Daimler a anunțat un plan de investiții de 40 miliarde euro pentru electrificarea gamei până în 2030 și compania germană va avea și opt fabrici de baterii, construite împreună cu mai multe companii partenere. Șeful Daimler a spus că este gata pentru o electrificare completă a gamei în 2030, dar a adăugat că acest lucru se va întâmpla unde situația din piață o va permite.

Masini MercedesFoto: Daimler

Prima țintă este ca în 2025 hibridele și mașinile full-electrice să reprezinte 50% din vânzări, țintă mai ambițioasă decât cea anunțată de Daimler în trecut: 50% în 2030.

Ola Källenius, CEO Daimler, spune că grupul va fi gata pentru o gamă 100% electrică în 2030, dar numai unde condițiile de piață vor permite. El a spus că nu trebuie să ne concentrăm atât de mult pe momentul când va fi construit ultimul automobil cu combustie internă, ci contează cât de repede companiile reușesc să fie aproape de 100% electrificare.

Compania va construi din 2025 mașini electrice pe trei platforme:

  • MB.EA va acoperi mașinile de clasă medie și mare și va genera cel mai mare volum de vânzări
  • AMG.EA va fi pentru mașinile electrice de performanță Mercedes-AMG
  • VAN.EA va fi pentru VAN-uri și vehicule comerciale

Consecința investițiilor în electrice va fi că investițiile în motoare termice și hibride vor scădea cu 80% în 2026, față de 2019.

Sursa: Automotive News