska Pravda și Kyiv Independent.

Ucraina sustine ca a distrus un Ka-32 pe un aerodrom din MoscovaFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Un elicopter inamic multifuncțional Ka-32 a fost distrus pe aerodromul Ostafyevo al Ministerului rus al Apărării la Moscova în noaptea de 26 aprilie 2024”, a anunțat GUR.

Aerodromul Ostafyevo, situat în suburbiile sudice ale Moscovei, este deținut de Ministerul Apărării al Rusiei și este operat împreună cu Gazpromavia, care face parte din gigantul energetic de stat Gazprom, potrivit GUR.

„Aeronava distrusă a fost folosită de statul agresor în interesul Institutului de Aviație din Moscova, în special, pentru sprijinirea operațiunilor armatei de ocupație ruse”, a mai explicat GUR.

Forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone și acțiuni de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării și instalații industriale. Kievul de obicei nu comentează oficial atacurile din interiorul Rusiei.

O operațiune comună a GUR și a forțelor armate ar fi lovit aerodromurile Yeysk, Engels-2 și Kursk pe 5 aprilie.

Rusia ar fi pierdut șapte avioane militare în timpul atacului cu drone asupra bazei aeriene Yeysk din Krasnodar, a declarat pentru Kyiv Independent o sursă GUR.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și armata ucraineană ar fi efectuat de asemenea un atac împotriva bazei aeriene ruse Morozovsk, unde s-ar afla avioane Su-34 și Su-27, în noaptea de 5 aprilie, potrivit Kyiv Independent, citând surse.

Cel puțin șase avioane militare au fost distruse, iar alte opt au fost avariate, potrivit sursei.

În plus, aproximativ 20 de soldați ruși au fost uciși sau răniți.

Urmărește ultimele evoluții din a 794-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.