​Avem mai multe modalități de transport ca niciodată. Și, totuși, suntem tot mai nemulțumiți de timpul (mare) pe care-l petrecem „pe drum”. Problema noastră: fiecare cu banda lui. Pornim de la mersul pe jos și ajungem la bicicletă, trotinetă, monocliclu, scuter, automobil (diverse forme de taxi și diverse forme de închiriere, plus mașini personale), autobuz, troleibuz, tramvai și metrou – fiecare tip de utilizator revendică spațiu. Discuțiile despre „benzi unice” par că sunt interminabile și întârzie implementarea oricăror soluții. Ce avem, totuși, de făcut?

autobuz cu autopilotFoto: Profimedia Images

Ar putea părea „o problemă exclusiv bucureșteană”, dar nu e. E o problemă care se vede în orice oraș mare și crescut fără viziune.

Problema lipsei de viziune este, în fapt, mult mai mare decât orice altă problemă mai mică.

Spre exemplu, gropile din asfalt sau lipsa unei magistrale de metrou cheie sunt o problemă mai mică decât faptul că avem dezvoltări masive – pe verticală și orizontală – ale orașelor oricum mari deja.

Faptul că n-avem transport public bine pus la punct este o problemă mai mică decât lipsa apei calde fiindcă a te spăla e, în esență, o nevoie mai importantă decât aceea de a te transporta.

De lucrat mai poți lucra și de acasă, dar de spălat… Și fiindcă am adus vorba despre transport, iată ce ne doare.

Citește articolul complet pe 0-100.ro