​Simona Halep a revenit pe terenurile de tenis și a putut juca la WTA Miami grație unui wild card. După Caroline Wozniacki, a apărut încă un nume important din sportul alb care susține că Simona nu ar trebui să primească invitații la competiții, este vorba despre Andy Roddick, fost lider ATP.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o

Andy Roddick spune că Simona Halep nu ar trebui să primească wild carduri

Halep a revenit pe teren după decizia TAS de reducere a suspendării, iar organizatorii de la Miami i-au acordat imediat un wild card.

Notă

  • Un wild card este o invitație de participare primită de un sportiv care în mod normal nu putea avea acces la respectiva competiție. A fost și cazul Simonei Halep la WTA Miami (nu avea clasamentul necesar pentru a juca la turneul din Florida).

Decizia nu a fost văzută cu ochi buni de către Caroline Wozniacki, daneza precizând că nu are nimic împotriva Simonei, dar că sportivii care revin după scandaluri de dopaj nu ar trebui să primească invitații pentru a putea evolua la competițiile importante.

Andy Roddick (câștigător de Grand Slam - US Open 2003 - și fost lider mondial) susține concluzia danezei și este de părere că Simona ar trebui să revină de jos, adică să evolueze în calificări și să-și recâștige locul din ierarhia WTA numai pe bază de muncă.

Americanul aduce în discuție și o declarație a Simonei din 2017, atunci când Halep spunea că Maria Sharapova nu ar trebui să primească wild carduri pentru că a fost implicată într-un scandal de dopaj, și i se pare ironic ceea ce se întâmplă în prezent cu sportiva din România.

„Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wildcard o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Sharapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi", este declarația Simonei din 2017, înainte de turneul de la Stuttgart.

În cadrul podcastului „Served with Andy Roddick”, fostul lider ATP susține punctul de vedere al lui Wozniacki și este de părere că Simona trebuie să revină în competiții pe propriile forțe, nu cu ajutorul wild cardurilor.

„Ceea ce aruncă lucrurile într-o zonă puţin ciudată e declaraţia Simonei Halep din 2017, când Sharapova a revenit în circuit după scandalul de dopaj. Niciodată, sub nicio circumstanţă, cineva testat pozitiv, nu ar trebui să primească wildcard, spunea românca.

Sunt 100% de acord cu asta şi sunt 100% de acord şi cu ceea ce a spus Caroline. Trebuie să o iei de la 0, să munceşti din greu pentru a demonstra că meriţi să fii înapoi, să ne arăţi că eşti curat.

E adevărat, în cazul Simonei echipa e cea care a făcut o greşeală mare. Din punctul ăsta de vedere, am o simpatie pentru Halep, dar asta nu înseamnă că trebuie să te încrezi orbeşte în echipă, aşa cum a făcut ea.

Ea spune „nu m-am dopat”, când de fapt corect e „nu m-am dopat intenţionat”.

Pentru că testul a fost pozitiv, vorbim doar de existenţa intenţiei sau de lipsa ei, pentru că dopaj a existat” - Andy Roddick, în cadrul podcastului său, citat de Eurosport.

>> Sorana Cîrstea și explicația eliminării de la WTA Miami - Ce spune despre revenirea Simonei Halep

Simona Halep a spus în mai multe rânduri că va reveni în echipa României, rămâne însă de văzut dacă o va face chiar de la meciul cu Ucraina.

România va întâlni Ucraina în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup. Duelul va avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie, la Fernaninda Beach (Florida, SUA), pe zgură.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.